Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
halooooo Občasný přispivatel
Registrace: 19.2. 2013 Příspěvky: 155 Bydliště: Veľký Krtíš, Slovakia
|
Zaslal: pá leden 20, 2017 12:00 am Předmět: |
|
|
Diky za link _________________ excalibur equinox, lumizone 2-4 x 40 s podsvietením |
|
Návrat nahoru |
|
|
Scootr Grafoman
Registrace: 4.10. 2011 Příspěvky: 2682 Bydliště: Německo někdy ČR
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Zaslal: čt leden 19, 2017 12:15 am Předmět: |
|
|
Scootr: Teraz som ti moc nerozumel ako si to myslel s tym loveckym hrotom a letkou. _________________ excalibur equinox, lumizone 2-4 x 40 s podsvietením |
|
Návrat nahoru |
|
|
Scootr Grafoman
|
Zaslal: čt leden 05, 2017 3:36 pm Předmět: |
|
|
Není tak důležité kde máš břit a kde letku, hlavně aby jsi to měl daný rovně a šíp ti za letu nerotoval ve špatné ose. _________________ Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Zaslal: ne leden 01, 2017 10:52 am Předmět: |
|
|
Diky. Tiez som vedel tak ze celistve hroty by sa mali davat zaroven s letkami
_________________ excalibur equinox, lumizone 2-4 x 40 s podsvietením |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
Registrace: 30.1. 2013 Příspěvky: 721 Bydliště: Hrubý Jeseník
|
Zaslal: ne leden 01, 2017 12:37 am Předmět: |
|
|
Vyzkoušej a uvidíš většinou se dávají trojbřité hroty zároveň s letkami. Ale co střelec, to jiný názor. Taky záleží na kuši. Tak jak s každým typem kuše musíš zvolit jinou techniku střílení, tak i pro lovecký šíp si musíš najít tu správnou kombinaci. _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Zaslal: so prosinec 31, 2016 9:36 pm Předmět: |
|
|
Caute. Ako natacate letky voci loveckemu hrotu ? U mna sa jedna o sip easton bloodline 22 s letkami BTV 3 a hrot je od NAP-u Hellrazor. Diky _________________ excalibur equinox, lumizone 2-4 x 40 s podsvietením |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
|
Zaslal: pá červen 12, 2015 12:39 pm Předmět: |
|
|
S tím narovnáním jsem si to myslel...S tou nestabilitou dík za info, peněženka ušetří nějakou kačku _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
Registrace: 23.5. 2012 Příspěvky: 1399 Bydliště: zvolen
|
Zaslal: pá červen 12, 2015 10:10 am Předmět: |
|
|
ja osobne nemám no na poslednej súťaži vlani ( Králiky - Banská Bystrica) jeden chalan lukostrelec ich ukazoval a konštatoval že viac ich kupovať nebude vraj su nestabilné a nesmú byť o nič opreté dokonca je problém ich povyrovnávať hm.. _________________ pivo konzumujte správne chladené
excalibur exocet, twilight DLX |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
|
Zaslal: pá červen 12, 2015 9:02 am Předmět: |
|
|
Máte kluci zkušenost s těmi smršťovacími letkami? https://www.youtube.com/watch?v=62rxxrd92wA _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Matrix 380 Občasný přispivatel
Registrace: 8.2. 2014 Příspěvky: 269
|
Zaslal: pá květen 29, 2015 10:20 am Předmět: |
|
|
KOŘEN napsal: | ...s těmito třemi druhy šípů jsem dal 3 série a pokaždé dopadly shodně - žlutá uprostřed, zelená nahoře a červená dole a dokonce i stranová odchylka byla shodná - samozřejmě v mezích přesnosti... |
tak je všetko presne tak, ako má byť
každý sme nejak inak úchylný; mňa zas viac zaujíma, aké sú odchylky a pri akej vzdialenosti sú významné pri rôznych loveckých hrotoch, ktoré mám k dispozícii; na testovanie je to dosť náročné, pretože to ničí terčovnice a niekedy aj hroty
iste, treba používať jeden a ten mať otestovaný, ale občas je vhodné použiť aj čosi iné... _________________ osok only |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 11:49 am Předmět: |
|
|
Asi ano, 12 grainů navíc + větší tření způsobuje propad _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Scootr Grafoman
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 11:46 am Předmět: |
|
|
Diablo jsou lehké, BTV letka je velké tření a Blazer ti umožňuje střed na která to máš nastřílené _________________ Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence. |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 11:21 am Předmět: |
|
|
Matrix 380 >> já střílím jen s těmi Bloodliny se žlutýma blazerama. Ostatními šípy jsem nestřílel už hezky dlouho. Nyní jsem je vzal na louku, protože mě zajímala přesnost a odchylka v šípech.
S těmito třemi druhy šípů jsem dal 3 série a pokaždé dopadly shodně - žlutá uprostřed, zelená nahoře a červená dole a dokonce i stranová odchylka byla shodná - samozřejmě v mezích přesnosti.
Scootr >> ok tady jsou náměry šípů:
18'' Diablo - hrot 150 grainů + šíp bez hrotu 250 grainů = 400+-2 grain
20'' Bloodline + BTV letky - hrot 146 grainů + šíp bez hrotu 310 grainů = 456+-2 grain
20'' Bloodline + Blazer letky - hrot 146 grainů + šíp bez hrotu 298 grainů = 444+-2 grain
Rozdíl mezi Bloodline s Blazerama a Diably je cca 44 grainů. Rozdíl mezi Bloodline s BTV a Blazerama je 12 grainů. Výškový rozdíl téměř shodný _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Scootr Grafoman
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 10:37 am Předmět: |
|
|
Pokud nástřel máš na 30 metrů stejný tak pak to vidím v odporu 2-4".
Diablo má jaké hroty? Odvaž každý druh šípu a pak to sem dej i s váhami hrotů. _________________ Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 10:19 am Předmět: |
|
|
dôležitejšie ako hľadať príčinu, prečo jedny lietajú tak a druhé inak je zistenie, že rovnaké šípy ti lietajú rovnako - máš ich uložené pekne po dvojiciach; samozrejme tri dvojice šípov raz vystrelené ešte nič nedokazujú, ale ak by bol výsledok opakovateľný, len by potvrdil staré známe - treba nájsť podľa možností "ideálnu" muníciu a používať len jednu rovnakú; pri prechode na inú len upraviť nastrelenie a znova pokračovať v používaní len jednej; to je jediná cesta dosahovania dobrých výsledkov _________________ osok only |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 8:53 am Předmět: |
|
|
Jo zapomněl jsem. 60 metrů + proměnlivý vítr. Většinou protivítr. _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Scootr Grafoman
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 12:06 am Předmět: |
|
|
Metry? _________________ Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence. |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
|
Zaslal: st květen 27, 2015 10:05 pm Předmět: |
|
|
Při dnešním zkoušení Fieldpodu jsem zůstal celkem v údivu. Zkoušel jsem vždy soustřel dvou šípů a šípů jsem měl 3 druhy. (Terčovnice je ostuda, ale to neřešte ) S každým šípem jsem mířil na pampelišku () uprostřed terčovnice.
Kuši mám nastavenou na prostřední šípy se žlutýma 2'' blazerama. Jedná se o 20'' Easton Bloodline mnou olepované. Vrchní šípy jsou jsou 18'' Excalibur -Easton- Diablo s 2'' Blazerama (asi - nejsou označené, ale mají totožný tvar jako Blazery, jen se mi zdají trošku měkčí). Diabla jsou o cca 45 grainů lehčí, tudíž chápu že šly výš. To že šly doleva může být způsobeno nalepením pod jiným úhlem než ty žluté - i když jsem se snažil o stejný úhel.
Udivení se dostavilo s nastřílením těch spodních šípů. Jedná se totiž o totožné šípy jako ty uprostřed akorát mají 3'' BTV letky. Chápu, že ty blazery jsou lehčí, ale jestli to na šípu udělá 5-10 grainů?
Čím to je způsobeno, že šly o tolik dolů? Čekal bych totiž opak a nebo stejnou úroveň - důvod? Protože BTV letky jsou nalepeny v ose šípu s 0°-0,5° natočením Blazery jsou nalepeny v ose ale s natočením okolo 2°. Takhle bych to chápal, že Blazery mají větší odpor vzduchu než BTV, na druhou stranu BTV mají větší plochu a tudíž by měly více třít o vzduch než Blazery. Je to dáno větší rotací, že šíp má plošší trajektorii? _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
|
Zaslal: so květen 23, 2015 10:41 pm Předmět: |
|
|
hledal jsem a nenašel. Má je Vidím na archery.cz za 5 Kč/ks. Tak se zkus poptat někoho z lukostřelců, kteří bydlí v okolí Prahy, jestli by ti pro ně neskočili a neposlali by ti je poštou. Popřípadě se domluvit s někým, kdo bude z jasy objednávat, že by ti je přibalil do objednávky a ty by ses s ním šábnul na dopravě atd. Klidně bych se nabídl, ale momentálně nemám potřebu z tama nic objednávat...
Jestli ti stačí 6 červených kusů, tak ti je klíďo zadáčo pošlu - nemám pro ně využití - když tak SZ _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: so květen 23, 2015 9:31 pm Předmět: |
|
|
Ľudkovia,dakú sa niekde na SK kúpiť BTV letky ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
|
Zaslal: pá duben 10, 2015 10:02 pm Předmět: |
|
|
Proč jsou na NAP Twister vyražené čísla v kolečku? Na jednom šípu mám třeba 5, 9, 14 na dalším 9, 9, 11. Udává to číslo něco nebo je to jen označení nějaké série? _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: út březen 10, 2015 7:09 pm Předmět: |
|
|
Vzdialenosť zadnej časti letky od konca končíku šípu je štandardne v rozsahu 25-38 mm, aspoň u luku je to tak a myslím,že to platí aj pre kušu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Zaslal: út březen 10, 2015 6:55 pm Předmět: |
|
|
asi presná miera neexistuje, ale všeobecne je dobre keď sú letky čo najviac v zadu (pri končíku); avšak pozor - netlač ich moc dozadu, lebo sa ti môže stať, že sa ti nebude dať správne zasunúť šíp do spúšťového mechanizmu, lebo letky nepustia - to som musel riešiť keď mi jeden predajca nalepil letky 1 cm od konca; keby bol dal 1 palec, bol by som v suchu
daj na radu od Brcka - lep podľa originálu (býva v rozpätí medzi 25 až 30 mm, s lumenokom aj cez 35 mm...) _________________ osok only |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
|
Zaslal: út březen 10, 2015 4:08 pm Předmět: |
|
|
tak to je jasný že v prostředku šípu budou na nic
Bude teda rozdíl, jestli bude letka těsně za končíkem nebo bude třeba 5 cm od něho? _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
BrckoSK Stálý přispivatel
Registrace: 14.9. 2011 Příspěvky: 446 Bydliště: Slovensko
|
Zaslal: út březen 10, 2015 4:03 pm Předmět: |
|
|
KOŘEN napsal: | Má nějaký vliv na šíp vzdálenost konce letky od končíku? Popřípadě existuje nějaké nepsané pravidlo, jak daleko by měla být letka vzdálená od končíku? |
Ano ma - stabilita sipu za letu. Vyskusaj si nalepit letky do stredu sipu ...
Vzdialenost od konca: neviem presne cislo ale ak mas original sip, tak si to zmeraj.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
KOŘEN Grafoman
|
Zaslal: út březen 10, 2015 3:31 pm Předmět: |
|
|
Má nějaký vliv na šíp vzdálenost konce letky od končíku? Popřípadě existuje nějaké nepsané pravidlo, jak daleko by měla být letka vzdálená od končíku? _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Strakáč! Občasný přispivatel
Registrace: 25.2. 2014 Příspěvky: 239 Bydliště: u Českých Budějovic
|
Zaslal: čt říjen 30, 2014 5:50 pm Předmět: |
|
|
spitamen napsal: | tri letky na kusu dava len moderny fantasta=vyrobca,historicke kuse mali vedenie sipky voditkom sipky na zaciatku sochy,teda rovna vodiaca plocha sipky sochy,alebo zliabok na sipku v takej hlbke aby sipka pri naklone kuse nevypadla..teda v ziadnom pripade nijaky zliabok hlboky 2cm.. ..suma sumarum to cini dve letky..punktum... |
jééé děkuji .. zase kousek historie tak jo .. dobrý je že už mi přišla ta losí korunka a rozměrama je na tom dobře a užstačí jen to udělat teoreticky by šlo z toho udělat 2 ořechy.. _________________ V celku rád používám slova "nevim" a "asi"
vím, že to není vhodný vyjadřování, ale doopravdy si nejsem ve vším jistej na 100%. |
|
Návrat nahoru |
|
|
spitamen Grafoman
Registrace: 17.11. 2010 Příspěvky: 2064 Bydliště: Vranov nad Toplou
|
Zaslal: čt říjen 30, 2014 7:13 am Předmět: |
|
|
tri letky na kusu dava len moderny fantasta=vyrobca,historicke kuse mali vedenie sipky voditkom sipky na zaciatku sochy,teda rovna vodiaca plocha sipky sochy,alebo zliabok na sipku v takej hlbke aby sipka pri naklone kuse nevypadla..teda v ziadnom pripade nijaky zliabok hlboky 2cm.. ..suma sumarum to cini dve letky..punktum... _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
Najsilnejsou zbranou cloveka je jeho mysel...
Zlo bude porazene vtedy,ak si dobro zachova svoju tvar... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Strakáč! Občasný přispivatel
Registrace: 25.2. 2014 Příspěvky: 239 Bydliště: u Českých Budějovic
|
Zaslal: čt říjen 30, 2014 1:32 am Předmět: |
|
|
ach jo a zase mě napadlo ....... tak .. teď nevím jak s letkama na šipkách u kuše teď fakt nevím 3letky vs. 2 letky na šipce.. asi 3 budou výc stabilní na všechny strany ale proč by se jinak někdy dávali i 2 nevím .. no ...
_... ..._
------> váš názor ?? <o> <o> <-----
-..,__,..-
_________________ V celku rád používám slova "nevim" a "asi"
vím, že to není vhodný vyjadřování, ale doopravdy si nejsem ve vším jistej na 100%. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|