Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Lukopepan Nováček
Registrace: 18.8. 2016 Příspěvky: 6
|
Zaslal: pá únor 10, 2017 1:38 pm Předmět: |
|
|
jue, tak ten slogan asi budu msuet změnit a to se mi to táák líbilo! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sysel Grafoman
Registrace: 25.4. 2009 Příspěvky: 819 Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
|
Zaslal: pá únor 10, 2017 9:01 am Předmět: |
|
|
OK, ale bacha na ten slogan http://freebow.cz/ _________________ >>- LK Falcon --> |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lukopepan Nováček
|
Zaslal: čt únor 09, 2017 11:16 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den přátelé, rozhodl jsem se výrobou a prodejem luků více zabývat. zde : http://www.luky-vrchovina.cz můžete navštívit můj skromný obchůdek... |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: ne leden 22, 2017 4:45 pm Předmět: |
|
|
Jako plastikář můžu potvrdit, že teplota měknutí neměkčeného PVC je cca 85 stupňů (nenechávat na slunci). S klesající teplotou křehkost tak nějak postupně roste, takže kdy rameno rupne záleží jako u všeho i na konstrukci a velikosti deformace, tedy napětí v materiálu, ale těch -10 to může při šetrném zacházení přežít, dál bych to nezkoušel... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lukopepan Nováček
|
Zaslal: ne leden 22, 2017 4:13 pm Předmět: |
|
|
Střílel jsem teďka v mrazech kolem kolem -10C a luk to ustál v pohodě.. V létě jsem naopak střílel ve vedrech a luk také držel. dělám luky od léta pořád se stejnou nátahovou silou a řekl bych, že ten mráz jim tak 1lb sílu přidá a vedro tak 1lb ubere. Problém by asi nastal u +80C, kdy materiál začíná měknout. |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lukopepan Nováček
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lukopepan Nováček
|
|
Návrat nahoru |
|
|
furbyk1 Stálý přispivatel
Registrace: 26.2. 2013 Příspěvky: 323
|
Zaslal: pá srpen 19, 2016 11:00 pm Předmět: |
|
|
Pekny je ten skyt 👍 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lukopepan Nováček
|
Zaslal: čt srpen 18, 2016 2:48 pm Předmět: PVC skytský luk |
|
|
Dobrý den přátelé. Před nedávnem jsem zkusil vyrobit PVC luk.. Po několika nepodarkách a tvarově špatně definovaných kusech, jsem si vyrobil lis, ze kterého mi lezou stále stejné kusy..
Lis mě něco stál, nepodarky rovněž a času stráveného na vývoji bych se nedopočítal.
Pro sebe a kamrády už mám luků dost a rád bych zkusil i jiný typ luku. Rozhodl jsem se proto pár luků zpěněžit, aby bylo na další vývoj.
Pokud by jste měli zájem můj luk mít a zároveň mě ve vývoji podpořit, ke koupi je zde: http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/198465-reflexni-skytsky-luk/
Zároveň bych tímto rád oživil diskuzi o PVC lucích, neb mám načerpáno mnoho zkušeností.
Pepa |
|
Návrat nahoru |
|
|
fedosteve Stálý přispivatel
Registrace: 21.12. 2011 Příspěvky: 447 Bydliště: Svätý Jur
|
Zaslal: út březen 17, 2015 8:00 am Předmět: |
|
|
Tak ten "skýt" mal aj po výstrele padnutú tetivu a to už ani nepíšem čo to bolo za tetivu. Hento zakladanie šípu, no aj keď som strelecké "poleno" tak takto by som to ani nevedel.
Ale aby sme sa vrátili k otázke na začiatku témy:
Ten reflexný si celkom viem predstaviť na ten účel ako si písal. V nejakej tej sile cca 25lb, pokiaľ by si to takto vedel urobiť. Cenovo by sa to však muselo pohybovať niekde na úrovni do 30€. Totižto z vlastnej skúsenosti viem, že keď som u nás na lukostrelnici a ľudia sa tam pri mne pristavia, chcú si vystreliť. Keďže zo 45lb si nevystrelia (väčšinou sa začnú triasť ani nie pri plnom náťahu), takýto luk by som si brával zo sebou a môžu skúšať. Ak by ich lukostreľba oslovila, "nasmerujem" ich pre niečo lepšie. Takže ako cvičný luk - áno. A ak by sme sa vedeli nejako skontaktovať, jeden by som aj zobral, teda v tej sile 25lb. |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
furbyk1 Stálý přispivatel
Registrace: 26.2. 2013 Příspěvky: 323
|
Zaslal: po březen 16, 2015 9:36 pm Předmět: |
|
|
Heh, ten skyta má asi takú rýchlosť ako moje ranné hovienko |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: po březen 16, 2015 9:04 pm Předmět: Re: možná nabídka výroby |
|
|
oravec napsal: |
chlapi...povedzte mi úprimne...zakladá niekto z vás šíp takým spôsobom ako ten na druhom videu ??????????????????????? veď to je horšie ako vyberať pravou rukou kľúče z ľavého vrecka... |
kriste na nebi!!!!! prinutil si ma si to pozriet. fakt!
neuveritelne, aki su ludia kreativni! vyrobi si skytu z PVC, ten najtazsi dizajn na techniku, sip tam zaklada neuveritelnym sposobom, taha palcom, a praska z toho karbony
MAMMA MIA!!!!! _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
|
Zaslal: po březen 16, 2015 9:01 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | Dusan napsal: | akoze to je teda haluz ale pocas dystopickej apokalypse a v krutej dobe po nej, v temnych rokoch biologickej katastrofy by bolo PVC zrejme ovela dostupnejsi materialom, nez drevo a nebodaj slachy a rohovina...... |
Oheň se dá skvěle rozdělat baterkou z notebooku a lovecké hroty vyštípat ze zastaralých elektronkových televizí. |
presne tak, postapokalypticke tekno PVC paleo _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
|
oravec Občasný přispivatel
Registrace: 5.2. 2009 Příspěvky: 287
|
Zaslal: po březen 16, 2015 8:56 pm Předmět: Re: možná nabídka výroby |
|
|
chlapi...povedzte mi úprimne...zakladá niekto z vás šíp takým spôsobom ako ten na druhom videu ??????????????????????? veď to je horšie ako vyberať pravou rukou kľúče z ľavého vrecka... |
|
Návrat nahoru |
|
|
marigold Nováček
Registrace: 18.6. 2014 Příspěvky: 78
|
Zaslal: po březen 16, 2015 6:15 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: |
Oheň se dá skvěle rozdělat baterkou z notebooku a lovecké hroty vyštípat ze zastaralých elektronkových televizí. |
pevně doufám že v čr je víc nábojů 7.62x39 než elektronkových televizí na celým světě. _________________ perun do nich! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: po březen 16, 2015 6:02 pm Předmět: |
|
|
Dusan napsal: | akoze to je teda haluz ale pocas dystopickej apokalypse a v krutej dobe po nej, v temnych rokoch biologickej katastrofy by bolo PVC zrejme ovela dostupnejsi materialom, nez drevo a nebodaj slachy a rohovina...... |
Oheň se dá skvěle rozdělat baterkou z notebooku a lovecké hroty vyštípat ze zastaralých elektronkových televizí. _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
|
Zaslal: po březen 16, 2015 5:17 pm Předmět: |
|
|
akoze to je teda haluz ale pocas dystopickej apokalypse a v krutej dobe po nej, v temnych rokoch biologickej katastrofy by bolo PVC zrejme ovela dostupnejsi materialom, nez drevo a nebodaj slachy a rohovina...... _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Pegas Nováček
Registrace: 13.10. 2014 Příspěvky: 25 Bydliště: Prachatice
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kibe Grafoman
Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: pá březen 06, 2015 12:28 pm Předmět: |
|
|
luk z běžek+prosba o pomoc - přesunuto
RICHEE napsal: | Nazdar vespolek. Tak jsem včera dokončil můj první luk ze starých běžek. Hned první pozitivní zjištění bylo, že opravdu funguje . Už ne tak pozitivní zjištění bylo, že má nátah cca 10lb => Dostřel asi 80m. Při nátahu se nadměrně ohýbají konce ramen, zatímco první polovina ramena se skoro ani neprohne. Někde na internetu jsem viděl, že na břicho ramena nalepil skelnou tkaninu, aby zvýšil nátah. Máte s tím někdo zkušenost? A nebo nějakou jinou radu? Ps. Fotky dodám hned, co to půjde. |
_________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jíra Stálý přispivatel
Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
Zaslal: po prosinec 15, 2014 5:20 pm Předmět: Re: závody |
|
|
Pegas napsal: | Přátelé, nevíte, jak by reagovali na takový PVC luk třeba na závodech 3D? Pustili by mě tam s tím? |
u Č3DL pouze u PB (primitiv bow) specifikují pravidla materiál
,, Primitivní luk vyroben z jednoho kusu dřeva (může být obalen šlachou či kůží),,
samotná pravidla v tom tedy nebrání, ale v každém případě budeš za exota, pokud by jsi chtěl střílet longbow nebo jezdecký luk musíš mít dřevěné šípy
http://www.3darchery.cz/legislativa/pravidla-pro-cesky-pohar-dle-ifaa _________________ celá střelba z luku je jen o dvou krocích
1. naučit se střílet
2.opakovat to ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Pegas Nováček
Registrace: 13.10. 2014 Příspěvky: 25 Bydliště: Prachatice
|
Zaslal: po prosinec 15, 2014 12:49 pm Předmět: závody |
|
|
Přátelé, nevíte, jak by reagovali na takový PVC luk třeba na závodech 3D? Pustili by mě tam s tím? |
|
Návrat nahoru |
|
|
peter ustinov Nováček
Registrace: 5.11. 2014 Příspěvky: 28 Bydliště: Prostejovsko
|
Zaslal: st listopad 05, 2014 9:36 pm Předmět: |
|
|
Zdravim, tak jak jste daleko s luky z PVC?
hledam nekoho, idelane od Olomouce, kdo by mi na zakazku neco takoveho udelal pro dceru... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lion Nováček
Registrace: 11.12. 2013 Příspěvky: 5
|
Zaslal: čt duben 17, 2014 10:06 pm Předmět: |
|
|
Zdravím je to rúra s označením: PVC-U SCH40 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Majkyork Nováček
Registrace: 11.4. 2014 Příspěvky: 2
|
Zaslal: pá duben 11, 2014 1:06 am Předmět: |
|
|
Lion tiez sa chcem opytat aky druh PVC trubky to je. je to klasicka vodovodna pvc trubka alebo je to ta specialna o ktorej som sa docital na inich strankach: Sch40 ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Matička1 Nováček
Registrace: 20.3. 2014 Příspěvky: 4
|
Zaslal: ne duben 06, 2014 8:09 pm Předmět: |
|
|
Můžu se jen zeptat, z čeho si ho přesně udělal? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Matička1 Nováček
Registrace: 20.3. 2014 Příspěvky: 4
|
Zaslal: so duben 05, 2014 11:30 pm Předmět: |
|
|
Lion, ten luk se mi líbí, sice jsem si už vyrobil bezový luk, ale asi budu uvažoval při další výrobě o PVC |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: po prosinec 30, 2013 5:37 pm Předmět: |
|
|
Tetiva sa skracuje nakrúcanim nie uzlíkom |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lion Nováček
Registrace: 11.12. 2013 Příspěvky: 5
|
Zaslal: po prosinec 30, 2013 4:19 pm Předmět: |
|
|
Ďakujem časom si ešte nejaký urobím. Dĺžku tetivy som určil iba približne a bola trošku dlhšia ako som chcel, tak som ju tým uzlíkom o kúsok skrátil. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|