Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
imago Stálý přispivatel
Registrace: 23.12. 2011 Příspěvky: 432 Bydliště: Brno
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: st prosinec 18, 2013 7:37 pm Předmět: |
|
|
Imago má pravdu, já jsem luk složil v životě jednou, když jsem jel do Šenova
Ty udělátka, na která se ptáš, neznám, ale dovedu si představit, že když ta dvě oka tětivy dáš k sobě a zachňapneš je obyčejným kolíkem na prádlo (s pružinkou) tak, že oka navlečeš na jednu čelist a sevřeš, tak se ti už nemůžou rozmotat |
|
Návrat nahoru |
|
|
milanponicky Nováček
Registrace: 11.12. 2013 Příspěvky: 8 Bydliště: Banská Bystrica
|
Zaslal: st prosinec 18, 2013 5:53 pm Předmět: Tetiva |
|
|
Ďakujem veľmi pekne za tip na skladanie tetivy. Vôbec som nevedel že existuje spôsob ako tetivu poskladať tak aby sa nerozplietla. Ja ju voskujem po každej streľbe a vosk zohrejem trením handry, tak ako sa má. Budem veľmi vďačný ak si spomenieš na tú vec na skladanie |
|
Návrat nahoru |
|
|
imago Stálý přispivatel
Registrace: 23.12. 2011 Příspěvky: 432 Bydliště: Brno
|
Zaslal: út prosinec 17, 2013 4:21 pm Předmět: |
|
|
Jasně, že když skládáš luk do batohu, tak ramena sundáváš a tětivu taky, zvlášť, pokud máš ILF zámky, kdy ramena jen vysuneš z madla. (JardaM s lukem necestuje, jen ho nosí z domu na zahradu - ne?). Očka tětivy prostrčíš jedno druhým a pak ještě znovu do sebe, tím konce tětivy zafixuješ, aby se tětiva nerozmotávala. Anebo se na to prodává takový bazmek, do kterého koncová očka tětivy zastrčíš a ona tam drží. Většina tětiv se voskuje, ale některé ne - S1, S3, pak se po uvolnění tětivy z luku vlákna rozlézají od sebe. Natáčet by se měly všechny tětivy, myslím, že min. 10 otáček, ale směrodatné je nastavení nejvhodnějšího předpětí, které se právě natáčením nastavuje. Pokud tětivu voskuješ, musíš taky vosk třením zažehlit mezi vlákna, ty pak drží u sebe opravdu dobře. |
|
Návrat nahoru |
|
|
milanponicky Nováček
|
Zaslal: út prosinec 17, 2013 3:55 pm Předmět: tetiva |
|
|
Ahoj,ďakujem za odpoveď. Zložiť luk som myslel že keď ho dávam do ruksaku a chcem odmontovať ramená a vtedy dávam tetivu úplne dolu. Začínam si myslieť že sa s tým asi nič nedá robiť. Budem to musieť pretrpieť . Pri streľbe mi to nevadí, a nemá to vplyv ani na kvalitu tetivy. Len mi to vadí dizajnovo |
|
Návrat nahoru |
|
|
JardaM Grafoman
Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: út prosinec 17, 2013 6:23 am Předmět: |
|
|
Milane,
nevím co myslíš tím "zložit luk". Ani sportovní luk se běžně neskládá (nerozkládá), zůstává vcelku, jen tětiva se povolí, ale zůstává navlečená na rameni, takže se nemůže rozmotat. Když tětivu z luku sundáš úplně, skutečně se může poněkud rozmotat, změní se tím počet jejich závitů a tedy její délka a tím pádem výška předpětí v luku a to je špatně .
Ale možná jen nerozumím, o co jde. |
|
Návrat nahoru |
|
|
milanponicky Nováček
|
Zaslal: po prosinec 16, 2013 7:41 pm Předmět: tetiva |
|
|
Stále si ju natáčam na jednu vzdialenosť,teda aspoň podľa pravitíka a viac alebo menej ju netočím. To som ešte neskúšal.Materiál neviem vôbec. Viem len že je červená ...a je na športové luky |
|
Návrat nahoru |
|
|
fedosteve Stálý přispivatel
Registrace: 21.12. 2011 Příspěvky: 447 Bydliště: Svätý Jur
|
Zaslal: so prosinec 14, 2013 6:24 pm Předmět: |
|
|
Mňa napadla možno blbosť - Máš tú tetivu dobre natočenú?
Prípadne si tetivu trochu "odtoč", navoskuj a znovu "zatoč", vlákna by sa mali k sebe "zlepiť". Po navoskovaní samozrejme tetivu "vyšúchať" handričkou rýchlym trením aby sa vosk dostal na jednotlivé vlákna. |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
milanponicky Nováček
|
Zaslal: st prosinec 11, 2013 9:00 pm Předmět: tetiva |
|
|
Ahojte.prosím Vás o radu. Mám nový luk a poctivo si voskujem tetivu ale akosi sa mi nechcú vlákna spojiť. Vždy keď luk zložím tak sa mi rozpletie na jednotlivé vlákna. Po zložení luku pred strieľaním sa to vždy napraví a je to v poriadku ale vadí mi to keď vidím že to zle vyzerá. Chalani od nás s klubu majú tetivu v kuse a povedali mi že je to normálne.Nemáte nejaký tip?Ďakujem |
|
Návrat nahoru |
|
|
Serža Nováček
Registrace: 25.6. 2013 Příspěvky: 95 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út červenec 09, 2013 6:02 pm Předmět: |
|
|
asi bych tam natáhl nějakej obyčejnej špagát, jen abys ten luk dostal do toho stavu "jako s tětivou" a pak si ten špagát změřit a podle toho koupit tětivu... _________________ Excalibur Matrix 380, Ragim Impala Black 62"/35lbs, Ragim Taiga 48"/30lbs, ČZ Scorpion EVO3 S1, Glock 19 gen2, KAHR PM45, Fabarm MARTIAL Pistola 12/76, Remington 700/AICS |
|
Návrat nahoru |
|
|
oooondrej17 Nováček
Registrace: 15.2. 2011 Příspěvky: 111 Bydliště: Slovakia
|
Zaslal: út červenec 09, 2013 4:18 pm Předmět: |
|
|
O aký luk sa jedná?
Nejaká značka, názov, obrázok?
Existuje aj možnosť zmerať pôvodnú tetivu, a napísať mail tomu pánovi, on by si s tým dal určite rady. _________________ Heroes are not born, they have to be made.
Hoyt Rampage M4
Trophy Ridge Hit-Man 5
Carbon Express Ultra Shock
NAP Quicktune 800
Samick SLB 2 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mortalitas Nováček
Registrace: 11.9. 2012 Příspěvky: 1
|
Zaslal: út červenec 09, 2013 2:23 pm Předmět: Tětiva |
|
|
Zdravím, asi před šesti, sedmi lety mi, jakožto dítěti, daroval k narozeninám strejda takový ten klasický, cvičný luk. Od té doby jsem občas, když byla, nálada střílel jen tak doma do terče. Dneska jsem však měl smůlu a hned při prvním výstřelu mi praskla tětiva (není se čemu divit, už byla za ty roky přeci jen trochu opotřebená). Chtěl bych si tedy pořídit novou (našel jsem třeba tohle - http://www.luky-sipy.cz/lukostrelecke-potreby/tetivy-a-prislusenstvi/nekonecna-tetiva-custom-b-500-da), ale nevím jak zjistit požadovanou délku luku - krabici ani manuál, které jsem dostal s lukem, už nemám a na googlu jsem nějak nic nenalezl.
Předem děkuji za rady
S přáním pěkného dne,
Honza |
|
Návrat nahoru |
|
|
|