Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mysa Grafoman
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: út únor 16, 2016 2:54 pm Předmět: |
|
|
rychle se rozpadne _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
nela Nováček
Registrace: 29.4. 2015 Příspěvky: 11
|
Zaslal: út únor 16, 2016 1:35 pm Předmět: a co matrace.. |
|
|
a tak mě napadlo..zkoušel někdo střílet do staré matrace.. zda šíp proletí.. ale myslím nějakou molitanovou .. |
|
Návrat nahoru |
|
|
ImbraK Nováček
Registrace: 24.3. 2015 Příspěvky: 19 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: so únor 13, 2016 12:01 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, já teď namotávám terčovnici z mirelonu co se dává pod plovoučky - 6mm tloušťka - 1 role. Má to 60m2. Rozřezanou ji mám na 40cm pruhy, protože to namotávám rukama a nemůžu to moc utáhnout. Ale manželky 25lb luk když přetáhnu nátah a pustím tam šíp z 1m tak zastaví do 20cm. Šíp jde skvěle vyndat a díra po něm se zacelí. Dělám širší i proto, že brzy budu mít sám silnější luk.
Pokud by se to stahovalo větší silou, třeba na nějakém navijáku, věřím, že by stačilo bohatě 20cm tloušťka. Těžší libráž luku by asi procházela skrz.
Zkusím sem pak poslat ještě nějaké fotky, mám je v mobilu.
Jinak tady na stránkách je návod jak udělat terčovnici z mirelonových desek...viz http://www.lukostrelec.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=36 |
|
Návrat nahoru |
|
|
nela Nováček
|
Zaslal: so únor 13, 2016 12:16 am Předmět: |
|
|
zeli napsal: | Styrodur není dobrý, jednak se opravdu vydroluje, a další blbá vlastnost je, že se při průniku šípu zahřeje a nataví, takže šíp se v díře přilepí, jde blbě vytáhnout a ještě na něm zůstávají natavené zbytky Styroduru.
Balík slámy se dá koupit poměrně lacino od farmáře či zemědělce. |
jj děkuju.. popř. pokud bych si dělala terčovnici s mirelonu..kolik je potřeba rolí.. a jakou tloušťku? |
|
Návrat nahoru |
|
|
zeli Grafoman
Registrace: 17.8. 2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: pá únor 12, 2016 7:03 pm Předmět: |
|
|
Styrodur není dobrý, jednak se opravdu vydroluje, a další blbá vlastnost je, že se při průniku šípu zahřeje a nataví, takže šíp se v díře přilepí, jde blbě vytáhnout a ještě na něm zůstávají natavené zbytky Styroduru.
Balík slámy se dá koupit poměrně lacino od farmáře či zemědělce. |
|
Návrat nahoru |
|
|
nela Nováček
|
Zaslal: pá únor 12, 2016 4:28 pm Předmět: |
|
|
Sud napsal: | Řekl bych, že obecně pro materiály na výrobu terčovnice platí, že by měly být spíše měkčí a pružnější - mají tendenci se pak "zatáhnout". Jako právě třeba ten mirelon nebo svařená PE drť.
Tvrdé materiály jako je polyester jsou špatný, protože Ti to při každém výstřelu kousíček vyškubne ven. Ten Styrodur vypadá dost podobně.
Na slabé luky se mi velice dobře osvědčil obyčejný balík slámy - ten kulatý.
Jako přenosnou terčovnici používám smotaný mirelon a terčovnici z polimixu. |
jj balík slámy mi příjde taky vhodný.. ale ještě ho sehnat |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sud Nováček
Registrace: 14.7. 2015 Příspěvky: 38 Bydliště: Beroun
|
Zaslal: pá únor 12, 2016 3:13 pm Předmět: |
|
|
Řekl bych, že obecně pro materiály na výrobu terčovnice platí, že by měly být spíše měkčí a pružnější - mají tendenci se pak "zatáhnout". Jako právě třeba ten mirelon nebo svařená PE drť.
Tvrdé materiály jako je polyester jsou špatný, protože Ti to při každém výstřelu kousíček vyškubne ven. Ten Styrodur vypadá dost podobně.
Na slabé luky se mi velice dobře osvědčil obyčejný balík slámy - ten kulatý.
Jako přenosnou terčovnici používám smotaný mirelon a terčovnici z polimixu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
nela Nováček
|
Zaslal: pá únor 12, 2016 2:55 pm Předmět: Terčovnice do 28 lbs..vlastní výroba |
|
|
Ahoj vím, že je tady hodně témat jak si vyrobit terčovnici.. ale chci se zeptat zda má někdo zkušenost i s jiným materialem než mirelonem.. popř. kolik ho koupit a o jaké tloušťce.. má někdo např. zkušenost s materialem zvaným Styrodur..?
Nebo se vyplatí koupit rovnou terčovnici.. jakou tloušťku a material.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|