Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jaroslav Kejval Grafoman

Registrace: 21.6. 2006 Příspěvky: 741
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 1:40 pm Předmět: |
|
|
To brnčení dělají všechny samicky. Neco na těch lucích je špatně a nepomúže ANI uprava brace. Vypoustenim to neni. Znamemu se zase prodira tetiva v luzku ramene. Take nemozny jev. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
moudras Nováček

Registrace: 28.6. 2009 Příspěvky: 10 Bydliště: Přerov
|
Zaslal: st srpen 26, 2009 11:35 am Předmět: |
|
|
hmm, díky za další postřehy..vidím, že budu muset pořešit více věcí..takže budu dále sledovat chování, soustředit se na techniku a vyhledám veškeré info o správném napnutí, váze šípů atd..děkuju... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: st srpen 26, 2009 11:23 am Předmět: |
|
|
Na natočení tětivy příliš nezáleží...to je důležité pro délku tětivy, což je důležité pro správnou výšku tětivy "brace high"...u každého samicku by to mělo být někde napsáno kolik to má mít.
Problém může být ve špatné torzní tuhosti ramen, nebo nízké hmotnosti šípu(šance, že by samick prodával vyloženě špatný luk by měla být minimální), ale s největší pravděpodobností to bude chyba vypouštění.
S těmi chomáčky zkušenost nemám, ale většinou je lidé mají cca 15-20cm od konců... _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
moudras Nováček

|
Zaslal: st srpen 26, 2009 11:13 am Předmět: napnutí tětivy |
|
|
..to je možné, samozřejmě vzhledem k tomu, že jsem v podstatě začátečník, moje technika jistě nebude dokonalá..vypouštění budu pilovat, ale zajímá mě to napnutí...
je nějaký návod jak ideálního napnutí dosáhnout, kolik otáček-jestli jsem správně pochopil, tak bych měl tětivu před nasazením "zakroutit" a tím ji zkrátit, či prodloužit..?Díky moc.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
Zaslal: st srpen 26, 2009 11:04 am Předmět: |
|
|
Brneni (STRNIG SHOCK) muze byt i dusledek nejake spatnosti v naladeni nebo technice, mne osobne napada treba hlavne:
- Nemas idealne napuntou tetivu (moc nebo malo otacek)
- Vytrhavas prsy pri vystrelu
Pokud je problem ve vytrhavani prstu, silencer to jen zamaskuje, ale nevyresi. _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
moudras Nováček

|
Zaslal: st srpen 26, 2009 9:48 am Předmět: tlumič tětivy-chomáčky srsti |
|
|
Ahoj, mám poměrně krátce Samick Fieldbow SHB a přišlo mi, že při výstřelu vybruje do ruky..naladil jsem tedy tyto chomáčky a musím říct, že rozdíl je opravdu patrný..výstřel je tišší a vibrace minimální..Chci se zeptat na optimální pozici na tětivě..Poradí někdo?Děkuju.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|