Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

bowhunting
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 27, 28, 29, 30, 31  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ogen
Grafoman
Grafoman


Registrace: 15.10. 2007
Příspěvky: 1155

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2008 8:14 pm    Předmět: Citovat

Laughing , to teda máš a my tiež ako " zcela a nekonečno, nula a všetko" a to medzi tým je náš subjektívny dojem a jeho "osvietenie" Wink .
Občas nejaká tá malá radosť nezaškodí,že!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2008 1:45 am    Předmět: Citovat

no. V příkrém rozporu s biblí mi ne zcela všechno patří Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ogen
Grafoman
Grafoman


Registrace: 15.10. 2007
Příspěvky: 1155

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 10:22 pm    Předmět: Citovat

Musela by sa zmeniť veta v Biblii o tom, že všetko na Zemi patrí človeku.
Vidím to tak, že i ten chov upadá, ale nie všetkým dňom koniec, taký králiček urobený na spôsob sviečkovej, mňam Very Happy, alebo občas si nechať pichnúť žihadlo od včielky na lepšíu imunitu Cool .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2008 9:03 pm    Předmět: Citovat

Odpoledne jsem si nahrál pořad o historii myslivosti v Čechách a dost se mi to líbilo. Velice pěkně tam hovořili chlapíci, kteří působili dojmem, že to dělají fakt s láskou. Kdybych opakovaně potkával takovéhle lidi, tak by mi nevadilo, kdyby mi honitba procházela předsíní Wink Mluvili o tom, jak samotný lov je spíš výsada a obřad a to se mi líbilo. Bylo vidět, že mají úctu k životu.
Bydlím moc blízko od Prahy a tady je to bohužel záležitost bafuňářů , kteří jsou značně nesympatičtí Laughing
Ale naplno jsem si uvědomil, jak je dobře, že se tu lukem pro zábavu lovit nesmí. Jak jsme byli na 3D ve Žlebech ,tak nám tam z balkónu na začátek zatroubili Hubertovu mši a iluze honu byla téměř dokonalá. Člověk si to v mysli přenastavil a bylo to plně dostačující. Stejně, jako to dělají bitvaři. Plaňky z plotu proti špuntovkám a přešoupnou se do středověku, aniž by riskovali život, či infekci.
Na metu se připlížím a na závěr si dám v hospodě guláš kterému se nemusím koukat do očí a ulovil ho řezník Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
maty
Nováček
Nováček


Registrace: 5.8. 2006
Příspěvky: 114
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: po březen 17, 2008 5:33 pm    Předmět: Citovat

Chov králíků, drůbeže, ryb dobytka atd. je morálně špatný!!! Je to to samé co chov zvěře. Uvědomte si že Evropa je kulturní krajina vytvořená člověkem a tudíž se jedná o velkou zahradu do jejíž ekologie je nutné zasahovat. Odlov zvěře je nutný a myslivost je cestou jak se zvěří hospodařit. Chov zvěže má svá specifika a mezi ty patří i odlov zvěře. Bohužel v současné době je v myslivosti hrozně moc komerce a neustále se zvyšují počty pouhých lovců, kteří se o zvěř nehodlají starat, ale chtějí jí pouze lovit. Lidi zbavte se předsudků. Zvěř se prostě lovit musí stejně jako se poráží dobytek, ryby, drůbež a porážejí se stromy. To je prostě realita. Já sám za sebe mohu říci a opět se asi opakuji, že pro mne na myslivosti to krásné končí tím že zmáčknu spoušť. Zmáčknutím spouště končí myslivost a začíná řezničina. Nevidím na tom nic krásného nebo hodného obdivu. Je to prostě součást života a věc kterou je potřeba někdy udělat.
Pokud chcete něco opravdu prospěšného udělat pro přírodu, zvěř a celkově pro ekologii tak přestaňte třeba kupovat balené potraviny, kouřit, jezdit autem. A nebo třeba jen kupovat balenou vodu. Přestaňte si přetápět byty. Omezte procházky lesem v době strádání (v zimě) a reprodukce (na jaře) a samozřejmě volné pobíhání psů v tuto dobu.
Nemám rád pokrytectví a současná společnost je plná pokrytců. Vymyslete tedy někdo lepší způsob jak zacházet se zvěří. Rád se poučím. Ekologii a lesnictví jsem několik let studoval a né zcela neúspěšně a lepší způsob zatím nikdo nevymyslel. Takže by mě opravdu zajímalo jak si představujete, že by měl ekosystém ve střední evropě vypadat bez odlovu zvěře.
_________________
Maty
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Palivec
Nováček
Nováček


Registrace: 30.7. 2007
Příspěvky: 111
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne březen 16, 2008 3:41 pm    Předmět: myslivost Citovat

Lov pro potravu je OK. Lov pro zabavu (trofej), a tedy i myslivost, je spatny a pro me moralne neprijatelny. Lov lukem by pro me byl nouzovym resenim, protoze zabiti palnou zbrani je cistsi a jistejsi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Komtur
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 7.1. 2007
Příspěvky: 475
Bydliště: Tvrz Kamberk

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2008 6:56 pm    Předmět: Citovat

Někdy mě udivuje neschopnost těch největších konzumentů jenom se podívat na akt zabití, který svou poptávkou denodenně vyvolávají. V současné společnosti je v tomto směru pokrytectví přímo pěstováno. Na druhé straně je partička úchylů, kteří se při pocitu něco živého zabít vzrušením třesou. A určitě by je bavilo zabíjet lidi, ale to je naštěstí v době míru docela problém. Zabíjet se zkrátka musí, náš svět je na tom postavený. Ale etický rámec, o kterém píše Maty, by to mělo mít. Úcta ke kořisti, minimum utrpení. Nálezy vztahující se k tradičním loveckým společenstvím z celého světa naznačují, že k lovu a kořisti přistupovaly s úctou a pokorou. Samozřejmě, že lov pro komerční účely a pro zábavu tento přístup postrádá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
cornus
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.2. 2007
Příspěvky: 5356
Bydliště: Galgocy

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2008 6:27 pm    Předmět: Citovat

maty, presne toto som tu dávnejšie napísal aj ja.
Nie som ani proti regulovanému lovu pre zábavu.
V Amerike je systém, že za prašulky za odlov jedného kusu sa vypestuje niekoľko nových. Funguje to dobre.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
maty
Nováček
Nováček


Registrace: 5.8. 2006
Příspěvky: 114
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2008 5:14 pm    Předmět: Citovat

Nerad bych zklamal romantické duše a jejich představu lovu a idealizované postavy dávných lovců. Lov byl vždy o tom zasadit zvěři smrtelnou ránu a to většinou nepozorovaně z úkrytu nebo prostřednictvím pasti. Nahnat zvěř do místa kde nemá možnost úniku a tam ji usmrtit. Díky této taktice a zdokonalené technologii zabít kořist (případně člověka) a přitom zůstat relativně v bezpečí jsme přežili a můžeme se teď od počítače (taky produktem této zdokonalující se technologie) polemizovat nad tím jak je špatné, nemorální a zavrženíhodné vraždění nevinných zvířátek. Následně si obujeme kožené boty, nasadíme kožené rukavice, nátepníky, pásky a ostatní kožené doplňky náležitě dotvářející naší osobnost a vyrazíme někam do společnosti. My jsme přeci ta zvířata nezabili. Ale ti co to dělají jsou nechutní a šmahem je všechny odsoudíme. Jak pokrytecké.
Smiřme se už s tím, že zabíjení živých tvorů je nutné a někdy dokonce i potřebné, ale zabíjet pro vlastní potěšení je zvrácenost. Usmrcení zvířete by vždy mělo být co nejméně trýznivým způsobem a pokud možno v rámci nějakého etického rámce. Život i smrt jsou přirozené aspekty života a jako k takovým je potřeba k těmto přistupovat. Bohužel i se zvěří je v našich podmínkách nutno hospodařit a odlov určitého počtu kusů je naprosto v pořádku. Měnit, ale tato pravidla z důvodu aby několik jedinců ukojilo své lovecké choutky je zvrácenost.
Je nutné rozlišovat odlov zvěře z důvodu řádného hospodaření s touto zvěří a lov pouze jako příjemnou kratochvíli. Toto se týká zejména poplatkových lovů. Bohužel současný systém pronájmu honideb nutí myslivce získat peníze na nájem a to i pořádáním poplatkových lovů. Současná společnost je prostě samá komerce a hra na něco. Skutečné hodnoty a prožitky dneska nikdo nectí a nehledá.
Kurnik to jsem se zase rozvášnil.
_________________
Maty
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
maty
Nováček
Nováček


Registrace: 5.8. 2006
Příspěvky: 114
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2008 10:40 pm    Předmět: Citovat

Toto prohlášení znám a vzniklo zejména na popud Státních lesů. Zvěř jim samozřejmě páchá škody na lesních kulturách. Problém je ten, že pokud do smrkové monokultury zasadím jinou dřevinu tak zvěř samozřejmě okouše tuto dřevinu. Zkuste někde dát dětem na stůl nakrájené čtyři bochníky suchého chleba a mezi to jednu koblihu nebo sušenku. Co asi zmizí jako první.
Zvěř je vždy tam kde je atraktivní potravní nabídka.
Vyjímky ze zakázaných způsobů lovu jsou myšleny zejména lov v nočních hodinách za pomocí osvětlovací techniky a pomocí přístrojů na noční vidění. Také lov na krmelištích a lov do odchytových zařízení. Zapoměňme na to že někdo povolí lov lukem. V naší společnosti by to bylo chápáno jako použití zvláště trýznivého způsobu usmrcení zvěře a bylo by to v rozporu se zákonem na týrání zvířat a dalšímy navazujícími právními předpisy.
_________________
Maty
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Fagusius
Nováček
Nováček


Registrace: 20.2. 2008
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2008 10:15 pm    Předmět: Výzva MZe k problematice regulace početních stavů zvěře Citovat

maty napsal:
Lov lukem u nás povolený není a není možná ani žádná vyjímka. Za legální je považován pouze lov za použití lovecké palné zbraně kde je ještě dále specifikováno jakou musí mít střela minimální dopadovou energii. Také jsem nikde nepsal že mám zkušenosti z lovu lukem. Zvěř jsem lovil a to legálně s řádným povolením a legálními prostředky a způsoby lovu. Jak jsem, ale psal již moc nelovím, spíše se pouze snažím napravit to co se někomu nepovedlo a pokud možno zkrátit utrpení postřelené zvěře na minimum. Různé věci se dají dělat různým způsobem a vždy záleží na konkrétním člověku jak se k tomu postaví.
Jeden z důvodů proč již zvěř skoro nelovím ( i když povolení a vše ostatní vlastním ) je ten, že se rozšiřují řady těch rádoby lovců, kteří střílí zvěř z vyhřívaných posedů na krmelišťích, oborách, z aut a je jim to úplně jedno. Hlavně že mají trofej a v hospodě se čím pochlubit. Lovecká a hlavně myslivecká etika a tradice jsou jim absolutně jedno pokud jimi zrovna přímo nepohrdají.
Omlouvám se, že tenhle příspěvek přímo nesouvisí s tématem na těchto stránkách, ale nemůžu si pomoct. Když vidím zazobaného pána v luxusním voze se zbraní která stála stovky tisíc, jak se nechá odvézt na posed ze kterého střelí na divočáka, který je naučený před ten posed chodit na předkládané atraktivní krmivo a toho postřelí. Potom pro mě přijedou, ale již bez tohodle rádoby střelce. Já celou noc se psem běhám po lese a když divočáka najdu tak ještě žije. Jediná starost toho lovce pak je o to co bude s jeho trofejí a jak silný to byl kus. O to se ale zajímá pěkně z tepla hospody. Nakonec vše oslaví jaký je pašák. To je pak člověk akorát naštvanej. Nejhorší je že před očima veřejnosti je tendle bouchal úplně stejný myslivec (lovec) jako já.


Ptali jste se na případné střílení zvěře z kuše či šípem z luke, takže ty s mysliveckým lístkem potěším. Vzhledem k vysokým škodám na lesních porostech a polních plodinách přichází ministerstvo zemědělství s výzvou k redukci stavů některých druhů velké zvěře. Zjevně se jedná o spárkatou, která nám decimuje jedle a smíšené listnaté porosty. Děkuji všem myslivcům, že berou tuto výzvu vážně a v zájmu zachování rozmanité biodiversity uposlechnou tuto výzvu ministerstva zemědělství.

Přečtěte si první odstavec, kde se mimojiné píše, že..
.....Pro přijetí účinných opatření vyzývá Ministerstvo zemědělství všechny držitele honiteb a vlastníky honebních pozemků, aby v maximální míře využívali možností, které poskytuje právní úprava na úseku myslivosti ve vztahu k usměrňování chovu zvěře. Těmito možnostmi jsou zejména odpovědné sestavování plánů mysliveckého hospodaření, redukce početních stavů zvěře tam, kde pro chov některých druhů zvěře nejsou ve volnosti předpoklady a přijetí mimořádných opatření ke snižování stavů zvěře, včetně výjimek ze zakázaných způsobů lovu....

Více na stránkách Ministerstva Zemědělství ČR. Citace ze:
Článek: 39528 Vydáno: 12.11.2007

Prohlášení MZe k problematice regulace početních stavů zvěře
http://www.mze.cz/Index.aspx?ch=270&typ=1&val=39528&ids=0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
reddie
Nováček
Nováček


Registrace: 11.6. 2007
Příspěvky: 80

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2007 3:23 pm    Předmět: DVD Citovat

ahojte,

koho by zaujimalo, mam nejake DVD z ameriky o love lukom. Ako z reflexnych loveckych tak aj kladkace a trocha aj kuse. vsetko je v anglictine . Budem to mat sebou na tej sutazi 30.6.2007. hh, to je skryty odkaz pre mysu.
_________________
Grozer Flatbow 60# & Szaloky Classic hunter 52#
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
maty
Nováček
Nováček


Registrace: 5.8. 2006
Příspěvky: 114
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2007 12:02 am    Předmět: Citovat

Souhlasím. Zabíjení jako sport je nechutné. Osobně na něm neschledávám nic pozitivního.
Ale opět dodávám, že odsoudit veškeré usmrcování zvířat je pokrytecké. Pokud nesouhlasím se zabíjením jakýchkoli zvířat a odsuzuji ho tak potom jsem buť pokrytec a nebo zapřísáhlý vegetarián, nepoužívám žádné kožené, kostěné, nebo z jiného živočišného materiálu zhotovené přeměty včetně kosmetiky, šampónů, mýdel, žvýkaček, bonbónů, pracích prášků, klihu, šlach atd. Je někdo takový mezi námi. Dost bych se divil. A pokud je tak hluboce smekám.
_________________
Maty
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Eleazar
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 17.6. 2006
Příspěvky: 446
Bydliště: Opava

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2007 7:13 pm    Předmět: Citovat

Dost nechutné...

http://www.youtube.com/watch?v=4Q9dpgwJAuU&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=coI4fAcwnmM&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=vIO5HBZuQi8&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=haIUJpYHGNc&mode=related&search=
_________________
Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jerrydecampo
Nováček
Nováček


Registrace: 8.11. 2006
Příspěvky: 55
Bydliště: poblíž F-M

PříspěvekZaslal: so leden 06, 2007 8:58 pm    Předmět: Citovat

Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: ne prosinec 31, 2006 12:20 pm    Předmět: Citovat

a když se mu to nepovedlo,tak nejedl tak dlouho,až se mu to povedlo a doma poslouchal kecy,že mají hlad Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jerrydecampo
Nováček
Nováček


Registrace: 8.11. 2006
Příspěvky: 55
Bydliště: poblíž F-M

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 12:07 am    Předmět: Citovat

Mysa napsal:
Na dálku je to větší prča.Tetelíš se rozkoší,jak to tam padá,a pak je to 15m před Laughing

souhlas.Dneska jsem si dotáhl terč na přibližně 90 m a z 6 šípů jsem se trefil jedním a to ještě díky většímu terčí(90cm).

Nevím kdo to tu kdysi psal o tom písknutí na vysokou a vybití se na terči ale dobrý nápad.
na sněhu jsem dneska uviděl zajíce a vydržel v pelechu i když jsem byl na 12!m. Pak jsem odešel pryč.Dál jsem vyplašil druhého zajíce tan vyletěl když jsem byl 30m od něj.
Doma jsem si dal před střed terče jabko a z 12m ho skoušel sestřelit.
bylo to na 2 pokus,první šel 10 cm mimo.....


Když jsem si to tady prolistovával tak tady byla řeč o indianovi..co střílel z 10 m.Docela si to mohl dovolit když místo aby dřepěl ve škole ,seděl za počítačem nebo negroval v práci tak chodil po lese,stopoval,plížil se a střílel z luku.Potom se dostal ke zvěři že by ji i sekerou zabil..aniž ta by si toho všimla..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: po prosinec 11, 2006 2:47 pm    Předmět: Citovat

Na dálku je to větší prča.Tetelíš se rozkoší,jak to tam padá,a pak je to 15m před Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Miki
Grafoman
Grafoman


Registrace: 9.11. 2006
Příspěvky: 669
Bydliště: Hradištko

PříspěvekZaslal: po prosinec 11, 2006 2:27 pm    Předmět: Citovat

maty napsal:
......... Kdyby byla lukostřela jednoduchá tak by mě to ani nebavilo.

Respekt.Nic než souhlas, já jsem například uvažoval nejprve o koupi kuše, ale pak jsem dostal náhodou na vyzkoušení luk, a to to byla taková skororeklamní pseudodomorodá hrůza a úplně mě to dostalo, a teď když už se občas i trefím kam chci,ten pocit, když po vypuštění šípu a před jeho dopadem na chtěné místo již víš, že to tam padne je nepopsatelný a úžasný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
maty
Nováček
Nováček


Registrace: 5.8. 2006
Příspěvky: 114
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: po prosinec 11, 2006 2:03 pm    Předmět: Citovat

Vystihl jsi to přesně. Jistá rána v lukostřelbě neexistuje. A myslím si že i všeobecně je jistá rána mýtus. Vždycky může něco selhat. Ale na lukostřelbě je právě to zvládnutí této nejistoty a složitost přiblížení té dokonalé jisté ráně to krásné. Kdyby byla lukostřela jednoduchá tak by mě to ani nebavilo.
_________________
Maty
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: po prosinec 11, 2006 1:19 pm    Předmět: Citovat

náhodička Laughing Velikost zvířete zkresluje vzdálenost!Já o tom psal kvůli tomu,že jistá rána neexistuje.Střílel jsem z místa kde jsem stál, a pak jsem si šel zhnuseně pro šípy a koukám,vedle značka 60.Střílel jsem z parkoviště a vedle stál chlapík,který se mi poškleboval Laughing Ale caribou byl jak řešeto
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Miki
Grafoman
Grafoman


Registrace: 9.11. 2006
Příspěvky: 669
Bydliště: Hradištko

PříspěvekZaslal: po prosinec 11, 2006 7:56 am    Předmět: Citovat

maty napsal:
Pokud jsi trefil 5 šípem a následně již trefoval vcelku pravidelně, tak to gratuluji. Na tuhle vzdálenost slušný výkon. Zřejmě slušný oddíl. Nejsem si vůbec jistý zda bych vůbec holým lukem na tuhle vzdálenost něco krom stodoly trefil.

souhlas taky čumím jak tele na nový vrata, ještě tak krávu na 20m, ale na 70, sekec mazec, mysa rulezz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: ne prosinec 10, 2006 11:07 pm    Předmět: Citovat

já zas netrefuji z blízka Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
maty
Nováček
Nováček


Registrace: 5.8. 2006
Příspěvky: 114
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: ne prosinec 10, 2006 10:09 pm    Předmět: Citovat

Pokud jsi trefil 5 šípem a následně již trefoval vcelku pravidelně, tak to gratuluji. Na tuhle vzdálenost slušný výkon. Zřejmě slušný oddíl. Nejsem si vůbec jistý zda bych vůbec holým lukem na tuhle vzdálenost něco krom stodoly trefil.
_________________
Maty
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: ne prosinec 10, 2006 9:35 pm    Předmět: Citovat

vím.Vypadalo to blízko,blizoučko Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jeneš
Grafoman
Grafoman


Registrace: 16.6. 2006
Příspěvky: 762
Bydliště: u Karlových Varů

PříspěvekZaslal: ne prosinec 10, 2006 1:17 am    Předmět: Citovat

Tu představu o 3D jsem si letos na podzim udělal a musím říct, že okolní prostředí strašlivě zkresluje a pokud musí člověk trefit první ranou tak je to docela problém. V 3D je pro tradiční luky největší vzdálenost 27 m a minout se dá skutečně i z těch 10 m.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
maty
Nováček
Nováček


Registrace: 5.8. 2006
Příspěvky: 114
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: so prosinec 09, 2006 5:46 pm    Předmět: Citovat

Člověče Myšo na 70m bych se z volné ruky rozmýšlel i s kulovnicí s optikou zda vystřelit. Jako maximální lovecká vzdálenost u luku se uvádí 30m a to mají na mysli moderní lovecké luky. U tradičních luků bych to viděl asi stejně a to se mi těch 30m zdá ještě docela daleko. Někde jsem četl že lovecká vzdálenost Ishiho (posledního volně žijícího indiána) byla kolem 10m. A to střílel lukem celý život a dá se říci že od doby co jej byl schopen udržet v ruce. Pokud jste někdy někdo zkoušeli 3D terénní lukostřelbu, tak jistě máte představu co všechno lze netrefit ze vzdálenosti 10m když je to třeba z kopce nebo do kopce.
_________________
Maty
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: so prosinec 09, 2006 1:38 pm    Předmět: Citovat

Včera jsem si byl u Vidíma pro další luk(60 liber) a zkoušel jsem si,jak pouští těžší šípy.Měl tam 3D terč caribou(tedy velký jak kráva) v neznámé vzdálenosti,ale přišlo mi to jako jistá rána.4 šípy mi trvalo,než jsem si upravil dostřel a pátý dostal do prdele.Pak už to sedělo.Byl jenom 70 m daleko!Tam dohodim šutrem!Na těžké šípy musím na tuhle vzdálenost nadstřelovat ,ale přesto jsem si byl zásahem jistý!Umíte si představit,že by to zvíře bylo živé!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Miki
Grafoman
Grafoman


Registrace: 9.11. 2006
Příspěvky: 669
Bydliště: Hradištko

PříspěvekZaslal: út listopad 28, 2006 5:03 pm    Předmět: Citovat

Soron napsal:
A nemusel bys pro něj slézat ze stromu. On by Ti vyskočil na strom Very Happy .

Laughing Laughing Laughing dóóóst bolí mě z toho smíchu břuch
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jerrydecampo
Nováček
Nováček


Registrace: 8.11. 2006
Příspěvky: 55
Bydliště: poblíž F-M

PříspěvekZaslal: út listopad 28, 2006 4:38 pm    Předmět: Citovat

Jasně ale to by potom z toho zajíce moc nezbylo..a navíc by to odnesl i ten strom.
ale myslím že tady se bavíme o možnostech bownhuntingu a ne o šrapnel huntingu takže vaše odpovědi Smile Každop. taky neříkám že jsem něco takového kdy skutečně udělal.Prostě jenom teoreticá ůvaha coby kdyby..ale jinak dík že reagujete Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 27, 28, 29, 30, 31  Další
Strana 28 z 31

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.