Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
orwell_farm Nováček

Registrace: 18.3. 2015 Příspěvky: 3 Bydliště: Bohumín
|
Zaslal: ne únor 14, 2016 9:42 pm Předmět: Re: jaký je rozdíl |
|
|
nela napsal: | chci se ještě zeptat k těm natahovákům.. viděla jsem v různé cenové kategorii.. ale všechny mi přijdou stejné v čem se liší.. natahovák za 80 a 250 třeba.. |
v čem se liší nevím, já si udělal jeden z kusu horolezeckého lana co prodávali v Lídlu. Na jedné straně smyčka tak akorát, aby se zastavila cca 3-5 centimetrů od konce ramene a na druhé straně smyčka natolik velká, aby se skrz ni dala pohodlně protáhnout tětiva. Pak nasadím tětivu na jeddno rameno luku a na to navleču tu menší smyčku napínáku. Přišlápnu oběma rozkročenýma nohama a nahodím na druhé rameno tu větší smyčku . Pravou rukou držím madlo luku a levou přidržuji napínák co nejblíže konci ramene a ještě mezi prsty držím konec tětivy. Pak táhnu pravou rukou madlo luku vzhůru. Jakmile se ramena ohnou lano napínáku již nemá tendence přiblížit se k madlu a tak mám dost prostoru zavěsit tětivu na konec ramene luku a urovnat její polohu. A pak jen zvolna uvolním tah pravé ruky a luk je nastrojený. Na youtube je dost videí kde to předvádějí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nela Nováček

Registrace: 29.4. 2015 Příspěvky: 11
|
Zaslal: čt únor 11, 2016 12:01 am Předmět: jaký je rozdíl |
|
|
chci se ještě zeptat k těm natahovákům.. viděla jsem v různé cenové kategorii.. ale všechny mi přijdou stejné v čem se liší.. natahovák za 80 a 250 třeba.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CAJ Stálý přispivatel

Registrace: 29.7. 2009 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt únor 04, 2016 7:57 pm Předmět: |
|
|
Mně prasklo přední sklo.
Přes poledne, samo od sebe. Žádná rána, nic. Prostě nevydrželo to vedro. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: st únor 03, 2016 5:42 pm Předmět: |
|
|
CAJ napsal: | No, ono je asi vůbec lépe v takovém létě, jak teď bývají, ty luky držet pokud možno ve stínu. Pokud jde člověk na oběd a nechá ho opřený na plném slunci, tak to také nebude nič moč. Zvláště, je-li luk černý nebo tmavý. |
Přiznám se, že letos v létě jsem odmítl vzít na Radostný týden pro muže luky. S autem bych nemohl vůbec nikde zastavit. Odlepil se mi i potah stropu  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CAJ Stálý přispivatel

Registrace: 29.7. 2009 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st únor 03, 2016 3:23 pm Předmět: |
|
|
No, ono je asi vůbec lépe v takovém létě, jak teď bývají, ty luky držet pokud možno ve stínu. Pokud jde člověk na oběd a nechá ho opřený na plném slunci, tak to také nebude nič moč. Zvláště, je-li luk černý nebo tmavý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nela Nováček

|
Zaslal: út únor 02, 2016 9:42 pm Předmět: |
|
|
Wachn napsal: | Jen bych doplnil, že tětivu určitě nenechat nataženou na luku v zaparkovaném autě, v létě... Viděl jsem takto zničený luk. |
jj to je dobrá připomínka  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nela Nováček

|
Zaslal: út únor 02, 2016 9:42 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Nechaj si ju nasadiť a už nesundávaj. Ak máš laminátový luk. |
jj mám laminátový.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Wachn Nováček

Registrace: 12.11. 2010 Příspěvky: 72 Bydliště: Zlínsko
|
Zaslal: út únor 02, 2016 7:40 am Předmět: |
|
|
Jen bych doplnil, že tětivu určitě nenechat nataženou na luku v zaparkovaném autě, v létě... Viděl jsem takto zničený luk. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: po únor 01, 2016 9:31 am Předmět: |
|
|
Pokud máš ovšem luk z přírodních materiálů, tak je potřeba jí sundávat. Je možné to dělat několika technikami a když některou zvládneš, tak to není zase tak těžké.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sud Nováček

Registrace: 14.7. 2015 Příspěvky: 38 Bydliště: Beroun
|
Zaslal: po únor 01, 2016 9:26 am Předmět: |
|
|
nela napsal: | Já myslela jestli mi to pomůže nějak nasadit snadněji tětivu.. nemám dostatešnou sílu abych ji napnula tak se u toho tak kroutím a pořád to zkouším a zkouším
[ |
Tak v tom případě Ti to samozřejmě pomůže. Ale jak píše cornus, pokud máš laminátový luk, tak si ji nech od někoho silnějšího nasadit a už ji tam nech. Já mam taky laminát a sundavám ji jen výjimečně. Obvykle, když potřebuji dokroutit tětivu (mám dakron). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
nela Nováček

|
Zaslal: so leden 30, 2016 4:12 pm Předmět: |
|
|
Já myslela jestli mi to pomůže nějak nasadit snadněji tětivu.. nemám dostatešnou sílu abych ji napnula tak se u toho tak kroutím a pořád to zkouším a zkouším
Sud napsal: | nela napsal: | cornus napsal: | To bude asi ta pomucka na bezpečné nasadenie tetivy bez poškodenia ramien luku. | Takže nijak nepomáhá při natahování tětivy (že by např. usnadnila práci..či vynaloženou sílu ) |
Pomůže Ti při nasazování tětivy na luk - jak píšeš, usnadní práci a vynaloženou sílu.
Pokud to ale myslíš tak, že Ti pomůže během střelby, tak to ne. |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: út leden 26, 2016 2:27 pm Předmět: |
|
|
myslela si asi toto;
 _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: út leden 26, 2016 2:24 pm Předmět: |
|
|
nekroutíš při nasazování tětivy ramena _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sud Nováček

Registrace: 14.7. 2015 Příspěvky: 38 Bydliště: Beroun
|
Zaslal: út leden 26, 2016 2:14 pm Předmět: |
|
|
nela napsal: | cornus napsal: | To bude asi ta pomucka na bezpečné nasadenie tetivy bez poškodenia ramien luku. | Takže nijak nepomáhá při natahování tětivy (že by např. usnadnila práci..či vynaloženou sílu ) |
Pomůže Ti při nasazování tětivy na luk - jak píšeš, usnadní práci a vynaloženou sílu.
Pokud to ale myslíš tak, že Ti pomůže během střelby, tak to ne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fedosteve Stálý přispivatel

Registrace: 21.12. 2011 Příspěvky: 447 Bydliště: Svätý Jur
|
Zaslal: út leden 26, 2016 7:49 am Předmět: |
|
|
Pomáha, kľudne si to kúp. Svojho času som to tiež používal pri Samicku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nela Nováček

|
Zaslal: po leden 25, 2016 10:18 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | To bude asi ta pomucka na bezpečné nasadenie tetivy bez poškodenia ramien luku. | Takže nijak nepomáhá při natahování tětivy (že by např. usnadnila práci..či vynaloženou sílu ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
nela Nováček

|
Zaslal: po leden 25, 2016 9:47 pm Předmět: Natahovák tětivy |
|
|
Zdravím, chci se zeptat k čemu slouží natahovák tětivy.. zda je určen pro natahování tětivy silného nebo slabého luku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|