Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
miro6446 Grafoman
Registrace: 23.5. 2012 Příspěvky: 1399 Bydliště: zvolen
|
Zaslal: po říjen 08, 2012 9:27 am Předmět: |
|
|
tak hoď nejaké fotečky a my posúdime
tiež keď som sa videl na videu s tou kušou tak som začal sťahovať brucho
hold pivo dela hezka tela _________________ pivo konzumujte správne chladené
excalibur exocet, twilight DLX |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: st říjen 03, 2012 10:12 pm Předmět: |
|
|
To nevypadám. Já esteticky nevypadám prakticky u ničeho. Jsem neestetický. Dokonce jsem se objevil na jednom fóru, jak mě tam dávají jako odstrašující případ i jako lukostřelce.
Ale ta buchta je velice dobrá kovářka a je príma. _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
Red arrows Grafoman
Registrace: 11.6. 2012 Příspěvky: 583
|
Zaslal: st říjen 03, 2012 9:31 pm Předmět: |
|
|
Ale tak esteticky u toho určitě nevypadáš-teda pro mne
Se sekyrama Gransfors mám jenom dobrý zkušenosti, malou(mini) nosim místo nože, když chodim na návštěvy ke štětináčům.Vydrží neskutečně dlouho ostrá, topůrko je perfekt, prostě nádfera.Při troše snahy složí břízu jak noha jako malinu.Akorát ty ceny, no.Ale tak je to asi se všim. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
|
Zaslal: st říjen 03, 2012 8:50 pm Předmět: |
|
|
Jé. Tu blondýnu dole znám!! Je to sice Švédka, ale žije někde na jihu USA. Tuším v Alabamě. Já dlouhé tyče dělám úplně stejně _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
Red arrows Grafoman
|
Zaslal: st říjen 03, 2012 6:28 pm Předmět: |
|
|
Ne,Berquistová asi ne, ta soutěž je odněkud z ameriky, aspoň podle fotek
v Evropě bych to viděl takhle
ohledně výroby se mi líbilo todle video
http://www.youtube.com/watch?v=dbCpDsxUHVc
je tam správná dělba práce v 0:52 minutě
vždycky si u toho vzpomenu na kovářku a dohady na knife o tom co se bude dít, až do toho železa pořádně břinkne až jí to vychladne(vzhledem k způsobu držení mezinožmo vyhrála možnost orgasmus)
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Red arrows Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
imago Stálý přispivatel
Registrace: 23.12. 2011 Příspěvky: 432 Bydliště: Brno
|
|
Návrat nahoru |
|
|
jiri Nováček
Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2
|
Zaslal: pá září 21, 2012 9:14 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | Na Bívru snad všichni |
nerozumět. co o je Bívr? |
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: út září 18, 2012 6:01 am Předmět: |
|
|
Tomahawk byl vydan zoldakum v Iraku a to pomerne ve velkem mnozstvi a plno spolecnosti te vojensky typ kopirovalo a ted se prodava civilistum.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Red arrows Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
|
Zaslal: ne září 16, 2012 7:57 pm Předmět: |
|
|
Na Bívru snad všichni _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
jiri Nováček
Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2
|
Zaslal: ne září 16, 2012 3:11 pm Předmět: kontakt |
|
|
čaute.
Znáte prosim pěkně nekoho v blízkosti Brna nebo Uherského Brodu, kdo si háže s nožíkem a sekyrků? Chtěl bych s tým začat a hodil by sa ně nekdo na poradu.
Diky |
|
Návrat nahoru |
|
|
JiriKvetinar Nováček
Registrace: 28.9. 2011 Příspěvky: 1
|
|
Návrat nahoru |
|
|
emanon Stálý přispivatel
Registrace: 26.2. 2011 Příspěvky: 368
|
Zaslal: so květen 28, 2011 2:29 am Předmět: |
|
|
Tam prave majster to vie rýchlo a razantne hodiť ,mne sa zdá že rotácia zvečšuje odpor vzduchu a leti to tak pomalšie ...a ten grif je fakt ťažký a treba na to dobrý nôž ,zdá sa že lepšia je ťažšia rúčka od čepele aj ked je to divné ,mám jeden nôž čo viem už zabodnúť tak 7x z desať pokusov zhruba na 6m kolo ..jj no treba kupiť tie nože Hiben http://knife.tomant.sk/noze/uc455.htm moc to chvália a jak som kukal aj ten rus to používal alebo ich lacnejšie tvarové kopie čo je ale zrejme horšia oceľ,aj toto je by šlo http://www.outfit4events.cz/noze/vrhaci-noze/vrhaci-noze-nindza-v-pouzdre-na-predlokti ...len na začiatok su lepšie večšie nože to môžem potvrdiť |
|
Návrat nahoru |
|
|
Komtur Stálý přispivatel
Registrace: 7.1. 2007 Příspěvky: 475 Bydliště: Tvrz Kamberk
|
Zaslal: pá květen 20, 2011 10:13 pm Předmět: |
|
|
To máš pravdu, ale tento způsob se dá praktikovat jen s určitou konstrukcí nože. Nejlepší jsou právě šurikeny ve tvaru kónické tyčky. Svého času jsem to zkoušel, ale ten grif na delší vzdálenost opravdu není jednoduchý. A na dlouhou vzdálenost je účinnost také o dost nižší než u vrhu s rotací. _________________ SI VIS PACEM PARA BELLUM |
|
Návrat nahoru |
|
|
emanon Stálý přispivatel
|
Zaslal: pá květen 20, 2011 3:18 pm Předmět: |
|
|
a to bez rotace sa hádze proste tak že ked normalne hádžeš zhora tak ti to začnerotovat v smere hod ručičiek a ty msiš pri vypustení tomu udelit opčnú rotácciu a trafit to proste na cciel hrotom bosa to začne otáčat naopak ale potom sa to bude vracat k rotacii v smere hod ručičiek ,da sa hodit tak aby to šlo priam a pendlovalo minimalne ,,,,to už je o cviku |
|
Návrat nahoru |
|
|
emanon Stálý přispivatel
|
Zaslal: pá květen 20, 2011 12:21 pm Předmět: |
|
|
No múdro píšeš Komtur ,je skkutočne vela spôsobov ,ja som donedávna hádzal asi tak že som to zobral za čepel a daval na pol obrátky alebo na jednu úchopom za rúčku proste vždy jak sa mi do ruky dostal nôž ...aleee nedávna som videl toho rusa a jeho kamoša ako to hádžu bez rotácie do 13metrov a silno ma to inšpirovalo odvtedy sa to snažim tak ,nože som nekupoval originál vrhacie len som si zobral 200 mm klince a spílil hlavičky a čudij sa svete dá sa to len musíš pohybom zápestia a prstov zabrániť predmetu nejak exstra rotovať (je to ukrutne ťažké si stále myslím a chce to hodne dlho ténovať ) a potom môžeš dávať ľavou pravou zospodu a s pakruky
videl som aj jedného čo sa hrá na nindži ako tak hádže bo šuriken aj z lavej aj s pravej ruky ...učí sa to najprv na krátku vzdialenosť a potom sa tie dialky zvečšuju a menia ...ako ešte raz dodám je to asi najťažší spôsob toto zato ked sa zvladne tak asi naj |
|
Návrat nahoru |
|
|
Komtur Stálý přispivatel
|
Zaslal: čt květen 19, 2011 8:13 pm Předmět: |
|
|
Nůž apod. se hází bez rotace (úchop za střenku), na půl obrátky (úchop za čepel) a na celou obrátku (úchop za střenku). Účinná vzdálenost v boji závisí na hmotnosti nože, bez rotace většinou na dva tři metry, rotace zvyšuje účinnost. Půl obrátka zhruba od 2 do 5 m, na celou obrátku se dá i do 10 m. Ty vzdálenosti jsou, jak už jsem napsal pouze orientační, záleží na noži a fyzických předpokladech vrhajícího. Půlobrátka i obrátka u každé zbraně pokryje určitý interval vzdáleností podle místa úchopu. Dosáhne se toho pouze dobrým odhadem vzdálenosti cíle a znalostí zbraně. Pro každou zbraň existuje interval vzdálenosti, na kterou se dá hodit oběma způsoby. Pohyb musí být přesně nacvičený (jako při lukostřelbě) a pro různou odhadnutou vzdálenost se nůž buď víc zasune nebo vysune v dlani. V boji je vržený nůž účinný cca na 5 m. Tak před deseti lety jsem se tím docela zabýval. _________________ SI VIS PACEM PARA BELLUM |
|
Návrat nahoru |
|
|
emanon Stálý přispivatel
|
Zaslal: čt květen 19, 2011 4:59 pm Předmět: |
|
|
Fifa napsal: | Me by zajimalo, nakolik je takovy hozeny nuz jako zbran ucinny. V americkem filmu ho hrdina vrhne na 50m a trefi chlapika do srdce a jeste ho prispendli ke zdi, ale realne pochybuju ze by bezneho cloveka vyradil z boje |
no na 50m som ani vo filme nevidel ,ale podla toho videa čo som tam dal jak to chlapík prudko hodil na tých 13metrov a tie nože sú dosť ťažké ,no naskz na stenu by ťa to asi nedalo zato na životne dôležite miesto taku ranu nerozchodíš len tak |
|
Návrat nahoru |
|
|
koba Občasný přispivatel
Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 177 Bydliště: někde ...
|
Zaslal: čt květen 19, 2011 4:40 pm Předmět: |
|
|
Tak Franta hází takřka čímkoli a do té vzdálenosti 10m, delší hody jsem neviděl. Ale máš pravdu, že správné uchycení nože je základ. Na některých měly kluci vrhači čárky, přirovnal bych to k tabce a string walkingu. A opravdu se jedná pouze o sportovní využití. _________________ "Moudrá slova jsou jak letící šíp na tvoji hlavu. Co uděláš? Sehneš se!!!" |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fifa Občasný přispivatel
Registrace: 29.7. 2010 Příspěvky: 224
|
Zaslal: čt květen 19, 2011 4:26 pm Předmět: |
|
|
Me by zajimalo, nakolik je takovy hozeny nuz jako zbran ucinny. V americkem filmu ho hrdina vrhne na 50m a trefi chlapika do srdce a jeste ho prispendli ke zdi, ale realne pochybuju ze by bezneho cloveka vyradil z boje _________________ Elite Archery GT 500
Bowtech Infinity Edge
Hoyt Podium |
|
Návrat nahoru |
|
|
emanon Stálý přispivatel
|
Zaslal: čt květen 19, 2011 4:23 pm Předmět: |
|
|
No toho Frantu sme nepotkali .. Teda a chcel by som vedieť či by zabodol z akejkolvek vzdialenosti do 12metrov povedzme .Ako mam pocit že ked to rotuje musiš hodiť z určitej vzdialenosti aby ti vyšli otočky a teda je to čisto športova a cirkusová zaležitosť ,ako ked drevorubači hadžu sekerov zatial čo to hadzanie bez rotacie je bojova technika ....Ako možno sa mylim som len kuriatko vtomto |
|
Návrat nahoru |
|
|
koba Občasný přispivatel
Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 177 Bydliště: někde ...
|
Zaslal: čt květen 19, 2011 3:14 pm Předmět: |
|
|
A Franta hází i tu naběračku s rotací a trefuje se. _________________ "Moudrá slova jsou jak letící šíp na tvoji hlavu. Co uděláš? Sehneš se!!!" |
|
Návrat nahoru |
|
|
Itazipa Grafoman
Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: čt květen 19, 2011 2:50 pm Předmět: |
|
|
Ale notak pánové mistr? To jste zřejmě nepotkali Frantu Olborta. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
|
emanon Stálý přispivatel
|
Zaslal: čt květen 19, 2011 1:45 pm Předmět: |
|
|
to tam maš toho samého na videu |
|
Návrat nahoru |
|
|
emanon Stálý přispivatel
|
Zaslal: čt květen 19, 2011 1:44 pm Předmět: |
|
|
to si len myslím , ako do boja účinné .Ako viem že nože alebo bo shuriken a podobne veci sa ako kombat kádžu bez rotácie zásadne ...a mne sa tak dá hodiť aj sekera do 5m ,treba na to šikovne ruky ale a napr mne nekedy ide dobre a niekedy som uplne mimo ...http://www.youtube.com/watch?v=ji1nBmcKuoo&feature=related
toto je majster http://www.youtube.com/watch?v=lg2hFRcRfng
ale šetko nože ,no dá sa okukať technika |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radas Občasný přispivatel
Registrace: 24.2. 2010 Příspěvky: 252
|
|
Návrat nahoru |
|
|
emanon Stálý přispivatel
|
Zaslal: čt květen 19, 2011 10:08 am Předmět: |
|
|
atlatlista napsal: | Vrhací sekera Franků měla jen jedno ostří a podle některých bývala i přivázaná na dlouhým řemenu aby se dala zase stáhnout zpět . Osobně sem to nezkoušel ,ale myslím že je to blbost . Ve středověku tu bývali specializované sekery zvané švajcarky a je zábavné že to v okolních zemích považovali za českou specialitu (né že by to sami nepoužívali) byli celoocelové měli jedno ostří a tři hroty které zajišťovali zásek jakkoli dopadne taková véééliká hvězdice. salut |
No ja som objavil vrahaciu sekeru jedno ostrie a na provázku http://www.youtube.com/watch?v=XLql0v9yzGw to ako že haha ,ako videl som to jedeine tu no zrjeme sa to možno používalo ....Inak podla mna nože a sekery sa daju učinne hádzať jedine bez rotácie ,ako o nožoch to viem tutovo a j ich viem vrhať zhruba do 5m bez rotacie celkom bezpečne ,na večšiu vzdialenosť užmavam problem ,skušal som max 7m a už tam neni istota .Sekera sa tak dá hádzať do 4-5m iba lebo je to brutal nevyvážené ...Inak teda moj nazor je že ak sa zabodne nôž alebo sekera vrhnutá tak že sa to točí ako vo filmoch teda ak by si tak niečo trafil ostrím sfleku na ciel čo sa ti zrovna nečakane nartafí ide čisto o náhodu myslím |
|
Návrat nahoru |
|
|
Komtur Stálý přispivatel
|
Zaslal: so leden 16, 2010 1:32 pm Předmět: |
|
|
Dělají dva typy jednoruční a obouruční, k házení se používala ta jednoruční. Já mám tu obouručku a používám jí jako odvětvovačku na silné větve a k porážení slabých stromků. Je to dost účinný nástroj. Ta konstrukce je ale čistě pracovní a jako válečná se nepoužívala. I ty soutěže v házení začali dřevorubci pro pobavení. _________________ SI VIS PACEM PARA BELLUM |
|
Návrat nahoru |
|
|
|