Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jíra Stálý přispivatel

Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jíra Stálý přispivatel

Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
sejmus Nováček

Registrace: 29.8. 2010 Příspěvky: 13 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po srpen 30, 2010 3:53 pm Předmět: |
|
|
Něco takovýho jsem čekal . Pardon _________________ Beginner |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: po srpen 30, 2010 3:51 pm Předmět: |
|
|
Na to ti asi nikdo soudný takhle skrze internet odpověď nedá... _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sejmus Nováček

|
Zaslal: po srpen 30, 2010 11:40 am Předmět: |
|
|
Na ebay jsem ho viděl okolo 25 doláčů. PRoblém s nimi je (prý) ta nevyváženost a že někdy přicházejí ohnuté. Nebo myslíte, že je lepší koupit rovnou nějaký železo typu http://aukro.cz/item1202026554_1_5_rucni_mec.html ? Předtím jsem trochu cvičil se dřevem (spíš jenom klacky ). _________________ Beginner |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

|
Zaslal: po srpen 30, 2010 9:13 am Předmět: |
|
|
Někteří lidi od nás ho mají...není špatný, ale na cvičení je potřeba ho trochu upravit (seříznout kuldu a přimontovat železnou na konec...jako to má třeba Itazipa). Velká výhoda je, když cvičí tenhle s dřevěným...dřevo se ničí podstatně méně, než proti dřevu. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sejmus Nováček

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Francois Občasný přispivatel

Registrace: 8.7. 2008 Příspěvky: 182 Bydliště: okolí Zlína
|
Zaslal: st srpen 12, 2009 9:05 am Předmět: |
|
|
Ludek napsal: | Itazipa napsal: | Jak vypadá vikingský meč se můžeš podívat zde
|
Peknej odkaz, dik, hlavne vyroba a obrazky tech damaskových cepeli |
Pravda některé jsou opravdu pěké a to se mi vikingské meče nelíbý..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ludek Grafoman

Registrace: 18.3. 2009 Příspěvky: 778 Bydliště: Předměřice nad Labem
|
Zaslal: út srpen 11, 2009 11:02 pm Předmět: |
|
|
Itazipa napsal: | Jak vypadá vikingský meč se můžeš podívat zde
|
Peknej odkaz, dik, hlavne vyroba a obrazky tech damaskových cepeli |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: po srpen 03, 2009 6:07 am Předmět: |
|
|
Piš do příslušných vláken, nepiš hovadiny, uváděj zda je to tvá domněnka, nebo jeli tvé tvrzení něčím podloženo, v tom případě uveď pramen.
Tvůj příspěvek je opět ve špatném vlákně a stále to není vikingský meč, opět mažu. Pokud píšeš o lucích je vidět, že něco znáš a já doufám, že na případné hovadiny upozorní fundovanější než jsem já. Pokud píšeš o šermu, tak píšeš naprostý hovadiny a akorát lidem blbneš hlavu. Pokud tvé příspěvky nebudou k věci a budou to hovadiny, budu je mazat dál.
Jak vypadá vikingský meč se můžeš podívat zde
A neboj, protože je to OT smažu i svůj příspěvek. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: po srpen 03, 2009 1:06 am Předmět: |
|
|
Co mam psat a jak se spravne chovat abych nebyl cenzurovan ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

|
Zaslal: ne srpen 02, 2009 11:00 pm Předmět: |
|
|
Drahý Alwarezi, protože nerozeznáš vikingský meč od čínské mačety opět tvůj nepříspěvek mažu. Předpokládám, že jsi někde "za vodou" a buduješ svůj americký sen. Když ti ty komunisti tolik ležej v žaludku, proč si tu nezustal a něco proti tomu nedělal? _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

|
Zaslal: ne srpen 02, 2009 8:35 am Předmět: |
|
|
Takovou snůšku hovadin jsem milý Alwarezi už dlouho nečetl. Protože tu běhá dost zblblých Conanů a netřeba dalších, tvé příspěvky jsem smazal a pokud nepřestanou mít ten nablblý mentorský tón s naprosto zavádějícími informacemi, budu to dělat dál.
Francois: Napiš mi přes SZ jakou máš přesně představu a co konkrétně tě zajímá ohledně šermu. Pokusím se tě navést správným směrem. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: ne srpen 02, 2009 1:09 am Předmět: |
|
|
Jsou nějaké internetové stránky které by mě naučily aspoň zálkad???? |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: ne srpen 02, 2009 12:25 am Předmět: |
|
|
Chci se naučit šermovat....Co pro to mám udělat??? Mám cvičit se dřevěnou zbraní než si koupím meč??? Můžete mi něak poradit??? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Palivec Nováček

Registrace: 30.7. 2007 Příspěvky: 111 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út září 25, 2007 9:36 am Předmět: |
|
|
Tak to zní dobře. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

Registrace: 7.1. 2007 Příspěvky: 475 Bydliště: Tvrz Kamberk
|
Zaslal: út září 25, 2007 9:30 am Předmět: |
|
|
Máš úplnou pravdu. Já zase vynechávám sparing, vždycky jsem se učil údery (a to se zbraní i bez ní) na maximum. Já to se sparingem ani neumím a bojím se toho. Moc nevěřím na dlouhé šermířské výměny výpadů a krytů. I v bojových uměních beze zbraně jsem si udělal hodně zúžený výběr technik, které mi nejlépe šly, byly rychlé a hodně tvrdé a ty jsem cvičil na pytli na plno.
Naposledy upravil Komtur dne út září 25, 2007 1:31 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Palivec Nováček

|
Zaslal: po září 24, 2007 6:20 pm Předmět: |
|
|
Komtur napsal: | Když se naučíš tyčí a řetězem zvládneš z hlediska mechaniky skoro všechny imrovizované zbraně, pak už jen házet čímkoliv.... |
To bohužel není tak úplně pravda. Tyčí se naučíš udeřit (a to navíc slabě, abys soupeře při sparringu nezranil - nemluvě o tom, že většina pravidel sparringu vede k preferenci lehkých rychlých ťuknutí), nikoli seknout. Délka zbraně taky rozhoduje v tom, jak s ní zasadit ránu. Myslím, že většina škol šermu tohle opomíjí. Přesto by se z toho mělo logicky vycházet. Pokud člověk neví, jak zbraní efektivně zaútočit, jak se může učit další techniky? K čemu jsou mi složité kombinace, když nedokážu účinně seknout, nebo bodnout? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

|
Zaslal: po září 24, 2007 4:48 pm Předmět: |
|
|
Když se naučíš tyčí a řetězem zvládneš z hlediska mechaniky skoro všechny imrovizované zbraně, pak už jen házet čímkoliv.... Praktická stránka není všechno, jde o zábavu, o radost z ovládání zbraně. Hrozně rád střílím z čehokoliv a miluju všechny konvenční zbraně, ale ještě jsem zbraň nikdy nepoužil na nic živého a doufám, že to ani udělat nebudu muset. A přesto horečně zbrojím ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Palivec Nováček

|
Zaslal: po září 24, 2007 3:06 pm Předmět: všemu se uč pro užití |
|
|
Stejně si myslím, že učit se bojovat historickým mečem je dneska z praktického hlediska nesmysl. Oč lepší je učit se boj beze zbraně, nebo s nějakou improvizovanou chladnou zbraní (obušek, nůž, mačeta, řetěz, půllitr, židle) a samozřejmě moderní palnou zbraní, jak dlouhou, tak krátkou. Jak tak pozoruju aktuální vývoj v Evropě, možná se nám to bude časem - Bohužel - hodit.
/flame shield on  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

|
Zaslal: ne srpen 26, 2007 11:26 am Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | A nebát se smrti, či úrazu a takového znám jen jednoho  |
To je to úplně nejdůležtější...koho? _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: st srpen 22, 2007 11:52 am Předmět: |
|
|
A nebát se smrti, či úrazu a takového znám jen jednoho  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pája1111 Grafoman

Registrace: 24.1. 2007 Příspěvky: 548 Bydliště: Brno
|
Zaslal: út srpen 21, 2007 9:51 pm Předmět: |
|
|
Komtur napsal: | Mě právě zajímají ty základní techniky jednotlivými zbraněmi a štítem a jejich kombinace. Je jasný, že většinu si vnímavý člověk s citem pro mechaniku zbraně dokáže vymyslet, ale rád porovnávám různě přístupy. |
Taky jsem si myslel, že spoustu věcí si člověk odvodí a vymyslí sám...
Chyba lávky, musel bys opravdu makat a mít spoustu sparingpartnerů...
Taky by to chtělo alespoň občas projít bojem atd.
Proč se snažit vymyslet vymyšlené? Učebnic a lidí, kteří se jimi opravdu zaobírají je celkem dost..... _________________ Když máš obě ruce levé, staň se levákem, budeš ve výhodě! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

|
Zaslal: út srpen 21, 2007 9:00 pm Předmět: |
|
|
Mě právě zajímají ty základní techniky jednotlivými zbraněmi a štítem a jejich kombinace. Je jasný, že většinu si vnímavý člověk s citem pro mechaniku zbraně dokáže vymyslet, ale rád porovnávám různě přístupy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Palivec Nováček

|
Zaslal: út červenec 31, 2007 11:26 am Předmět: |
|
|
Boj jakoukoli chladnou zbraní (i beze zbraně) podle mě sestává z následujícího:
1) pohyb (nohy, plíce, výdrž)
2) vzdálenost-menzura (nohy, rychlá reakce)
3) načasování-vytempování (nohy, soustředění)
4) provedení základního útoku, jako bod a sek (bodání a seky do vzduchu či nějakého terče, údery do pytle)
5) pak dlouho nic
6) pak cvičení párových technik, typu útok-obrana+protiůtok (obrana a protiútok jsou opět především nohy, základní útok, menzura a tempování, čili je to jakési souborné cvičení předchozího)
Jediné místo, kdy záleží na tom, co za zbraň držíte v ruce, je ten nácvik základního útoku.
Lidé ale rádi cvičí složitější a efektně vypadající techniky se zbraní, protože se jim zbraň líbí (chtějí ji vlastnit a někdy i ukazovat), a ty důležitější věci opomíjejí.
Ještě bych dodal, že nejlepší zbraň pro sebeobranu je myslím zbraň bez ostří, která nezpůsobí krvácející zranění a tedy je menší šance na zabití, jako tyče a teleskopické obušky. Bohužel se ale špatně nosí.
A nejlepší prostředek na sebeobranu je pepřový (nikoli slzný) sprej.
Všechno jsou mé osobní názory. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

|
Zaslal: út duben 10, 2007 4:03 pm Předmět: |
|
|
Zajímavá stránka. Myslel jsem kombinace jednotlivých zbraní meče, kopí nebo sekery se štítem. To byl většinou základní prvek. Technika takového boje se v různých dobách na různých místech asi moc nelišila. Myslí samozřejmě samostatného bojovníka, ne způsob boje ve formacích jako falanx a podobně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MAT Nováček

Registrace: 26.6. 2006 Příspěvky: 16 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: ne duben 08, 2007 12:44 pm Předmět: |
|
|
Co se týče starověku, není to sice šerm, ale borci se do toho studia pramenů docela ponořili,líbí se mi to.
http://www.pankration.gr/history.htm |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MAT Nováček

Registrace: 26.6. 2006 Příspěvky: 16 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: ne duben 08, 2007 12:41 pm Předmět: |
|
|
Aha, tak to jsme si asi nerozuměli. Já myslel, že hledáš materiály, kdy dotyční mají tyto zbraně v ruce najednou. Proto jsem také psal, že kopí a meč jsem viděl spíš jako kombinaci jedenapůlky a kopí. Případně kolega to zkoušel v kombinaci jedenapůlruční sekery a kopí.
I když v Gladiatorii,(obr. 11-13). to bude jednoručka. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

|
Zaslal: so duben 07, 2007 10:43 am Předmět: |
|
|
Díky. Určitě se někdy zastavím na konzultace. Kombinace kulatý štít, krátké kopí a jednoruční meč nebo sekera za pasem (a k tomu samozřejmě krátký luk) se mi hrozně líbí. Pokrývá to taky obrovský kus válečnické historie lidstva téměř na celém světě. Je to taková klasika a rozhodně nevěřím tvrzení, že metodika a "opravdové" školy šermu začínají s jedenapůlručkou. Už důsledný starověk to musel mít výborně propracované. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|