Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Luky od Grozera a luky jezdecké
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lucínek
Administrátor
Administrátor


Registrace: 16.6. 2006
Příspěvky: 2024
Bydliště: Kladno

PříspěvekZaslal: út březen 04, 2008 11:58 am    Předmět: Citovat

Mysa napsal:
Jestli tě to bude zajímat, rád ti vyložím, jak se tyto luky vyvíjely a v čem jsou výhody každé změny

Ano, zajímá nás to, bude to moc hezký článek, už se na něj těším, děkujeme Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: út březen 04, 2008 11:46 am    Předmět: Citovat

To jsou všechno předsudky milý Griffine. Ze všech lidí, kteří střílejí z krátkých luků , jsem viděl palcem střílet sebe, Gatora a Ivana Bártu. Všichni ostatní natahují dvěma i třemi prsty. Včetně Kassaie, Grozera a anglického plešatého experta na bojová umění. Všichni ti to na přání předvedou, ale trefí velký kulový. Když se chce přesnost, střílí stejně, jako ty.
Ty laminátové luky obecně stojí za prd ať je vyrábí kdokoliv a jsou v podstatě divadelní rekvizitou pro hru na něco někdy. Taky jsou velmi levné. Luky, které mají místo šlach a rohoviny jejich syntetické náhražky jsou o několik tříd výše a taky podstatně dražší. Potíž je , že jak z nich začneš střílet, není cesty zpět. Zvykneš si na ně velmi rychle a nic jiného tě už nebude bavit Laughing Jestli tě to bude zajímat, rád ti vyložím, jak se tyto luky vyvíjely a v čem jsou výhody každé změny
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Griffin
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.7. 2006
Příspěvky: 1283
Bydliště: Nymburk

PříspěvekZaslal: po březen 03, 2008 11:40 pm    Předmět: Luky od Grozera a luky jezdecké Citovat

Deny napsal:
Když už tady padla zmínka o luku od Grozera ...něco okolo 45 liber.Zajímají mě vaše názory popřípadě se ptám jestli s nimi mate někdo nějaké zkušenosti.


Takže - dneska jsem byl odpoledne u Grozera. Měl jsem na to celkem 1,5 hodiny, asistentka (jediná, která se se mnou domluvila) prchala domů a cca od 16.45 (v 17:00 končila) se mě snažila upozornit, že za 15 minut už bych tam být neměl. Grozerovi jsem nevadil - měl pochopení, měl tam i plno dalších zaměstnanců ale co s nimi, když jsem se s nimi nedomluvil.

Celé to proběhlo tak, že já jsem si na začátku vyjmenoval asi 5 luků (různé typy maďarských - basic, A, B), Grozer mne dovedl ke kulatému balíku slámy, který má na zahradě a tam mne nechali atˇ si s těmi luky dělám co chci. Jednou jsem 3 vrátil a vzal si tři jiné. Pak už jsem celou dobu jenom střílel a střílel.

Chci naznačit, že jsem měl na to relativně málo času a toho římana mi už ani asistentka nedonesla ale protože jsem s ní mezitím diskutoval o vlastnostech testovaných luků, tak si myslím, že to byl možná i záměr ale možná ho neměli, nevím.

Co je podstatné - ten asyřan je bomba!!! Nejsilnější tam měli 38 lbs (viz jejich net - sklad, je tam). Předtím jsem testoval asi 6-7 různých typů maďarských luků a sportovní longbow II -všechno 45 lbs. Ten 38liberní laminátový asyřan byl stabilní, rychlý a přesný luk. Možná nejlepší "materiál" co jsem měl za tu hodinu v ruce. Střílel tak, že jsem uvažoval, že si ho vezmu. Nemám k tomu víc co dodat, dal jsem z něj cca 10 šípů - příjemný, dynamický luk bez problémů, bez tuhnutí apod. Bohužel mi tyhle krátké luky pod 60" nepřirostly k srdci, tak jsem ho tam nakonec s přemáháním nechal.
Obecně vzato - testoval jsem tam několik luků obalených v kůži (jako ten říman) ale jsou to vesměs luky s těžšími rameny a citelně pomalejší než jejich "sourozenci" označovaní jako Laminated nebo TRH. Mezi TRH a Laminated luky jsem nenašel podstatný rozdíl. Kůží obalené luky jsou některé krásné, zvláště ty tzv. Extra I - ale je to spíš dekorace, ta kůže zakrývá pomalejší materiály. Z 25 m střílely při stejném náměru cca 30 cm pod jejich Laminated a TRH sourozence.
Netestoval jsem hunský luk, protože jsem se k tomu nedostal, měli nejsilnější jenom 40 lbs, krásný luk obalený z jedné strany rybí kůží, siahy tenké, vypadalo to dobře - ale nechal jsem si ho nakonec a pak jsem na něj zapomněl. Věděl jsem, že je pro mne asi slabý a po těch zkušenostech s těmi basic luky, byť dekorativně upravenými jako Extra I, jsem ho pak ani nezkusil. Možná je to škoda - vypadal krásně.

Poslední poznámka: sportovní longbow II se zajímavě řešeným madlem střílel přesně a stabilně. Jenom jsem si nebyl jist rychlostí. Nicméně střílel natolik přesně, že se mi taky málem "přilepil k ruce" pro kategorii TRLB - ale ubránil jsem se taky a nechal ho tam.

Takže tak.
_________________
Griffin


Naposledy upravil Griffin dne út březen 04, 2008 11:08 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.