Registrace: 23.12. 2011 Příspěvky: 432 Bydliště: Brno
Zaslal: út duben 17, 2012 8:43 pm Předmět:
Nevadí, vůbec se nestyď a jdi do toho. Tady mezi náma je hodně lukostřelkyň, některé vyhrávají i mezinárodní závody. Bydlíš dobře, ve svém okolí máš dost možností se k někomu přidat.
No bydlím v Rozběřicích kousek od HK,ale na naší škole je skupna historického šermu-Tesák a tam prý učí i lukostřelbu,ale bojím se,že by to bylo divné kdyby tam byla holka. Nevadí to?
Ráda bych pokračovala v bratrovívh stopách a ráda bych dělala něco jako jeho přítelkyně.
Ať už budeš chtít dělat lukostřelbu sportovní, nebo historickou, tak pomoc od skutečného trenéra ušetří většinou čas i zdraví a pokud se člověk od začátku nenaučí nějaké bludy, tak ho pravděpodobně bude lukostřelba i více bavit.
Jinak ten limit 12 let není primárně kvůli jednostrannosti, ale kvůli schopnosti abstraktního myšlení a cílené řízení vlastní motorické činnosti. Jednostrannost se dá snadno napravit prováděním v opačném gardu.
Odpověď i odkaz na nejbližší klub jsem poslal do SZ. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy
Taky je důležité, jestli chceš jít v bratrových stopách, tedy provozovat nějakou historickou lukostřelbu, nebo dělat lukostřelbu sportovní se sportovním lukem - (pak ovšem tě historie a výroba šípů zajímat zas až tak nemusí)
Registrace: 23.12. 2011 Příspěvky: 432 Bydliště: Brno
Zaslal: po duben 16, 2012 3:18 pm Předmět:
Ahoj, nejlepší by bylo, kdybys našla nějaký oddíl nebo skupinu lidí, kteří se lukostřelbou zabývají a někdo zkušenější by ti poradil jaký luk, jak silný atd. Důležitý je, aby sis to mohla vyzkoušet ještě předtím, než nějaké vybavení koupíš. Pokud jsi z nějakého velkého města, bylo by to snazší. Pokud ne, dá se třeba zajet k některému z ochotných výrobců nebo prodejců a tam by sis taky mohla zkusit různé luky a nechat si poradit. Nejdřív napiš, odkud jsi.
7. třída je v pohodě. Někde, jako třeba tady v Brně, se berou do oddílu členové až od 12 let kvůli jednostrannému namáhání páteře, ale to je sportovní oddíl s pravidelnými tréninky. Někde nemají ani toto omezení.
Zaslal: čt duben 12, 2012 5:25 pm Předmět: Poraďte mi prosím pro začátek s lukostřebou
Zdravím,
chci začít s lukostřelbou,ale nevím co mám udělat pro začátek. Chodím do 7.třídy a můj bratr dělá historický šerm a jeho přítelkyně právě lukostřelbu. Bratr říkal,že to nebude problém,ale musím se o to zajmat (historii,vybavení,výroba šípu,atd...). Můžete mi prosím poradit,co mám udělat pro začátek,co bych měla vědět a co si sehnat,abych měla základní vybavení? A mohu začínám v tomto věku? Děkuji
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.