Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Pistolník Nováček

Registrace: 5.1. 2015 Příspěvky: 85 Bydliště: Brno
|
Zaslal: st duben 06, 2016 4:47 pm Předmět: |
|
|
Je naprosto perfektní. Řekl bych - luxusní. Všechny ostatní zahoď. Teda mimo tu od Arniho. Tak je skoro stejně dobrá  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galenius Nováček

Registrace: 25.8. 2011 Příspěvky: 12
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
kesi Nováček

Registrace: 4.3. 2016 Příspěvky: 4 Bydliště: Mohelnice, Olomoucký Kraj
|
Zaslal: út březen 15, 2016 9:42 pm Předmět: |
|
|
Má tu někdo osobní zkušenost s rukavicí Damaskus Glove? Pokud ano, podělte se alespoň krátce o svou zkušenost prosím. Děkuji.
Odkaz: www.luky-sipy.cz/rukavice-damaskus-glove-PID375.html _________________ SNAKE (J. Kejval) 35 lbs |
|
Návrat nahoru |
|
 |
abusek123 Nováček

Registrace: 8.1. 2014 Příspěvky: 25 Bydliště: Třinec
|
Zaslal: po leden 20, 2014 10:50 am Předmět: |
|
|
imago napsal: | ta věc v horním kroužku je separátor, to je na tabce zezadu a odděluje ukazovák od prostředníčku, aby tam byla škvíra pro šíp, a ten nebyl svírán těmito dvěma prsty. Prostřední kroužek: to je na horním okraji tabky, taková podlážka, kterou si přitiskneš pod čelistní kost k snadnějšímu kotvení. Dolní hák je na uložení malíčku. |
Díky moc za vysvetleni. _________________ SF Optimo + 70" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
imago Stálý přispivatel

Registrace: 23.12. 2011 Příspěvky: 432 Bydliště: Brno
|
Zaslal: po leden 20, 2014 9:39 am Předmět: |
|
|
ta věc v horním kroužku je separátor, to je na tabce zezadu a odděluje ukazovák od prostředníčku, aby tam byla škvíra pro šíp, a ten nebyl svírán těmito dvěma prsty. Prostřední kroužek: to je na horním okraji tabky, taková podlážka, kterou si přitiskneš pod čelistní kost k snadnějšímu kotvení. Dolní hák je na uložení malíčku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
abusek123 Nováček

|
Zaslal: so leden 18, 2014 2:25 pm Předmět: |
|
|
haloooo  _________________ SF Optimo + 70" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
abusek123 Nováček

|
Zaslal: čt leden 16, 2014 8:20 pm Předmět: |
|
|
Mohl by mi nekdo popsat prosim jake vyznam maji ty oznacene veci ? To jedno je asi na malicek podle me. a ty dalsi ? dekuji
 _________________ SF Optimo + 70" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Erája Nováček

Registrace: 7.1. 2013 Příspěvky: 18 Bydliště: Louny
|
Zaslal: čt leden 24, 2013 8:52 pm Předmět: |
|
|
Ahoj pánové (i dámy, ale nás je tu méně ),
chtěla bych se optat na zkušenosti s těmito rukavicemi
Citace: | Udělali jsme tyto rukavice z jemné kozí kůže, aby byly pohodlné.Konečky prstů jsou zpevněny materiálem Bearpaw X8. Tyto rukavice jsou nejvhodnější pro podzim a zimu.
● Materiál rukavic: kozí kůže
● Materiál Tipy: Bearpaw X8 rychlost Textilní
● Velikosti: XS, S, M, L, XL, |
už jsem zlikvidovala dvoje obyčejný kožený rukavice, tak sháním nějaké bytelnější, ale při tom "jemné".
Díky za postřehy, případně za tip na jiné.
Eva |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tokra Nováček

Registrace: 3.11. 2010 Příspěvky: 26
|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 7:03 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | mám takový oblíbený. Jedná se o jeden z typů jap. toulců, který je připevnitelný na záda i k pasu. Je vybaven dvěma klipsnami na rameni délky šípu a buď si ho zacvakneš za opasek na záda, nebo za horní klips k pasu. Spodní část tvoří oválná, nebo hranolovitá nádobka tak 20 cm dlouhá. Zezadu se šípy tahají spodem, což mi přijde pohodlnější, než přez rameno. V horní části závěsu bývá tkanice na zajištění šípů proti vypadnutí pokud je to potřeba. Dosud jsem se s ničím funkčnějším nesetkal |
NEbyl by obrázek? Fantazie pracuje, ale nějak nejsem schopen si to představit |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: pá březen 14, 2008 5:39 pm Předmět: |
|
|
dobře funguje leukoplast v ruličce. Na slabší luk stačí prsten z kůže. Mě palec neotéká, ale naopak se oleští, takže musím mít víc prstýnků. Kup si pár rohů z krávy a laboruj. Je to ergonomická záležitost a skoro každému vyhovuje jiný tvar a velikost. Nesmí nikde tlačit!!!!
http://www.koreanarchery.org/thumbrng.html |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
Zaslal: pá březen 14, 2008 2:22 pm Předmět: |
|
|
Vdaka , zatiať mám na palci obvez a pod ním kus kože . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gator Grafoman

Registrace: 11.8. 2006 Příspěvky: 652
|
Zaslal: pá březen 14, 2008 2:13 pm Předmět: |
|
|
Na Atarnu je návod na výrobu z kulečníkové koule. Viděl jsem některé, jsou OK. Kravský roh taky seženeš, takže můžeš zkoušet. Fotek je na googlu spousta. Prsten nemá být moc těsný, ale nesmí jít přetáhnout přes kloub ze střelecké pozice. Při delším střílení většině lidí palce trochu oteče, takže je pak vhodné mít prsteny dva.
Pro začátek střelby palcem se doporučuje začít jednoduchým chrániček z kůže. Jde o to hlídat si, abys netlačil na šíp atd. Projdi si ATARN, tam je k tomu velká diskuse a začátečníci tam píší své potíže, a zkušenější je opravují. _________________ Ostatně soudím, že stane-li se tradiční lukostřelba sportem, bude zničena. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
Zaslal: pá březen 14, 2008 1:36 pm Předmět: |
|
|
Neviete kde by sa dal kúpiť prsteň na palec , alebo ako sa dá vyrobiť? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Drakobijec Stálý přispivatel

Registrace: 25.3. 2007 Příspěvky: 381 Bydliště: Brno
|
Zaslal: st srpen 22, 2007 5:47 pm Předmět: |
|
|
Na pomalou a klidnou střelbu jsou super doporučuju, ale na rychlostřelbu sou kničemu takže naprostý souhlas s Grifinem _________________ DRAK |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffin Grafoman

Registrace: 21.7. 2006 Příspěvky: 1283 Bydliště: Nymburk
|
Zaslal: ne srpen 19, 2007 10:18 pm Předmět: |
|
|
ra100 napsal: | Zatial sa tu preberali iba strelecke rukavice. Mohol by som vediet, aky mate nazor na taby? Na zahranicnych forach som cital, ze pomer v pouzivani rukavic a tabov je asi 1:1. Samozrejme aj tu zavisi od materialu a prevedenia. |
Podle mě se v nich špatně střílí rychlostřelba. Přes 10 šípů za 45s se v nich dostaneš jen po delším tréninku.  _________________ Griffin |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ra100 Nováček

Registrace: 1.7. 2007 Příspěvky: 6
|
Zaslal: ne srpen 19, 2007 11:02 am Předmět: |
|
|
Zatial sa tu preberali iba strelecke rukavice. Mohol by som vediet, aky mate nazor na taby? Na zahranicnych forach som cital, ze pomer v pouzivani rukavic a tabov je asi 1:1. Samozrejme aj tu zavisi od materialu a prevedenia. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eli Občasný přispivatel

Registrace: 27.11. 2006 Příspěvky: 179
|
Zaslal: pá červen 01, 2007 1:10 pm Předmět: |
|
|
3riversarchery-Jsou důkladně prostudovány.Dokonce mám i jejich katalogy. Je super, že se u nich tímhle tradičním způsobem i loví, takže jde o opravdu funkční věci. Ale přesto je pravda, že všeobecně jsou preferovány hlavně boční toulce. Přesto je,i pro nás zádové nadšence, široký výběr.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
eli Občasný přispivatel

|
Zaslal: čt květen 31, 2007 11:50 pm Předmět: |
|
|
TaK na ten toulec s oknem se taky chystám(časem)
Ale jinak je pravda že tahání šípů přes rameno vypadá dobře a efektně,ačkoliv praktické zkušenosti naznačují něco jiného.
Ještě se s tím chvíli budu trápit, přece jen je mi tenhle způsob nošení šípů u tradiční lukostřelby sympatický. Vypadá to, že hodně pomůže i vymakat tvar řemenů aby toulec správně "seděl"  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt květen 31, 2007 11:20 pm Předmět: |
|
|
pak existuje ještě jedno technické řešení , že toulec má ve spodní části okénko, kterým taháš šípy podhmatem za hrot. Jinak jsem došel k stejným závěrům , jako Kydliman. Neustále testuji všechny možné toulce světa a tahání přez rameno jsem z důvodu pohodlí opustil. Ale je to malebné  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eli Občasný přispivatel

|
Zaslal: čt květen 31, 2007 11:03 pm Předmět: |
|
|
....tak to jsem došel ke stejným poznatkům. Délku toulce mám 22 palců (55cm). To je délka která umožňuje pohodlné vytahování. Pokud je hrdlo toulce moc široké, šípy se odkloní od těla dozadu a nedá se na ně dosáhnout.
Při použití jednoduchého-dvoubodového- řemenu je toulec moc šikmo a šípy směřují šikmo doprava(u praváka) za rameno, kam se taky špatně sahá.
Pokud se použije tříbodové řemení, lze nastavit toulec víc do svislé pozice, téměř rovnoběžně s páteří. Šípy pak směřují víc nahoru, jakoby za hlavu střelce, kam se pohodněji dosáhne.
...toť mé poznatky, zaplacené hromadou času a rozřezané kůže  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: čt květen 31, 2007 2:41 pm Předmět: |
|
|
Toulec nedělej příliš velký, udělej ho tak abys šípy pohodlně vytahoval na jeden zátah při držení za končík. Jakákoli " vložka " na rozdělení šípů ti bude překážet. Upevnění udělej tříbodové. Tzn. přes pravé rameno ze shora dolů na pravou stranu a z levé spodní strany přez prsa doprava. ( je tak řešen 3D toulec. ) Já řemení dělám sundavací aby šli toulce bez problémů použít klasicky. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st květen 30, 2007 11:49 pm Předmět: |
|
|
mám takový oblíbený. Jedná se o jeden z typů jap. toulců, který je připevnitelný na záda i k pasu. Je vybaven dvěma klipsnami na rameni délky šípu a buď si ho zacvakneš za opasek na záda, nebo za horní klips k pasu. Spodní část tvoří oválná, nebo hranolovitá nádobka tak 20 cm dlouhá. Zezadu se šípy tahají spodem, což mi přijde pohodlnější, než přez rameno. V horní části závěsu bývá tkanice na zajištění šípů proti vypadnutí pokud je to potřeba. Dosud jsem se s ničím funkčnějším nesetkal |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eli Občasný přispivatel

|
Zaslal: st květen 30, 2007 11:12 pm Předmět: |
|
|
Vážení...
Hodlám si vyrobit zádový toulec. Jakous- takous představu o vzhledu a funkci mám, ale kdyby se někdo z Vás, "služebně starších" a zkušenějších
chtěl podělit o zkušenosti s tímto způsobem uložení šípů, na co si při výrobě dát pozor, atd. budu rád za každou konstruktivní připomínku  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eli Občasný přispivatel

|
Zaslal: pá prosinec 08, 2006 6:45 pm Předmět: |
|
|
jSEM PROSTĚ POČÍTAČOVEJ ANALFABET...
Jestli někdo chcete ty fotky, napište si o ně prosím soukromou zprávou, a já vám je pošlu
Eli |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eleazar Stálý přispivatel

Registrace: 17.6. 2006 Příspěvky: 446 Bydliště: Opava
|
Zaslal: so prosinec 02, 2006 7:02 pm Předmět: |
|
|
Chceme ty fotky!!!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eli Občasný přispivatel

|
Zaslal: so prosinec 02, 2006 6:45 pm Předmět: |
|
|
Jedná se o hovězinu. Hovězí (kravská) kůže je nejpoužívanější surovina pro koželužny. 80% veškeré světové kožařské produkce stojí na hovězině. Její velikost a tloušťka ideálně vyhovuje co se týká výtěžnosti v ploše, a štípání na různé tloušťky. A hovězího je všude na světě dost...
Kdyby někdo chtěl mnou zmiňovaný materiál vyzkoušet, neměl by být problém nějaké zbytky vyšetřit.Jen to chvilku potrvá. Můžu poslat i fotky, jak moje rukavice vypadá |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eleazar Stálý přispivatel

Registrace: 17.6. 2006 Příspěvky: 446 Bydliště: Opava
|
Zaslal: so prosinec 02, 2006 3:30 pm Předmět: |
|
|
Re Eli: Zajímavá přjipomínka! Jistě by mě zajímalo to co Eluwaka a navíc, zda se neobjevíš na nějaké té akci, kde by jsi mohl dovést vzorky a pokecat o tom všem!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eluwak Nováček

Registrace: 1.8. 2006 Příspěvky: 86 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá prosinec 01, 2006 10:36 pm Předmět: kůže na rukavice |
|
|
Eli,
co je to za kůži - teletina, kozinka? Dal by se kus něčeho takového za patřičnou kompenzaci u Tebe sehnat?  _________________ Zdraví Eluwak |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eli Občasný přispivatel

|
Zaslal: pá prosinec 01, 2006 10:13 pm Předmět: |
|
|
Hmm... zajímavá diskuse. Oproti vám všem střílim z luku jen krátkou dobu, ale s chrániči a rukavicemi už mám taky nějaké zkušenosti. Co mi ale chybí na střelecké praxi, mohu dohonit jinde. Jsem totiž sedlář...
Zaujalo mě především to, že během diskuse o použitém materiálu pro výrobu rukavic byla zmiňovaná jen hlazenice a klokaní kůže. Je mi jasné že pro lidičky méně zasvěcené do kožedělného průmyslu může být kůže jako kůže, ale existije mnoho úprav a zpracování usní, způsobů činění, atd. , které byly vivynuty právě z toho důvodu aby ten či onen kožený výrobek co nejlépe plnil účel pro který byl vyroben. Pokud nějaký tuzemský výrobce používá pro výrobu rukavic klokaní kůži, má asi spolehlivého dodavatele. Osobně si ale myslím že se není třeba pachtit po světě a shánět exotické usně, protože i z toho co lze pořídit u nás se dá vybrat to co je třeba. Rukavice vyrábím z chromočiněné kůže s probarvenou a olejovanou úpravou o tloušťce 1,5 až 1,8 mm. Je to useň která se používá na potažení posedlí na anglických sedlech. Tento materiál je pružný, vláčný, nevytahuje se, a rukavice cca po 1000 výstřelech nijak zvlášť neutrpěla. Na prstech se mírně vymačkala tětiva, ale kůže si udržuje svou původní vláčnost. Ještě si vzpomínám na zmínku o vepřovici . Ta opravdu na tyhle věci není vhodná. Nemá totiž potřebnou mechanickou odolnost a vláčnost vzhledem k její sruktuře :  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|