Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Watcher Nováček
Registrace: 4.1. 2016 Příspěvky: 18 Bydliště: Slovensko
|
Zaslal: čt leden 12, 2017 7:45 pm Předmět: |
|
|
Ahojte,
je tu niekto co menil ramena na kusi Excalibur a zostali mu tie povodne niekde v sufliku ? (starsie EXO modely, nie Matrix). _________________ Excalibur Vixen |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kožak Nováček
Registrace: 4.3. 2016 Příspěvky: 11 Bydliště: Líbeznice
|
Zaslal: ne březen 06, 2016 12:45 pm Předmět: |
|
|
KOŘEN napsal: | Ahoj Kožaku, vítej na fóru Hele řeší se to i na amerických fórech. Excalibur se k tomu vyjadřuje, že o nic nejde, že to není chyba výrobního procesu, že to nemá na vlastnost ramen žádný vliv. Sám jsem měl toto na Matrixu 380. Nevím, podle mě je to odfláknutá výroba. Protože když se podívám na ramena Tenpointa nebo kladkového luku PSE, tak nic podobného tam není. Je to vidět na tomto oobrázku:
Nevím jak myslíš viklající se pažbu a šrouby. Já jsem s uchycením pažby na Matrixu taky nebyl spokojený, ale je o tím, že to byly 2 materiály spojené dohromady - hliníkový rail a plastová pažba - toto bude dělat paseku vždycky na jakémkoliv typu zbraně, proto je tolik zbraní s dřevěnou pažbou - není to jen o vzhledu. Ze začátku je vše v pohodě, ale jakmile proběhnou první změny teplot a mechanické napětí, tak se udělají neskutečné škvíry a pažba pak hnusně vrže.
Se šrouby jsem neměl žádný problém - tedy alespoň s těmi dvěma hlavními držící tělo a lučiště - ty jsou podle mého dosti kvalitní. Které šrouby ale stály za pendrek, tak byly ty 4 vepředu přidržující ramena. Totální bláto.
Nejen dle mého názoru se Excalibur za poslední roky šíleně propadnul, co se kvality týče. Já mám v příštím výběru výrobce kuše už zcela jasno... |
díky,tak si mě trochu uklidnil co se týká těch šroubů ,je to tak jak řikáš. Montoval sem tlumiče ramen a ač sem se snažil jak to šlo ,šroby na vyhození ...naštěstí ty nový co byli k tlumičům v poho. No a volné je to v tom předpažbí ,šroub je na krev ale vyklá se to stejně ...tak buď si zvyknu nebo stim praštim. |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
Registrace: 30.1. 2013 Příspěvky: 721 Bydliště: Hrubý Jeseník
|
Zaslal: ne březen 06, 2016 10:55 am Předmět: |
|
|
Ahoj Kožaku, vítej na fóru Hele řeší se to i na amerických fórech. Excalibur se k tomu vyjadřuje, že o nic nejde, že to není chyba výrobního procesu, že to nemá na vlastnost ramen žádný vliv. Sám jsem měl toto na Matrixu 380. Nevím, podle mě je to odfláknutá výroba. Protože když se podívám na ramena Tenpointa nebo kladkového luku PSE, tak nic podobného tam není. Je to vidět na tomto oobrázku:
Nevím jak myslíš viklající se pažbu a šrouby. Já jsem s uchycením pažby na Matrixu taky nebyl spokojený, ale je o tím, že to byly 2 materiály spojené dohromady - hliníkový rail a plastová pažba - toto bude dělat paseku vždycky na jakémkoliv typu zbraně, proto je tolik zbraní s dřevěnou pažbou - není to jen o vzhledu. Ze začátku je vše v pohodě, ale jakmile proběhnou první změny teplot a mechanické napětí, tak se udělají neskutečné škvíry a pažba pak hnusně vrže.
Se šrouby jsem neměl žádný problém - tedy alespoň s těmi dvěma hlavními držící tělo a lučiště - ty jsou podle mého dosti kvalitní. Které šrouby ale stály za pendrek, tak byly ty 4 vepředu přidržující ramena. Totální bláto.
Nejen dle mého názoru se Excalibur za poslední roky šíleně propadnul, co se kvality týče. Já mám v příštím výběru výrobce kuše už zcela jasno... _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: so březen 05, 2016 9:30 am Předmět: |
|
|
Pretože je to odfláknuté... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kožak Nováček
|
Zaslal: pá březen 04, 2016 9:41 pm Předmět: |
|
|
Xhibit napsal: | Ahoj,
moje problémy s jandaem a jeho tragickými rameny řeším v jiném tématu.
Tu vadu nemyslíš to co je na foto níže? Mám "nové" rameno kde se mě prakticky hned loupe barva, ale je hladké. Na tom druhém barva drží ale vypadá takto:
|
Mnó je to dost podobný. Asi je to strukturou toho materialu ale proč je povrchová ůprava na jednom rameni vcelku dobrá(hladká) a na druhym takhle prachbídná nechápu |
|
Návrat nahoru |
|
|
Xhibit Nováček
Registrace: 21.2. 2016 Příspěvky: 16
|
Zaslal: pá březen 04, 2016 7:12 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
moje problémy s jandaem a jeho tragickými rameny řeším v jiném tématu.
Tu vadu nemyslíš to co je na foto níže? Mám "nové" rameno kde se mě prakticky hned loupe barva, ale je hladké. Na tom druhém barva drží ale vypadá takto:
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kožak Nováček
|
Zaslal: pá březen 04, 2016 6:43 pm Předmět: |
|
|
Nazdar Hoši je to tady můj první přízpěvek ,tak prosim kapku podusit :)proč píšu do tohodle tématu: před časem sem pořídil Grizzlyho a až teď kdy sem pročetl tohle vlákno zjišťuju že i na něm sou ramena dost odfláklá. Obzvlášť pravý a to na vnitřní straně po celé délce. Dal bych sem fotku ale zatim sem nepřišel nato jak Ale v podstatě jde o krátký prohlubně nebo rýhy ...sice zalitý barvou ale kdo ví kdy mi to nafackuje Další věc co mě u týhle poměrně drahý věci trochu zklamala je vyklajícíse tělo v pažbě a šrouby...ty sou docela tragický. Tak se chci zeptat je nás pár nebo běžná věc u Excalibru? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Scootr Grafoman
Registrace: 4.10. 2011 Příspěvky: 2682 Bydliště: Německo někdy ČR
|
Zaslal: st září 30, 2015 9:11 pm Předmět: |
|
|
Ty krávo..
to musel bejt šleha..
malá kuše velký potenciál na lov.. kompat, ale je to přehnané.. BowTech udělal masivní změnu a překoval matrixe na micro..
matrix má životnost ramen cirka 700 střel jako lovecká kuše.. _________________ Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence. |
|
Návrat nahoru |
|
|
p_e_t_a_n Nováček
Registrace: 17.7. 2015 Příspěvky: 4
|
Zaslal: út září 29, 2015 8:57 pm Předmět: |
|
|
A hlavne je v te diskuzi dobrej ten pan co resi tu vodovahu |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
|
Zaslal: ne září 27, 2015 9:42 am Předmět: |
|
|
Fúha, nepríjemné, vada materiálu, neni o čom... |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
Registrace: 30.1. 2013 Příspěvky: 721 Bydliště: Hrubý Jeseník
|
Zaslal: so září 26, 2015 9:02 pm Předmět: |
|
|
http://www.crossbownation.com/forum/topic/36005-micro-broken-limb/
nová kuše, 10 výstřelů, vše správně nastaveno, střelba se správnými šípy.
Borec měl sakra štěstí, že ho to rameno nějak extrémně nevyliskalo. _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
|
Zaslal: čt září 03, 2015 10:32 am Předmět: |
|
|
Keď už si načal,tak momentálne som dal 1261 výstrelov s novými ramenami a všetko je v najlepšom poriadku |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
|
Zaslal: út srpen 25, 2015 7:36 pm Předmět: |
|
|
Nie je mi celkom jasné čo myslíš tým,,pokročili v ramenech" |
|
Návrat nahoru |
|
|
Scootr Grafoman
|
Zaslal: út srpen 25, 2015 3:13 pm Předmět: |
|
|
Klucí dejte mi do SZ jak jste prokročili v ramenech na Matrixe.
Dík _________________ Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence. |
|
Návrat nahoru |
|
|
spitamen Grafoman
Registrace: 17.11. 2010 Příspěvky: 2064 Bydliště: Vranov nad Toplou
|
Zaslal: st červenec 22, 2015 12:28 am Předmět: |
|
|
Vecsia sanca zamedzit prejavom dryfire vystrelu je pouzitie materialu ako je dacron,cize viacej prietazneho..lenze to uz sa dnes nenosi,nikto nechce tetivu pomalsiu o min.20 fps..ak to mam osobne zhodnotit je viacej skodlive prudke zastavenie ako ten pohyb dopredu..ale obe moznosti su nie velmi ziaduce... _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
Najsilnejsou zbranou cloveka je jeho mysel...
Zlo bude porazene vtedy,ak si dobro zachova svoju tvar... |
|
Návrat nahoru |
|
|
spitamen Grafoman
Registrace: 17.11. 2010 Příspěvky: 2064 Bydliště: Vranov nad Toplou
|
Zaslal: st červenec 22, 2015 12:10 am Předmět: |
|
|
Pouzitie tetivy pre dalsiu strelbu po dryfire vystrele je dost osemetne..zalezi od toho nakolko je ta ktora tetiva naddimenzovana..ale je to spotrebny predmet,preto je lepsie ju archivovat..pri dryfire vystrele skodi ramenam pohyb dopredu,aj prudke zabrzdenie..takyto vystrel je skodlivy z akehokolvek uhla pohladu..aka taka sanca zamedzit jeho skodlivym prejavom je prietaznost vlakna..pri viac prietaznom vlakne idu ramena zase viacej dopredu,ale pod mansou rychlostou..celkovo je takyto vystrel bud alebo.. _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
Najsilnejsou zbranou cloveka je jeho mysel...
Zlo bude porazene vtedy,ak si dobro zachova svoju tvar... |
|
Návrat nahoru |
|
|
p_e_t_a_n Nováček
|
|
Návrat nahoru |
|
|
p_e_t_a_n Nováček
|
Zaslal: út červenec 21, 2015 11:58 pm Předmět: |
|
|
[/quote]
Ahoj
1. tetivu poriadne skontroluj, nemusi byt poskodena ale ak si si neni isty, tak ju vymen. Tetiva pri takom vystrele moze vyletiet... Aku mas tetivu?
2. Mas uz nove ramens?
3. Link nefunguje ...
4. Tlmice S5 nefunguju ako "zachrana"... *1
*1: Uvaha - otazka: pri vystrele na prazdno nemozu tlmice S5 skor uskodit ramenam? Tym ze zachytia tetivu a ramena pracuju dalej dopredu...[/quote]
Ramena nemam, stalo se mi to dnes odpo, tetivu vyhodim, co se tyce tlumice sp vim ze to neni zachrana, ale myslim, ze uskodit by nemohl, myslim ze praveze by mel zastavit cestu ramen dopredu = jejich poskozeni.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
BrckoSK Stálý přispivatel
Registrace: 14.9. 2011 Příspěvky: 446 Bydliště: Slovensko
|
Zaslal: út červenec 21, 2015 11:17 pm Předmět: |
|
|
p_e_t_a_n napsal: | ............ proč to píšu do tématu "ramena"? protože dnes jsem pro samé experimentování a pořizování fotek a jiných blbostí udělal něco co jsem myslel, že zrovna mně se nikdy nestane - vystřelil bez šípu.
Výsledek: Vyletěla tětiva ta mi udělala pořádný cucflek na krku a prasklo rameno. Na spodní části se vyštípla tříska o velikosti cca klasické jehly na šití.
Střílet s tím by byl asi hazard....
foto v příloze, snad to půjde otevřít.....
https://photos.google.com/album/AF1QipO7hA-dXhZXvBgW02EDYxIqOxCVtnsOIjD6weDz
takže to není moc slavný vstup mezi vás......
Každopádně originál dorazy s5 mně nezachránily a velmi mně udivilo, že vylétla tětiva.....
Je možno použít tětivu znovu? V tuto chvíli má nastříleno cca 750 výstřelů a nejeví známky poškození..... |
Ahoj
1. tetivu poriadne skontroluj, nemusi byt poskodena ale ak si si neni isty, tak ju vymen. Tetiva pri takom vystrele moze vyletiet... Aku mas tetivu?
2. Mas uz nove ramens?
3. Link nefunguje ...
4. Tlmice S5 nefunguju ako "zachrana"... *1
*1: Uvaha - otazka: pri vystrele na prazdno nemozu tlmice S5 skor uskodit ramenam? Tym ze zachytia tetivu a ramena pracuju dalej dopredu... |
|
Návrat nahoru |
|
|
p_e_t_a_n Nováček
|
Zaslal: út červenec 21, 2015 9:40 pm Předmět: |
|
|
dobrý den, zdejší fórum a téma s kušemi sleduji měsíce, zaregistroval jsem se až včera... přečetl jsem po večerech snad všechno....Vlastně ho sleduji roky, ale doposud jsem střílel dloouhé roky z luku a protože změna je život tak před několika měsíci jsem zakoupil excalibur axiom. Od prvního seznámení až po experimenty se šípy a prvními omotávkami atd jsem se dostal k experimentům s tlumiči, tětivy, přes přelepení originálních tlumičů kůži až po silnou gumu atd. Nyní experimentuji s výrobou celých kovových držáčků a do toho klasické gumové dorazy se zalitým šroubem...
proč to píšu do tématu "ramena"? protože dnes jsem pro samé experimentování a pořizování fotek a jiných blbostí udělal něco co jsem myslel, že zrovna mně se nikdy nestane - vystřelil bez šípu.
Výsledek: Vyletěla tětiva ta mi udělala pořádný cucflek na krku a prasklo rameno. Na spodní části se vyštípla tříska o velikosti cca klasické jehly na šití.
Střílet s tím by byl asi hazard....
foto v příloze, snad to půjde otevřít.....
https://photos.google.com/album/AF1QipO7hA-dXhZXvBgW02EDYxIqOxCVtnsOIjD6weDz
takže to není moc slavný vstup mezi vás......
Každopádně originál dorazy s5 mně nezachránily a velmi mně udivilo, že vylétla tětiva.....
Je možno použít tětivu znovu? V tuto chvíli má nastříleno cca 750 výstřelů a nejeví známky poškození..... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radikal Nováček
Registrace: 12.7. 2013 Příspěvky: 19
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 11:21 am Předmět: |
|
|
miro6446 napsal: | ešte som zabudol nemaj za zlé Scootrovi že je podozrievaví
má veľa zlých skúseností s falošnými nickmi a podobnou háveďou |
jo v pořádku. _________________ Excalibur Eclipse XT |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radikal Nováček
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 11:20 am Předmět: |
|
|
Jsou to ramena z eclipse..... a nátah 200 lbs _________________ Excalibur Eclipse XT |
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
Registrace: 23.5. 2012 Příspěvky: 1399 Bydliště: zvolen
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 10:15 am Předmět: |
|
|
ešte som zabudol nemaj za zlé Scootrovi že je podozrievaví
má veľa zlých skúseností s falošnými nickmi a podobnou háveďou _________________ pivo konzumujte správne chladené
excalibur exocet, twilight DLX |
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
Registrace: 23.5. 2012 Příspěvky: 1399 Bydliště: zvolen
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 10:11 am Předmět: |
|
|
to Radikal
jaká síla a typ ramen to je.
excalibur vyrába jeden typ ramien pre všetky modely okrem 150 Lb a teda od 175Lb až do 225Lb tie ramená sú totožné mení sa iba dlžka tela čiže sila kuše je daná dlžkou tela ( a samozrejme náťahu) u 150Lb sú myslím ramená tenšie toť moje vysvetlenie hm... _________________ pivo konzumujte správne chladené
excalibur exocet, twilight DLX |
|
Návrat nahoru |
|
|
Scootr Grafoman
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 8:18 am Předmět: |
|
|
to si děláš humor? _________________ Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Serža Nováček
Registrace: 25.6. 2013 Příspěvky: 95 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 1:28 am Předmět: |
|
|
to Radikal: doporučuju investovat do tý nový lišty na optiku s pojistkou proti výstřelu bez šípu...coool, mě to spasilo ramena už asi tak 2X, myslím _________________ Excalibur Matrix 380, Ragim Impala Black 62"/35lbs, Ragim Taiga 48"/30lbs, ČZ Scorpion EVO3 S1, Glock 19 gen2, KAHR PM45, Fabarm MARTIAL Pistola 12/76, Remington 700/AICS |
|
Návrat nahoru |
|
|
Serža Nováček
Registrace: 25.6. 2013 Příspěvky: 95 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 1:25 am Předmět: |
|
|
Scootr napsal: | ok... tak se vrátíme tedy k tomu Tvému nešťastnému tématu
Ramena kupuj vždy v páru a nikdy neměň jen jedno poničené.. musí jít stejně a stejně se unavovat - takové to české spoření u tohohle neplatí / nechám si jedno na později tohle ještě funguje /.
Já osobně bych si je v ČR nikdy nekoupil a pokud ano tak bych volil jedinou firmu a to je Jasa. Jinak z ebay bych je také nechtěl. Jediná možnost je napsat přímo do Excalibru a nebo
http://www.arrowinapple.de/armbrustvergleich/
Můžu ti to poptat a dám ti adresu na naše depo, kam si to můžeš poslat aby jsi ušetřila za dopravné. |
no vidíš, kdybys tohle napsal hned, bylo tu o polovičku příspěvků míń a fórum přehlednější....ale že ty tak trochu děláš drahoty a virtuálně zvedáš cenu svého příspěvku? _________________ Excalibur Matrix 380, Ragim Impala Black 62"/35lbs, Ragim Taiga 48"/30lbs, ČZ Scorpion EVO3 S1, Glock 19 gen2, KAHR PM45, Fabarm MARTIAL Pistola 12/76, Remington 700/AICS |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radikal Nováček
|
Zaslal: po červenec 15, 2013 10:44 pm Předmět: |
|
|
Scootr napsal: | hele ty jsi asi fakt taky zažranec .. jak dlouho střílíš? |
No zas tak dlouho ne od ledna tohoto roku:) ale moc se mi to líbí... vlastně i mému manželovi.
Jo a tlumiče tětivy jsou součástí při prodeji této kuše. _________________ Excalibur Eclipse XT |
|
Návrat nahoru |
|
|
Scootr Grafoman
|
Zaslal: po červenec 15, 2013 10:39 pm Předmět: |
|
|
hele ty jsi asi fakt taky zažranec .. jak dlouho střílíš? _________________ Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radikal Nováček
|
Zaslal: po červenec 15, 2013 10:37 pm Předmět: |
|
|
spitamen napsal: | ucime sa odkedy prideme na tento svet.. tento jav u teba urcite zanechal stopu,teraz by si mala kontrolovat sip pred vystrelom aspon dvakrat.. |
To si piš, že mě tahle chyba poučí a ještě jsem si říkala , že si je pověsím na krk abych to viděla každý den jakou jsem udělala chybu:( a raději se podívat dvakrát jestli je vložený šíp....blbá chyba na poučení, ale stalo se a už to nevrátím....jen budu opatrnější a raději s tím seknu , když příště někdo přijede. _________________ Excalibur Eclipse XT |
|
Návrat nahoru |
|
|
|