Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Rajce Nováček
Registrace: 19.2. 2009 Příspěvky: 49 Bydliště: Letohrad, Pardubický kraj, ČR
|
Zaslal: ne březen 06, 2016 4:34 pm Předmět: |
|
|
Sysel napsal: | To zrovna teď taky řeším, kde nakoupit pěnový polyethylen s hustotou alespoň 40 kg/m3, chci z toho dělat sedvičové terčovnice a slibuji si od toho delší životnost vzhledem k možnosti to několikrát přeskládat. Nemožnost výměny středu u motané terčovnice mě docela odrazuje. Můžu se zeptat, kde to kupuješ? Případně poradíte někdo dodavatele? My měli dřív možnost v Brně z První obalové, ale Ti už maloobchod zařízli a nekomunikují. |
Brno ?? Zkoušeli jste tuhle firmu ? http://www.wpa-online.cz/cz/produkty/penove-obaly
Mne zaujal ten XPE ... cenově bude dražší ... ale kdyby se to poskládalo jako senviče od Yate, prostřídat PE a XPE, mohlo by to být i pro silnější nátahy. _________________ Letohrad, Pardubický kraj, ČR
Jekyll, 40lbs, 62" |
|
Návrat nahoru |
|
|
tulak77 Grafoman
Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: st duben 15, 2015 2:25 pm Předmět: |
|
|
jeeej prosim admina aby to moje blabolenie presunul do "Tercovnice z mirelonu" |
|
Návrat nahoru |
|
|
tulak77 Grafoman
|
Zaslal: st duben 15, 2015 2:23 pm Předmět: |
|
|
Tonino napsal: | je to super, ale radsej, keby bol narezany na 40 cm, lebo 20 cm mi pripada dost malo | aj nad tym som premyslal a prisiel som na riesenie .. v tom pripade prichadza v uvahu urobit 2 kusy po 20cm a zlepit ich horkovzdusnou pistolou .... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tonino Nováček
Registrace: 6.10. 2014 Příspěvky: 48 Bydliště: Modra
|
Zaslal: st duben 15, 2015 2:20 pm Předmět: |
|
|
je to super, ale radsej, keby bol narezany na 40 cm, lebo 20 cm mi pripada dost malo |
|
Návrat nahoru |
|
|
tulak77 Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Dinky Nováček
Registrace: 19.11. 2013 Příspěvky: 5 Bydliště: Oldřichov
|
Zaslal: st duben 15, 2015 12:19 pm Předmět: cena |
|
|
A můžeš tu napsat, kde to můžeš za tuto cenu koupit? To je cena, za kterou se mi nikde podobné materiály nepodařilo sehnat. Díky |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinJanousek Nováček
Registrace: 19.4. 2012 Příspěvky: 8 Bydliště: Reading (UK), Praha
|
Zaslal: út duben 14, 2015 12:34 pm Předmět: |
|
|
Prometheus napsal: | A jakou tvrdost používáte? |
Nevim. Ptal jsem se cloveka, co ma v klubu ty terce na starosti, a on rikal, ze je to *asi* Ethafoam 400. Ale ani on si nebyl jisty, protoze nahradni platy nam dodava vyrobce puvodnich tercovnic a rika tomu "spare Ethafoam sheets". |
|
Návrat nahoru |
|
|
Prometheus Nováček
Registrace: 4.7. 2014 Příspěvky: 24 Bydliště: Zbiroh
|
Zaslal: po duben 13, 2015 7:37 pm Předmět: |
|
|
A jakou tvrdost používáte? |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinJanousek Nováček
Registrace: 19.4. 2012 Příspěvky: 8 Bydliště: Reading (UK), Praha
|
Zaslal: po duben 13, 2015 5:49 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | ...
A nenechávej to na slunci |
Pokud je rec o Ethafoamu, tak to s odolnosti proti UV nebude tak hrozne. Mame z Ethafoamu tercovnice, ktere nechavame cely rok venku, a rozhodne to driv rozstrilime, nez ze by se to nejak chemicky rozkladalo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sysel Grafoman
Registrace: 25.4. 2009 Příspěvky: 819 Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
|
Zaslal: so duben 11, 2015 6:42 pm Předmět: |
|
|
To zrovna teď taky řeším, kde nakoupit pěnový polyethylen s hustotou alespoň 40 kg/m3, chci z toho dělat sedvičové terčovnice a slibuji si od toho delší životnost vzhledem k možnosti to několikrát přeskládat. Nemožnost výměny středu u motané terčovnice mě docela odrazuje. Můžu se zeptat, kde to kupuješ? Případně poradíte někdo dodavatele? My měli dřív možnost v Brně z První obalové, ale Ti už maloobchod zařízli a nekomunikují. _________________ >>- LK Falcon --> |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: so duben 11, 2015 6:29 pm Předmět: |
|
|
400
220 musí být tlustá.
A nenechávej to na slunci _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
Prometheus Nováček
|
Zaslal: so duben 11, 2015 12:46 am Předmět: |
|
|
Miralon znám a mám doma namotané dvě terčovnice, ale toto bych chtěl používat jako celé desky na velké terče nebo popřípadě celou stěnu.
Mám možnost nákupu desek o rozměru 2750 x 600 x 50mm.
O hustotě:
220 za 317,-Kč za desku
400 za 419,-Kč za desku
800 za 657,-Kč za desku
Jen nevím jaké hustoty by byla ideální?(máme luky do 45lb)
Myslím, že cena je celkem super a životnost by to také nějakou mělo mít. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: pá duben 10, 2015 10:03 pm Předmět: |
|
|
hustší (těžší) se hůř zatahuje. _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
zeli Grafoman
Registrace: 17.8. 2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: pá duben 10, 2015 9:52 pm Předmět: |
|
|
Jestli se nemejlím, tak Ethafoam je jen obchodní název pro pěnový polyetylén, jiné firmy tomu říkají např. Mirelon, Nopaplank, Polylam, Polimix atd. Je to běžný a asi i nejpoužívanější materiál na terčovnice, takže vhodný určitě je.
Hustota a tloušťka se volí podle předpokládaného zatížení (síla luku atd.) a podle způsobu výroby terčovnice. Pokud se navíjí kotouč z několikamilimetrové tloušťky, stačí menší hustota, záleží taky jak vrstvy utahuješ. Pokud použiješ tlustý blok pěny, je lepší co největší hustota, nebo prostřídat vrstvy. A taky jde o prachy, hustá pěna je výrazně dražší.
Střílí se do toho samozřejmě krásně, jako do všeho. Vytahování záleží právě na té hustotě.
Obecná odpověď neexistuje, musíš napsat čím do toho budeš střílet a z jaké dálky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Prometheus Nováček
|
Zaslal: pá duben 10, 2015 2:58 pm Předmět: Ethafoam |
|
|
Ahoj,
Máte někdo zkušenosti s ethafoamem? Je to vhodný materiál, jak se do toho střílí, vytahují šípy, jakou hustotu (220,400,800) a sílu?
Děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
|
|