Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Drobcek Stálý přispivatel

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 365 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: čt srpen 19, 2010 1:24 am Předmět: |
|
|
Ještě malý dodatek k poranění dřevěným šípem, dřevo není na 100 pct vidět na rentgenu, pokud budete mít štěpiny zapíchnuté někdě po těle, požádejte lékaře ať vás pošle ihned na Sono ... páč tam to vidět je, lepší si to nechat vytáhnout hned než to tam nechat 14 dní ... dřevo dělá docela paseku ... Nikomu nepřeju, aby se při střelbě poranil nebo byl poraněn, je to mazec .... tak bacha  _________________ ...cvič se v rytířství a uč se umění,
které tě ozdobí a v boji čestně poslouží... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: po srpen 09, 2010 9:53 pm Předmět: |
|
|
Kdyz sipy prijdou nastipnute od obchodnika... nepouzivat poslat zpet na vymenu ,ale ja strilim lukem desetileti a nikdy se mi nic nestalo a hlupaci na youtube jsou urcite unikatni pitomci ,jedine kde se rychle muze stat uraz jsou kladkove luky, kde nekde pouzivaji kratsi sipy, nez je natah...... lukostrelba jako sport patri k tem velmi bezpecnym sportum asi jako golf  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
seifgard Občasný přispivatel

Registrace: 19.7. 2006 Příspěvky: 181 Bydliště: Praha - Uhříněves
|
Zaslal: po srpen 09, 2010 7:41 pm Předmět: |
|
|
Rukavice na ruce s lukem se každopádně vyplatí. Na šípu se vždycky něco může uvolnit a i menší oděrka vás pak ruší při střelbě.
Bacha si člověk musí dávat i když jen strká šípy do zádového toulce. Dvakrát už se mi podařilo vrazit si tak hroty do čela. Měl jsem ho pak epesně tečkované
cornus napsal: | Ak zlepím pozdĺžne naštiepnutý drevený šíp lepidlom Patex wood expres je ten spoj pevnejší ako samotné drevo a nepovolí na rovnakom mieste.  |
Zeptal bych se jestli takovéhle lepení má nějaký vliv na spine šípu. _________________ CSWBS - Kde jiní končí, my začínáme. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ita Grafoman

Registrace: 3.10. 2009 Příspěvky: 679 Bydliště: Č.Budějovice
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 1582 Bydliště: Praha - Řepy
|
Zaslal: po srpen 09, 2010 10:11 am Předmět: |
|
|
No v každém případě není od věci vzít si na ruku o kterou opírám šíp rukavici. _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 1582 Bydliště: Praha - Řepy
|
Zaslal: ne srpen 08, 2010 4:54 pm Předmět: |
|
|
No pokud se mi během střelby nějaký šíp poškodí, dávám ho do toulce obráceně, abych ho v zápalu boje nezaložil. Je-li šíp nalomený tak ho zlomím úplně. Jinak nalomené šípy nelepím kvůli bezpečnosti. _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Drobcek Stálý přispivatel

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 365 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: ne srpen 08, 2010 3:54 pm Předmět: Bezpečná výbava |
|
|
Ahoj, nevim kam tohlé téma přesně zařadit,
ale po poslední zkušenosti, jen připomínám, že je dobrý pravidelně kontrolovat výbavu, a přemýšlet o její kvalitě.
Věřím, že většina z vás to má pořešený, ale třeba jen pro nováčky střelce taková zkušenost, při výstřelu mi prasknul dřevěný šíp a špona mi vletěla do ruky podél ukazováčku levé ruky ... je to humáč. Stačilo jen zkontrolovat šípy a možná krom obyčejného nátepníku, pořídit kožený nátepník spojený s rukavicí, a zranění by bylo mnohem menší ...
Nikomu to nepřeju, jen mi přišlo na mysl, že by bylo dobré to zmínit tady na fóru. Třeba bude méně postřelených
Pokud dojde k nějakému zranění, zapomeňte na hrdinství a čím dříve se vám dostane lékařské odborné pomoci, tím lépe. Zdravotníci doporučují v případě postřelení šípem v žádném případě šíp nevytahovat a čekat na odbornou pomoc.
Lukostřelba je krásná relaxace, meditace a koncentrace, jak říkal Kibe
ale pořád je to zbraň
to sem chtěl říct  _________________ ...cvič se v rytířství a uč se umění,
které tě ozdobí a v boji čestně poslouží... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|