Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jas Grafoman
Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: st říjen 29, 2008 10:42 pm Předmět: |
|
|
Super ! Veeelmi zaujimave. Potvrdzuje to moje predstavy. Nakoniec uz aj Svedi zacinaju chapat , pod tiazou archeologickych a historickych faktov , ze predstava blondateho vikinga s modrymi ocami bude scestna. Boli to cierny chlapici s ciernymi vlasiskami a len pomocou slovanskych zien sa z nich stali dnesny modrooky fesaci...
ak mozes , posli mi to Pdf.Diky. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Gator Grafoman
Registrace: 11.8. 2006 Příspěvky: 652
|
Zaslal: st říjen 29, 2008 8:47 pm Předmět: |
|
|
Zde je článek o kontaktech Birky s Khazary.
http://home.swipnet.se/~w-14723/birka/birke010.html
V práci mám pdf shrnující nálezy nomádských předmětů v Birce, je to teda ve švédštině, ale souhrn anglický a obrázky skvělé. Mailem mohu poslat. _________________ Ostatně soudím, že stane-li se tradiční lukostřelba sportem, bude zničena. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: st říjen 29, 2008 8:20 pm Předmět: |
|
|
Dost dobré. On je poměrně neznámý bůh lukostřelby a lyžování Ullr často vidět s reflexákem. Obvzláště na mladších vyobrazeních. Vzhledem k tomu, že seveřané vcelku běžně cestovali po Volze , přicházeli tudíž běžně do styku přinejmenším s Pečeněhy a Polovci a zakládali velice mocné státní útvary (Kyjev, Novgorod). Viz. Rúsové nepřijde mi to nikterak nepravděpodobné.
Taky se podívej, kolik šipek nalezených v Hedeby je nápadně asijského typu |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jas Grafoman
Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Griffin Grafoman
Registrace: 21.7. 2006 Příspěvky: 1283 Bydliště: Nymburk
|
Zaslal: čt říjen 02, 2008 10:45 pm Předmět: |
|
|
Ale ale - kdopak to asi Grozerovi přeložil do polštiny?
http://www.nomadbows.com/index_m.htm
Z některých L (laminated) jsem u Grozera střílel a není zase až tak propastný rozdíl mezi Grozerovou standardní řadou a touto levnější nomádskou řadou - myslím mezi laminated x laminated. Tato řada mi přišla trochu "tvrdší" v nátahu ale jak už to bývá bylo to kus od kusu. Celkově se mi zdá, že to byl od Grozera krok správným směrem do této cenově dostupnější řady. _________________ Griffin |
|
Návrat nahoru |
|
|
Francois Občasný přispivatel
Registrace: 8.7. 2008 Příspěvky: 182 Bydliště: okolí Zlína
|
Zaslal: čt říjen 02, 2008 8:48 pm Předmět: Re: Nomad Bows |
|
|
Jsou opravdu zajimave |
|