Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
juraj589 Nováček
Registrace: 11.10. 2013 Příspěvky: 109 Bydliště: Topolčianky, okres Nitra
|
Zaslal: so srpen 13, 2016 3:42 am Předmět: Pozdrav |
|
|
Ako sa mate, podaril sa vam nejaky indiak? _________________ Vôlu maj pevnú, srdce čisté,mysel jasnú, štít maj bez poškvrny. Bedrá pevné a nohy, akoby z dubu boly. Pamätaj synu môj, na rady a napomenutia, svojho otca; budú ťa viesť po ceste a nezabúdaj na ne! Synáčik môj tak sa nám nestratíš. Vravi mama... |
|
Návrat nahoru |
|
|
juraj589 Nováček
|
Zaslal: čt březen 17, 2016 2:54 am Předmět: |
|
|
chcel som vam rozpovedat novu skusenost a co snej vpliva, a je pravda ze som asi ako slimak na trati medzi lucnimi konikmi nuz pomali isto dalej zajdes _________________ Vôlu maj pevnú, srdce čisté,mysel jasnú, štít maj bez poškvrny. Bedrá pevné a nohy, akoby z dubu boly. Pamätaj synu môj, na rady a napomenutia, svojho otca; budú ťa viesť po ceste a nezabúdaj na ne! Synáčik môj tak sa nám nestratíš. Vravi mama... |
|
Návrat nahoru |
|
|
juraj589 Nováček
|
Zaslal: čt březen 17, 2016 2:51 am Předmět: |
|
|
tak uz je asi na case, ako môzte viediet davnejsie som chcel pridat fotky toho mrnousa, tak sa posnazim to sem dopravit. Môzete si za kratko pozriet, dakujem za strpenia. Prinesie to, mozno raz vysledky _________________ Vôlu maj pevnú, srdce čisté,mysel jasnú, štít maj bez poškvrny. Bedrá pevné a nohy, akoby z dubu boly. Pamätaj synu môj, na rady a napomenutia, svojho otca; budú ťa viesť po ceste a nezabúdaj na ne! Synáčik môj tak sa nám nestratíš. Vravi mama... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jeneš Grafoman
Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: út březen 08, 2016 9:56 pm Předmět: |
|
|
Neovládl jsem se .... . |
|
Návrat nahoru |
|
|
dav1dMldc Grafoman
Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: út březen 08, 2016 4:03 pm Předmět: |
|
|
Neviem prečo sa takýmito príspevkami vôbec zaoberáš. Keby mu napíšeš hocičo, i tak to nič neovplyvní. Žiadneho výstupu sa nedočkáme... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jeneš Grafoman
|
Zaslal: út březen 08, 2016 3:12 pm Předmět: |
|
|
Nejlepší se mi jeví šlachy ze zadních nohou, ale použít se dají i některé zádové. Ale to hledače dalších řešení stejně neodradí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
juraj589 Nováček
|
Zaslal: ne březen 06, 2016 3:55 am Předmět: |
|
|
alebo su lepsie slachy s chrbta zvierat? Ako to ty indiani robily ako ich napodobnit _________________ Vôlu maj pevnú, srdce čisté,mysel jasnú, štít maj bez poškvrny. Bedrá pevné a nohy, akoby z dubu boly. Pamätaj synu môj, na rady a napomenutia, svojho otca; budú ťa viesť po ceste a nezabúdaj na ne! Synáčik môj tak sa nám nestratíš. Vravi mama... |
|
Návrat nahoru |
|
|
juraj589 Nováček
|
Zaslal: po únor 15, 2016 2:14 am Předmět: slachy so zaludku |
|
|
dobry den prajem, chem sa spitat ci mate niekto skusenost so slachami zo zaludku. Nedavno som robil s bachorom ovcim, vyberal som creva na struny, loj, ktory bol na nom pre vtaky a lisky. A ked som teda ponechal aj zaludok ako celok, neskôr som ho rozdelil, ked som ho cistil, zistil som ze je priecne preplatany slachovimy vrstvami. Podarilo sa mi ich rozdelit, a ponechal som si zopar sliach na skusku, niektore boli vcelku dost dlhe, vyzetaj byt silne, drzia vlastne zaludok, a tym ze su krizom vrstvy dovoluju zaludku sa roztahovat a mrstit sa. Cudoval som sa, co vsetko je v tom bachore a ako to tam funguje, zdali mate niekto ppodobnu skusenost, prosim poradte, pocul som o slachach s bycieho penysu. To su take zvlastne a zahadne veci. _________________ Vôlu maj pevnú, srdce čisté,mysel jasnú, štít maj bez poškvrny. Bedrá pevné a nohy, akoby z dubu boly. Pamätaj synu môj, na rady a napomenutia, svojho otca; budú ťa viesť po ceste a nezabúdaj na ne! Synáčik môj tak sa nám nestratíš. Vravi mama... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dušann Nováček
Registrace: 12.10. 2013 Příspěvky: 102
|
Zaslal: so prosinec 05, 2015 11:20 pm Předmět: |
|
|
Dlhšie som nebol. Pekné indiánske , David. Majú šmrnc. |
|
Návrat nahoru |
|
|
dav1dMldc Grafoman
|
Zaslal: so říjen 24, 2015 10:25 pm Předmět: |
|
|
dav1dMldc napsal: | ... Fotky som zatim nenahral, potom sem hodím. ...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 10:54 am Předmět: |
|
|
ukaz toho Skytu, David
dav1dMldc napsal: | Furbyk: Tis a agát.
Prorážečkostí: Ako všetkých lukov robím len voľné repliky. Snažím sa kompromis medzi tým aby to vyzeralo dobre a bolo kvalitne spravené a tým, aby to vyzeralo originálne. Toto sú dosť staré kusy (3-4 roky?). V poslednom čase som robil niečo iné. Šľachový som jeden urobil, no skôr ázijsky štýl, niečo ako skýt. Fotky som zatim nenahral, potom sem hodím.
Keď bude čas si chcem urobiť westcoast bow. Mám nachystané tisové tyčky aj šľachy. Plánujem trochu vernejšiu kópiu. Zatiaľ mám len "mini verziu" ntn 88cm s náťahom 40-45lbs na 18". |
_________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
|
dav1dMldc Grafoman
|
Zaslal: čt říjen 22, 2015 11:59 pm Předmět: |
|
|
Furbyk: Tis a agát.
Prorážečkostí: Ako všetkých lukov robím len voľné repliky. Snažím sa kompromis medzi tým aby to vyzeralo dobre a bolo kvalitne spravené a tým, aby to vyzeralo originálne. Toto sú dosť staré kusy (3-4 roky?). V poslednom čase som robil niečo iné. Šľachový som jeden urobil, no skôr ázijsky štýl, niečo ako skýt. Fotky som zatim nenahral, potom sem hodím.
Keď bude čas si chcem urobiť westcoast bow. Mám nachystané tisové tyčky aj šľachy. Plánujem trochu vernejšiu kópiu. Zatiaľ mám len "mini verziu" ntn 88cm s náťahom 40-45lbs na 18". |
|
Návrat nahoru |
|
|
proražečkostí Stálý přispivatel
Registrace: 18.1. 2008 Příspěvky: 300
|
Zaslal: st říjen 21, 2015 10:54 am Předmět: |
|
|
Ahoj,
moc pěkná práce. pokoušíš se o repliky nebo se jen inspiruješ a máš svůj styl? Protože jestli zkoušíš repliky, tak si projdi pořádně indošský luky a soustřeď se na tiler a barvy. Jinak nemam co bych dodal. držím palce a až bude termín doraž.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
furbyk1 Stálý přispivatel
Registrace: 26.2. 2013 Příspěvky: 323
|
Zaslal: st říjen 21, 2015 7:21 am Předmět: |
|
|
trnka a agat ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
dav1dMldc Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Jeneš Grafoman
|
Zaslal: po říjen 19, 2015 12:52 pm Předmět: |
|
|
No jo, ale když ono to po přidání rohoviny střílí mnohem líp. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Zaslal: po říjen 19, 2015 10:20 am Předmět: Výzva všem po letech... |
|
|
Ahojda všem,
Zelí mi na Sychrově připomněl moji již 7 let starou výzvu. Tak jen pro připomenutí ji sem dávám s malým komentářem.
Na tuto výzvu reagovalo celkem dost lidí, většina z nich zůstala jen u komentářů, někteří se o výzvu pokusili, ale za sedm let přijeli jen tři borci, ale dva svým lukem nedali ani 100m, jeden dostřelil 115m a při dalším pokusu svůj luk zlomil, přičemž jeho luk měl, tuším, necelých 120cm, což bylo mimo moje kriteria, ale i tak jsem ocenil jeho snahu. Všichni dostali tabáček.
Mimoto jsem se za těch 7 let vyskytl na několika akcích, kde jsem byl občas vyzván z řad euroindiánských přátel. Dvakrát jsem byl pokořen, ale pak se ukázalo, že lukem ode mě...)), nicméně dodnes nikdo tuto výzvu nepřekonal.
Až do včera, kdy mi Zelí připomněl, svůj loňský pokus z jara, který jsem přeskočil.
Takže Zelího zvu na tabáček, stejček a střílení, jak jsem slíbil, a kdo by se chtěl přidat tak dej vědět. Termín domluvíme se Zelím na jaro 2016, když bude souhlasit, a vyvěsíme ho tady.
Pozdrav vsem,
P.
Zaslal: st říjen 08, 2008 4:20 pm Předmět: Vyzva Citovat
tak jak jsem psal na jare......
rad se sejdu s kymkoli kdo udela 110cm luk ze dreva {akat, tis, jilm, jasan} , bez pouziti jakych-koli chemii, dovoleny jsou slachy a klih a jehoz luk bude mit dostrel 20/25gram. sipem nad 140m.
odmenou nabizim tabak, jeleni steak a vymenu zkusenosti. |
|
Návrat nahoru |
|
|
dav1dMldc Grafoman
|
Zaslal: pá září 25, 2015 1:34 am Předmět: |
|
|
Pripájam pochvalu, super práca! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: st září 23, 2015 7:29 pm Předmět: |
|
|
Paráda, krásna práca |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
juraj589 Nováček
|
Zaslal: ne srpen 02, 2015 1:35 am Předmět: |
|
|
kto uz vyrabal indiansky luk s tej dreviny ktora ma tie zlte kvety? |
|
Návrat nahoru |
|
|
juraj589 Nováček
|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 12:45 am Předmět: |
|
|
to je fakt, ako sa hovori radsej raz vydiet, nez stookrat pocut. I ked je slabsi, len tak na terc, je môj a pracoval som na nom mnoho, vydim ze je to majstrovstvo, kto to vie je majster lukar. Poslem a uvydim |
|
Návrat nahoru |
|
|
furbyk1 Stálý přispivatel
Registrace: 26.2. 2013 Příspěvky: 323
|
Zaslal: út červenec 14, 2015 2:05 pm Předmět: |
|
|
Presne tak, chceme vidiet |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radas Občasný přispivatel
Registrace: 24.2. 2010 Příspěvky: 252
|
Zaslal: út červenec 14, 2015 11:44 am Předmět: |
|
|
Juraj, toto je naprd. Když už píšeš, že si vyrobil luk, pošli jeho fotky.
Určitě se rádi podíváme i na to, jak je vyrobenej, bez zakrytí barvou.
Však potom můžeš poslat i fotky namalovanýho. |
|
Návrat nahoru |
|
|
juraj589 Nováček
|
Zaslal: út červenec 14, 2015 1:52 am Předmět: specialny indiak |
|
|
tak zdravim, po dlhej dobe som vytvoril novy luk. Je pomerne netradicnej stavby, kedze ma jednak rozdielne tvari ramien a rozdielne dlzky ramien. Je este netradicny v spôsobe natahu, ktori sa skôr podoba natahu kompozitnych lukov, mozno len moje zdanie, lebo pracuje velmi maslovito a na roziel od lukov silno prieraznych, tych najmä kratkych indianskych ma malu silu a je vhodny skôr na terc. Poslem neskor, po domalovani aj fotky a hodnoty samotneho luku. Ztial sa majte a nazdar |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Dušann Nováček
Registrace: 12.10. 2013 Příspěvky: 102
|
Zaslal: po březen 16, 2015 6:41 pm Předmět: |
|
|
Pozdě.Dal som hlas Korejcovy bez šliach. ( Viem s čím zápasil , keď to tvoril .) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Zaslal: po březen 16, 2015 2:20 pm Předmět: poslete hlas. |
|
|
Ahojda všichni,
po nekolika mesících me amici konecne dali foto do souteze o luk mesice.
jestli se vam luk bude libit, muzete mi poslat hlas. diky predem vsem za podporu.
CT
link zde:
http://www.primitivearcher.com/smf/index.php?topic=51844.0 |
|
Návrat nahoru |
|
|
juraj589 Nováček
|
Zaslal: po leden 12, 2015 1:50 am Předmět: |
|
|
je mi lúto, ale ak bol niekto v indiánskej zemi povedzte prosím ako tam žijú teraz v rezerváciach?. ouživaju ešte luky ako kedisi na lov zveri? opíšte prosím tý čo sa rozumejú. dakujem |
|
Návrat nahoru |
|
|
juraj589 Nováček
|
Zaslal: út leden 06, 2015 1:16 am Předmět: |
|
|
a pouzivali teda il do gleju na slachovanie, niekto sa tu o tom zmienil, ale norozvodily sme to viac tusim, je to na to aby bolo viacej spojiva tam alebo naco? Kto sa rozumie sem stym, co indiani vymreli take ticho tu ostalo |
|
Návrat nahoru |
|
|
|