Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Petrs Nováček
Registrace: 4.9. 2008 Příspěvky: 37 Bydliště: Olomouc
|
Zaslal: po září 19, 2016 10:25 am Předmět: tabulka tuhosti šípů cross-x |
|
|
prosím o radu ohledně tuhosti karbonových šípů cros-x. (označeno 500-1400).
je nějaká tabulka, číslo na šípů/ doporučená libráž + korekce při zkrácení šípů.
potřebuji do OL 32# 29"
díky za pomoc |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Drtičhlav Nováček
Registrace: 4.3. 2016 Příspěvky: 16
|
Zaslal: po květen 23, 2016 7:46 pm Předmět: |
|
|
jo mě tvrdý šíp odskočí od luku , jsem pravák takže odskauje do leve a na dvacet metrů to klidně muže skočit i o dvacet cm když není dokonale vypuštěná tětiva |
|
Návrat nahoru |
|
|
Zeryk Nováček
Registrace: 6.10. 2010 Příspěvky: 104
|
Zaslal: po květen 23, 2016 6:56 pm Předmět: |
|
|
Zdravím, co se stane když budu střílet s tvrdšíma šípama než jaké bych měl na svůj luk mít? Budou při výstřelu bouchat o luk nebo co se stane?
Vím že pokud budu mít měkčí, tak mi můžou prasknout, s tím mám praktické bolestivé zkušenosti. |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
staso Stálý přispivatel
Registrace: 2.11. 2009 Příspěvky: 477 Bydliště: Bratislava
|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 1:20 am Předmět: |
|
|
Ak budú šípy dlhé 29palcov tak by mali fungovať tyčky 45-50. Pri 100grain hrote.
Pre ľahší hrot napr. 70grain môžeš použiť 40-45. Pre ťažší hrot napr. 125 grain treba tyčky 50-55. _________________ Archery is meant to be simple, not easy. |
|
Návrat nahoru |
|
|
matus-svk Nováček
Registrace: 2.11. 2014 Příspěvky: 36
|
Zaslal: so listopad 14, 2015 6:15 pm Předmět: |
|
|
ahojte, chcem kupit nove cedrove sipy, moj luk je celodrevo 45lb luk taham na cca 28,5´´ aky spin teda kupit? dakujem |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jíra Stálý přispivatel
Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
Zaslal: út září 15, 2015 11:11 am Předmět: |
|
|
spinovačka z Malaysie _________________ celá střelba z luku je jen o dvou krocích
1. naučit se střílet
2.opakovat to ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
Registrace: 14.6. 2010 Příspěvky: 653 Bydliště: Zvolen
|
Zaslal: st leden 15, 2014 11:18 pm Předmět: |
|
|
Dusan:
striela split fingers.. kotví stredným prstom ku kútiku úst.. tetiva jej prechádza hned prvým článkom na prstoch.. vypúšťa celkom solidne.. občas urobí mušketiera ale inak OK.. niekedy aj doťahuje
Erkos: cez víkend urobím ten test.. uvidíme.. sám som zvedavý... lôžko má nastavené podla typu luku a podla publikácií.. inými slovami podla papierov.. ale je jasné že luk treba dotuniť takže som zvedavý čo bude ukazovať..
zas ak nebude vypúšťať správne je mi papierový test napr.. lebo to bude robiť blbosti..
Pallo007: ano maš pravdu.. _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
pallo007 Grafoman
Registrace: 17.9. 2007 Příspěvky: 1428 Bydliště: Senec
|
Zaslal: st leden 15, 2014 9:54 pm Předmět: |
|
|
bowhunter123 napsal: | pallo007 ide skôr o ten problém že žena už má len 5 kusov a chcem jej teraz kupovať nové sady.. a tento krát by som chcel už trafiť .. hlavne preto sem píšem
skrátim všetkých 5 kusov a uvidím.. |
no ak skratis vsetkych 5 a zistis ze nepomohlo, naspat to uz nevratis... urcite si jeden, dva nechaj na porovnavanie... nechcem tu frajerovat ani mentorovat ale mne tu lezi tolko pokazenych, zle "odmeranych" a "otestovanych" sipov ze az:))) _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
(It's not the wind, the bow nor the archer, its only God who brings your arrow to its target) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Erkos Stálý přispivatel
Registrace: 6.6. 2012 Příspěvky: 335 Bydliště: Pod Poľanou
|
Zaslal: st leden 15, 2014 9:39 pm Předmět: |
|
|
Nedávno som menil omotávku na svojom LB a keď som pomocou papierového testu hľadal ideálnu pozíciu lôžka, zistil som, že zmenou výšky lôžka sa mi šíp vychyľoval nielen vo zvislej polohe, ale aj vo vodorovnej. Neviem si to vysvetliť, ale keď som našiel idealnu polohu, tak šíp opúšťal luk kolmo a priestrel bol ideálny. Napadlo ma či nemáš podobný problém? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: st leden 15, 2014 9:32 pm Předmět: |
|
|
....a vypusta dobre?
predpokladam, ze vypusta mediteranom.....kde ma tetivu? na poslednom hanku prstov? alebo hlboko az pri dlani? to moze myknut sipom a zvysit lukostrelecky paradox....mozno mas aj dobre tie tycky, len mozno treba vypilovat vypustanie..... |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
|
Zaslal: st leden 15, 2014 9:08 pm Předmět: |
|
|
pallo007 ide skôr o ten problém že žena už má len 5 kusov a chcem jej teraz kupovať nové sady.. a tento krát by som chcel už trafiť .. hlavne preto sem píšem
skrátim všetkých 5 kusov a uvidím.. _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
pallo007 Grafoman
Registrace: 17.9. 2007 Příspěvky: 1428 Bydliště: Senec
|
Zaslal: st leden 15, 2014 9:01 pm Předmět: |
|
|
bowhunter123 napsal: | skúsim ich skrátiť nejdem viac špekulovať.. |
no ved skrat 2-3 kusy a uvidis... nerez vsetky:) _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
(It's not the wind, the bow nor the archer, its only God who brings your arrow to its target) |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
|
Zaslal: st leden 15, 2014 8:56 pm Předmět: |
|
|
skúsim ich skrátiť nejdem viac špekulovať.. _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: st leden 15, 2014 8:13 pm Předmět: |
|
|
Hmm,podľa prepočtu mi tam spine vychádza nejakých 34,5 takže budú skôr mäkke ako tvrdé |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
|
Zaslal: st leden 15, 2014 5:54 pm Předmět: |
|
|
jasne boli spinované.. teda objednané boli spinované ale druhá vec či ich predajca poslal spinované
to si človek nikdy nemôže byť istý.. pri súčasných predajcoch hlavne.. už som sa stretol s hocčím..
pri výstrele počuť "buchnutie" ale neviem či to robí tetiva+ramená alebo šípy+strelecké okno.. _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jeneš Grafoman
Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: st leden 15, 2014 4:11 pm Předmět: |
|
|
Moje teorie je jiná.
Pokud má luk 37 lbs na 28" a tvoje žena tahá jen 24", tak je síla na šíp znatelně menší, šíp se nejspíš míň prohne a neobejde luk - je tedy spíš tvrdý. V takovém případě zkus těžší hrot.
Jestli šíp bouchá o luk by jsi měl poznat i po zvuku při výstřelu. Ty tyčky jsi koupil spinované ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
|
Zaslal: st leden 15, 2014 4:10 pm Předmět: |
|
|
ved práve.. ale asi to nezistím kým to nevyskúšam..
cez víkend urobím papierový test a uvidím čo mi papier ukáže..
ja si tiež myslím že sú makké.. ale kto vie.. jeden známy z usa mi tiež písal aby som tam hodil ťažšie hroty... že podla neho sú tvrdé..
takže uidím.. hlavne najskôr urobím test _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: st leden 15, 2014 3:19 pm Předmět: |
|
|
Já jsem přesvědčený, že jsou měkké a přitvrdit je můžeš takto:
- zkrácením délky
- opálením dříku
- lehčím hrotem
- samozřejmě tvrdším dříkem
Ale Tulák si myslí něco jiného, tak nevím... |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
|
Zaslal: st leden 15, 2014 2:26 pm Předmět: |
|
|
ved toto..
sú teda tvrdé či makké? _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
|
Zaslal: st leden 15, 2014 6:52 am Předmět: |
|
|
tulak77 napsal: | ako som povedal teda sipy su tvrde a dovod uz poznas |
??? |
|
Návrat nahoru |
|
|
tulak77 Grafoman
Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: út leden 14, 2014 11:22 pm Předmět: |
|
|
ako som povedal teda sipy su tvrde a dovod uz poznas |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
|
Zaslal: út leden 14, 2014 6:27 am Předmět: |
|
|
No vidíš, když jí ty šípy o 2 palce zkrátíš, tak budou tvrdší a problém s otlučeným oknem se (asi) vyřeší |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
|
Zaslal: po leden 13, 2014 11:05 pm Předmět: |
|
|
takže absolútne prekvapko.. dnes som žene meral náťah..
ťahalo to asi 10x a zistil som že má náťah 23,5-24... a ja som si myslel že 26.. dlžku čípov má 29 palcov..
to som tomu zase dal.. ona je dosť maličká.. to je pravda.. som somár že som to nezmeral predtým..len som na nu kukol a zbrucha šplechol 26.. _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
|
Zaslal: po leden 13, 2014 1:53 pm Předmět: |
|
|
bowhunter123, mam este nejaky ceder vyradeny, ale uz s malou spine (menej ako 60), mozem ti to posunut. |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
|
Zaslal: po leden 13, 2014 1:50 pm Předmět: |
|
|
JardaM presne ako píšeš.. zadná hrana luku..
k tomu vypusteniu.. no sledoval som ju.. niekedy OK niekedy zle.. takže môže to byť aj tým, ano..
k zdobeniu: dúfam že ich nespálim
Dušan: tak teraz si mi dal.. tak za cenu cedru by mohla mať 2 borovicové tyčky a 1 4" pierko...
nemám ceder vyskúšaný.. len smrek a borovicu.. borovica sa mi z toho pozdávala viac.. ceder som chcel vyskúšať lebo ho všade ospevujú.. no nechcem ho kupovať za každú cenu /hlavne ak nie je o moc lepší/... _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
|
Zaslal: po leden 13, 2014 6:35 am Předmět: |
|
|
Vlastně nevím, co ten spin 30-35 obnáší, takže těžko radit, ale pokud je otřískaná zadní hrana okna, tak to znamená, že jsou ty šípy měkké.
Tvrdé šípy do okna nemlátí, ty mají problém se separací končíku od tětivy.
Je ale třeba taky uvážit, jestli celý problém nevznikl jen chybným vypouštěním začátečníka.
To opálení šípy o něco ztuží, na povrchu vznikne o něco tvrdší slupka... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
|
Zaslal: po leden 13, 2014 12:07 am Předmět: |
|
|
Ja mam radsej borovicu, po skusenostiach.
S cedrom sa sice lepsie robi, ale skor sa vybucha. Borovica je huzevnatejsia a dlhsie si drzi svoju spine, nehladiac uz na to, ze vydrzi davno potom, co sa cedre polamu....
Ale zas ini nedaju na ceder dopustit...je to vec preferencie, imho |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 11:37 pm Předmět: |
|
|
šípy sú z borovice.. a hroty sú lepené
priemer 11/32
neviem no.. aj jeden kamoš z usa mi hovoril aby som skúsil 125 grainové hroty.. vraj aj jemu sa to vydí byť pritvrdé..
teraz jej chcem kúpiť novú sadu.. cedrové tyčky.. a nechcem to posrať ten ceder nestojí 90 centov ako borovica _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|