Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
pallo007 Grafoman
Registrace: 17.9. 2007 Příspěvky: 1428 Bydliště: Senec
|
Zaslal: pá květen 17, 2013 2:37 pm Předmět: |
|
|
Jan napsal: |
Ještě moje poznatky jsou, že dřív než musím měnit brka, tak zlomím nebo ztratím šíp.
|
a totok je velka pravda:-) _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
(It's not the wind, the bow nor the archer, its only God who brings your arrow to its target) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jan Stálý přispivatel
Registrace: 5.4. 2010 Příspěvky: 414
|
Zaslal: pá květen 17, 2013 1:02 pm Předmět: |
|
|
Dusan dík, jsem rád, že se tím tady na foru někdo zabýval.
Je to anglicky, je to na stránkách dominantního výrobce peří, ale má to hlavu a patu.
Ještě moje poznatky jsou, že dřív než musím měnit brka, tak zlomím nebo ztratím šíp.
brko ze zlomených šípů seřezávám a příp. použiji na opravu jiných šípů.
Dobře sladěný luk a šíp slušně střílí i za mokra, kdy peří není ve 100% kondici.
Šípy na ryby mám s plastovými, normálně peří, vše 5 palců parabol.
Parabol. peří sice není tak hezké jako shield, ale je nižší a tvarově stabilnější. to jsou moje zkušenosti. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: pá květen 17, 2013 12:29 pm Předmět: |
|
|
Jan napsal: | http://www.trueflightfeathers.com/facts.htm |
dik za clanok |
|
Návrat nahoru |
|
|
dusanmartis Nováček
Registrace: 25.1. 2012 Příspěvky: 118
|
Zaslal: pá květen 17, 2013 10:32 am Předmět: |
|
|
No ja som sa narobil s prirodnymi kridelkami ako vol a vykaslal som sa na secky predsudky. drbol som plastove kormidla na drevo a som spokojný maximalne. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fifa Občasný přispivatel
Registrace: 29.7. 2010 Příspěvky: 224
|
Zaslal: st květen 15, 2013 1:27 am Předmět: |
|
|
sorry za off topic, ale vzdycky me pobavi, kdyz vidim na soutezi chlapiky krasne ohaknute v dobovych hadrech, rezne platno, vsude sama kuze toulce s vytlacovanymi ornamenty v nich krasne prirodni sipy....a na nich igelitovej pytlik _________________ Elite Archery GT 500
Bowtech Infinity Edge
Hoyt Podium |
|
Návrat nahoru |
|
|
tulak77 Grafoman
Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: út květen 14, 2013 8:10 pm Předmět: |
|
|
bowhunter ja som pani Tulakovej na duralove sipy nalepil prirodne perie ... vyzera to super horsie je to s lepenim .... treba ich este oviazat hodvabnou nitou v pripade zlyhania lepidla ... ina na pekny hlinik je to krasna kombinacia |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
Registrace: 14.6. 2010 Příspěvky: 653 Bydliště: Zvolen
|
Zaslal: út květen 14, 2013 7:49 pm Předmět: |
|
|
ja mam na streleckom okne nalepený len kus kože.. takže nepoužívam vôbec žiadnu základku.. preto ma to zaujíma.. kvôli súťaži by som si tiež rád kúpil nejaké karbony prípadne hliník.. videl som už strielať takýmto spôsobom aj plastové krídla.. preto ma to zaujímalo.. čítal som práve o tom ako je to nemožné a nevhodné na použitie.. že plast sa neprispôsobý "základke" tak jak perie.. používam dlhé 5" perie.. to je dalšia vec ktorú by som chcel zmeniť.. skúsim sadu s 4" perím..
musím si vyskúšať tie karbony s plastom.. až potom sa rozhodnem či do toho idem alebo nie.. _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: út květen 14, 2013 6:29 pm Předmět: |
|
|
bowhunter123 napsal: | je vôbec možné použiť plastové pierka bez základky ???
niekde som čítal že nie.. toto by ma teda preto zaujímalo..
ja používam len perie.. ale okrem toho že je krásne nevidím jeho výhody asi v ničom inom..
rýchlo zvlhne a deformuje sa.. |
Samozrejme, že je to možné,ak teda nepovažuješ za zakládku toto http://www.alexbow.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=178 strieľam karbóny z plastovými pierkami celú zimu aj keď prší respektíve je mokro, dreváky s perím používam len keď je pekný čas |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jekyl Nováček
Registrace: 26.9. 2010 Příspěvky: 98 Bydliště: Česká Lípa
|
Zaslal: út květen 14, 2013 5:28 pm Předmět: |
|
|
No jo, Samick to je luk! Vždycky jsem po takovém toužil _________________ Bohatým bral a chudým dával |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jan Stálý přispivatel
Registrace: 5.4. 2010 Příspěvky: 414
|
Zaslal: po květen 13, 2013 9:18 pm Předmět: |
|
|
http://www.trueflightfeathers.com/facts.htm
dost z tohoto článku mám vyzkoušeno na vlastní kůži a musím potvrdit.
pamatuji dobu, kdy v hale střílel ferda hadaš trubky s velkým průměrem a peřím cca 3 až 4 palce. už nevím, jestli to bylo kladkou nebo reflex olympijským lukem.
vše má své výhody a nevýhody. |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
Registrace: 14.6. 2010 Příspěvky: 653 Bydliště: Zvolen
|
Zaslal: po květen 13, 2013 6:46 pm Předmět: |
|
|
je vôbec možné použiť plastové pierka bez základky ???
niekde som čítal že nie.. toto by ma teda preto zaujímalo..
ja používam len perie.. ale okrem toho že je krásne nevidím jeho výhody asi v ničom inom..
rýchlo zvlhne a deformuje sa.. _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: po květen 13, 2013 6:28 pm Předmět: |
|
|
Dušane, jaké je ekonomické pozadí netuším, ale hádám, že ve vrcholovém sportu už na půl Eura za kormidla nesejde.
Beru to jen technicky a myslím si, že s peřím se nikdo mistrem světa nestane, nemá tu rovnoměrnost, nedá se "zarolovat" atd.
Ale třeba se mýlím... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: po květen 13, 2013 2:47 pm Předmět: |
|
|
JardaM napsal: |
Všechno má svá plus i mínus, ale na MS a OH používají plast. Proč asi? |
zeby preto, lebo na plaste sa da komercne ovela viac uletiet a hlavne zarobit, nez na peri? |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: po květen 13, 2013 1:40 pm Předmět: |
|
|
Ono záleží na účelu, jestli se chceš trefovat nebo máš luk na parádu.
plast x peří, to je jako kůň x auto. Kůň je pěknější, tradičnější, ale když chceš někam dojet, jedeš autem.
Všechno má svá plus i mínus, ale na MS a OH používají plast. Proč asi? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Honza Holík Nováček
Registrace: 7.4. 2008 Příspěvky: 114 Bydliště: Sokolov nebo Netolice
|
Zaslal: po květen 13, 2013 1:04 pm Předmět: |
|
|
díky
mám Samic leopard II 40 liber |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jekyl Nováček
Registrace: 26.9. 2010 Příspěvky: 98 Bydliště: Česká Lípa
|
Zaslal: ne květen 12, 2013 10:29 pm Předmět: |
|
|
Podle toho, jaký máš luk. jestli máš BB-tak peří není vhodné. Jestli máš longbow nebo reflexní luk-běž do peří. Je to jenom na tobě, jen nevymysli nějakou bejkárnu _________________ Bohatým bral a chudým dával |
|
Návrat nahoru |
|
|
Honza Holík Nováček
Registrace: 7.4. 2008 Příspěvky: 114 Bydliště: Sokolov nebo Netolice
|
Zaslal: ne květen 12, 2013 10:15 pm Předmět: Letky peří nebo plast |
|
|
Ahoj,
mám šípy Easton Powerflight s péřovejma letkama a mají spoustu nešvarů (v mokru zplihnou, v trávě se deformujiu, rychleji ztrácí rychlost atd.) nadruhou stranu při výstřelu se letky pěkně skládají na zakládce a jsou nesrovnatelně hezčí . Mám dilema. Strhat peří a dát tam plastové? Nebo ho tam nechat.
díky za názory
Honza |
|
Návrat nahoru |
|
|
|