Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
dusanmartis Nováček
Registrace: 25.1. 2012 Příspěvky: 118
|
Zaslal: čt srpen 08, 2013 10:06 am Předmět: |
|
|
aj ja som použil flexku ale mal som v nej kotuc na rezanie dlaždíc-rovný a čistý rez. |
|
Návrat nahoru |
|
|
lukáš Nováček
Registrace: 3.7. 2013 Příspěvky: 3
|
Zaslal: po červenec 08, 2013 6:26 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem to ohřál hořákem hrot jsem lehce vytáh a šíp jsem zakrátil flexou kupodivu se mi povedla i rovina řezu |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jeneš Grafoman
Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 11:28 pm Předmět: |
|
|
Možná vás to překvapí, ale mě se dobře osvědčil i obyčený trochu bytelnější nůž. Do šípu jsem zastrčil dřevěnou tyčku a shora jsem lehce válel nožem šíp po rovné ploše tam a zpět. Zezačátku pomalu - než se udělala drážka, která pak už ten nůž vedla a pak rychleji. Žádný velký tlak a během chviličky se pak dural rozskočil na dva díly bez otřepů a bez ohybů. Tu tyčku jsem dával dovnitř jako osu otáčení a aby se nůž nezasekával, kdyby se v některém místě zařízl dřív než jinde. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 10:03 am Předmět: |
|
|
Ufikni to flexou, bez problému skracujem tak aj karbóny. |
|
Návrat nahoru |
|
|
lukáš Nováček
|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 10:53 pm Předmět: |
|
|
Děkuju za odpověď...Na to zkracování mně ještě napadlo použít takovou tu řezačku co používají instalatéři na měděné trubky |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kibe Grafoman
Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 2:10 pm Předmět: |
|
|
Hrot nahřej, pak půjde vytáhnout. Ideální je nějaká vysokootáčková řezačka s jemnou zrnitostí, nejhorší ale ještě použitelná je asi pilka na železo - pozor na ohnutí nebo jinou deformaci trubky a stejnou délku (popřípadě si zajít někam, kde šípy dělají- pokud je to poblíž, tak to je možná i rychlejší). _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
|
lukáš Nováček
|
Zaslal: st červenec 03, 2013 10:37 pm Předmět: zkrácení šípu |
|
|
Ahoj potřeboval bych si upravit délku duralového šípu.Čím ho mám řezat dokážu vytáhnout hrot abych mohl zkracovat? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|