No,podľa mňa 2-4 tréningy za mesiac je o ničom aj keby si tam strávil 10 hodín, ešte tak týždenne, to by šlo, inak to nemá cenu, ozaj len tak vypustiť pár šípov pre zábavu, veď už to niekam doletí .
Ahoj.
U Standy si vyzkoušíš a bude ti kvalitně vysvětleno vše z oblasti sportovní lukostřelby. Rozhodně to není špatný úvod do lukostřelby obecně. Pokud se budeš chtít seznámit i s tradičtějším pojetí budeš muset oslovit i někoho jiného a pravděpodobně se jet podívat na nějakou takovou sešlost ( turnaj ). Potřebné informace a kontakty najdeš jistě zde na foru.
Četnost treninku je věc individuální a záleží i na tom s čím se člověk spokojí, samozřejmě platí jako v jakékoli jiné lidské činnosti, čím více tím lépe.
Ať se daří. _________________ "Cynismus je jen adekvátní reakce na zaostalost lidstva"
Zaslal: st únor 05, 2014 7:58 pm Předmět: Další začátečník
Zdravím všechny,
pohrávám si s myšlenkou vyzkoušet lukostřelbu. Prolezl jsem diskuse a články a rád bych zdejší komunitu poprosil o potvrzení a/nebo doplnění postupu, který jsem si z různě sepsaných rad poskládal. Podotýkám že jsem pracující kancelářská krysa z Prahy, ale pohyb mi úplně cizí zase není.
1) Domluvím se na Tyršově vrchu a zaplatím si pár hodin (mám to velmi blízko svého bydlení)
2) Zkusím si různé možnosti (podle toho co tam vlastně nabízejí), abych zjistil, co mě láká
3) Kupovat si nic nebudu, dokud si neuspořádám v hlavě, jestli mě to baví a jaká forma lukostřelby mě nejvíc láká, protože nemá smysl kupovat vybavení levné - úspora finanční by se mohla podepsat na horším dojmu ze sportu, protože mi bude spíš na překážku než ku pomoci. Holt mě to bude stát něco na půjčovném.
Vynechal jsem něco podstatného?
Případně mám si na střelnici na Tyršově vrchu dát na něco pozor? Můžu tam vyzkoušet všechny varianty lukostřeleckého sportu, nebo si pro nějaké musím dojet jinam (v tom případě kam)?
A kolik by tak měl začátečník strávit času tréninkem. Podotýkám, že už pár let mám své vlastní povinnosti, takže to vidím tak na 2-4 tréninky měsíčně (vždycky v neděli, když nebudu mít povinnosti jiné, což občas mám). Je to dost? Počítám zatím s hodinovým tréninkem. Nebo mám spíš chtít dvouhodinové bloky (volné mám prostě 2-4 neděle v měsíci).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.