Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
pallo007 Grafoman

Registrace: 17.9. 2007 Příspěvky: 1428 Bydliště: Senec
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 9:34 pm Předmět: |
|
|
Tecumseh napsal: | Jo 400-ka,inak je to tam v informáciách o fotografií napísane
Dík za uznanie snažím sa  |
jaj, nikdy ma nenapadlo kukat doprava:-))) ale aspon odhad mam:-)
pevna je fajn, len ma zaroven smolu ze je pevna:-))) _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
(It's not the wind, the bow nor the archer, its only God who brings your arrow to its target) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tecumseh Grafoman

Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 9:33 pm Předmět: |
|
|
Pevná som zabudol napísať ,nedá sa to tu upraviť  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tecumseh Grafoman

|
Zaslal: čt březen 10, 2011 9:31 pm Předmět: |
|
|
Jo 400-ka,inak je to tam v informáciách o fotografií napísane
Dík za uznanie snažím sa  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: čt březen 10, 2011 9:16 pm Předmět: |
|
|
Tecumseh napsal: | alwarez napsal: | Ke zviratum se nepriblizujeme ,ale na zvirata cekame ,trochu je zakrmime a cekame co prijde a pak treba fotime ...... |
Ja sa teda zvyknem približovať a oni tie zvieratá bývajú často aj zvedavé,hlavne srny a prídu často až ku mne ako tento pánko
https://picasaweb.google.com/Tecumseh68/ZvedavyKamos# vo finále bol asi tak 6-7 metrov,ale bol som už aj bližšie tak 2-3 metre viac to nebolo už mi nechcel zaostrovať teleobjektív  |
tak to bude nejaka 100-400... hm? moc pekne fotky... _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
(It's not the wind, the bow nor the archer, its only God who brings your arrow to its target) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tecumseh Grafoman

|
Zaslal: čt březen 10, 2011 8:51 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | Ke zviratum se nepriblizujeme ,ale na zvirata cekame ,trochu je zakrmime a cekame co prijde a pak treba fotime ...... |
Ja sa teda zvyknem približovať a oni tie zvieratá bývajú často aj zvedavé,hlavne srny a prídu často až ku mne ako tento pánko
https://picasaweb.google.com/Tecumseh68/ZvedavyKamos# vo finále bol asi tak 6-7 metrov,ale bol som už aj bližšie tak 2-3 metre viac to nebolo už mi nechcel zaostrovať teleobjektív  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
oravec Občasný přispivatel

Registrace: 5.2. 2009 Příspěvky: 287
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 8:36 pm Předmět: |
|
|
ja len ako ste spomínali že rozhodca asi bude neustále sliediť dookola či nejde strelec,to bolo pre toho kto bude rozhodca aby strelcov neposudzoval príliš prísne,veď napokon aj vy píšete že ste sa k zveri dostali na 12 metrov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 9:35 am Předmět: |
|
|
Ke zviratum se nepriblizujeme ,ale na zvirata cekame ,trochu je zakrmime a cekame co prijde a pak treba fotime ...... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 9:01 am Předmět: |
|
|
najblizsie k divokym zajacom som sa dostal na vzdialenost 12m .. fukal protivietor cize ma necitili |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

|
Zaslal: čt březen 10, 2011 8:59 am Předmět: |
|
|
z fotografie je problem urcit vzdialenost prave kvoli fokacii kedze dnesne fotoaparaty sa vyrabaju z roznou ohniskovou vzdialenostou . ... ale odhad 18-20 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

Registrace: 5.12. 2009 Příspěvky: 524 Bydliště: Vyškovsko
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 8:55 am Předmět: |
|
|
Myslím,že z fotky se těžko odhaduje vzdálenost a někdy je to těžké i při reálné skutečné velikosti. Zkusím tipnout 18m T.S. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Patrik11 Občasný přispivatel

Registrace: 27.11. 2010 Příspěvky: 159 Bydliště: Levice
|
Zaslal: ne únor 06, 2011 11:57 am Předmět: |
|
|
Fotky z prírody sa mi veľmi páčia...
Poznám u nás doslova rozprávkové miesta, čistinky a rokliny z ktorých by boli nádherné fotky.
Musím si fakt zaobstarať nejaký ten foťak... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
oravec Občasný přispivatel

Registrace: 5.2. 2009 Příspěvky: 287
|
Zaslal: ne únor 06, 2011 11:17 am Předmět: |
|
|
pozrite na toto https://picasaweb.google.com/oravec9876/Sr?authkey=Gv1sRgCIGvpdGTneiK4gE#5570493166498567938 čo myslíte aká bola tá vzdialenosť? niektorý z vás by ju možno zložil aj tým nožom ktorý bude mať na vystrúhanie luku chodím na huby a zver stretávam často.ak idete potichu tak vás niekedy ani nezbadá.táto si kľudne žrala,kým mala hlavu dole,stihol som z batoha vydolovať foťák. a možno že ma tie srnky už poznajú a vedia že nejdem po nich ale po nejaké drevo na luky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: ne únor 06, 2011 6:05 am Předmět: |
|
|
3D je sport a vsechny pokusy nejak imitovat loveckou lukostrelbu jsou znacne zkreslene, ukryt nekam 3D ,ze jej strelci musi hledat je nebezpecne i kdyz pouzivame normalni hroty ,ale nechtel byt jimi zasazem a rozhodne to neni pro ty kdo treba pouziva broadhead jak ukazoval Mysa jak Nemci to meli nekde povoleno ,az mi presel mraz po zadech a jasne tyhle spicky jsou vsude prisne zakazany a tak se pouze zkousi pred sezonou......
Navic nikdo nerozumi lovu lukem a to neni puska ,nepotloukame se nekde po poli a kdyz vidime nekde srnce 200 m daleko strilime za pomoci dalekohledu u luku zvire musi prijit k nam ,nebot ma 4 nohy a mi dve ,jak rychle vam behaji 3D ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CAJ Stálý přispivatel

Registrace: 29.7. 2009 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne únor 06, 2011 1:58 am Předmět: |
|
|
pallo007 napsal: | tento navrh od Lee je o kusok lepsi, suhlasim s nim... aj ked ta cast s rozhodcom ma celkovo svoje slabiny... ked budem robit rozhodcu, viem ze sa niekde objavi strelec a budem sa furt obzerat a sliedit dookola... zviera tak podla mna nefunguje... ma instinkty ale neverim ze ked sa pasie, obzera sa stale dookola:-) takze rozhodca asi nemoze spolahlivo simulovat zviera...
ale mozno sa mylim a niekto ma uvedie na pravu mieru... ak to bude alwarez, prosim max. rozsah 3 viet:-)))) |
S tím rozhodčím je to podle mne dost problém.
Pokud totiž nebude zvíře skutečně unikátně umístěné, tak na něj člověk narazí až když bude tak blízko od něj, že ho rozhodčí na 100% uvidí.
Moje zkušenosti se zvířaty jsou takové, že dělají většinou - kupodivu - dost randál (kromě dravců). Dupou, praskají pod nimi větvičky, hlasitě se prodírají houštím, kašlou, funí etc. Častěji jsem v lese asi na zvěř narazil po sluchu, než po zraku, zvlášť v nějaké trochu "přirozenějším" lese, kde je vidět tak na 30-50 m, jinak keře a mlází. Takže na pěti nebo i třech čtverečních kilometrech najít 3 sólo-zvířata, co se nehýbou a nevydávají zvuk ... a ještě nebýt viděn od člověka, co počítá s lovcem a nemá nic jiného na práci...
Navíc ta snaha o utajení významně zvyšuje nebezpečí pro lovce - jak člověk může vědět, že se za tím keřem, co je u zvířete, někdo neplíží?
Pokud živelně všichni půjdou na všechna zvířata a nebudou na sebe smět upozorňovat kvůli rozhodčímu, tak je to dle mne vážně velmi nebezpečné. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

|
Zaslal: so únor 05, 2011 11:22 pm Předmět: |
|
|
uz teraz sa tesim  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: so únor 05, 2011 10:49 pm Předmět: |
|
|
Dík...
Dve varianty, jedna pre drevokuchov, druhá bez kutlania luku (že nech si aj Palli strelí ) je dobrá myšlienka... možných variácií je mnoho.
Takže Zelí, Ivan, Lee, Tuláčik, píšem si vás... ...raz vám určite príde pozvánka. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: so únor 05, 2011 8:08 pm Předmět: |
|
|
tento navrh od Lee je o kusok lepsi, suhlasim s nim... aj ked ta cast s rozhodcom ma celkovo svoje slabiny... ked budem robit rozhodcu, viem ze sa niekde objavi strelec a budem sa furt obzerat a sliedit dookola... zviera tak podla mna nefunguje... ma instinkty ale neverim ze ked sa pasie, obzera sa stale dookola:-) takze rozhodca asi nemoze spolahlivo simulovat zviera...
ale mozno sa mylim a niekto ma uvedie na pravu mieru... ak to bude alwarez, prosim max. rozsah 3 viet:-)))) _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lee Nováček

Registrace: 9.6. 2009 Příspěvky: 137
|
Zaslal: so únor 05, 2011 7:10 pm Předmět: Re: Trochu iné 3D |
|
|
[quote="Elév"]
Tiež sa mi velmi páči to známe: "Najlepší lukostrelec je ten, čo vbehne do lesa s nožom a vráti sa z neho s lukom, šípmy a kusom masa."
Výborný nápad Elév ,je vidět že v některých z nás ještě pořád vře krev dávných předků lovců Taky mě vždycky napadne na 3D soutěži jestli skupina supících "lovců" kteří při sebemenším kopci těžko popadají dech a potom co si odpočinuli na židličce a pojedli vydatnou svačinku se snaží svým slabým , hlučným BB dopravit za normálních okolností neškodný tenoučký lehký karbonový šíp přesně na komoru-omlouvám se všem BB ale nepřipadá mi to to pravá lovecká lukostřelba.
Tvůj nápád je visionářský ale myslím že má spoustu slabých míst pro realizaci . Asi je málo lukostřelců kteří si dokážou v tak krátké době vystrouhat aspon trochu funkční luk a šípy(i když chápu že hlavně o tyto lidi ti šlo )
myslím že na začatek by bylo celkem fajn a časově méně náročné - svůj luk,dřevěné šípy,mapa, kompas ,neznámá trasa třeba 5km do loviště +1km okruh kde bude zvíře s rozhodčím( každý střelec odloví ,nebo neodloví 1 zvíře -odlovené zvíře si ale taky na vlastním hrbu odnese:-) -klidně i v určitém časovém limitu.
Počet lovců ´= počet rozhodčích - druhý den se navzájem vymění.
Na jedno zvíře by asi nemělo střílet víc střelců -zvlášt když nemají být prozrazeni -to bych se asi jako rozhodčí necítil uplně bezpečně
na zvíře by se mohlo střílet jen z boku kdy je broadside -opět aby byl rozhodčí v bezpečí a celé by to bylo asi dost náročné na umístění zvířete -(vysoká tráva ,nerovný terén kde je možno se skrýt atd....) -pokud by teda neměl byt lovec prozrazen .
Cela ta lovecká legrace by si myslím mohla být tak pro nanejvýš 20 lidí a k disposici by bylo nutné dostatečně velké loviště
Nápad je to ale výborný . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CAJ Stálý přispivatel

Registrace: 29.7. 2009 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha
|
Zaslal: so únor 05, 2011 12:01 am Předmět: |
|
|
Hodně dobrý nápad.
Zatím nejzajímavější 3Dčko, o jakém jsem slyšel. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

|
Zaslal: pá únor 04, 2011 10:23 am Předmět: |
|
|
Ivan napsal: | Také se mi to zamlouvá a v té původní nezměkčené verzi.Tady přece nikdo nepožaduje výrobu vymazleného Holmíka ale upravený čerstvý lískový prut by zadání splnil docela dobře.  |
Moje slova  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2010 Příspěvky: 441
|
Zaslal: pá únor 04, 2011 10:16 am Předmět: |
|
|
Také se mi to zamlouvá a v té původní nezměkčené verzi.Tady přece nikdo nepožaduje výrobu vymazleného Holmíka ale upravený čerstvý lískový prut by zadání splnil docela dobře.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zeli Grafoman

Registrace: 17.8. 2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: čt únor 03, 2011 8:44 pm Předmět: |
|
|
Elév napsal: | by ste mohli dostať... asi aj kus dreva, nech neklčujete lesy... |
Aha, to jsem se chtěl zrovna zeptat jak to myslíš s materiálem na luk. Von syrovej klacek čerstvě uříznutej by asi blbě fungoval.
Nebo by si účastník mohl přivézt svůj a rozhodčí by jen ohlídal, aby to nebylo předem moc opracovaný ( maximálně třeba štíplá půlka nebo čtvrtka).
Sere mě že vod vás bydlím tak daleko, šel bych do toho. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

|
Zaslal: čt únor 03, 2011 6:46 pm Předmět: |
|
|
Mas pravdu .... osobne sa takej akcie teda chcem zucastnit a mozes so mnou pocitat . Pre mna je to lakave |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: čt únor 03, 2011 12:47 pm Předmět: |
|
|
Zlatíčka, neriešte tu prosím organizáciu, ani kto bude pri terčoch. To je moja starosť. Vy len napíšte, či by ste sa takejto tvrďárny zúčastnili or not!!!
Myslím že ludí schopných za tri hodiny ostrúhať papek, tak aby dostrelil 60m je tu dosť. A pierka by ste mohli dostať... ale celé, žiadne krásne nastrihané a vybrúsené morky z eshopu a asi aj kus dreva, nech neklčujete lesy... ...zvyšok by bol na vašej fantázii, znalostiach a zručnosti... velká výzva!!!
Ak sa nájdu piati, tak to urobíme... Myslím, že cena pre víťaza, by bola ozaj honosná... a nejaký certifikát o absolvovaní, by mal tiež svoju váhu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: st únor 02, 2011 10:23 pm Předmět: |
|
|
Elév napsal: | cornus napsal: | Nebolo by to nefér ak by súťažili lukári s nelukármi? |
To je ich vec... ak by sa na to dali, vedeli by predsa do čoho idú.
A keď nad tým tak premýšlam, možno by stačil aj jeden terč a strážiť by ho mohol Pallo...
No, bolo by to tvrdé, ale o to vačší zážitok, nie? |
preco ja??? ja nevydrzim cely den na jednom mieste a navyse ako pise tulak, bezpecnost rozhodcu nadovsetko:-) _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

|
Zaslal: st únor 02, 2011 10:22 pm Předmět: |
|
|
inak sa mi ta myslienka pozdava cim dalej tym viac ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

|
Zaslal: st únor 02, 2011 10:16 pm Předmět: |
|
|
pre zaciatok by asi bolo vhodne povolit sipy aj s operenim , tetivovy material ... 3 terce ... a jeden jediny opereny sip .... tetiva a noz ...a dvca hroty co vy na to ? ak strelec sip strati bude nuteny improvizovat |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|