Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Eleazar Stálý přispivatel

Registrace: 17.6. 2006 Příspěvky: 446 Bydliště: Opava
|
Zaslal: po březen 24, 2008 5:24 pm Předmět: |
|
|
Gratuluji!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sagitta Nováček

Registrace: 27.10. 2007 Příspěvky: 84 Bydliště: Štítina u Opavy
|
Zaslal: ne březen 23, 2008 9:53 pm Předmět: |
|
|
Táák konečně! podařilo se mi sjednat si ty brky...husí z jedné drubežárny. tak uvidím...už se mooc těším!!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sagitta Nováček

Registrace: 27.10. 2007 Příspěvky: 84 Bydliště: Štítina u Opavy
|
Zaslal: čt únor 14, 2008 8:32 pm Předmět: debata |
|
|
Protisvah je super! nebo louka a na ní nějaký bod..já sám teda využívám nejvíce toho. poněvadž nic jiného ve svém okolí nemám. Ale už sem uvažoval o terčovnici..nejlépe slaměné ale kartónem taky nepohrdnu
Jo a k těm šípům...dříky a hroty nejsou problémem...horší je to s těmi brky hledám si nějaké dodavatele a zatím nic...dokonce ani na vesnici! a to je co říct!!
Zdravím všechny!
Sagi |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po prosinec 11, 2006 2:23 pm Předmět: |
|
|
No to docela odpovídá názvu tohoto tématu!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: po prosinec 11, 2006 1:27 pm Předmět: |
|
|
Kamarád má prima místo na střílení-navážka betonové suti porostlá lebedou.Alespoň nemusíš vybírat šípy co se trefují.Vyberou se samy  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po prosinec 11, 2006 11:49 am Předmět: |
|
|
Tak si nakonec rozumíme! Hodně štěstí při práci! _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miki Grafoman

Registrace: 9.11. 2006 Příspěvky: 669 Bydliště: Hradištko
|
Zaslal: po prosinec 11, 2006 11:38 am Předmět: |
|
|
hehe díky za přivítání spinované tyčky už mám od něho objednané i brka a od druhého zase hroty, takže uvidíme, dlouhé zimní večery se blíží ( ačkoli to tak podle počasí nevypadá ) a jestli mi ježíšek přinese i olepovačku bude všechno OK
P.S.: nebojím se  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po prosinec 11, 2006 11:27 am Předmět: |
|
|
No eee...vítej mezi výrobce šípů! Kupříkladu spinované tyčky má k dispozici... Chodit a střílet po lese a je úplně něco jiného než terčovka u domu.
Po pravdě, záleží na oku, na kvalitě šípů a také na štěstí! Ale neboj se. Ze začátku doporučuji dobrý protisvah. Miki, vše ostatní příjde samo. Zjistíš sám co si můžeš dovolit a co ne! Hlavně se toho nebát! _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miki Grafoman

|
Zaslal: po prosinec 11, 2006 10:34 am Předmět: |
|
|
Eleazar napsal: | Ahooooj,
Maty už to vystihl dobře! Já osobně bych občas opustil míry a zápisníček, Miki, a šel do toho obyčejně in natura!
Vidíš pet-láhev na zemi, napereš to do ní. Jdeš dál, tam je strouchnivělý pařez - bum ho! Tam milenec mé ženy, prásk ho!
Hlavně přirozeně!!!
Zdokonalení je za začátku patrné více a více. A časem je to méně a méně. A pokud na začátku opustíš sen a přejdeš na sportovní výkon, bude z tebe Sportovec, nikoli Užívač! No né, chlapi?!  |
hmm tak sportovec ze mě asi nebude, na to nemám povahu, ale co se týče " in natura" to sakra musí stát dost peněz ne? teda v mém případě, když to vemu, bum pet láhev, vedle, kámen šíp ( 120 kč,- ) v pr.eli, bum pařez vedle šíp zlomenej ( nehledě na ty moje terčový hroty ), milenec, hmm no comment , ale aspoň by byl měkej  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: po prosinec 11, 2006 10:19 am Předmět: |
|
|
Bez komentáře  _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po prosinec 11, 2006 10:18 am Předmět: |
|
|
Re Myša: já chci také lovit bažanty, ale asi jsem na to slaboch!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po prosinec 11, 2006 10:15 am Předmět: |
|
|
Ahooooj,
Maty už to vystihl dobře! Já osobně bych občas opustil míry a zápisníček, Miki, a šel do toho obyčejně in natura!
Vidíš pet-láhev na zemi, napereš to do ní. Jdeš dál, tam je strouchnivělý pařez - bum ho! Tam milenec mé ženy, prásk ho!
Hlavně přirozeně!!!
Zdokonalení je za začátku patrné více a více. A časem je to méně a méně. A pokud na začátku opustíš sen a přejdeš na sportovní výkon, bude z tebe Sportovec, nikoli Užívač! No né, chlapi?!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miki Grafoman

|
Zaslal: po prosinec 11, 2006 7:51 am Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | Ale já nevím,jak se to má dělat!Prostě to tam naperu  |
hmm tak to bude zřejmě ta instinktivní lukostřelba  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: ne prosinec 10, 2006 11:17 pm Předmět: |
|
|
Ale já nevím,jak se to má dělat!Prostě to tam naperu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miki Grafoman

|
Zaslal: ne prosinec 10, 2006 9:41 am Předmět: |
|
|
to Maty:
díky za názor, na prázdnou terčovnici/krabici samozřejmě střílím, ta vertikální a horizontální čára z různých vzdáleností je zajímavá, vyzkouším, co se týče terčovky tak zatím nemám pocit nudy, zřejmě na to střílím teprve krátkou dobu a také zatím necítím žádné neúspěchy, zřejmě ten okamžik kdy se ten rychlý posun vpřed na začátku zastaví přijde, ale zatím nee, od 26.11. od kdy si zapisuji a sleduji výsledky jsem se posunul vpřed o 130 bodů , občas si zkusím vystřelit i z větší dálky, ale to zatím není úplně ono, na cca 25m to ještě trochu jde a terčovnici/krabici o rozměrech cca 60x60 spíše trefuji, ale pak mám další vzdálenost cca 45m a to je bída jsem rád když tam dostanu jeden až dva šípy ze šesti, také přemýšlím, že si udělám ze starého oblečení vycpáním slámou figurínu, sice se to ne úplně líbilo manželce ale přeci nebudu potlačovat svoje válečnické pudy no ni a taky mě štve že jsou 3D terče drahý jak sviňa, a navíc já osobně nejsem nijak extrémě manuálně zručnej ( proto dělám na kompu ) že bych si nějakou spatlal
to Myša:
hmm hezký, už se těším až budu mít za sebou 35 let zkušeností, vždycky se došourám o luku ( o berli ) někam a taky budu trefovat krávy na 70m ale na živí zvířátka nee to bych si taky musel nafackovat
každopádně díky za názory  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: so prosinec 09, 2006 7:42 pm Předmět: |
|
|
asi před 35 lety jsem dostal od tatínka luk,šípy a prak .Střílel jsem z toho stejně a dodnes nevím,jak se to dělá správně.Ale když jsem začal domů nosit bažanty,taťkovi(Drsc)ruply nervy a dal mi do držky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
maty Nováček

Registrace: 5.8. 2006 Příspěvky: 114 Bydliště: Severní čechy
|
Zaslal: so prosinec 09, 2006 6:11 pm Předmět: |
|
|
Zkus občas střílet bez terče pouze na prázdnou terčovnici. Nemusíš se soustředit na přesný zásah terče což je při tomto tréninku zbytečné a není podstatné co trefíš, ale důležitá je technika natažení luku a vypuštění šípu. Výsledek by měl být ten, že ti technika výstřelu natolik přejde do krve, že na ni přestaneš myslet a následně se již budeš moct soustředit pouze na samotné míření. Většinou to používám na rozstřílení, nebo prostě střílím celou dobu na prázdnou terčovnici.
Taky je dobré střílet třeba jen na vertikální čáru nebo pouze na horizontální čáru a to z různých vzdáleností. Mě to pomáhá v následném odhadu jak posunovat záměrný bod pro různé vzdálenosti.
Používám i různé papírové terče a třeba i terče s vyobrazením různých zvířat. Byla by to nuda střílet pouze na jeden terč a ze stejné vzdálenosti. Záleží pouze na tobě jak si střílení zpestříš a co si vymyslíš. Nesvazoval bych se nějakými pravidly, vždyť jde především o zábavu. Všechno záleží na tvém pocitu ze střelby. Hlavně se nenech otrávit případnými neúspěchy nebo rýpaly. _________________ Maty |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miki Grafoman

|
Zaslal: so prosinec 09, 2006 5:37 pm Předmět: Těžko na cvičišti ......... |
|
|
Ahoj, prosím Vás drazí a zkušení bowmani, chci se zeptat jak jste ve svých lukostřeleckých počátcích zdokonalovali svůj um, tedy hlavně mě zajímá zda je lépe zaměřit se na řekněme jednu disciplínu a tu drtit a nebo je hned od počátku střídat. A nemusí to být jen disciplíny, třeba i vzdálenosti, luky, šípy apod. Já jsem dostal zatím jen radu od jednoho a to, že si mám zvolit jedny výchozí podmínky ( v mém případě terčová střelba na 15m ) a toto drtit až do chvíle než budu mít dobrý soustřel a trochu té jistoty. Jak ale poznám, že můžu již skusit něco jiného, kde je ta hranice, nevím ? A co jiného doma cvičit než terčovku? A má cenu se na to vůbec zaměřovat ? Proto prosím o podělení se o vaše zkušenosti a názory. Vždyť každý z Vás taky jednou začínal, no ni?
Díky, díky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|