Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
alwarez Grafoman
Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: po září 05, 2011 1:26 am Předmět: |
|
|
Uz jsem to tady mnohokrate psal a nejenom ja ---dreveny luk by mel vytrzet 100 000x ohnuti tedy 3az 5 let zalezi jak se snim strili a drevo laminatovy luk by mel vydrzet 1 milion ohnuti ......
Nevim jak Polaris co je vyrobeny z podradnych materialu a otrockou pracovni silou, ale luk znacky Martin a ostatni se nevypinaji a mnohe jsou stale napjate pouze az kdyz se tetiva opotrebuje luk se uvolni a nasadi nova tetiva ..... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sklipky Nováček
Registrace: 31.8. 2011 Příspěvky: 16
|
Zaslal: ne září 04, 2011 10:48 pm Předmět: |
|
|
Když mám polaris 28lbs, tak je lepší tedy tětivu vůbec nesundavat ? Než abych si jej poškodil špatným napínáním ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kibe Grafoman
Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: út květen 24, 2011 7:02 pm Předmět: |
|
|
To JardaM: to že jsi ten luk tak často vypínal mohlo být majoritní příčinou prasknutí(pokud si luk špatně zachytím na noze, nebo tahám rukou trochu do rotace, tak se ramena můžou poškodit a následně prasknout - zvlášť ty luky, které mají plochá, široká, málovrstvá reflexní ramena bez aerodýhy).
U nás na střelnici se polarisy nechávají celoročne napnutý, odhaduji, že průměrně nastřílí tamní luky mezi 15-35 tisíci ranami za rok a za ty 4 roky co tam dělám jsem videl prasknout jenom jedno rameno. Některé musejí mít přes 150 tisíc ran. Jsou to ale malé libráže(do 38lbs ) a často jsou šípy asi těžší než 8grain/lbs.
Životnost kvalitních ramen by měla být 60-90 tisíc ran(se šípem -vhodným ).
Luk může vydržet mnohem víc, ale už bude více či méně "vytahaný". _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jaroslav Kejval Grafoman
Registrace: 21.6. 2006 Příspěvky: 741
|
Zaslal: st červen 03, 2009 4:20 pm Předmět: |
|
|
To je dobrý.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: st červen 03, 2009 3:31 pm Předmět: |
|
|
Jaroslav Kejval napsal: | Jardo M to se stává Zkus si u nových ramen přeměřit jestli to má dobrý tiller. Když ne tak si ramena podlož aby to mělo. kousek plíšku nebo kůže. To že to praská je ze dvou důvodů. Málo lepidla mezi vrstvami a nevyvážený tiller. |
Ten tiller u nových ramen jsem změřil, vyšel mi 5,5 mm. To by mělo být dobré, né? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ludek Grafoman
Registrace: 18.3. 2009 Příspěvky: 778 Bydliště: Předměřice nad Labem
|
Zaslal: út květen 26, 2009 11:47 pm Předmět: |
|
|
To JardaM: no mam to porad napnutý skoro rok a nepozoruju ze by se to unavilo, spise si myslim ze to muzu poskodit pri napínaní kdyz to dostanu do torze nechtíc. Jinak to rozebíram jen kdyz musím a nekam jedu kde to nejde vzít ve složeným stavu. Mluvím ale o celocarbon ramenech, co mám s platky dreva tak to rozebírám. Si potrebuju ráno nez jdu do prace chvíli picnout tak to skladání moc zdrzuje |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
|
Zaslal: út květen 26, 2009 8:47 pm Předmět: |
|
|
Ludek napsal: | luk mam porad napnutý a připraveny ke strelbe . |
To je fakt? Já ho vypínám, i když se jdu podívat kolik je hodin. Nemáž strach, že se ti unaví?
Jaroslav Kejval ....
Ten tiler jsem teď nekontroloval, podívám se na to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jaroslav Kejval Grafoman
|
Zaslal: čt květen 21, 2009 10:27 am Předmět: |
|
|
Jardo M to se stává Zkus si u nových ramen přeměřit jestli to má dobrý tiller. Když ne tak si ramena podlož aby to mělo. kousek plíšku nebo kůže. To že to praská je ze dvou důvodů. Málo lepidla mezi vrstvami a nevyvážený tiller. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ludek Grafoman
Registrace: 18.3. 2009 Příspěvky: 778 Bydliště: Předměřice nad Labem
|
Zaslal: st květen 20, 2009 1:17 pm Předmět: |
|
|
No mam karbonový W&W Winex ramena stary asi tak 2,5-3 roky z druhe ruky, strilim s nimi rok a pul, luk mam porad napnutý a připraveny ke strelbe . Myslim ze prumerne strelim tak 50sipu za den. Kdybych vzal ze se s tim teda strilelo 2 roky je to 36500 sipu. A subjektivne se mi zda, ze to střili pořád stejne. Mam tam nalepený limb savery, to si myslím taky dela hodne, vyrobce tech saveru doporucuje menit je kazdy rok, protze jak ta guma ztvrdne uz to není ono, ale mazu to regumem, tak me se zda ze je to porad spravne mekký. |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
|
Zaslal: st květen 20, 2009 1:11 pm Předmět: |
|
|
Proč? Na vlákně Vaše luky mi všichni (hlavně Jas ) dokazovali, že na úrovni luku vůbec nezáleží, hlavní že je talent a trénink, tak uvidím |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
|
Zaslal: st květen 20, 2009 12:57 pm Předmět: |
|
|
Tak to jsi mě Jaroslave potěšil ohledně toho starého ramene , ale nepotěšil co se týče výhledu s tím novým! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jaroslav Kejval Grafoman
|
Zaslal: st květen 20, 2009 12:53 pm Předmět: |
|
|
To máš ještě dobrý. Známý z US mi psal že byl svědkem kdy se Polaris lidem rozpadl když šli k terči pro šípy.
Prosím tě co by jsi chtěl po luku kdy střed stojí 17 Euro a ramena 18 Eur ve velkonákupu. Výrobní cena 15 Euro |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
|
Zaslal: st květen 20, 2009 12:49 pm Předmět: |
|
|
Už mi dnes konečně došly nové ramena, to víš, olympiáda se blíží, času není nazbyt! |
|
Návrat nahoru |
|
|
vladik Občasný přispivatel
Registrace: 14.10. 2008 Příspěvky: 230 Bydliště: Michalovce, SR
|
Zaslal: st květen 20, 2009 12:43 pm Předmět: |
|
|
Jardo, chystas sa na vymenu ramena? ci nebodaj novy luk?
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
|
Zaslal: st květen 20, 2009 12:19 pm Předmět: |
|
|
Klidně narušuj - proto jsem to sem dal!
Doufám žes to reklamoval. Kamošovi se to po pár ranách stalo taky a bez problémů mu to vyměnili. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sobik Nováček
Registrace: 3.5. 2009 Příspěvky: 13 Bydliště: Lanškroun
|
Zaslal: st květen 20, 2009 12:11 pm Předmět: |
|
|
Já když pálil z Polarisu, nalomilo se mi rameno vrchní. Bylo to ale asi po měsíci od koupě a pár stovkách vystřelených šípů. Pravděpodobně se tak jednalo o výrobní vadu. To jen taková vsuvka - nechci jinak narušovat Tvůj příspěvek. |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
|
Zaslal: st květen 20, 2009 9:51 am Předmět: životnost |
|
|
Po dvou a půl letech mi na Polarisu ruplo spodní rameno. Odhaduji, že jsem vystřelil tak 25 000 šípů. Myslíte, že je to v normě? A jak to vypadá se životnosti u jiných ramen? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|