Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Mudrování nad pohybem etnik
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 15, 16, 17  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: út leden 24, 2012 11:06 am    Předmět: Citovat

Toto je trochu mimo etník, a je to samozrejme o na vratkých nohách, ale zatiaľ najlepšie polopatistické vysvetlenie logiky vývoja "konšpiračiek" okolo iluminátov, slobodomurárov a podobných vecí.Treba to brať v úvahu...


300 let spiknutí
Posted on Srpen 21, 2011
15



Ordo ab chao
Dovolte mi, abych Vás hned na začátek uklidnil: To, co teď budete číst je čistá fikce autora románů. Nic jiného, než “Andělé a Démoni”, nebo “Šifra mistra Leonarda” a nic více, než (doufejme) zábavný smyšlený příběh o pár obecně známých faktech. Žádné výzkumy, žádná šetření, žádné důkazy. Jen tento text a to, co je psáno v historických knihách.
Román má premisu, výchozí bod, v dřívějších dobách dokonce často i morálku. Vyberme si nějakou nepěknou premisu, nějakou “bestsellerové” kvality, která však není nová a byla již několikrát použita v různých zlomyslných knihách. Tedy, že: Světová historie, války posledních staletí, vyhlazování národů a etnické čistky mají všechny společnou příčinu – zlé lidi v pozadí, kteří to všechno jako spiklenci řídí.
Ale to by byla pořád ta stará ohraná písnička. Aby to bylo trochu napínavější, jsou tito loutkáři stále zde a usilují o provedení svých plánů. Proto nás vedou do třetí, vůbec největší světové války. Z chaosu, který při tom vznikne, vytvoří nový pořádek, jejich pořádek, při kterém se všichni (kteří přežili) staneme otroky mocných.
Samozřejmě potřebuji pro svou spikleneckou pohádku důvěryhodné aktéry. Spolek sběratelů známek se sem bohužel moc nehodí, dokonce ani golfový klub byste mi nespolkli. Vezmu ty, které si berou i ostatní: Zednáře. Jak to, že tolik nadělají se svými tajuplnými lóžemi, rozpoznávacími a jinými symboly?
Přiznávám, zednáři bývají velmi často zmiňováni jako spiklenci. Jistěže bych zde mohl zmínit hochy z Rotary klubu, Lions klubu, nebo Pen klubu. V zásadě by se hodilo kterékoli mezinárodně působící uskupení, které pěstuje určitou exklusivitu. Takže třeba klidně i majité karet American Express. Ale já zůstanu u zednářů, ti jsou na to zvyklí a než mi začnete zazlívat neúctu, tak je tu hned uvedu.
Zednáři jsou však jen řadoví týmoví hráči světového spiknutí. Přinejmenším 95% zednářů dělá přesně to, co je možno dohledat na jejich oficiálních stránkách: Jsou to humanitární spolky, které pěstují pár starých tradic a místo v hospodě se scházejí v domě lóže (který nazývají “chrámem”). O spiknutí nevědí nic, dokonce většina z nich ve svém životě nikdy nepřispěla k nějakému velkému spiknutí.
Použiji nyní jiný obraz: Velké spiknutí není puzzle, nýbrž mozaika, skládající se z milionů kamínků. Narozdíl od puzzle jsou kamínky mozaiky jednobarevné a nic, opravdu vůbec nic nenaznačuje, kam který kamínek patří a jaký obrázek se z toho vyklube. V tomto obraze jsou zednáři něco jako kit, spojovací hmota mezi jednotlivými kamínky, která je drží pohromadě, ale jinak se na mozaice nijak nepodílí.
Zednáři tvoří rekrutační potenciál pro další stupeň, krom toho sbírají informace. Neustále vyřizují různé malé nepodstatné úkoly, aniž by věděli proč. Každý zednář je pozorován… Ach ne, ne každý. Pokud je jen pětina zednářů posuzována, tak i tak je to neuvěřitelně mnoho. Jestli Váš soused pobíhá v černém obleku s takovým tím bílým přehozem a příležitostně vypráví cosi o “všemohoucím Staviteli všech světů”, tak buďte v klidu – ten je neškodný a to, co říká, myslí skutečně vážně.
Z obyčejných zednářů se rekrutují “vyšší stupně”. Obyčejný zednář je učeň, tovaryš a nakonec mistr, toť vše. Avšak jeho bratr v lóži, kterého zná již 20 let a kterému důvěřuje, je nejen “mistr”, nýbrž “rytíř Kadosch”, nebo “Princ z Jeruzaléma”. (Pokud máte zájem, tak si ostatní tituly najděte sami na internetu, jsou opravdu kreativní). Kdo se osvědčil na stupni pěšáka, stane se poddůstojníkem – a kdo se osvědčil u normálních zednářů (“Janovy lóže”), smí nakouknout do vyšších stupňů.
Tak a teď… Ne, ještě ne. I u vyšších stupňů jsou lidi, kteří to, co jsme si od nich kdysi slíbili, neudrží. Těm je poklepáno na rameno, pilně se zaučí do tajemství vyšších stupňů a odsunou se na vedlejší kolej, kde se můžou hemžit jako “nositelé tajemství”.
Sice jen málo vyšších stupňů pracuje na světovém spiknutí, ale tato organizace přímo láká k tomu, aby byla zneužita. Obyčejný zednář je spolehlivý a mlčenlivý, ten “správný” zednář na vyšším stupni je ještě daleko spolehlivější a mlčenlivější. Tak vezmeme ředitele pobočky Deutsche Bank, vedoucího oddělení v Mercedesu a redaktora Frankfurter Allgemeine Zeitung. (Ty podniky jsou jakkoli zaměnitelné, kdo chce, ať si dosadí, co mu víc pasuje.)
Berou se mladí lidé, kteří mají potenciál k růstu. Přirozeně jsou v této tajné lóži i starší, kteří sedí na dobrých pozicích a mohou mladé podporovat. Když chce lóže vyššího stupně zrealizovat nějaký menší projekt, začne za něj bratr v lóži bubnovat u Frankfurter Allgemeine. Bratr v lóži z Mercedesu zařídí velkolepý sponzorský dar pro vhodné politiky a bratr v lóži z Deutsche Bank se postará, aby tekly půjčky. Třeba například.
Tyto milé tajné lóže patří však stále ještě k řadové mase světového spiknutí. Znají nanejvýš jeden jediný kamínek v mozaice a ví, že tento je černý, zelený, nebo žlutý. To je celé. Přesto se již na této úrovni dějí výnosné obchody. A samozřejmě se udělují i ceny. Když někdo neznámý obdrží renomovanou cenu, která je zadotovaná pár tisíci Euro, pak se jedná o malou pozornost mezi bratry v lóži. Lidi se znají, pomáhají si a jsou si navzájem povinováni. Funguje to celé naprosto skvěle. (Ríká Vám něco tajná lóže “P2”? Ano, tehdá v Itálii…)
Pokud se chcete stát spolkovým prezidentem, nebo předsedou představenstva, tak neuškodí být v nějaké tajné lóži. Myslete však na to, že tato pomoc se zakládá na vzájemnosti, jinak by totiž mohlo klidně dojít i k nějaké malé nehodě, například padák, který se Vám neotevře…
K “vyšším stupňům” patří různé zajímavé spolky, tedy všechno, co má na spiklenecké scéně nějaký zvuk. Za všechny jmenuje třeba Bilderbergy, Council of Foreign Relations, Trilaterální komisi a samozřejmě superlóži B`nai B`rith. Ano, na této úrovni, ne výše. Neboť všechny takové spolky, které “jsou slyšet” nepatří do vedení světového spiknutí. Konec konců bych byl špatný spisovatel, kdyby si každý kolemjdoucí na ulici mohl na všechny moje přísně tajně operující zloduchy ukázat prstem.
Ano, jakožto “vyšší stupeň” jste neuvěřitelně důležití… myslíte si alespoň. A můžete se i zlomyslně těšit z toho, že řadoví bratři v lóži věří tomu, že jim můžete dopomoci akorát tak ke členství v golfovém klubu, zatímco Vám ve skutečnosti podléhá celý Mossad a CIA… Jenže bohužel autor není na Vaší straně a Vy jste ve skutečnosti jen malé světýlko v opravdu velké hře.
Protože i vyšší stupně jsou jen rekrutační potenciál pro další výšší kruh. Já je nazvu třeba “ilumináty”, tento pojem je ostatně také zavedený. Zapomeňte však raději na “bavorské ilumináty”, ti mají sice pěkné jméno, ale se skutečnou mocí nemají nic společného. A ne, Adam Weishaupt také nikdy nevystřídal George Washingtona. Na americkou půdu nikdy nevkročil. Ikdyž George Washington k iluminátům patřil, ale k tomu se dostanu později.
Ilumináti jsou důstojníci světového spiknutí a patří k němu VŠICHNI. Proto se také nazývají “osvícení”, neboť věří, že stojí ve světle pravdy. Ilumináty najdete v každém vedoucím grémiu, ikdyž ne vždy na vedoucí špičce. Zaprvé to není potřeba, neboť na špici postačí podřízený vyšší stupeň, který je zvyklý poslouchat. Krom toho, pokud by se mělo někdy střílet, pak po lidech na špici. To se pak hodí, jsou-li tito vyměnitelní a skuteční páni v pozadí přesto nadále drží otěže v ruce.
Jeden iluminát má přehled nad 10, 15 nebo 20 kamínky v mozaice a bylo mu řečeno, k čemu to celé je. No dobře… ne “to celé”, ale obdrží v každém případě cílové zadání, ze kterého se dá leccos odvodit. Ale i ilumináty držím zkrátka, protože mozaika má milion dílků – vzpomínáte? Moji ilumináti jsou několikrát sítem prošlí chlapíci, kteří jsou věrně oddaní spiknutí a ví, že za přečiny se platí smrtí.
Ilumináti jsou “osvícenci”, ale nejsou těmi, kteří svítí. Jsou to důstojníci, ale ne generálové. Tito se nacházejí v samotném jádru, jsou to nositelé světla, čemuž se říká v latině “Luciferentes”. Sem by zapadli Rothschild a Rockefeller, i o “černé šlechtě” jsem cosi četl. Ale proč bych se měl držet jedné, dvou, nebo dvaceti rodin? Označím vůdce světového spiknutí prostě, jednoduše a doufám, že i výstižně jako “skupinu Lucifer”.
Příslušníci skupiny Lucifer dávají rozkazy, ti jediní znají celou obrovskou mozaiku. A zde se najednou mění rekrutační schéma. Zednářský učeň v Janově lóži může vystoupat až na ilumináta, nikdy však nebude přijat do skupiny Lucifer. Členové této skupiny pocházejí z vybraných rodin, přičemž ani Enfant terrible není do této skupiny přijímán. Ona skupina Lucifer je ve spikleneckých textech často označována za “finanční elitu”.
Nezaměňujte prosím tuto finanční elitu s Billem Gatesem, nebo Warrenem Buffetem. Ti získali své jmění sami a patří tak nanejvýš k iluminátům. Já teď hovořím o jmění, které je staré stovky let, jako třeba to Rothschildovo. Abyste mohli vystoupat do skupiny Lucifer, musí být vaši předkové minimálně tři generace spolehlivými ilumináty a Vy bohatými dědici. Pak se můžete přiženit a zhruba po dvaceti letech začínáte být zasvěcováni do toho, oč tu vlastně jde. Teprve Váš syn sem bude skutečně patřit.
Jestli se divíte, proč pořád mluvím jen o mužích, tak v těchto kruzích jsme velmi konzervativní. Rovnoprávnost a emancipace je něco pro nevědoucí, kteří stojí mimo. Láteřící, tvrdohlavé nebo dokonce pomstychtivé ženy nejsou při takových operacích potřeba. Ženy jsou okrasný přívěšek, smějí při dostizích v Ascotu nosit bláznivé klobouky, jinak ale nemají co mluvit. A vědět už vůbec ne.
Tak, to bychom měli hlavní role. Nyní se věnujme příběhu.
Hra začíná v Anglii, někdy v roce 1650. Angličani – ne, Britové ne – vedou válku proti svému králi a nakonec mu setnou hlavu. Německo leží po Třicetileté válce v troskách, ostatní země si lížou rány a těší se ze své kořisti, proto se na hře v Anglii nepodílí. Narozdíl od Německa nevede chaos v Anglii k celoplošnému zpustošení. Z tohoto chaosu vzniká nový pořádek, nejdříve vláda parlamentu a nakonec lordprotektor Olliver Cromwell. Jenže tento experiment končí a Anglie dostává znovu dalšího krále a monarchií je dodnes.
V této době dostali praotci pozdějšího spiknutí dvě lekce. První se týkala předností vlády parlamentu. Parlamentáři jsou celkem bezpohlavní skupina. Poslanec sám nemá žádnou moc, avšak v mase “tito” dokáží moc vytvořit. Poslanec je ubohý nýmand, manipulovatelný a přístupný našeptávání, avšak kdo manipuluje a ovlivňuje dostatek poslanců, ten určuje, co se bude v zemi dít. Neposlušní poslanci se podle potřeby vymění a jsou nahrazeni poslušnějšími subjekty. Národu se namluví, že tohle jsou zástupci lidu, tedy právě exponenti většinové vůle veřejnosti. Když i přesto dojde k revoluci, jsou právě tito nepotřební poslanci pověšeni, zatímco skutečně mocní přežijí a zakrátko zapojí “revolucionáře” do svého systému.
Druhá lekce byl chaos, který novému pořádku předcházel. “Ordo ab chao”, zní jedno pěkné rčení zednářů, které vyjadřuje, že právě z chaosu vznikne pořádek. Přinejmenším tak to vnímá ta nevědoucí většina zednářů. Zasvěcení však vědí, že nejprve musí být tento chaos vyvolán, než může vzniknout pořádek, NOVÝ pořádek.
Tyto poznatky zrají po léta. Co se má stát světovým spiknutím, začíná jako debatní kroužek, jako setkání v hospodě nižší šlechty a zámožného občanstva. Nikdo ještě nemyslí na to sáhnout po světovém spiknutí, jsou zde akutnější problémy. Jenže čím déle tato “hospodská setkání” existují, tím více se formalizují. V dnešním Německu by někdo založil občanské sdružení, dal by si stanovy, zvolil předsednictvo a vypil by velké množství piva.
Přesně to udělali i Angličané. Nevěřte prosím Vás, že zednářské lóže vznikly z tajných sdružení stavitelů chrámů. Velká doba sdružení stavitelů chrámů skončila se stavbou velkých katedrál a tato zase s epidemií moru kolem roku 1350. Po více jak 300 letech byla tato sdružení přinejlepším romantickou vzpomínkou. Jelikož však i v Anglii byly kolem roku 1700 pozorovány spolky směřující k zavedení nového státního a světového pořádku s největší nedůvěrou, rozhodli se tito trochu “zazdívat” a postavit se do tradice dávno zapomenutých sdružení stavitelů chrámů. Tradicionalistické spolky jsou konec konců podstatně méně podezřelé. Člověk provozuje pár komických rituálů, hraje si na nábožensky otevřeného a bloumá nad “Velkým architektem všehomíra”.
Na templářské rytíře klidně zapomeňte. Skotští svobodní zednáři je sice adoptovali jako své předchůdce, jenže proč by měli templáři zůstávát celých 400 let schovaní a najednou z ničeho nic začít zakládat lóže? Jenže takhle si člověk získá 600 let tradice a předvádí vrchnosti jak moc visí na minulosti.
Tyto první lóže byla taková lepší hospodská setkání, ta neměla se spiknutími nic společného. Panoval duch “člověk by přece měl…”, konkrétní plány ještě nebyly. To se změnilo kolem roku 1717, když vznikla první velká lóže. Vedle normálních zednářů se nyní objevili i “vyšší stupně” a byla zavedena “striktní observance”, resp. “obedience”, tedy “přísná poslušnost” vůči pravidlům svobodného zednářství.
Takže, kolem roku 1720 můžu začít přisuzovat aktérům svého příběhu snahy kout spiklenecké pikle. Samozřejmě, “světová vláda” byl tehdá ještě cizí pojem, na který si nikdo netroufl ani pomyslet. Na druhou stranu moc již dostačovala k tomu, aby se rozdělovalo bohatství (“South Sea Bubble”). Společenství donašečů a tajný svazek v pozadí, to si nemohla tehdejší finanční elita nechat ujít.
Postup je zcela jednoduchý: Obyčejný zednář hovoří o svých problémech v mlčenlivosti svého chrámu, samozřejmě jen s důvěryhodnými bratry. Ten či onen bratr je však skutečně zasvěcený vyšší stupeň, donašeč pro lidi v pozadí. Tím se dostává na scénu skupina Lucifer a její vybraní důvěrníci ilumináti. Tito vyslechnou od “Insiderů”, co se za chvíli přihodí, nahlásí to svým šéfům a ti zavčasu zareagují. Nebo jednají a když se dostaví první zisky, podají ilumináti tuto informaci směrem dolů, aby i ostatní bratři v lóži sesbírali všechny drobky, než masa přijde o své peníze. To vytváří závislost a upnutost, která spojuje jednotlivé členy s lóží.
Další krok přinesl rozšíření zednářů. V celé Evropě se tvoří lóže, lokální velké lóže s vlastními vyššími stupni a po určitou dobu vlastními cíli, jsou však rychle infiltrovány ilumináty a kontrolovány skupinou Lucifer. Nejdůležitější operací však byl “Nový svět”, anglická Severní Amerika. Nejpozději r. 1750 byl plán hotový: Na hranicích mocenské oblasti anglické koruny má vzniknout parlamentní stát, zcela kontrolovaný zednáři.
Obyčejnému sedlákovi nebo dělníkovi britské Ameriky bylo jedno, jestli ho zdaňuje král z dalekého Londýna, nebo guvernér z nedalekého “velkoměsta”. Jeho daňové zatížení je stejně nízké a panuje svoboda náboženství, je tedy osvobozen od všech zátěží “starého světa”. Sedlák chce mít dobrou úrodu, dělník slušný plat, je mu úplně fuk, jestli mu vládne král, nebo prezident. Přinejmenším do té doby, než do něj nezačne někdo hučet, jak zle se mu přece vede a že musí dělat něco pro to, aby žil lépe a zajistil blaho svým dětem.
Samozřejmě jsou i britští důstojníci zednáři, stejně jako guvernéři, nebo ministři v Anglii. Akorát mají špatné členění, nebo jsou na příliš nízkých stupních, než aby mohli něco podniknout proti nastávajícímu chaosu. Krom toho, chaos je oficiální cíl zednářů, neboť pouze z chaosu může vzniknout nový pořádek, přesně podle jejich učení. Jako autor si mohu dovolit líčit to tak, že se britský “loyalista” a americký “revolucionář” sejdou na nějakou večerní selanku, kde při sklence portského proberou, jak by měl každý svůj poddaný národ proti sobě vyhecovat.
1776 je vše připraveno. Nechám teď své vyšší stupně, kteří si připadají hrozně důležití, podepsat prohlášení, které pokud možno co nejvíce zednářských principů pozvedne na ústavu. Od té chvíle se střílí, konec konců chci přeci zůsobit chaos. A mí zednáři ve Francii pomůžou mým zednářům v Americe proti mým zednářům z Anglie. Přičemž se příslušní zednáři navzájem šetří jak jen to je možné. Kam bychom to došli, kdyby se podřezávali nepřátelští důstojníci?
Jako výsledek jsem za současného ctění všech zednářských principů vytvořil vlastní, nezávislý, bezpohlavním parlamentem ovládaný stát jako mocenský základ pro další operace.
Paralelně s tím rozjedu další operaci. Fridrich II. Veliký, pruský král, je samozřejmě také zednář. Německo je v této době shluk 39 malých států, tedy skutečný politický chaos. Rakousko, resp. Habsburg je stále ještě pořádková služba tohoto chaosu. Když ta bude oslabena, zvětší se chaos odpovídajícím způsobem. Chaos, který bude volat po pořádku… A tak nechám “starého Fritze” mašírovat. Francie a Rusko se smí také účastnit hry, neboť války stojí peníze a Francie je tak jako tak již dávno na seznamu.
Když Prusku hrozí, že prohraje, instaluji rychle v Rusku cara přátelského pruskému státu. Pár kapek do vodky a carevna Jelizavěta abdiguje navždy. Prusku však nesmím pomoci příliš, aby Prusko nemohlo nastolit v Německu pořádek příliš brzy. Mělo by to stačit jen k tomu, aby můj Fritz vyhrál válku, Habsburg byl oslaben a Francie zaplatila. Německo si vychutnám v příštím století.
Ve svých plánech pro rok 1750 jsem si vyznačil i Francii. Nejprve by měla přijít o své peníze ve prospěch Pruska, pak by měla pomoci mým zednářům v Americe a nakonec se sama stát republikou. Abych mohl zavést republikánské zřízení, potřebuji nejdřív pořádný chaos. Jako další opatření zavedu “asignát”, formu papírových peněz. Papírové peníze jsou skvělý vynález, protože narozdíl od zlata nebo stříbra je můžu produkovat v nekonečném množství. Tím jsou nevědoucí osvobozeni od svého zbytečného kovu, který se uskladní u vědoucích ze skupiny Lucifer. A mimochodem to zruinuje střední třídu a uvrhne zemi do chaosu, do chtěného, dobře připraveného chaosu.
1789 nechám pochodovat masy. Liberté, Egalité, Fraternité – to přece nadchne každého. Volnost, rovnost, bratrství – ano, to jsou zednářské principy, ale koho to zajímá? Vždyť zednáři přeci mají humanitární cíle a tyto principy jsou darem lidstvu. Teď se jen musím postarat o to, aby má šlechta vypadla ze země, než lid těch málo rozumných šlechticů dostane pod gilotinu. Skupina Lucifer instaluje novou elitu. Starou elitu už nikdo nepotřebuje, no ne?
Ještě mi ale pořád chybí rychlá komunikace, ještě není svět připraven na velký, světobjímající stát. Já však mám mladého snaživce Napoleona Bonaparteho… Geniální, ale těžko ovladatelný. Bohužel se mi nepodaří ho správně zkrotit, ale i tak je to dobrý nástroj. Jelikož skupina Lucifer pořád ještě sídlí v Londýně, nesmí Napoleon samozřejmě překročit kanál. Díky zednářům ve francouzské flotile ví zednáři v britské flotile, kde mohou Fracouze sejmout. Vždyť admirál Nelson je přeci génius, nebo snad ne?
Napoleon mi však udělá dobrou službu a porazí konečně prohnilou “Svatou říši Římskou národa německého”. Volná, rovná a bratrská Francie se roztáhne až k Rýnu a německá knížata se zato smějí odškodnit na církevním majetku. Tím seberu církvi peníze a majetek, což ji jako pořádkovou službu zásadně oslabí. A papež přispěchá z Říma, aby Napoleona korunoval císařem.
Napoleon byl překvapení, které nikdo nemohl naplánovat. A právě zde se improvizuje… od čeho máme ilumináty? Velký Korsičan je odkázaný na to, co mu jiní donesou. Informace jsou pečlivě filtrovány a podnítí tohoto muže k rozhodnutím, která si skupina Lucifer přeje. Ačkoliv to neklapne pokaždé, protože neúnavně kreativního císaře stále něco napadá, s čím ilumináti nepočítali, funguje tento postup i tak velmi dobře.
Původně se měly evropské královské rody nechat vykrvácet na revoluční Francii, neboť války přinášejí finanční elitě vždy mnoho peněz. Ale když revoluční a nakonec císařská Francie evropské královské rody zdecimuje, tak to taky není nejhorší. Jenže to jde bohužel až moc rychle. Je tu ještě málo chaosu, aby se dal zřídit opravdový pořádek… Kromě toho musí skupina Lucifer plánovat nově, neboť to, co bylo odhadnutelné 1750, je dnes přetažené.
Francouzské císařství přes celou Evropu se mi nelíbí, ještě je příliš brzy to celé kontrolovat. Navíc by na špici byla rodina Bonaparte společně s kopou generálů, které Napoleon všude nasadil jako krále. To nemůže být ve smyslu skupiny Lucifer, která chce nastolit bezejmenný parlamentní pořádek. A tak nechám Napoleona mašírovat do Ruska a postarám se, aby se tentokrát Rusům dostalo zednářské pomoci. Na Vídeňském kongresu nechám znovuobnovit “status quo ante”. Skupina Lucifer jde teď na chvíli počítat peníze.
Knížata si myslí, že “vyhrála” a mohla by kolem otočit zpět. Ale církev, jejich někdejší opora, ztratila mnoho na své moci. V kdysi věrných “poddaných” trčí virus “svobodného občanstva”. Obyčejný člověk na ulici se nyní vnímá jako Francouz, Prus, nebo Bavor. Nyní je mnoho nových králů, v Bavorsku, ve Würtenbergu nebo Belgii. Z chaosu se utvořil nový pořádek, operace “Napoleon” byla ve smyslu svobodných zednářů naprostý úspěch.
Francie se však nesmí úplně vrátit do starých kolejí. Ani nemůže, neboť šlechta a klérus jsou zbaveni moci, trůn již nemá žádnou oporu. Králové se přivedli na mizinu, jakkoli se chtějí tvářit občansky. V Německu zinscenuji malou revoluci, ale jen tak trochu. Bez toho, aniž by se zatřáslo s měnou, není země připravena na moderní formu vládnutí. Pár iluminátům však přesto nebudu bránit v seberealizaci, jen abych zjistil, kam až to zajde. Skupina Lucifer má jiné plány a jiné starosti.
V Americe se nám zatím přihodilo pár nepříjemností. V jižních státech se nám utvořila jakási skupina lokální šlechty, bohatých a nezávislých pěstitelů bavlny, navíc zcela nezednářských. A když si pak ještě tyto jižní státy začnou vymýšlet – zřídit místo mocného centrálního státu volný svazek států – nemůže již skupina Lucifer nadále vyčkávat. Jeden ochotný iluminát jménem Abraham Lincoln dostane za úkol vést občanskou válku proti bohatým jižním státům.
V závětří občanské války může vést Prusko tři sjednocující války, s Dánskem, Rakouskem a Francií. Jelikož mají Francouzi na špici zase císaře, pomůže skupina Lucifer Němcům. Ostatně, Francie má zůstat republikou. V průběhu těchto válek se v Německu etabluje nový pořádek – bez předchozího chaosu. Tento sice není trvalý, hodí se však skupině Lucifer do dalších plánů. USA jsou důležitější, konečně se tam etabloval výborný svobodozednářský stát. Jenže Lincoln ví až moc a navíc je moc tvrdohlavý. A tak je odstraněn.
V Itálii začíná další operace. Garibaldi, samozřejmě svobodný zednář, sjednotí zemi a sebere papeži církevní stát jako mocenskou bázi. Na republiku to ale ještě nestačí. Jako sjednocující symbol potřebujeme krále. Důležitý je však úder proti papeži, který z vládnoucího monarchy učiní obyčejného městského biskupa.
Tím jsou cíle prvního plánování dosaženy. Jistě, jako autor znám celé plánování, ale moje figurky nemohly v roce 1750 odhadnout, jak bude svět vypadat v roce 1880. Plánování se děje cíleně a přizpůsobuje se situaci – se vzdáleným cílem konečné světovlády. Teď, s Anglií, Francií a USA za zády jde o další kroky. Rusko musí být podmaněno, carský režim musí zmizet. Kromě toho je tu ještě Německo, které pod svým císařem rozkvétá a představuje protimodel k republikám. No, na tom se musí trochu zapracovat…

Albert Pike
Albert Pike, vzorový iluminát, který pomohl porazit jižanské státy, formuloval tehdy strategii třech světových válek. Jiný iluminát formuloval Protokoly sionských mudrců. Obojí jsou samozřejmě falsifikáty, skupina Lucifer se postará, aby to vešlo ve známost. A kdo tvrdí něco jiného, je ihned čile pronásledován poslušnými státními orgány. Samozřejmě prosáknou tyto falsifikáty na veřejnost až tehdy, kdy už je příliš pozdě, než aby se proti tomu dalo něco podniknout.
Peníze jsou také dobrý instrument jak nastolit chaos a pořádek. Stejně dobrý jako zbraně. Proto kontroluje skupina Lucifer jako “finanční elita” světové peníze a jejich tok. Velmi důležitý krok je zavedení centrálního bankovnictví. Před centrálními bankami také existovaly bankovky, ty však na sobě měly podezřelé nápisy, jako například: “West-Midland-Bank se zavazuje vyplatit majiteli této bankovky protihodnotu ve výši 20 liber Šterlingů.” Jinými slovy, tato bankovka nebyla opravdový peníz, nýbrž jen dluhopis, na základě kterého si člověk mohl u příslušné banky nechat vydat 20 anglických liber šterling-stříbra (nebo obdobné množství zlata). Sice nikoho ani nenapadlo, aby pohodlné bankovky vyměňoval za valník plný stříbrných cihliček, ale tato možnost byla na těchto bankovkách garantována.
Zlato a stříbro totiž představují hodnotu samu o sobě, která se nedá libovolně rozmnožovat. Jinak řečeno, znamenají svobodu a nezávislost pro normálního občana, tedy přesně to, co skupina Lucifer rozhodně nepotřebuje. Proto byla 1913 založena v USA “Federal Reserve Bank”, jakožto samotná vládkyně nad Dollarem. Od teď už nemohla Dollary vydávat State Bank of Ohio, dokonce ani ve formě dluhopisů na zlato a stříbro z vlastních trezorů, nýbrž jen a pouze FED. Ale roku 1913 představoval “Dollar” i přesto stále ještě jistou váhovou jednotku pro stanovené množství zlata.
Centrální banky mají tu výhodu, že celá měna jednoho státu se dá kontrolovat zkrze jednu jedinou instituci. A centrální banka – správně – je kontrolovaná vyššími stupni, nebo iluminátem, pokud je stát a jeho měna dostatečně důležitá. V každém případě je kontrolovaná spolehlivým mužem, který se naučil poslouchat.
Pro Evropu teď plánuje moje skupinka Lucifer první světovou válku. Poté co si Francie a Anglie, oba zednáři kontrolované státy, krátce předtím málem vjely do vlasů, nechali jsme mezi tím Německo stát se konečně tak velkým a mocným, aby se vyplatilo udělat z něj nepřátele. Jakže to Pike údajně formuloval? (Překlad krácen)
“První světová válka má zničit carovu moc v Rusku. Válka bude vyvolána konforntací Velké Británie a Německého císařství. Po válce bude v Rusku zřízen komunismus, který zničí ostatní formy vládnutí a oslabí náboženství.”
Bohužel se skupině Lucifer vloudila početní chybička. Velká Británie, Francie a Rusko nestačí na to, aby Německo, Rakousko-Uhersko a Osmanská říše byli poraženi. Bez skupiny Lucifer by byl v roce 1916 uzavřen mír, a to za německých podmínek: Znovunastolení “statutu quo ante”. Rusko však ještě nebylo připraveno na komunismus a kromě toho by zůstalo Německo příliš silné, tedy nepříjemná pořádková služba v centru Evropy, kde má přeci panovat chaos, aby mohl být nastolen nový pořádek.
Museli tak zasáhnout Američané. USA měly tehdy sice masivní výzbroj, ale žádné válkyschopné vojáky. Měli roli dodavatelů, ne válečníků. Ale muselo to být, aby se velký plán vydařil. A tak jeli US-Boys do Francie na frontu, nebo spíše na etapu, protože na frontě příliš brzo zemřeli. Na krvácení tu byli tehdy Francouzi.
Co ale udělám s Německem? Ačkoli moji hodní zednáři pomohli spojencům, nestačí síla vítězů k tomu, aby zemi obsadili. Místo aby byly vedeny další roky válek, musí mír zvládnout to, co nezvládla válka. Pod vedením pár iluminátů se ve Versailles uklohní mír, který vede Německo do jistého zániku a další války.
Zpočátku se skupina Lucifer rozhodla pro obvyklou taktiku zplundrování státu – k hyperinflaci. Bohužel Němci pořád ještě nejsou připraveni na revoluci. Místo aby vyhlásili republiku rad, reformovali své papírové peníze a překonali to, co by jiné státy uvrhlo do propasti. Ale aspoň mají centrální banku a papírové peníze, které nejsou kryté zlatem.
USA byly 1920 dostatečně silné, aby nastoupily dědictví britské světové říše, avšak obyvatelstvo na to nebylo ještě zralé. Teď však má skupina Lucifer v rukou zbraň, zvanou “peníze” a je připravena ji zcela brutálně použít. Banky dostanou pokyn přestat půjčovat. Výsledekem je “černý pátek” a světová krize roku 1929.
Zatímco v Americe sílí stále více tlak na obyvatelstvo (bez práce a bez peněz), vzniká v Evropě mnohem větší chaos. V Německu se vyvíjí trvalá vládní krize, která nakonec díky americkým penězům dostane nacionální socialisty k moci. Teď se dá připravit další válka.
V USA dosadíme na trůn opět dalšího ilumináta jako prezidenta. Ten zakáže zlato v soukromém vlastnictví a vezme tak svým ach tak svobodným poddaným jejich finanční svobodu. A sotva co se mu podařilo vybrat všechno soukromé zlato pro skupinu Lucifer, znehodnotí pro jistotu ještě Dollar vůči zlatu o dobrých 40 procent. To však pomůže jen skupině Lucifer, normálním lidem se daří nadále stejně špatně.
Zpět do Evropy. Zde necháme nejdříve Němce pořádně nakrmit, necháme je připojit Rakousko, stejně jako Čechy a Moravu. Pak se však postaráme, aby začalo být Polsko pěkně drzé a neustále provokovalo svého nově vyzbrojeného souseda. Cílem skupinou Lucifer řízených států je vyvolat další velkou válku. Proč? Dle slov Alberta Pikea:
“Druhá světová válka by měla zahořet sporem mezi fašisty a sionisty. Na konci této války by měl být nacionální socialismus zničen, avšak sionismus dostatečně silný, aby dokázal instalovat nezávislý stát Izrael v Palestině. Kromě toho by měl být komunismus dostatečně silný, aby tvořil protiváhu křesťanství.”
Zaráží mě při tom, že jsou panu Pikeovi kolem roku 1870 známy pojmy jako “fašismus” a “nacionální socialismus”. Krom toho je komunismus státní zřízení, nikoli náboženství. Komunismus může být alternativou pro západní demokracii, ale proti křesťanství mají komunisté svůj ateismus, nikoli marxistickou ideologii. Bohužel není generál Pike moje postava, jinak by se mu tento lapsus nestal. Ale světovou válku, která učiní komunismus mocnější a dá vzniknout státu Izrael, to by plánovala i moje skupina Lucifer. Konec konců chci prodat hodně svých knih a toho dosáhnu jedině, když budu mít důvěryhodné rošťáky a bezmocné oběti.
Konečně má skupina Lucifer svoji válku v Evropě. Válka je dobrá pro byznys, výdělky jsou fantastické. Bohužel jsou však Němci opět mizerní spoluhráči…. Převálcují Polsko a Francii, aniž by utrpěli ztráty. Aby narušili tento válečný stroj, musí italští ilumináti uvrhnout svou zemi do různých dobrodružství, aby Německo nemohlo příliš brzy vyrazit proti Rusku. Pár týdnů, které Stalinovi stačí k přípravě útoku se velmi hodí…
Jenže ti Němci… Místo aby se nechali převálcovat Ruskem, rozmetají sovětské útočné linie a prorazí hluboko do Sovětského svazu. Stalin již pomalu začíná zvažovat mír… Ale žádné starosti, Roosevelt to má pevně v rukou. Nejenže nechá americké torpédoborce střílet po německých ponorkách, donutí také Japonce k Pearl Harboru. A jako věrní partneři, vyhlásí Němci USA válku.
Tentokrát jsou Američané nadšení, neboť ilumináti to dobře připravili. Sotva začala válka, mají všichni práci a deprese je fuč. Jak to? Protože banky opět rády půjčují. Válečné půjčky… Naštěstí existuje nyní zbraňový systém, který je jak dělaný pro Američany: těžké bombardéry. Dokud lze bombardovat, nejsou třeba pozemní jednotky, které riskují svou kůži. O ano, zednáři zase pomohou. Německé a japonské válečné plány přistanou spolehlivě u “přátel” v nepřátelském stanu, stejně jako informace o tajných projektech. Kromě toho nevidí němečtí vědci žádný smysl v tom bastlit atomové bomby – narozdíl od svých amerických (emigrovaných židovských) kolegů.
Na samém konci války jsou tyto bombičky ještě rychle předvedeny Stalinovi a světu s tím výsledkem, že “dobrý přítel” brzy tuto informaci předá dál, aby i Rusové měli brzy taky takovou pěknou bombičku.
Po II. světové válce byl chaos v Evropě o mnoho vyšší než po 30ti leté válce. Německo bylo zpustošeno a rozděleno. Nový pořádek, pořádek, který vzešel z chaosu – podle přání skupiny Lucifer.
Teď se může skupina Lucifer pohodlně usadit a dát si oddech. Podařilo se jí krásně rozdělit svět na ilumináty kontrolovanou US-půlku a ilumináty kontrolovanou SU-půlku (Soviet Union, pozn. ZV). Národy světa se třesou před atomovým obuškem a tu a tam vedou nějací lokajové válku, na které se dají vydělat zajímavé peníze. V r. 1971 ještě zruší dluhovým otroctvím sužované Spojené státy “Zlatý standard”. Tím jsou papírové peníze plně v rukou “finanční elity”, v rukou vlastníků Dollary tisknoucí banky FED a tedy skupiny Lucifer.
Co potřebujeme víc? Jo vlastně, ropu… Čím dražší ropa, tím chudší a závislejší obyvatelstvo. Hlavní věc – “Big Oil” pohádkově vydělává a skupina Lucifer samozřejmě taky. Došli jsme tím na konec příběhu? Jako autor abych se těď mohl zaklonit do křesla a napsat: “a jestli neumřela, vládne skupina Lucifer dodnes”. Jenomže, co říká k tomuto Albert Pike?
“Třetí světovou válku vyvoláme konflikty mezi sionisty a islamisty. Válka bude vedena tak, že se Islám (arabský svět) a Sionismus (Stát Izrael) navzájem zničí. Všechny ostatní národy budou při tom bojovat do svého úplného psychického, fyzického, morálního, spirituálního a hospodářského vyčerpání. …Na konci se národům světa dostane pravdivého světla zkrze úplné naplnění učení Luciferova…”
Ano, teď mám jeden malý problém… po 250 letech spiknutí bylo dosaženo světové vlády. Proč by to měl člověk riskovat další světovou válkou? Proč vést třetí světovou válku? No, Albert Pike navrhuje, aby se Izrael a arabský svět navzájem zničili. Je pravda, že od založení Izraele neusilují ti tam dole na Blízkém východě evidentně o nic jiného, ale doposud bez skutečného úspěchu.
Takže dobře, zosnuji tedy tuto Třetí světovou válku. Proč? Protože moje skupina Lucifer to může! A kromě toho se světová populace prozatím neskládá jen z poddajných otroků. 6,5 miliardy lidí jsou pro tento svět prostě příliš mnoho. Navíc, kdo by potřeboval takovou spoustu otroků? V celosvětovém chaosu obrovské války zredukujeme toto množství na přehlednou míru. Řekněme, že jedna miliarda by mohla stačit, co?
Aby národy světa s chutí táhly do války, uspořádáme ještě před tím nové vydání krize z roku 1929. Díky globalizaci se pracovní místa zámožných a tím samostatně myslících Evropanů a Američanů přesunuly do Číny a Jihovýchodní Ásie. Kdo je závislý na státní podpoře, je manipulovatelný.
Obyvatelstvo “bohatých” zemí ztrácí práci a tím chudne. “Chudé” země sice dřou jak blázni, ale než si tam lidé vypracují určitý blahobyt, nechám systém zhroutit. Skupina Lucifer nastřádala dostatek věcných hodnot, takže se teď může v klidu zbavit Dollaru.
Ájéje, pan Tang najednou stojí před zavřenými branami své továrny, protože tato už nemůže dodávat do Evropy a USA. Pan Müller, před několika měsíci ještě dobře vydělávající účetní, teď stojí nezaměstnaný před armádou spásy, protože jeho úspory se díky měnové krizi proměnily v prach. Samozřejmě mu také chybí peníze, aby zaplatil produkty pana Tanga. Jo a paní Brownová teď taky neví co s časem, když i její McDonald, ve kterém poslední léta pracovala, zavřel.
Práce je však i přesto přeze všechno po světě víc než dost – bohužel však jenom u dělostřelectva. Pro vojáky se ještě vaří polévka a peče chleba… Zlých a darebáckých států je dostatek. Čína by si ráda vzala Taiwan, Severní Korea Jižní Koreu a Izrael by rád vyzkoušel, jestli ty skvělé německé ponorky skutečně umí odpalovat jaderné zbraně.
A skupina Lucifer? Ta sedí v nejbezpečnějším bunkru světa a nahrabala vše, co bude člověk po válce potřebovat. Potom bude pomáhat a všichni lidé budou tak vděční… po celý svůj život …na vždy.

Michael Winkler, z knihy „Politik am Pranger“, str. 220-236, ISBN 978-3-941956-34-6
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 10:35 pm    Předmět: Citovat

Viem. Jeden diel zvlášť. Asi ten máš na mysli o podtatranskom Olympe a "Delfách" a bohatom meste plnom "gréckej zbroje a mečov".

Nedávnom som čítal zaujímavý článok o nálezisu v Sparte , kde keramika je takmer identická s tzv."Pražskou kultúrou" a bronzové meče toho istého typu sú rozosiate po ceste od Čiech do Sparty...

Spoj si to s Trójou v Rumunsku a našim Panónskym morom a ... až sa oči pretáčajú. Laughing
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
tulak77
Grafoman
Grafoman


Registrace: 31.12. 2007
Příspěvky: 2096
Bydliště: Pataš

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 10:35 pm    Předmět: Citovat

inak su tam vsetky casti takze naozaj clovek dokaze denne absorbovat iba limitovany pocet dielov Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
tulak77
Grafoman
Grafoman


Registrace: 31.12. 2007
Příspěvky: 2096
Bydliště: Pataš

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 10:29 pm    Předmět: Citovat

v niektorych castiach akoby iba vynechaval argumenty ktore pouzil pan Horak ... inak velmi podobny pohlad na vec .. dokonca som pri urcitch dieloch nadobudol pocit akejsi podobnosti ale umne sa vyhol faktom ... alebo ich trosku prehodil ... ale spodobnuje atensku kulturu s kulturou u nas no akoby sa vyhybal pomenovaniu PRECO je to tak podobne ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 10:25 pm    Předmět: Citovat

Poznám. Nedávno to myslím šlo v TV.Dvořák je výborný propagátor archeológie . Škoda , že stále hudie o príchode slovanov v 6 storočí "odniekiaľ."
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
tulak77
Grafoman
Grafoman


Registrace: 31.12. 2007
Příspěvky: 2096
Bydliště: Pataš

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 10:10 pm    Předmět: Citovat

konecne som objavil toto video .... dost dlho som to hladal ... pan Dvorak si sice odporuje s panom Horakom ale rozhodne je to video ktore vela z vas zaujme ci uz formou ktorou je natocene alebo vykladom pana Dvoraka ... kedze to zasahuje do temy tak som odkaz dal sem

http://www.youtube.com/watch?v=14kk1isxkEY&feature=results_main&playnext=1&list=PL9CAAA45518E53886
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ogen
Grafoman
Grafoman


Registrace: 15.10. 2007
Příspěvky: 1155

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:49 pm    Předmět: Citovat

A že som tak smelý; mohli by sme sa zase spojiť a vytvoriť nové lepšie, to naše malé prťavé, ale naše všeobjímajúce od Aša až po Vihorlat a tým by sme zabili dve muchy jednou ranou, mali by sme stredozem i kráľa, no ni Very Happy !
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ivan
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 1.9. 2010
Příspěvky: 441

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 6:31 pm    Předmět: Citovat

Řekl bych ,že je to pěkné od těch Himalajců.Oni na rozdíl od nás žijí na vysokých horách a proto že jsou blíže bohum, kteří hovoří shora, tak lépe slyší jejich poselství než mi v naší české kotlině s průměrnou výškou kolem 250 m n. m.A můžeme jim poděkovat že nám to boží poselství poslali dokonce písemně. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 9:29 pm    Předmět: Citovat

Laughing stredom všehomíra nie je slovensko, ale stredom môjho záumu je Slovanstvo. Teda aj Česko, že ano. Very Happy
Sme len krpaté štátiky- zbytky veľkých ríší , ale Slovanstvo je obrovský kultúrno, jazykovo a historický pojem - zahalený veľkou temnotou minulosti a zdá sa že aj úmyselne zahmlievanou.

Najnovšie ma pobavil objav diela akéhosi pána Wiesnera . Keď už hovoriť o stredobode všehomíra tak potom asi takto Laughing :

( len na rýchle vysvetlenie , tento pán uveril a šíri dosť divokú aj pre mňa predstavu / a to už som ochotný k všelijakým teóriám- viď nižšie.../ že Kelti boli tiež len varianta slovanov a starý češi- samozrejme slovania- pod kmeňovým menom NÝZOVIA dorazili do českej kotliny a spojili sa v jeden slovanský kmeň čechov.)



" Třetí z pověstí je nejstarší a souvisí asi s příchodem Keltů do Čech, tedy někdy kolem 8. století př. n. l. Pověst, či spíše mýtus, je podivná a lze v ní tušit výrazné indoevropské prvky. Týká se Vyšehradu a obsahuje i proroctví časů budoucích. Podle prastaré tradice existovaly v českém a moravském prostoru dvě velmi staré významné svatyně, spojené s kultem Velké Matky (Magna Mater). Byla to svatyně na Vyšehradu a svatyně na vrchu Hostýnu. K oběma se váţe týţ symbol černě či tmavomodře zahalené ţeny stojící na obráceném půlměsíci a obklopeném obvykle souhvězdím dvanácti hvězd. Význam tohoto symbolu nejsme zatím schopni dešifrovat tím spíše, ţe byl velmi pečlivě překryt katolickým mariánským kultem. Samo jméno „Vyšehrad" je podle indicií mladší neţ existence vyšehradského nemethonu, ale má rovněţ keltský kořen. Původní název svatyně má zjevně indoevropský, či snad protokeltský původ: „Pragalbha" či „Pragaalbha". Indoevropský kmen „albh" lze chápat jako „čistý, bělostný či svatý". Slovo „Praga" či kořen „prag" je pravděpodobně odvozen od indoevropského kořene „pragaja", coţ znamená nejspíše „setkání". Celý význam prastarého názvu vyšehradského nemethonu lze tedy chápat jako „setkání čistých", coţ lze v souvislosti interpretovat jako „Setkání bohů". Domnívám se, ţe zde má původ jméno našeho hlavního města Prahy. Vysoké stáří tradice představuje pravděpodobně předkeltský původ svatyně a tím i počátků Prahy. Původně zde asi nebylo ţádné město, ale pouze svatyně s malou osadou kněţí a personálu určeného k jejich obsluze a ochraně. Nemethon obklopoval silný posvátný pramen, který měl vyvěrat na temeni Vyšehradské skály, snad v místech dnešního Slavína, či v jeho bezprostřední blízkosti. Pramen byl zachycován v několika nádrţích určených k očistným koupelím kněţí před bohosluţbami, ale některé slouţily i k léčení nemocných a zraněných lidí. Keltové dali prameni jméno Isar či Iser a staří Čechové jej pozměnili na „Jizerka". Tento pramen existoval ještě za časů kněţny Libuše, která v nádrţi posvátné vody se svými druţkami často konala očistné koupele.
Zde tedy byla ve skutečnosti ona známá „Libušina lázeň", a ne na úpatí Vyšehradu u Vltavy. Tolik úvodem k vyšehradské legendě.
V dávných časech, kdy Velká Matka zalidňovala Zemi svými dětmi, přišla jednou v poţehnaném stavu do líbezné země plné květů, vůní a ptačího zpěvu, leţící mezi nevysokými pohořími, která naši předkové jmenovali Sudety a Gabreta. Unavena se zastavila k odpočinku u posvátného pramene na černé skále nad řekou Foldah. Omámená vůní kvetoucích stromů a tlukotem slavíků usnula a ve spánku přivedla na svět překrásné světlovlasé dítě. Vykoupala jej v posvátném prameni a uloţila do duhově zářící zlaté kolébky, kterou vydala černá skála. Velká Matka pak prorokovala, ţe aţ hošík dospěje, zaloţí mocný a váţený severní národ. Aţ se naplní čas, vrátí se potomci tohoto národa ze dvou stran, od slunce východu a od slunce západu a na tomto místě se setkají. Z nich zrodí se lid, jemuţ je souzeno poznat mnohá utrpení a příkoří, neţ dospěje k takové duchovní síle, aby mohl jít včele mnohých národů Země. Pak se z tohoto lidu zrodí mladý král, který přinese mír všem lidem na Zemi i světlo poznání. Tím se začne odvíjet nový Zlatý věk lidstva. Duhová zlatá kolébka, která se mezi tím ztratila, se znovu objeví při zrození krále a odchová jej tak, jak dávno určila Velká Matka. Kdyţ král dospěje a ujme se vlády, změní se kolébka v duhový zlatý trůn, na který mladý král usedne spolu s bohy, kteří sestoupí v té době na Zem.
V jedné z řecky psaných knih proroctví Sibyl byla zapsána věštba, podle níţ se ještě před koncem Ţelezného věku objeví v jedné zemi za severními horami mladík, který se stane králem. Zastaví války a uzákoní všeobecný mír na Zemi. Město i národ obklopující tohoto krále se stane duchovním středem lidstva v nastávajícím Zlatém věku. Zdá se, ţe vyšehradská pověst a Sibylino proroctví míří do jednoho bodu. Cosi pozoruhodného se začíná mlhavě rýsovat.

A teraz čerešnička na torte !

" Prastarý mýtus Árjů vypovídá o dávné události, při které byla na území dnešní pouště Gobi zničena neznámou katastrofou rasa vyspělé civilizace polobohů. Ti, co přeţili, se rozdělili do dvou skupin, které mají jména Agartha a Shampullah. Říši Agarthu, domov duchovní dokonalosti a esoté-rické koncentrace, řídí představený esotérické Loţe světla, coţ je pravděpodobně Král světla.
Z této Loţe světla — Agarthy — bylo v roce 1977 předáno poselství pro Československo, které nezkráceně uvádím:

„Opět k vám promlouvám z onoho velebného klidu, odkudjsem již dříve promlouval v osudových chvílích této planety. Jak jsem jižpředešle řekl, váš národje původem předků slunného Orientu, ze Země, která leží pod Střechou světa. Proto znám dobře váš národ i jeho poslání, jelikožpouta utkaná předivem věků stále trvají. Vraťme se ještě jednou do minulosti vašeho národa a sledujme nit dějin, jejichž události, které nás poučily o tom, že jste vyvoleni k velikému úkolu v dějinách světa. Váš malý nárůdek v moři nepřátel procházel vždy kritickými údobími svého vývoje a procházel utrpením a to proto, aby uzrálpro svůj příští vedoucí úkol v kultuře ducha. Již několikrát byl na pokraji záhuby, byl zničen, avšak jinak bylo psáno v knize osudu a neměl zahynout, protože má své předurčení. Nezahyne, protože jméno Praha, pocházející z indického slova Pragaja Déva Pragaja — znamená Setkání Bohů, a tak Praha se má stát střediskem obrodného hnutí světových dějin ve smyslu duchovního vývoje.
A tak první válka zrodila vaši samostatnost, druhá očistila vaši zemi od zrádných cizáckých živlů. Dnešní doba, kterou prožíváte, má sloužit k rozpoznání kladů i záporů světového názoru i vlasteneckých kvalit a současně ke krystalizaci ryzích charakterů ve vašem národě. Ale otevřte oči a pozorně se dívejte. Zachovejte naprostý klid a důvěru v příští dny. Ať postihne tuto planetu jakákoliv přírodní katastrofa, zůstaňte tam, přesně na tom místě, kam vás vaše karma postavila. Neutíkejte nikam. Vaše karma ví nejlépe, kde jste v bezpečí. Civilizace se žene nezadržitelně vpřed a nastane doba, kdy žádnou prestiž té či oné strany, té či oné velmoci, ale láska a úcta k člověku budou vládnout a duchovní hodnoty budou zdobit hlavy vašich hodnostářů. V šíři příčin se vynořil Višnův (Kristův) rok a spěje ke své realizaci. Procesem pročišťování a prověřování se připraví váš národ do příští éry — éry slovanské. Tímto očistným procesem prochází v současné době i váš největší východní bratr, který se v nejbližších letech přetvoří v nejčistší demokracii světa. Buďte silní a klidní, současně i opatrní i před nejlepšími přáteli, neboť lidská slabost není vzácností.
Idea, za kterou šli vaši velikáni, a kterou hlásal i jeden z vašich synů největších (pozn. T. G. M.),
spěje ku svému uskutečnění. Je to idea čistého lidství, osobní i duchovní svobody, osvobození ženy
i muže ve spolupráci a soužití, pak teprve pochopíte pravý význam bratrství.
Jste národem, který je z nejbohatších na duchovní hodnoty v celé Evropě, a proto musíte růst, protože
oči celého světa budou na vás upřeny jako k duchovnímu srdci. To je zákon!
Buďte klidní. Na hodinách světa se ručička blíží k hodině dvanácté a ve vzduchu se rýsuje
katastrofa. Tato planeta však nesmí být zničena, jelikož by její zánik ohrozil celou sluneční
soustavu. Nebude však ušetřeno její duchovně choré lidstvo, které usiluje o její zničení atomovou
zbraní. A tak se země otřese jako kůň, který ze své srsti smetá hejna komárů. Vliv Říma zcela
zanikne, protože katolická církev znečistila původní učení Ježíšovo. Nový zákon bratrství
a demokracie se zaskví v plné čistotě ajasu. Zachovejte k celému světu lásku! Přejte všem lidem klid
a mír, o který jsou zatím lidé ochuzení. Přejte všem hladovějícím nasycení, a těm kdo hynou
z nedostatku práce, přinášejte pomoc. Vašemu úkolu žehnají ti, kdo bdí — vaši bratři z Himálají.
Až uslyšíte různé zprávy ze světa, buďte klidní a vyrovnaní. Vše, co přichází a přijde, přijímejte
tak, jak to přijde a snažte se vše řadit do souvislostí s nutným vývojovým procesem pro růst duší.
Pokoj s vámi! "

Takže bacha- celý svet srzevá mesto PRAHA a česko čakajú na záchrancu sveta a svetla!Mayské predpovede majú pokoriteľa-pradieťa svetla- ČECHA! Laughing
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Elév
Grafoman
Grafoman


Registrace: 4.2. 2010
Příspěvky: 1107
Bydliště: Pacov

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 8:41 pm    Předmět: Citovat

Ivan napsal:
... jsem na ni a na polovinu svého původu doopravdy hrdý. Idea


No.... uvidíme!!! Ešte si ťa preveríme... Mad Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ivan
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 1.9. 2010
Příspěvky: 441

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 7:28 pm    Předmět: Citovat

Když teď vím, že středem tohoto úžasného procesu je vlastně slovensko a moje matka byla ze středního slovenska,čili vlastně ze samého centra tohoto středu tak jsem na ni a na polovinu svého původu doopravdy hrdý. Idea
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ogen
Grafoman
Grafoman


Registrace: 15.10. 2007
Příspěvky: 1155

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 9:07 pm    Předmět: Citovat

No je to tak, že všetci okolo si privlastnili to slovenské (jeden históriu, druhý územia), len my sa horko-ťažko k tomu dopracuvávame; čo je potešujúce, že fakta sú fakta ako napr. Ptolemaiova mapa Cool . a historický demagógovia sú v pr...li.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2012 11:44 am    Předmět: Citovat

slovenský vedec Pavol Mačala vo svojom diele Etnogenéza Slovanov v archeológii:

˝Ak akceptujem tézu o tom, že indoeurópski aborigínci sú najstaršími roľníkmi v Európe, potom môžeme ďalšiu postupnú diferenciáciu indoeurópskeho základu dávať do súvislosti s dobovým civilizačným progresom a jeho ohniskami a v rámci toho môžeme načrtnúť nasledovnú periodizáciu etnogenézy Slovanov:

1. indoeurópske obdobie (5. tisícročie p.n.l. - koniec 3. tisícročia p.n.l.)

2. venétske obdobie (počiatok 2. tisícročia p.n.l. - 8. storočia p.n.l.)

3. protoslovanské obdobie (7. storočie p.n.l. - 5. storočie nášho letopočtu)

4. klasické obdobie (6. storočie - 10. storočie nášho letopočtu)

Načrtnutému modelu pôvodu Slovanov nakoniec neodporujú ani poznatky získané z analýzy včasnoslovanskej keramiky.˝

Medzi najdôležitejšie indoeurópske jazykové skupny patrí slovanská, germánska, románska a indoiránska. K nim pristupujú menšie skupiny keltská, baltská, albánska, grécka a arménska. Práve slovanská skupina stojí v strede indoeurópskych jazykov, a to geograficky aj lingvisticky. A práve slovenčina stojí v strede slovanských jazykov.

žeby konečne začali rozmýšľať vedci hlavou ? Laughing

Iný zdroj:

Filozof Mircea Eliade zhrnul vznik a expanziu Indoeurópanov takto:

˝Vedci sa vyše storočia všemožne usilovali identifikovať pôvodnú vlasť Indoeurópanov, rozlúštiť ich protohistóriu a objasniť fázy ich migrácií. Pôvodnú vlasť hľadali v severnej a strednej Európe, na ruských stepiach, v strednej Ázii, v Anatólii atď. Dnes umiestňujú pravlasť Indoeurópanov do oblasti na sever od Čierneho mora, medzi Karpatmi a Kaukazom. Slovník spoločný u niektorých zvierat (vlk, medveď, hus, riečny losos, osa, včela) a u niektorých stromov (breza, buk, dub, vŕba) svedčí o miernom pásme. Na sever od Čierneho mora v 5. až 3. storočí pred n. l. vznikla tzv. mohylová kultúra. Podľa Marije Gimbutasovej národy, ktoré založili a šírili mohylovú kultúru, mohli byť jedine Indoeurópania. Nech už je to akokoľvek, , isté je, že indoeurópska kultúra má pôvod v neolite, možno dokonca v mezolite. Rozptyl indoeurópskych národov trval niekoľko tisícročí. Okolo roku 1200 pred naším letopočtom Árijci prenikli na rovinu Indu a Gangy, Iránci sa natrvalo usadili v Perzii, Grécko a ostrovy boli vystavené indoeurópskym vplyvom. O niekoľko storočí neskôr sa uskutočnila alebo značne pokročila indoeuropeizácia Indie, Apeninského polostrova, Balkánskeho polostrova, severnej a západnej Európy. Tento charakteristický proces - migrácia, dobýjanie nových území, podmanenie, po ňom asimilácia obyvateľov - sa ukončil až v 19. storočí nášho letopočtu. Ďalší podobný prípad lingvistickej a kultúrnej expanzie nepoznáme.˝

Dnes hovorí indoeurópskymi jazykmi viac ako dve miliardy ľudí na všetkých kontinentoch sveta. No počiatky tohto fenoménu sú ukryté kdesi tu, v stredoeurópskom priestore.
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
imago
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 23.12. 2011
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:49 am    Předmět: Citovat

Nejduchovnější věc, jakou jsem kdy viděl, byla scéna v Simpsonech, kdy na Springfield padala kometa a jak se to lidi dozvěděli, tak všichni zpanikařili, a ti, co byli v kostele přeběhli do hospody a ti z hospody do kostela, na půl cestě se potkali. To je hlavní princip, o kterém je řeč Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
imago
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 23.12. 2011
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:46 am    Předmět: Citovat

Jas napsal:
...Kali je bohyňa smrti je fakt a teda nie Mieročakra , ale smrťočakra platí ...V článku je odkaz na dalajlámovu stránku , kde majú byť zverejnené fotky so spomínanými SS ákmi + citáty a historické fakty- takže asi tiež nie nezmysel...

Zrovna Kali je fajn personifikace. Má schválně nahánět hrůzu, aby odradila lidi nezralé. Její krvežíznivost, uřezané lebky kolem pasu - to vše je symbolika zániku, smrti myšlenek, ega = podstata osvícení. To se vše týká vnitřních principů. Je to také uznání přirozeného rytmu a rovnováhy života a vesmíru vznik-zánik, rozpínání-smršťování...
Jinak je to všeobecně známá věc, že buddhismus se smíchal s bönským čarodějnictvím, které bylo v Tibetu do té doby rozšířené, v Číně a v Japonsku se to taky pomíchalo a je z toho Zen. Snad jen v Thajsku se udržela nejpůvodnější podoba s důrazem na originál. Všem jsou ale docela cizí koncepce moci a vlády v čase. Ale samozřejmě se jako vždy a všude tyto tendence na to naroubují.
Buddhismus se bere jako světové náboženství, ale Gótama Siddhárta přitom učil jen sebepoznání a byl to ateista jak vyšitej a do náboženství své doby, kastovnictví atd. bušil velmi tvrdě.
O tantře, árijských nájezdech a Indii té doby má velmi zajímavou knihu André vanLysebeth nebo bych spíš preferoval taoistickou literaturu na toto téma. Většina ostatních studií a literatury jsou hrozný zkrouceniny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:10 am    Předmět: Citovat

Laughing no a toto už nie je o čakrách a tantrách , ale riadny borel...

http://blisty.cz/art/39763.html Shocked
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:07 am    Předmět: Citovat

Niečo ku kamarátom v SS.Nebude to asi výmysel.

" Minulý týden byla ve Vídni prezentována nová kniha "Mezi Hitlerem a Himálajemi - výpadky ze vzpomínek Heinricha Harrera". Autor knihy Gerald Lehner v ní osvětluje, jakou úlohu hrál nacismus v životě tohoto světoznámého horolezce, který začátkem tohoto roku zemřel v Korutanech ve věku 93 let. "

zdroj : http://blisty.cz/art/31726.html
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 10:42 am    Předmět: Citovat

Veď práve o to ide. Všetko má rub a líc a je dobré /alebo aj niekedy na nervy.../ poznať aj tú druhú stranu mince.Tak ako platí , že na "každom šprochu ,pravdy trochu" je celkom možné , že tý dvaja sú len nejaký urazení"bývalí priatelia" dalajlámu a teraz na neho kydajú- , ale kydajú pravdepodobne pomocou faktou z Tibetského budhizmu- a to ma zaujíma. Ja som sa v Tantrizme nijak zvlášť nehrabal , ale to že napr. Kali je bohyňa smrti je fakt a teda nie Mieročakra , ale smrťočakra platí ...V článku je odkaz na dalajlámovu stránku , kde majú byť zverejnené fotky so spomínanými SS ákmi + citáty a historické fakty- takže asi tiež nie nezmysel.
Ako som spomínal, mňa osobne na tom zaujímajú tie staré - všeobecne po svete zachované a do dnes praktizované temné rituály kromaňoncov spojené s s krvavými obeťami a orgiamy , ktoré sa v tej či onej podobe viac- či menej prepašovali vždy do nových a nových náboženstiev a ako sa zdá aj do Budhovho. Ostatné omáčky sú pre mňa vedlajšie.


Vymažte prosím niekto tie samopalové Alwyho kidy...
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
imago
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 23.12. 2011
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 3:17 am    Předmět: Citovat

Jas napsal:
No ... ku koncu je to práve zaujímavé. A nemyslím, že sa to nedá overiť. Že by si vymýšľali citácie z budhistických kníh aj s číslom strany kde to nájdeš ? Over si to... Laughing

Nepotřebuju, já mám mahájánu i théravádu pročtenou skrz naskrz. Ten citovaný spisek (ani odkazy na něj) jsem nikdy nikde v buddhistických světových knihovnách neviděl - tím netvrdím, že tam nebude (nebo jemu podobné). Křesťanství i buddhismus je neuvěřitelně široký vějíř různých přístupů, náhledů, chápání a samozřejmě nepochopení. Proč bych měl například vidět jen inkvizici a nevidět neuvěřitelně velké dílo péče o chudé, nemocné, umírající - dříve i dnes? Zajeď si někam, kde jeptišky pečují o těžce postižené nebo umírající a budeš musek smeknout klobouk. A že je to chvályhodné propleteno s mocenskými zájmy dalších, kteří na tom parazitují? - to je, bylo a bude a je to asi v základu lidské povahy, nás všech. Nepotřebuju si ale na základě jednoho úletu jednoho nebo dvou lidí rozbourat a odhodit celý ten vějíř.
P.S.: Nepovažuji se ani za křesťana, ani za buddhistu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 3:03 am    Předmět: Citovat

Jeste jsem si vzpomnel jak Izrael zije heslem Never again .....A muzi musi 3 roky na vojnu a pak maji asi mesicni cviceni rocne a kazda zena musi na vojnu 2 roky a kazda musi umet strilet a osadnici co jsou vlastne vesnicani musi mit doma a nosit M-4 jasne Izrael ma mocnou armadu co ma asi 5 000 tanku a asi 1000 letadel a jasne maji asi 400 atomovych hlavic prevazne vse je dovezene z USA ,ale Izrael ma take svuj rozsireny militaristicky prumysl a tak zidi jsou dobre pripraveni na nepratele co je jich kolem asi 100 milionu .....v Izraelu jsou stale lidi ti stari co maji vytetovane cislo z koncetraku a jestli vite co to znamena ? Dnes Izrael zije pod palbou raket a minometnych granatu a kdyz na ne dopadne treba jenom 200 raket rocne ,rikaji tomu slaby rok, kazda autobusova zastavka je bunkr.....
Se zidy se lehce domluvite tam od prvni tridy je uci anglicky a mladik kdyz prijde z vojny, na 5 let jede do USA a za pet let dostane obcanstvi a tak pulka obyvatel Izraele ma americke obcanstvi no a jejich take dost v Amsterodamu kde pracuji jako brusici diamantu ,je to tezky zivot v Izraelu kde loznice maji sve padaci dvere a na noc vytahuji zebrik a zaviraji dnere aby se na ne proniknuty utocnik nedostal ,nebot od palnych zbrani je mohou odzbrolit, ale noze arabu nemohou kontrolovat a koran jim rika ze musi kazdeho nevericiho zabit ,kdyz mohou a hlavne zidy a tak masove vrazdy jsou tam na dennim poradku ,jo je to tezky zivot v Izraelu.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 2:23 am    Předmět: Citovat

Co to je za blbosti nesmirne ,budoucnost nikdo nevi, nebot se jeste nestala a tak se budoucnost odhaduje na zaklade zkusenosti a ti volove zamichali do toho Hitlera a ten datum 9 zari 2001 a tehdy nikdo nic nevedel a mozna ze vedeli nejaci miliardari co plati vladu ,ale obycejna luza nemela paru a ja zase jsem jednal na zaklade zkusenosti co jsem mel, ne nic jsem take nevedel a tak jsme v podniku meli nekolik tech mladych co letali kolem jako kure bez hlavy a jak rikam vyskocil jsem si tu bednu od whiskey a mel jsem ten svuj pohovor ......tak soudruzi podruhe uz se mi to nestane a cela tahle pakarna je sice daleko ,ale muze to vest k invazi a tohle je kourova clona a tak je se treba pripravovat na obranu a tak nezbyde boj v te nasi /8 mesicu/dzungli a tak chci z kazdeho kere videt couhat hlaven a z kazdeho baraku bude trcet nekolik hlavni ,budeme muset vyhazet mosty do povetri,nebot ja napriklad nemohu padnout do nejakeho komunistickeho zajeti ,okamzite mne zastreli a na invazi USA je nejmene treba 1 milion vojaku a ty ma jedine Cina a tak zitra chci aby kazdy z vas mel nejaky ten Ak-47 pri sobe a naladovan a jak si vzpominam jak jsem pristi den chodil od auta k autu a kontroloval jestli maji bouchacky v poradku,vetsina mela dalekohled a tak dosah byl asi 800 m

A tak jsme cekali co se bude dit az asi za tri dny se vynoril jeden blbec z lesa na ktereho jsme zacli pokrikovat ,ze kdyby jsme cekali na vladu jsme vsichni mrtvi a ten blbecek policajt zase zmizel do lesa se svoji M-16 a tak jsem asi 14 dni vozil naladovanou bouchacku v aute ,nez jsem prisel na to ,co se stalo a nic se nestalo ,jo a pak vlada zacala blaznit .....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:58 am    Předmět: Citovat

No ... ku koncu je to práve zaujímavé. A nemyslím, že sa to nedá overiť. Že by si vymýšľali citácie z budhistických kníh aj s číslom strany kde to nájdeš ? Over si to... Laughing
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
imago
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 23.12. 2011
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:49 am    Předmět: Citovat

Jasi, nejsem naivní a nejsem fanda ani dalajlamy, ani mahayany, ani Malého buddhy ani 7 let v Tibetu, ale takovéto paranoidní pitomosti nejsem schopen dočíst do konce...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:04 am    Předmět: Citovat

Tiež zaujímavý a provokatívny text. Nie sú všetci dobráci , aj keď sa tak tvária.


Tibetský buddhismus, stejně jako New Age osmdesátých let, se zdá být „módním náboženstvím“ nového tisíciletí. Ale je to něčím mnohem víc, než jen charizmatickým zjevem Dalajlámy a jeho projevů o soucitu, míru a štěstí. Nebezpečí spočívá v tom, že rituál Kalachakra Tantra pozvolna buduje ideologické základy pro budoucí „válku náboženství“. Pokud nebude problematický obsah tohoto archaického systému víry otevřeně diskutován, může to znamenat nebezpečnou ideologickou výzvu pozitivnímu odkazu západní civilizace a demokratickým institucím. Není rovněž pochyb, že ideologie Kalachakra navrhuje ustavení buddhokratické vlády, univerzálního imperátora (Chakravartin), násilí, povolení zabíjet a vedení buddhistické svaté války, což je v příkrém rozporu s původním mírovým učením Sakyamuni Buddha. Co se týká těchto rozporů mezi agresivním obsahem Kalachakra Tantra a původní mírumilovnou Dharmou, vyučovanou historickým Buddhou, zformulovali jsme na Dalajlámu osm otázek.


Rozhovor s Victorem a Victorií Trimondi (Německo)
11. září 2003

Stephens: Tohoto 11. září na druhé výročí teroristických útoků na Ameriku nebyl hlavním mluvčím v Národní katedrále ve Washingtonu D.C. americký evangelista Billy Graham, ale Tenzin Gyatso, lépe známý jako XIV Dalajláma, v exilu žijící božský král Tibetu. Doprovázený pěti tibetskými lámy z jeho kláštera v New Yorku začal oficiálně buddhistickými rituálními zpěvy následovanými řečí k publiku 7,000 lidí s názvem „Kultivování míru jako protilátky na násilí“. Náš dnešní rozhovor je s Victorem a Victorií
Trimondi z Německa, kteří byli dříve činí při šíření poselství Dalajlámy v Evropě. Jsou spoluautory významného evropského bestselleru s názvem „Stín Dalajlámy: Sexualita, magie a politika v tibetském buddhismu“.

Nejdříve, jak jste se seznámili s Dalajlámou?

Trimondi: Poprvé jsme se se XIV Dalajlámou setkali v osmdesátých letech, stali se z nás přátelé, a publikovali jsme jeho díla v našem vydavatelství Trikont-Dianus-Verlag. Zatímco jsme organizovali mezinárodní konference s jeho účastí a účastí dalších známých mluvčí v oblasti mezináboženských a mezikulturních záležitostí, a zvláště jsme pro něj zajišťovali pozvání na vládní úrovni v Německu a Rakousku, začali jsme vážně prozkoumávat tibetský buddhismus. Nicméně po mnoha letech rozsáhlého studia a úvah jsme začali vážně zpochybňovat některé zásadní principy tantrického buddhismu, který Dalajláma hlásal, a nakonec jsme se stali jeho nejostřejšími kritiky.

Stephens: Dnes byl Dalajláma vřele přijat křesťanským klérem v Národní katedrále, který ho pozval jako hlavního mluvčího, a umožnil mu vykonat své náboženské rituály s několika tibetskými buddhistickými lámy, a to při druhém výročí 11. září. Jak bychom my, jako Američané, měli na jeho návštěvu nahlížet?

Trimondi: Upřímně řečeno má Dalajláma dvě tváře. Svůj oficiální kontakt se západem provádí v rámci motto buddhismu Mahayana, a poté střelhbitě přejímá nejvyšší hodnoty a ideály západní kultury (křesťanství, židovství a humanismu). Při své současné návštěvě Ameriky se setkal s muslimy jako Mohammed Ali, jezuity z University of San Francisko, politickými vůdci republikánského a demokratického přesvědčení, a poté se v pohodě setká s mravouky a vědci na MIT a Harvardu.
Prostřednictvím diplomatické tolerance si získá agnostiky, stejně jako srdce nic netušících židů a křesťanů, ke kterým promlouvá jazykem „muže míru“, a jako aktivista za lidská práva líčí pasáže o „soucitu, lásce a nenásilí“ z „kázání na hoře“. Téměř veškeré projevy Dalajlámy konané na veřejnosti jsou extrémně tolerantní, lidské a dobrosrdečné. Můžete pouze souhlasit. Ale přesto je zde druhá tvář čnící zpoza masky dobroty, shovívavosti a laskavosti, která člověku dává důvod hlouběji se zamyslet nad stínem tohoto „muže míru“.

Stephens: Chápu, co myslíte. Vzpomínám si, když jsem v r. 1993 navštívil jeho tiskovou konferenci v parlamentu Světových náboženství v Chicagu, a byl jsem poněkud ohromen jeho odpovědí na dotaz jednoho novináře: „Studoval jste život a učení Ježíše?“ Zmínil se o překladu tibetské bible z 30. let a poté řekl: „Při čtení těchto knih jsem se něco naučil, ale hlubších učení se mi dostalo od mého osobního přítele, zesnulého Thomase Mertona.“ Ačkoliv to odhalilo, že měl vztah s katolíkem, odhalilo mi to tehdy rovněž jinou stránku, a to že o Ježíši či bibli nemá valného mínění. Ve světle vaší první knihy „Stín Dalajlámy“, mohl byste na základě vašich zkušeností z Německa osvětlit vaše obavy ohledně jeho „stinné stránky“ a jeho nájezdů na západ?

Trimondi: XIV Dalajláma, božský král Tibetu, je nejvyšším představitelem tantrického buddhismu, ustaveného v Tibetu v 8. století. Tantrismus, poslední fáze v historii buddhismu (od 5. století v Indii), je založen na rituálních a magických formulích. A podobně jako ostatní náboženství má také „kostlivce ve skříni“, které jako host západního světa pečlivě skrývá. Tibetský tantrismus je víra v duchy a démony, tajné sexuální praktiky, okultismus, kontrola mysli a posedlost mocí. Na rozdíl od každé demokratické zvyklosti konzultuje Dalajláma všechna důležitá státnická rozhodnutí s orákulem Nechung, mnichem, který je posedlý mongolským bohem války.
Co nás znepokojuje ohledně mezináboženské ceremonie v Národní katedrále ve Washingtonu D.C. především, je míra naivity západu. Po posledních 25 let Dalajláma v tichosti vykonával Kalachakra Tantra („Kolo času“), nejvyšší ze všech starodávných tantrických iniciací, pro desítky tisíc spirituálních noviců na západě; zaváděl tantrickou ideologii, tajné sexuální praktiky a magické rituály integrované do kontextu jeho nábožensko-politického světového názoru. Ozývaly se kritické hlasy, ale mezitím pokračoval v tajném přenosu prorockých vizí Kalachakra týkajících se ustavení univerzální buddhokracie (Shambhala), ve které je spirituální a světová moc sjednocena do rukou jedné osoby, „světového imperátora“ (Chakravartin), kdy ostatní náboženství již nebudou nadále existovat.

Stephens: Samuel Huntington, ředitel Institutu strategických studií při Harvardu, varoval v r. 1993 ve své eseji Střet civilizací, že: „Co se lidí skutečně dotýká, není politická ideologie nebo ekonomický zájem. Tím, s čím se lidé identifikují a za co jsou ochotni bojovat a zemřít, je víra a rodina, krev a přesvědčení.“ Ve světle tohoto, jaké jsou vaše obavy ohledně ideologie, kterou Dalajláma v Kalachakra Tantra prosazuje?

Trimondi: V Kalachakra Tantra se prorokuje ustavení buddhokratického impéria, přičemž z toho, jak vojenské síly buddhismu povedou válku proti armádám nebuddhistických náboženství, vzejde střet civilizací. Vražedné super zbraně vlastněné buddhistickou armádou Shambhala jsou dlouze a v nadšených detailech popisovány v textech Kalachakra Tantra (Šrí Kalachakra I. 128 – 142), stejně jako jejich nasazení proti „nepřátelům Dharmy (Buddhova učení).“
V posledních pěti letech v německy mluvících zemích vedly stinné aspekty lamaismu k velké, vytrvalé a stále rostoucí vlně kritiky v médiích. V průběhu Dalajlámovy iniciace Kalachakra vloni v Rakousku probíhaly v televizi, rádiu a tisku velmi kontroverzní debaty. Mezinárodně dobře známý deník „Der Standard“ zveřejnil článek s názvem „Válečný rituál Dalajlámy: Kalachakra“. Německý týdeník křesťanských intelektuálů „Der Rheinische Merkur“ nazval jeden ze svých článků „Co se skrývá za Kalachakra Tantra? Nanejvýš zuřiví válečníci!“

Stephens: Kdo jsou tito nepřátelé buddhistů, o kterých mluví učení Kalachakra? Viděl jsem články v buddhistických časopisech Shambhala a Tricycle o lámech oblékajících se do vojenských uniforem. Myslel jsem si, že buddhismus je mírumilovné náboženství?

Trimondi: Tajné texty Kalachakra výslovně jmenují jako oponenty buddhismu „vůdce“ judaismu, křesťanství a islámu: „Adam, Enoch, Abraham, Mojžíš, Ježíš, Mani, Mohammed a Mahdi“, a popisují je jako „rodiny démonických hadů“ (Šrí Kalachakra I. 154). Konečná Armageddonu podobná bitva (válka Shambhala) končí naprostým vítězstvím buddhistů. Oficiální vykladač Kalachakra Alexander Berzin otevřeně srovnává principy islámského „džihádu“ s válkou Shambhala. Stejně jako v islámské ideologii mučedníků, si válečníci Shambhala, kteří budou v průběhu poslední bitvy zabiti, vyslouží vstup do (buddhistického) ráje.
Vojenské scénáře v některých buddhistických centrech, jakými jsou třeba výcvikové tábory Shambhala zesnulého lámy Chögyum Trungpa mají doposud pouze symbolický význam, a jsou dosud interpretovány jako spirituální příprava na předpovězenou velkou válku Shambhala. V představách některých lámů mají všichni účastníci iniciace Kalachakra pochybné privilegium, že se narodili jako „válečníci Shambhala“, aby byli schopní se zúčastnit v nadcházející apokalyptické bitvě buď jako pěšáci, nebo jako důstojníci, v závislosti na hodnosti. Vysocí lámové konkrétních linií již byli ustaveni do budoucích velících pozic.


Stephens: Nedávno se dostal na hlavní stránky skandál ohledně sexuálního zneužívání mezi katolickým a křesťanským klérem. Vybavuji si, že před mnoha lety jsme mluvili se členy Dharmadhatu v západním Hollywoodu, kteří se otevřeně zmiňovali o tom, že jejich zakladatel Osel Tenzin vědomě infikoval mnoho členů virem AIDS, a že devět lámů zemřelo v Boulder v Coloradu. Skláněli jsme se před jejich zranitelností v této věci. Očividně se cítili značně zneužiti. Další křesťanská žena, se kterou jsme se setkali v Seattlu, byla bývalou sexuální konkubínou místního tibetského lámy, a její zkušenosti ji tak velmi zranily, že o tom dokonce nebyla ani ochotna podrobněji hovořit. 5. října v okresním muzeu Los Angeles se otevírá největší výstava tantrických umění na západní polokouli pod názvem „Kruh blažených buddhistických meditačních umění“. Čeho by si veřejnost ohledně nebezpečí sexuálních praktik tantrického buddhismu měla být vědoma?

Trimondi: Sexuální praktiky buddhistického tantrismu nelze zaměňovat s běžným sexuálním zneužíváním ze strany některých lámů. Posledně jmenovaní byli v buddhistických komunitách velkým problémem, a rozvířilo to vlnu skandálů způsobených takovými prominentními vůdci jako Chogyam Trungpa Rinpoche, zakladatelem coloradské Naropa University, který byl obviněn z toho, že provozoval sex s ženskými studentkami. V r. 1993 se s Dalajlámou v Indii setkalo 21 buddhistických učitelů a předali mu otevřený dopis, rozhořčující se nad „sexuálními prohřešky se studenty, zneužívání alkoholu a drog, zpronevěru fondů a zneužití moci“ ze strany různých učitelů. Tato skupina apelovala na věřící, aby proti takovým učitelům vystoupili a zveřejnili jejich prohřešky.
Zde v Evropě byla do jednoho z nejznámějších a nejvíce diskutovaných případů zapletena skotská buddhistka June Campbell, a týkalo se to pokusu jejího učitele, nanejvýš uctívaného osmdesátiletého lámy Kalu Rinpoche, jí pohlavně zneužít. Titulky britského deníku The Independent z 10. února 1999 zněly: „Byla jsem tantrickým sexuálním otrokem.“
Ale Campbell ve své svědecké knize Cestovatel vesmírem rovněž ukazuje, že ze sexuálního zneužívání žen nelze vinit jen jednotlivé postoje, ale že je to hlavní součást lámaistického tantrického náboženství. Praktiky sexuální magie provozované lámou s ženou má konkrétní cíl, a to přenést erotickou a ženskou energii do spirituální a světské moci mužského partnera. Tyto sexuální rituály jsou základem tibetského buddhismu. Sexuální magické obřady se odehrávají rovněž při tajných vysokých iniciacích Kalachakra Tantra. Rituální texty lze interpretovat symbolicky či doslova! Obojí je možné. Originály říkají, že jako sexuálního partnera lze použít již jedenáctiletou dívku.


Stephens: Šokující! Obzvláště v naší společnosti, kde je v náboženských kruzích odhalováno tolik sexuálního zneužívání dětí. A také to, že veřejné zdroje jsou poskytovány na propagaci něčeho takového ve jménu kultury, je důvodem k velkým obavám, obzvláště když tyto výstavy při svých školních výletech navštěvuje tolik dětí. Dalším důvodem k obavám v Americe byl vzestup neonacistického hnutí. Vím, že jste také spoluautory dalšího bestselleru ohledně vlivu asijských náboženství na základní ideologii Adolfa Hitlera. To v Evropě bez pochyb vyvolalo značnou debatu. Co je příčinou této diskuse?

Trimondi: V naší historické eseji „Hitler – Buddha – Krišna – nesvatá aliance od Třetí říše do dnešních dní“ jsme ukázali, že válečnické a rasistické myšlenky Heinricha Himmlera z SS a dalších dobře známých neofašistů byly od základu inspirovány prvky různých asijských náboženství, jako védismus, buddhismus, lámaismus, a že prominentní němečtí učitelé zen – Dürckheim a Herrigel – byli přesvědčení nacisté.
Je vskutku šokující, že „SS-Ahnenerbe“, což byl akademický mozkový trust SS, kterému šéfoval Heinrich Himmler, vedl nepřetržitou diskusi s uznávanými německými orientalisty své doby ohledně vytvoření nového indo-árijského nacistického náboženství. Po 2. světové válce tato diskuse pokračovala mezi neofašistickými ideology. Obě naše knihy vyvolaly velkou diskusi o ideologických zdrojích náboženského fundamentalismu a o střetu civilizací.


Stephens: Vybavuji si návštěvu Muzea tolerance Simona Wiesenthala v r. 1996, kdy byla Dalajlámovi udělena „Cena míru Simona Wiesenthaa“ a ředitel ho přirovnal k „Aaronovi, našemu muži míru“. Čeho by se židovská komunita měla ve světle vašeho výzkumu ohledně jeho spojení s nacismem obávat?

Trimondi: Je faktem, že ideologie války Shambhala Kalachakra Tantra vedla k agresivnímu chování, megalomanským vizím a konspiračním teoriím, jak v historii Asie, tak v oblasti náboženského fašismu a neonacismu. Již v SS-Ahnenerbe, kde se zrodilo nacistické náboženství Heinricha Himmlera, existoval zájem o obsah Kalachakra Tantra. Vlivný fašistický a kulturní filosof Julius Evola viděl v mytickém světě Shambhala ezoterické centrum posvátné válečnické rasy. Tyto vize jsou i dnes pevně ukotveny v náboženských myšlenkách mezinárodního hnutí krajní pravice. To samo o sobě činí nezbytným, aby se sám Dalajláma jasně distancoval od válečného štvaní mýtu Shambhala.
Namísto toho však kultivoval přátelské kontakty s lidmi jako s bývalým členem SS Bruno Begerem (usvědčeného z napomáhání vražd více než 86 židů) a Heinrichem Harrerem, autorem knihy Sedm let v Tibetu (kroniky jeho zážitků s Dalajlámou v průběhu sedmi let, předtím, než se uchýlil do exilu v Indii). Domovská stránka Vlády Tibetu v exilu www.tibet.com/Status/statement.html ukazuje XIV Dalajlámu stojícího uprostřed mezi Bruno Begerem po jeho pravici a Heinrichem Harrerem po jeho levici. Beger byl členem slavné expedice SS do Tibetu, zorganizované SS v letech 1938/1939, jejímž primárním cílem bylo najít stopy po starodávném indo-árijském náboženství v Himálajích. Někteří okultní vůdci SS byli exilovou vládou Tibetu vysoce respektovaní jako korunní svědci politické nezávislosti země ve 30. a 40. letech minulého století.
Do dnešní doby jsou téměř neznámé kontakty Dalajlámy s francouzským kolaborantem SS, usvědčeným antisemitou, uznávaným orientalistou a expertem na Kalachakra Tantra Jean Merqués-Riviére (usvědčeného v nepřítomnosti a odsouzeného k trestu smrti za předávání židů francouzskému Gestapu). Zakladatel ezoterického Hitlerova hnutí, bývalý chilský diplomat Miguel Serrano (propagátor extrémně rasistického mysticismu SS, který je založen na tantrických praktikách a na myšlence válečníků Shambhala) se s Dalajlámou setkal čtyřikrát.
Velmi známým se stal vztah s japonským teroristou Shoko Asahara, kterého označoval, a to dokonce i po sarinových útocích v Tokyu, jako svého „přítele, i když nedokonalého“. Teprve později se sám od tohoto guru distancoval. Asaharova filosofie konce dní byla ovlivněna především ideologií Shambhala a tibetským tantrismem.
Stephens: Zdá se, že se tato ideologická diskuse vede celosvětově. Pro nás v Kalifornii je to ve světle kalifornských událostí a současném politickém útoku na rakouské nacistické spojení s Waldheimem kandidáta „Terminátora“ Schwarzeneggera docela relevantní. Ale po hlubším průzkumu zjistíme, že je jedním z největších přispěvatelů vzdělávání o holokaustovém uvědomění a Muzea tolerance Simona Wiesenthala. Nicméně jsem měl obavy ohledně nekritického přijímání Dalajlámy v rámci této ceremonie, u vědomí některých jeho spojení s prominentními neonacisty.

Trimondi: Ano, je udivující, proč je židovská komunita tak nekritická vis-a-vis Dalajlámovi. 9. dubna 2003 oznámily švýcarské noviny Neue Zürcher Zeitung, co tibetský náboženský vůdce řekl při návštěvě Jeruzaléma.
Hitler by v sobě měl rovněž potenciál dobrého muže. Hitler se nenarodil jako zkažený člověk, jeho nenávist vůči židům jej učinila zlovolným a s touto nenávistí je třeba bojovat. Ale to neznamená, že uvnitř Hitlera nedřímala nějaká dobrota. Zlovolný muž se zítra může stát dobrým mužem, řekl Dalajláma. Za toto musíme bojovat.
I když takový výrok lze interpretovat jako výraz buddhistického slitování, zdá se být nechutným, majíce na paměti zavraždění šesti milionů židů nacisty a smrt milionů a milionů válečných obětí, způsobenou Hitlerovou šíleností. Pokud by například papež nebo nějaký západní státník učinil ohledně masového vraždění v lidské historii takovou solidární poznámku, vyvolalo by to celosvětové protesty, obzvláště pokud by taková poznámka byla učiněna v Izraeli, kde žije mnoho přeživších holocaustu a jejich dětí
.

Stephens: A pak je zde spojitost s Hollywoodem. Co je přesně pro Dalajlámu na Hollywoodu tak atraktivního?

Trimondi: Hollywoodské filmy jsou nejmocnějšími stimuly fantazie, které kdy lidstvo poznalo. Tak rozsáhlé a dobře známé spojení Dalajlámy s filmovým světem a se slavnými herci a herečkami je zcela jistě dobrým nástrojem propagandy. Od devadesátých let byl Tibet, tibetský božský král a tibetský buddhismus oslavován většinou prominentních filmových režisérů, nevšímajících si feudalistické a krvavé minulosti, kontrolované despotickou mnišskou aristokracií s absolutní mocí.
„Malý Buddha“ Bernardo Bertolucciho nebo „Kundun“ Martina Scorsese jsou konstrukty virtuálního Tibetu, který nikdy neexistoval. Dokonce byla porušena i stará protinacistická tradice amerického filmového průmyslu, když Jean Jecques Annaud přišel se filmem „Sedm let v Tibetu“. Tento film s Bradem Pittem je mystifikací a hrdinským oslavováním bývalého člena SS Heinricha Harrera, který se ve čtyřicátých letech stal učitelem mladého Dalajlámy. Ve své knize Virtuální Tibet (2000) Orville Schell podrobně líčí „neuvěřitelný příběh jednoho z nejefektivnějších klamů filmového světa: Tibetských fantazií Hollywoodu.


Stephens: Vzpomínám si, jak jsem spěchal na prezentaci Richarda Geera při ceně míru ve Wiesenthalově muzeu a zjistil jsem, že jeho nadace financovala vytvoření více než 300 písečných mandal po celých kontinentálních USA. Co přesně je písečná mandala? Mají tyto mandalové cesty mnichů nějaký jiný účel, než ukázku umění? Proč bychom měli mít obavy?

Trimondi: Mandala je posvátný piktogram; lze též říct, že jde o „magický kruh“. Je to nástroj, jak vzývat bohy, bohyně a démony tantrického panteonu. Pro moderní západní přístup, ve kterém dosud náboženství a umění sjednoceny nejsou, je mandala uměleckým dílem. Nicméně v lámaistické tradici, kde mezi estetickým a posvátným neexistuje rozdíl a kde je umění vždy posvátným uměním, je mandala spirituálním mocenským vortexem, bodem shromáždění bohů a démonů, palácem božského, spirituálního štábu, odkud vyzařují mocné energie. Je rovněž spojena s lámaistickými myšlenkami, že místo, kde je mandala vytvořena, se nachází pod absolutní kontrolou jejích božských, či jak bychom řekli démonických, „obyvatel“.
Složitá mandala, sestavená v průběhu ceremonie Kalachakra, je vyrobena z barevného písku, a symbolizuje celý vesmír. Na konci rituálního obřadu je tento písečný výtvor zničen tibetským mnichem. Tak zvané „rozebrání“ písečné mandaly symbolizuje destrukci světa a vesmíru. To je součást apokalyptického scénáře konce dní v proroctvích Kalachakra, který vrcholí konečnou bitvou a koncem naší planety. Nicméně vytvoření a zničení mandaly je Dalajlámou prezentováno jako příspěvek ke světovému míru.
Ačkoliv by si člověk přál věřit v její mír produkující energii, z reálného pohledu je třeba akceptovat, že sestavování tohoto magického kruhu nepřineslo na západ po 25 letech mezi lidi více usmíření, než to přineslo Tibetu, který velmi strádal. Agresivní a teroristické energie se staly v našem světě ještě silnějšími a střet náboženství se v politice stal každodenním problémem. Není snad zjevné, že sestavení 300 písečných mandal po celých Spojených státech, o kterých mluvíte, nepřineslo do této země žádný mír? Naopak historie dokládá opačný směr, a jsme na cestě ke zničení a válce.
V našich studiích bylo alarmujícím zjistit, že po bombovém atentátu na World Trade Center v r. 1993 byla sestavena mandala Kola času (Kalachakra) v recepci věže jedna. Po následujících třicet dní bylo mnoho pracovníků World Trade Center a návštěvníků zváno tibetskými mnichy, aby se zúčastnili sestavování této mandaly. Když Dalajláma v příštích dnech navštíví New York, měli bychom se ptát: Jak mohlo dojít k oné strašlivé události 9/11 ve WTC, které bylo vysvěceno tak zvaným „kruhem míru“, písečnou mandalou Kalachakra, stejnou mandalou, která nebyla schopná zabránit destrukci 7500 klášterů v Tibetu? V tomto kontextu stojí za pozornost věta tantrického experta a indického učence Shashi Bhusan Dasgupta: „Slovo Kala znamená čas, smrt a destrukci. Kala-Chakra znamená Kolo destrukce.“
Na internetu jsme právě našli prohlášení účastníka ceremonie Kalachakra ve WTC, které se zdá být skutečně odhalujícím, obzvláště proto, že bylo učiněno člověkem iniciovaným do tantry: „Řeč se stočila na mandalu Kalachakra, která byla vytvořena ve World Trade Center One. Zúčastnil jsem se tam ceremonie rozebrání, asi kolem ’96. Mniši sebrali všechen písek z mandaly ve WTC 1, dali jej do vázy, pak jej přenesli přes most do World Financial Center přes Winter Garden, poté písek ceremoniálně vysypali do řeky Hudson za účelem světového míru. Hladina řeky zářila v odpoledním slunci a já jsem plakal. O 5 let později je celá tato budova pryč, stejně jako písečná mandala.“
V protikladu s tímto měl Robert Thurman, „akademický otec tibetské věci“ (Time Magazine), sen (v září 1979) o Dalajlámovi jako absolutním králi a bohu Kalachakra vládnoucímu New York City. „Noc předtím (Dalajláma) přistál v New Yorku, zdálo se mi, že zhmotňuje čistý zemský mandalový palác Buddhy Kalachakra, přímo na vrcholku budovy Waldorf Astoria. Kompletní skvadra městských hodnostářů, starostů a senátorů, ředitelů korporací a králů, šejků a sultánů, slavných osobností a hvězd – všichni byli zataženi do tance 722 božstev ze tří budov diamantového paláce, a vypadalo to, jako když se vydrážděné včely rojí kolem plástve. Zábavnou věcí ohledně záplavy Dalajlámovy moci a krásy bylo, že se to jevilo jako něco naprosto bez úsilí. Od okamžiku, kdy toto vše začalo, mohl jsem cítit srdce Jeho svátosti. Bylo to relaxující, senzační, a úžasný pramen nekonečna.“ Thurman interpretoval svůj sen jako proroctví.


Stephens: Na základě vaší zkušenosti z debaty ohledně Kalachakra v Evropě a vašeho sledování romantického vykreslování Tibetu masmédii, jaké jsou potenciální hrozby pro ostatní víry, včetně buddhismu a demokracie v rámci tohoto rostoucího mýtu Shambhala?

Trimondi: Tibetský buddhismus, stejně jako New Age osmdesátých let, se zdá být „módním náboženstvím“ nového tisíciletí. Ale je to něčím mnohem víc, než jen charizmatickým zjevem Dalajlámy a jeho projevů o soucitu, míru a štěstí. Nebezpečí spočívá v tom, že rituál Kalachakra Tantra pozvolna buduje ideologické základy pro budoucí „válku náboženství“. Pokud nebude problematický obsah tohoto archaického systému víry otevřeně diskutován, může to znamenat nebezpečnou ideologickou výzvu pozitivnímu odkazu západní civilizace a demokratickým institucím. Není rovněž pochyb, že ideologie Kalachakra navrhuje ustavení buddhokratické vlády, univerzálního imperátora (Chakravartin), násilí, povolení zabíjet a vedení buddhistické svaté války, což je v příkrém rozporu s původním mírovým učením Sakyamuni Buddha. Co se týká těchto rozporů mezi agresivním obsahem Kalachakra Tantra a původní mírumilovnou Dharmou, vyučovanou historickým Buddhou, zformulovali jsme na Dalajlámu osm otázek.


Trimondi: Pokud se nás ptáte, co se potenciálně může přihodit, pokud se tato „buddhistická ideologie džihádu“ Kalachakra Tantra stane novou vizí čínského politického sebepochopení, jsme opravdu zneklidněni. Bude mnohem mírumilovnější filosofie daoismu a konfuciánství nahrazena „doktrínou válečníků Shambhala“, která byla kdysi propagována ve třicátých letech japonskými fašisty Shinto, aby zmobilizovali mongolskou menšinu v Mandžusku a západní Číně? Je-li současná situace v Evropě nějakým indikátorem, musíme pak říct, že jsme znepokojeni, protože jsme svědky rostoucího zájmu fašistických, neofašistických a nacistických intelektuálů v Německu, a v Asii teroristům podobných japonských guru jako Shoko Asahara, o ideologické koncepty války Shambhala z Kalachakra Tantra. To by mělo být Menetekel, protože to jako „do zdi vytesaný nápis“ slouží jako hlasitý budíček pro západ.

“The Shadow of the Dalai Lama – Sexuality, Magic and Politics in Tibetan Buddhism” (1999) je k dostání online v angličtině, a „Hitler – Buddha – Krišna – nesvatá aliance od Třetí říše do dnešních dní“ (2002) je také německým bestsellerem a je překládán do angličtiny

originál zdroj : http://www.trimondi.de/EN/interv03.html /z Osud.cz/
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ogen
Grafoman
Grafoman


Registrace: 15.10. 2007
Příspěvky: 1155

PříspěvekZaslal: ne prosinec 18, 2011 8:04 pm    Předmět: Citovat

Tento Ptolemaios vôbec nezakreslil rieku Moravu, čo je viac ako čudné, veď je to prítok, ktorý musel vidieť i slepý Very Happy a Dunaj oddeľoval Rímanov od ostatných, žeby ich to nezaujímalo?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: pá prosinec 16, 2011 8:31 pm    Předmět: Citovat

Véééľmi zaujímavý článok , hlavne jeho druhá časť. Ako som už dávno naznačoval - pravda pomali vychádza najavo. Čo ma zvlášť teší je to , že je to publikované na stránke , ktorú vedú mladý historici a archeológovia. Nová generácia profíkov sa začína menej báť vyjadriť svoj názor...

prvá časť :
http://www.obnova.sk/blog/slovensko-na-ptolemaiovej-mape-i
druhá časť :
http://www.obnova.sk/blog/slovensko-na-ptolemaiovej-mape-ii
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Elév
Grafoman
Grafoman


Registrace: 4.2. 2010
Příspěvky: 1107
Bydliště: Pacov

PříspěvekZaslal: so prosinec 10, 2011 7:15 am    Předmět: Citovat

Ešte jedno OT v rámci týchto absurdít:
Arrand napsal:

No, k tomu uradu ciste - a kdo by jinak kontroloval, ze cm je opravdu cm ? A ze se s etalonama nehybe, a metr neni kratsi nez 100 cm atp ?

Nikto Very Happy ... a ani by sme o tom nevedeli. Mimochodom, o existencii takejto inštitúcie som sa dozvedel len pred pár týždňami. Ako som len mohol pred tým vôbec žiť? Shocked
Arrand napsal:

Bez tohohle uradu bys nemel presnejsi meridla, lepe receno, vubec zadna meridla, ktera bys mohl pouzivat.

Laughing ... no stav sa, že by som ich mal!!! Cool
Myslel som to tak, že ak budem ich služby naozaj potrebovať, rád si ich priamo zaplatím, tak ako si platím opravu od inštalatéra. Čiže by asi umreli od hladu... Laughing

PS Arrand: ak to mal byť sarkazmus, tak je dobre maskovaný Thumbs Up
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
emanon
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 26.2. 2011
Příspěvky: 368

PříspěvekZaslal: so prosinec 10, 2011 7:06 am    Předmět: Citovat

To ti dobre povedal ..cirkev je pre darebákov ,aby sa mali chodiť kam spovedať a uľaviť si na svedomí ..tj dotovať ju ..Ty ohrozuješ ich existenciu Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Elév
Grafoman
Grafoman


Registrace: 4.2. 2010
Příspěvky: 1107
Bydliště: Pacov

PříspěvekZaslal: so prosinec 10, 2011 6:54 am    Předmět: Citovat

Jas napsal:
Vidím , že ste sa zas rozpísali k veci Laughing . Inak , aby bolo jasno , môj príspevok nie je o rýpaní sa v pobožnosti. Veriť si v boha a to akéhokľvek je každého osobná vec. Toto bolo len o organizácii, ktorá zastrešuje katolicizmus a jej morálke.


Tiež to vidím tak, že keď sa hovorí o cirkvi, tak už pekných pár storočí to s náboženstvom nemá nič spoločné... prča bola, keď mi jeden farár po mimoriadne slušnej debate a zopár otázkach, na ktoré nemal uspokojivú odpoveď, povedal: "...vy ste veriaci človek, žijúci princípmi kresťanstva a desatora a možno si to ani neuvedomujete. Ale nepáči sa vám inštitúcia cirkvi. Tým ste pre nás horší ako satanista s ateistom dohromady..." ...a smutne sa na mňa usmial Laughing
...no, ale s pohybom etník to už fakt asi nemá nič. Tak ma prosím mažte...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: pá prosinec 09, 2011 7:41 pm    Předmět: Citovat

Vidím , že ste sa zas rozpísali k veci Laughing . Inak , aby bolo jasno , môj príspevok nie je o rýpaní sa v pobožnosti. Veriť si v boha a to akéhokľvek je každého osobná vec. Toto bolo len o organizácii, ktorá zastrešuje katolicizmus a jej morálke.
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 15, 16, 17  Další
Strana 9 z 17

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.