Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ita Grafoman

Registrace: 3.10. 2009 Příspěvky: 679 Bydliště: Č.Budějovice
|
Zaslal: po květen 16, 2011 8:57 pm Předmět: |
|
|
Itazipa napsal: | Já jim snad na příštích Lukohrátkách zřídím speciální kuřácký koutek. |
.... kéž bychom ho v příštím roce nepotřebovali. Ale dík  _________________ Ita |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: po květen 16, 2011 6:23 pm Předmět: |
|
|
Ano a patří jim za půjčení veliké dík. Já jim snad na příštích Lukohrátkách zřídím speciální kuřácký koutek. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: po květen 16, 2011 5:53 pm Předmět: |
|
|
patří to rodině Mikešů _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
Zaslal: po květen 16, 2011 4:37 pm Předmět: |
|
|
Jsou i mensi modely na 50 tercu na stojaka bez bubnu.
FiFa: A to zuzo na to strilet  _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Fifa Občasný přispivatel

Registrace: 29.7. 2010 Příspěvky: 224
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: pá květen 22, 2009 5:44 pm Předmět: |
|
|
na titulce je návod na flufláky od Leona
http://www.lukostrelec.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=80
to mne tak pobavilo svou jednoduchostí, že jiné už dělat nebudu
navíc si tím neničím materiál na šípy. Až to budu chtít reinkarnovat do terčáku, sundám vrkoče a nasadím peří _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: pá květen 22, 2009 5:05 pm Předmět: |
|
|
ve Všeticích live, kdo bude chtít, pošlu výkres. Je to fakt primitivní a měl jsem to za odpoledne, většinou ze zbytků co se mi válejí po kovárně. Takže řemeslně- humus, prakticky- vysoce funkční
Chce to nutně svářečku!!!
působí to fortelným a bezpečným dojmem, takže je pravděpodobné, že počet očí Petra Zedníka bude během celé soutěže konstantní
Vymyslel jsem centrální napínání všech pěti ramen najednou, ale asi se na to vyprdnu, protože až tak velká úspora to není. Je to jenom pro pohodlí nabíječe.
Tímto nabízím zrekonstruovaný všetický jednoranný vrhač za odvoz _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: pá květen 22, 2009 4:52 pm Předmět: |
|
|
tak jsem ten Maďarský katapult hrubě obšlehl. Udělal jsem ho pětiranný. Trochu zbytečně jsem ho předimenzoval, aby byl stabilní. Je to pozoruhodně malá věc, která se pohodlně vejde do osobáku. Malinko jsem to vylepšil a simplifikoval
Samozřejmě je to svařenec , poháněný gumou, či tažnou pružinou. Zpětný ráz prakticky žádný. Kotouč krásně rotuje.
Stavěcími šrouby vzadu si můžeš nastavit balistiku a napětím pružiny dostřel.
Modelář před barákem má otevřeno až v pondělí, takže zatím jsem to zkoušel jenom na pružinu a gumicuk _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

|
Zaslal: st květen 20, 2009 11:01 pm Předmět: |
|
|
Krouzky jsem sehnal 2 druhy, nakonec i slamove:
Slamove pretahnu folii a prihlednou paskou
Kolicek drzi jen zakroucenej micek, navic pokud se clovek trefi velka cast na nem zustane. Je mene bordelu.
PS: Jeden nafukovaci micek stoji 1.50Kcm pri baleni 100Ks se lze dostat i na 0.80Kc za kus. _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gator Grafoman

Registrace: 11.8. 2006 Příspěvky: 652
|
Zaslal: út květen 19, 2009 11:42 pm Předmět: |
|
|
Jo, ten katapult co odkazuje Reddie jsem viděl vloni u Grozera. Střílejí z toho mnohem menší kroužky než byly na Všeticích. Má výhodu několikanásobného výstřelu.
My jsme si to zatím s Terkou házeli, přijde mi to skoro bezpečnější  _________________ Ostatně soudím, že stane-li se tradiční lukostřelba sportem, bude zničena. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
reddie Nováček

Registrace: 11.6. 2007 Příspěvky: 80
|
Zaslal: út květen 19, 2009 6:03 pm Předmět: |
|
|
hoj, tu najdes video co urobili madari asi pred dvoma rokmi troma. http://www.katapult.cjb.hu/film.htm. keby neslo tak http://katapult.cjb.hu/ a klikni na Bemutatófilm megtekintése. stoji dost, ale chalani z nasho klubu to okopcili, takze ti mozem skusit zohnat fotky. je to diabolsky stroj . daj vediet ci o tom chces viac potom ti daco zozeniem. _________________ Grozer Flatbow 60# & Szaloky Classic hunter 52# |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: ne květen 17, 2009 9:59 am Předmět: |
|
|
No vidíš- já všechno řeším za pochodu tak, že postupně odstraňuji chyby . Protože všechno řeším jako "svařenec" tak když je něco blbě, tak to uříznu a předělám.
U vrhače systém napružená páka jsem řešil dva problémy
1. Strašlivý zpětný ráz , když se rameno zastaví.
Tam se to dá řešit a)hmotností- pickup, kanystry....
b) maximálním snížením hmotnosti ramene- asi nízká životnost
c)účinný tlumič
Loni se nám na katapultu začaly trhat sváry, ale je pravda, že sváry byly velice odfláknuté. Přijde mi nejjeddnodušší hledat účinný tlumič. - mičudu, hadry, péro.
2. jak dát kotouči rotaci- rád bych to řešil podobně, jako vrhačku na baskickou pelotu- zahnutý žlábek kterým je kotouč tlačen odstředivou silou. To se mi zatím nepovedlo, takže současné řešení je podkopnutí kotouče
Zatím největší problém pro mne představuje že kotouč musí být velmi lehký, nebo ti bude lámat šípy.
Kdyby se to dalo vrhat jako frisbee, tak je to v pohodě. Uděláš šikmý stůl a na něm otáčivé eliptické rameno _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

|
Zaslal: ne květen 17, 2009 9:03 am Předmět: |
|
|
Strelivo:
Todle je origo novodoby letajici terc, prumer 12" (304cm), vaha 0,5lb (227g), zajimave je hlavne to seriznuti aby to drzelo rovinu pri letu.
A jeste k tomu vrhaci:
Vetsina vrhacu co jsem videl mnela otaceni na ose a gumu/pero jako pohon. Kopani je vyreseno primotovanim na nakladak pick-up
1. Ta pracovni cast - vrhaci rameno be mnela byt co nejlehci, ja mnel napad pouzit hlavni dural trubku s ramu stareho kola (i se slapacim stredem jako osu otaceni, stred je delan na velkou silu, ma levna lozena loziska a snadko se maze).
2. Jen uchyceni ramena povazem muze delat casem problemy s rovynou vystrelu a pri teto konstrukci by asi bylo nutne dat dolu na vrhaci remeno stabililizacni zavazi nejlepe ve formne talire aby pomohl i vzduch.
Letecka guma ti umozni lepsi regulaci rychlosti, ale v ni to to bude blbe drzet.
3. Ten jednoduchy doraz bude strasne hazet s celou tou veci, udelal bych to otdelene:
- zadni cast drzi konstrukcy pohromade
- predni cast co je oprena o dve velke gumy navlecene na sroubech a oprostred ma doraz, tak be se tam pohltila dalsi cast narazu. Vhodne gumy jsou treba v autech aby kolo nesedlo na karoserii.
4. Ty vzpery pod 45 uhlem to dloho nevydrzi ani privarene, dal bych je vys (delsi) a take bych to prodlouzil vzadu a dal vzpery i dozadu. Jako ma klasicka konstrukce katapultu. Obzvlaste pokud to chces skladaci. _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

|
Zaslal: so květen 16, 2009 7:08 pm Předmět: |
|
|
O katapultu jsemuz take uvazoval, jako dalsi varinatu jestly dokazu na kratsi vzdalenost sjemout ty kruh+balonek hozeny s ruky.
Pridelavat katapult napvno je vyzva, leda nejakejma kolikama a to je pruda. Reswni muze byt zatez, treba plastove kanistry s vodou. Do predu dat dva 5l a do zadu dva 10l, pak by samo musely byt dole najake fosny, aby ja ne bylo mozne pridelat. Vodu lze snado nalit a vylit treba pro snadnejsi prevoz nebo uskladeni.
Jako strelivo chci vyzkouset dva slepene lestici koutouce s lisovane hmoty uprostred guma takorat na spravno vahu , zacnu s gumou 1-2 mm, okraje do obvodu prejedu lepidlem, lepeno asi chemoprenem. Ty kotouce se delaji v ruznych prumerech, doma mam jeden s prumerem 23cm a vyskou 1cm, cena ve Ferone 30Kc, ale nechaji se sechnat i levneji.
Vetsi a pevnejsi terc by byl ze dvou slepenych sedatek s Ikea za 45Kc, je to odolny penovy matros s prumerem 30cm.
 _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: so květen 16, 2009 10:11 am Předmět: |
|
|
Zde jednoduchý torzní katapult, který si můžeš odpalovat sám. Uděláš si na odpalovacím provázku smyčku , dáš do ní hohu......
Je to na principu onageru. Svazek je z obyč silonového provázku, tenké padákové šňůry a pod. V uzlech jsou trubky- dáš do toho tyčku a můžeš si zvýšit pnutí, tedy dostřel.
Natažené rameno by mělo být trochu z kopce a kotouček ti jakoby podkopnout, aby se trochu roztočil. To se dá zařídit podložením přední části- tím si i reguluješ úhel výstřelu.
Při výstřelu celá věc nadskočí, takže podložku nějak přidělat (přivázat).
Na dorazovém trámku se musí udělat tlumicí polštářek, protože to je strašná prda.
Vypouštěč lze pojmout samozřejmě různě. Já dělám se železem, takže recykluji různé zbytky jeklů a pod.
Dá se to zplácat z různých odřezků fošínek, ale musí to být bytelné
Příjemnou zábavu.
V záloze mám i varianty s leteckou gumou.
Ty věnečky jsou dobrý nápad. My prostě vyříznem kolečko z nopaplanku.
Ideální projektil je koule ale čím je střela větší a lehčí, tím blběji se střílí. Když je těžká, láme šípy.
Jak jsi měl ten nápad s hilznami do pistole, tak by to vlastně šlo. Střílet dětskou gumovou fotbalovou merunu. Ty nepotřebuješ, aby se ti šíp zapíchl.
Když máš notabene terč z prostřelitelného materiálu, tak jsou tupé šípy dokonce nevítané, protože ty se nezapíchnou, ale vyrazí do terče díru.
Prosímtě- nestřílej nám s tím ve Všeticích- koleček máme jenom několik  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

|
Zaslal: so květen 16, 2009 9:09 am Předmět: levny letajici terc pro cviceni strelby s FluFlu sipy |
|
|
Inspirace na vide zde:
http://www.metacafe.com/watch/852525/trick_archery_self_thrown_target_shot_from_behind_the_back/
Je k tomu poreba na drzak:
- Jeden polistirenovy kruh na vyrobu vencu, k dostani v kvetinarstvi
- Jedna role silnejsi pasky "dick tape"
- Neco na dovazeni, terc nesmi byt priliz lehky
Ja napln terce:
- Par levnuch nafukovacich balonku _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|