Takže Vám vše kteři jste se mi snažili pomoc moc děkuju za odpověď.
Ramena mají opravdu 26 lbs.
Problém byl ve vzdálenosti 28".
Většina návodů totiž udává vzdálenost pro měření siloměrem 28".
Ale pouze Hoyt je natolik inteligentní, že se ve svých manuálech zmiňuje i o tom, že se jedná o rozměr organizace ATA a v anglickém názvu se to dá najít pod "AMO draw lenght".
Pro ty, kteří to hledají někdy v budoucnu a nedaří se jím najít odpověď a neví o co se jedná. Je to standardizovaný rozměr pro měření síly luku pro výrobce a to od zadní strany luku a né "pivot pointu". Platí to pro novější luky kde je rozměr luku 1,75".
Hlavně je potřeba podívat se pro jak dlouhý střed je ta hodnota uvedena. Já jsem nasadil na 19" střed lehká ramena 26lb a luk na 28" dává 33 lb, což je přesně to co jsem chtěl - rychlý luk.
Pokud chceš znát serioznější názor, tak se zkus zeptat třeba v archery.cz
Stručně:
Jestli jsou to ty ramena co jsem vygooglil, vypadají jako čína a entry level. Tzn. nic na nich nemůžeš brát vážně. Osobně bych u seriózních ramen očekával chybu do +-2lbs. Pak tomu přidej dalších 5-10% při nastavování zámků.
Přeměřil bych si délku ramen a středu. Nemám tušení jak moc přesně jsi změřil ty nátahy. (To, že máš přesný měřák neznamená, že je to přesné. Sám jsem to měřil takže tuším.)
Zaslal: po únor 13, 2017 12:27 am Předmět: Skutečná sílá ramen aneb Jak je možné, že......
Všechny Vás zdravím.
potřebuji poradit se sílou ramen. Mám 26 lbs luk (dle šťítku). Měřil jsem jeho sílu měřidlem při nátahu 28 palců a ať měřím jak měřím tak mi to na měřidle ukazuje o 2,5 - 6,3 Lbs více než je uvedeno na ramenou. Je možné aby v tom byl takový rozdíl?
Uvádím přesnější popis:
střed (Axiom +L 25)
ramena Core Bamboo: 26Lbs.
můj nátah (na prsty):29 palců.
výška těťivy 23,4 (výrobce madla udává 22,4-24,4)
měřidlo kalibrováno na +/- 0,01lbs
Luk jsem povolil na tzv. minimum a utáhl na max (dle podmínek výrobců) a ukazuje mi to 28,5-32,3Lbs. Když k tomu připočtu skutečný nátah o 1 palec větší tak jsem na cca 30-34Lbs.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.