Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kibe Grafoman
Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: po březen 09, 2015 4:56 pm Předmět: |
|
|
Nemám to ničím podložené, ale myslím si, že rozdíl je také, pokud má luk 25lbs, nebo 55lbs. U toho silnějšího mám tendenci to vypínat mnohem víc, než u těch plivátek, ale je to jen pocit. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Fifa Občasný přispivatel
Registrace: 29.7. 2010 Příspěvky: 224
|
Zaslal: st říjen 08, 2014 12:17 am Předmět: |
|
|
Myslim si totez co kolega, staci se podivat na kladkace kde sily v systemu (ramena, kabley, tetiva) jsou nasobne vetsi a tak si nic nepovoluje. _________________ Elite Archery GT 500
Bowtech Infinity Edge
Hoyt Podium |
|
Návrat nahoru |
|
|
marvays Nováček
Registrace: 3.2. 2013 Příspěvky: 11 Bydliště: opava
|
Zaslal: st srpen 06, 2014 10:12 pm Předmět: |
|
|
zeli napsal: | Diskuze zda povolovat tětivu moderních recurve luků či nikoliv sleduju už dlouhou dobu, a pozoruju, že stále více prodejců i výrobců se přiklání k tomu, že není třeba tětivu povolovat. Navíc neustálé sundavání a nasazování tětivy nesprávným způsobem (nerovnoměrné zatížení ramen, boční vytočení ramen) může luk poškodit.
Jedině v případě, když hrozí přehřátí luku, např. v létě v autě na slunci, je bezpodmínečně nutné tětivu povolit. |
to sem potřeboval slyšet. Hlavně . . . . mám slabé ramena, protože začínám. takže stejně plánuju pozdějši výměnu za silnější, ať těch 70m nemusím střílet takovým obloukem. Pokud ramena vydrží, pořídím nějaký madlo z druhé ruky, nebo něco hodně obyč a budu mít luk pro návštěvy, co si chtějí poblbnout. |
|
Návrat nahoru |
|
|
zeli Grafoman
Registrace: 17.8. 2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: st srpen 06, 2014 7:01 pm Předmět: |
|
|
Diskuze zda povolovat tětivu moderních recurve luků či nikoliv sleduju už dlouhou dobu, a pozoruju, že stále více prodejců i výrobců se přiklání k tomu, že není třeba tětivu povolovat. Navíc neustálé sundavání a nasazování tětivy nesprávným způsobem (nerovnoměrné zatížení ramen, boční vytočení ramen) může luk poškodit.
Jedině v případě, když hrozí přehřátí luku, např. v létě v autě na slunci, je bezpodmínečně nutné tětivu povolit. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jeneš Grafoman
Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: st srpen 06, 2014 12:41 pm Předmět: |
|
|
Aha, já mám doma Hoyt Nexus a ten drží pohromadě. Na držení by jsi mohl použít třeba jen gumičku nebo očko z provázku, nepotřebuješ celou další tětivu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
marvays Nováček
|
Zaslal: st srpen 06, 2014 10:37 am Předmět: |
|
|
Jeneš napsal: | Stačí přece vyháknout tětivu, nemusíš pokaždé rozebírat ramena. |
no problém je, že hoyt má moc lehké "zámky" a jakmle to povolím, tak se mi luk rozsype. jediné co mě napadlo je nechat si vyrobit druhou pomocnou tětivu, která by byla tak dlouhá, že mi pouze udrží luk pohromadě ale nebude jej nijak napínat. Případně bych sio podle toho upravil napínák, který používám . . . |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jeneš Grafoman
Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: st srpen 06, 2014 10:20 am Předmět: |
|
|
Stačí přece vyháknout tětivu, nemusíš pokaždé rozebírat ramena. |
|
Návrat nahoru |
|
|
marvays Nováček
|
Zaslal: st srpen 06, 2014 9:54 am Předmět: neustále natažený reflexní luk |
|
|
Ahoj. Začínám se střelbou a po roce si doma dělám vlastní střelnici na 70m. Mám dotaz, jestli reflexnímu luku nějak ublíží, když jej budu mít neustále natažený. Chodím střílet 2x i 3x denně a představa, že jej neustále skládám a rozebírám je děsivá. Tak bych jej komplet složený nechal na stojánku. Mám madlo od Hoyta a nějaká obyčejná slabá ramena pro začátečníky. Vím že u dřevěneho luku to nejde, ale co moderní materiály? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|