Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Matafik Nováček

Registrace: 23.10. 2013 Příspěvky: 2
|
Zaslal: po říjen 28, 2013 10:28 pm Předmět: |
|
|
Díky za odpovědi, nakonec jsem trochu zesílil rukavici a už nebyl problém si pořádně zastřílet, teď mě zlobí spíš rameno, naštěstí je tu na rameno pěkný topic, který můžu prostudovat  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tecumseh Grafoman

Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Misiak Nováček

Registrace: 31.8. 2012 Příspěvky: 68 Bydliště: Nitra
|
Zaslal: pá říjen 25, 2013 11:14 pm Předmět: |
|
|
Dusan napsal: | Buď je libráž pre teba priveľká, alebo si jednoducho musia prsty zvyknúť - alebo teda ty si musíš zvyknúť na boľavé prsty.
Ale neboj....ja keď som sa učil strieľať palcom, mal som ho doslova krvavý. Niekoľko krát mi zliezol mozoľ, kým som sa naučil robiť tvar prsteňa....to čo platilo u mňa bolo kašlať na bolesť a strieľať, ale zas nemusíš byť taký blázon ako ja  |
Pri prsteni je dolezite podla mna robit upravy tvaru ked mas palec v zregenerovanom stave, pokial ladil prsten na bolavom prste neviem presne identifikovat miesto kde to tlaci, lebo to proste boli vsade - vlastna skusenost
Ja to robim tak, ze vyrobim prsten na hrubo, a zacnem pomaly ladit vnutorny tvar spolu s natahovanim tetivy, tak aby som si palec neznicil, pokial boli, pomalicky uberam, ale pokial boli stale, prestanem a pokracujem o cca dva dni. Teraz som uz na urovni vyroby takej ze to viem prsten vyrobit a nahrubo odladit proxxonkou za zhruba pol hodinu a odladit potom pri strelbe jemnymi pilnickami.
Pri klasickom vypustani je to vsetko o zvyku a mozoloch  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: čt říjen 24, 2013 12:21 am Předmět: |
|
|
Mám jen 50-tku, ale všechny rukavice mi tak nějak vadí, tak střílím bez nich.
Ty prsty se celkem rychle zamozolí a pak už je to v pohodě, jenom nesmíš dělat dlouhé přestávky ve střílení. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: st říjen 23, 2013 10:18 pm Předmět: |
|
|
Buď je libráž pre teba priveľká, alebo si jednoducho musia prsty zvyknúť - alebo teda ty si musíš zvyknúť na boľavé prsty.
Ale neboj....ja keď som sa učil strieľať palcom, mal som ho doslova krvavý. Niekoľko krát mi zliezol mozoľ, kým som sa naučil robiť tvar prsteňa....to čo platilo u mňa bolo kašlať na bolesť a strieľať, ale zas nemusíš byť taký blázon ako ja  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kumo Nováček

Registrace: 24.8. 2011 Příspěvky: 72 Bydliště: Dýšina
|
Zaslal: st říjen 23, 2013 11:30 am Předmět: |
|
|
Až se ti udělá mozol tak to bude dobré. Já ho mám na prsteníčku pořád, polštářek prstu ti ztvrdne a už to nevnímáš. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jíra Stálý přispivatel

Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
Zaslal: st říjen 23, 2013 11:10 am Předmět: Re: Poranění vypouštěcích prstů |
|
|
tam kde se ti tvoří puchýř si leukoplastí omotej prst tak aby ti to nevadilo v ohybu a máš po problému, který ti může dělat i volnější rukavička či na ní nevhodný šev _________________ celá střelba z luku je jen o dvou krocích
1. naučit se střílet
2.opakovat to ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: st říjen 23, 2013 8:29 am Předmět: |
|
|
Odtud ti nikdo kloudně neporadí. Někam, nebo za někým zajdi. Ten prst dostává větší sodu, protože na něj tětiva působí v ostřejším úhlu...záleží, jak máš dlouhý luk(jestli víc, jak cca 66", tak už je to jenom v tvých silách). _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Matafik Nováček

Registrace: 23.10. 2013 Příspěvky: 2
|
Zaslal: st říjen 23, 2013 3:21 am Předmět: Poranění vypouštěcích prstů |
|
|
Dobrý den,
nedávno jsem objevil tuhle skvělou komunitu a velmi rád čerpám vaše poznatky, ale setkal jsem se s problémem, se kterým si nevým rady - delší dobu jsem střílel z tradičního luku 50lb a přešel jsem na 70lb longbow bez záložky šípu. Střílím asi 3x týdně po 100-140 šípech a mám problémy s vypouštěcí rukou, přesněji se vznikem puchýřů na prsteníčku.
Problém přikládám většímu naklonění luku, abych lépe stabilizoval šíp mezi luk a rukavici a nejsem schopný přizpůsobit vypouštění - nevypouštím všemi prsty zároveň, ale nejdříve právě prsteníčkem.
Chtěl jsem se zeptat, jestli se někdo z vás setkal se stejným problémem a jakým způsobem jste postupovali s "přeučením" vypouštěním, mě jako samoukovi se mě vyloženě nedaří.
Děkuji, Matafik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|