Zaujímavé je na tom to,že pre Matrix 355-405 majú iný a pre pre 310-330 + staršie modely majú iný vyzerá,že by to asi nemuselo robiť dobrotu dať trebárs tú 380 na 330 žeby to už bolo pri tej slabšej libráži dosť na hrane a ten odpor by sa ešte zmenšil, terbárs by mal len 1,3-1,4 lb Hm napísť by bolo asi najlepšie, keby niekto znalý reči sa na to podujal...
Než TriggerTech změnil asi před dvěma měsícama (možno ještě dřív) svoje internetové stránky, tak tam nabízely tyto mnou už zmíněné modely PLUS dvoupolohový 1,5 lb pro Matrix 380. Do té doby to také ještě nabízeli jejich dealeři na svých eshopech. Proto uživatel Matrix 380 (ne moc dobře zvolený nick ) má doma dvoupolohový 1,5 lb pro svého Matrixa 380. Jak jsem už říkal, psal jsem do TT mail, proč tomu tak je, ale neodpověděli mi. Musím si založit nějakou emailovou adresu ...@gmail.com a pak možná odpoví.
Podle mě ti skopčáci to mají ještě v nabídce, protože objednali větší množství a leží jim to skladem. Možno by nebylo od věci napsat i do jejich eshopu a poptat se jich na to. _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou.
Díky za odpověď, myslel jsem si že moje angličtina je hrozná, ale ono je to ještě horší... takže pro starší modely nic..??
Samozřejmě že se dělá i pro starší modely. Jen musíš vybrat správný model. Velikost spoušťového mechanizmu (krabičky) je dle mého shodná a liší se jen střevama...
1) Dvoupolohová spoušť
*Model Hunter 2.5 lb a Target 1.5 lb je pro všechny starší modely kuší excalibur
*Model Matrix Hunter 2.5 - navrhnutý pro sérii Matrix a Micro
2) Jednopolohová spoušť
* Single Stage 2.5 lb pro všechny modely kuší
Prodejce (http://www.wyverncreations.com/) na svých stránkách ve zkratce uvádí následující:
* Dvoupolohový TT 2,5 lb je navržen tak, aby vypustil tětivu pod zátěží 2,5 liber, ale pouze v případě že síla nátahu kuše je 200 liber. Pokud je to víc, tak odpor spouště bude vyšší a obráceně.
* Dvoupolohový TT 2,5 lb pro Matrix je vyroben tak, aby vypustil tětivu pod zátěží 2,5 liber, ale pouze pro Matrix 380. I zde zase platí, že čím více liber na nátahu, tím více liber na spoušti a obráceně. Když dáš na Micro 2,5lb spoušť pro předchozí modely, bude mít spoušť odpor cca 2,6-2,7 lb, ale když tam dáš 2,5 lb spoušť pro Matrix 380, tak bude mít spoušť odpor cca 2,3-2,4 lb.
*Dále uvádí, že modely Vortex, Equinox a Ibex mají občas problémy s tím, že původní páčka spouště drhne o tělo kuše. Buď máš trochu obrousit tělo kuše (plast) nebo koupit tu červenou TT páčku. _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou.
Jak jsem psal, docela mě chod originálu mile překvapil, ale červík vrtá... Nebyl byl však problém na závodech, když mají minimální odpor 1,3 kg, údajně kvůli bezpečnosti...
...že pro starší modely je třeba pouze vyměnit stojinu spouště...
Co máš na mysli pod pojmem "stojinu spouště"?
beckett napsal:
...ale mám spíš pocit jestli tu spoušť není třeba ještě dokoupit navíc k TT.. Tedy pro model Equinox apod. .......
Pokud pojmem "spoušť" myslíš tu páčku, tak to je jen volitelné. Můžeš si tam nechat tu původní černou, no červená je tvarově trošku jiná a vypadá prostě lépe - jsou dvě rozdílné páčky. Každá je pro jiný typ pažby. _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou.
Musím tedy říct že jsem se spouští u svého Equinoxu zatím spokojen, a to mi bylo pořád říkáno, jak je tvrdá.. Moje závodní puška má sice spoušť na dotek, ale čekal jsem něco horšího... Nemám zatím k originálu výhrady.... Samozřejmě že na lepší se vždycky lépe a rychleji zvyká...
Můžu mít otázku.? Podle toho co sem dal Kořen jsem pátral na jejich stránkách a zjistil, nevím jestli dobrě, že pro starší modely je třeba pouze vyměnit stojinu spouště... Přijde mi to divné, moje angličtina není vůbec dobrá, ale mám spíš pocit jestli tu spoušť není třeba ještě dokoupit navíc k TT.. Tedy pro model Equinox apod. .......
to by mě také zajímalo, protože na US fórech jsou dvě frakce. Jedna početnější, která nedá na TriggerTech dopustit a považují ho za enormní zlepšení oproti originálu. A Druhá méně početnější, která tvrdí, že TT není zas takové zlepšení a že jejich spoušť na kuších Excalibur jim plně vyhovuje a nic proti ní nemají...
...môžem ťa ubezpečiť, že obe frakcie majú v zásade pravdu, pretože spúšte excalibur - aspoň tá moja určite - sú veľmi dobré a dá sa s nimi naučiť odpaľovať bez strhávania rany; a TT sú či to niekto chce alebo nechce uznať - ešte lepšie; ja osobne som veľmi rád, že som šiel do TT, aj keď prvé skúsenosti neboli o pocite výrazného rozdielu; ten rozdieľ tam ale je a ja by som už nechcel ísť s5;
a to, že sa spúšť TT vracia po prerušení odpalu do východiskovej polohy je čerešnička na torte ktorú ocenia hlavne lovci - tí rozvážni... _________________ osok only
http://www.eaglearchery.com/TriggerTech-Crossbow-Triggers-Matrix-Target-15/ tu ho mají taky, ale na oficiální stránce TriggerTechu už nenabízejí Target 1,5 pro matrixa...
Hmm to je zaujímavé na tej nemeckej stránke je pre staršie modely kuší + Matrix 310-330 zvlášť a pre Matrix 350-405 zvlášť, nakoniec je to ich oficiálny dealer tak hádam vedia čo predávajú
Jsi takový znalec, že potřebuješ tuto spoušť. Koupil bych to tak za rok až dva. Až se mi kuše trochu omrzí. Pak ti to zase vrátí tu radost ze střelby. Je to takzvaná nová krev.
to by mě také zajímalo, protože na US fórech jsou dvě frakce. Jedna početnější, která nedá na TriggerTech dopustit a považují ho za enormní zlepšení oproti originálu. A Druhá méně početnější, která tvrdí, že TT není zas takové zlepšení a že jejich spoušť na kuších Excalibur jim plně vyhovuje a nic proti ní nemají. Kdo ví jak to je
Mě spíš se*e, že už není v nabídce dvoupolohový TT 1,5 target pro matrixy 380...A zajímalo by mě proč. A taky by mě zajímalo, kdy konečně udělají e-shop na vlastních stránkách... _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou.
Všimli jste si, že Triggertech už nenabízí spoušťový mechanizmus Matrix Target 1,5? Nevíte proč tomu tak je? _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou.
neviem ako presne to tam funguje, treba overiť, ale ak som dobre pochopil, v tomto prípade je cena pevná, nedraží sa a tá cena je veľmi dobrá; rozhodne sa oplatí pokiaľ nebude treba platiť ešte nejaké vysoké poplatky navyše
zaujímavé to je preto že dostať to z Nemecka by mohlo byť teoreticky jednoduchšie ako zpoza mláky... treba zistiť _________________ osok only
dobrá otázka, to zaujímalo aj mňa
na pohľad vypadali v triggertechu širšie, ale bol to len optický klam - keďže sú svetlé na rozdiel od tmavých matrixových
osobne som mal názor, že by mohli byť už aj u matrixa v origináli širšie, ale meranie šublérou a pohľad z iného uhla ako keď je spúšť vmontovaná v tele kuše ma viedlo k zmene názoru; ono totiž každý ten háčik má 3mm, 6 mm opory je celkom dosť
ani hrubšie háčiky by neodstránili problém s namáhaním v mieste ohybu tetivy (pokiaľ by niekto nevymyslel megahrubé s patričným plynulým zakryvením ) _________________ osok only
Ještě bych se zeptal na jednu věc. Jak jsou na tom ty háčky, které drží tětivu při nabitém stavu? Jsou širší, užší nebo stejně tlusté oproti originálu? _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou.
každá bežná spúšť sa dá ladiť, ale nie každý pokus je šťastný; vedieť správne vyladiť spúšte chce aj nejaké skúsenosti alebo aspoň dobré rady od toho kto už tie skúsenosti má; alebo cesta pokus- omyl, ktorá ale nie je veľmi bezpečná - z vlastnej skúsenosti - malinká chybička pri leštení inkriminovaného miesta v spúšti a zlamovacia zbraň mi odpálila sama pri zaklapnutí hlavne; nie je to veda, len treba veľkú trpezlivosť a radšej vedieť ako len skúšať; samoodpal nie je žiadna sranda, ako viete, stalo sa to už aj matrixom 405 na original neupravených spúštiach
pri spúštiach fungujúcich na princípe trenia dielov o seba sa pri snahe vyladiť stáva ľahko z bezpečnej zbrane nebezpečná
na triggertechu je geniálne to, že pre bezpečné fungovanie nepotrebuje riešiť trenie, nakoľko súčiastky sa navzájom posúvajú nie prostredníctvom trenia, ale vďaka odvaľovaniu sa valčeka - trenie je teda prakticky nulové, odpor sa ladí silou pružiny a nie veľkosťou trenia a konštrukcia spúšte je úplne bezpečná z hľadiska nechceného samoodpalu _________________ osok only
Keď už sme u tej spúšte,skúšal niekto upraviť origoš spúšť od Matrixu,nájde sa tu zopár šikovných chlapov,dosť by so sa čudoval,keby to niekto neskúsil,myslím,že by to nemal byť až taký problém,síce to musí byť predcízna práca,ale myslím,že zvládnuteľná...
Registrace: 4.10. 2011 Příspěvky: 2682 Bydliště: Německo někdy ČR
Zaslal: út prosinec 23, 2014 2:49 pm Předmět:
nu asi uděláme nějakou velkou objednávku... _________________ Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
supr - díky. Když tak zkus udělat nějaké foto. Já právě taky dost váhám, jestli vzít jednopolohovou 2,5 lb nebo dvoupolohovou 1,5 lb. Každopádně na rozmýšlení ale bude ještě čas, po koupi Matrixa teď prostě nejsou zlaťáky. _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou.
ešte niečo - pôvodne som uvažoval o prevedení Single Stage, ktorá nemá žiaden volný chod a rovno odpaľuje ako pri napináčiku; avšak robia ju len s 2,5 lb odporom spúšte, čo teda nepripomína jemný napináčik na ktorý som inak zvyknutý, tak som radšej volil dvojkrokovú, ale zato skoro o polovicu jemnejšiu spúšť; ktovie, keby som mal možnosť najprv vyskúšať, možno by som volil inak, ale to sa už asi nedozviem, iba žeby si dakedy v budúcnosti kúpil aj syn a zvolil by single alternatívu... _________________ osok only
Paráda Matrix 380, velmi přínosné. Zeptám se ještě na pár věcí.
1) Jak dlouhý je krok spouště před výstřelem?
2) Jak je to řešeno s tou silou potřebnou k výstřelu? Počas propadu spouště je například 0,5 liber a těsně před výstřelem se to zvýší na 1,5 liber? Nebo je to nějak konstantní?
3) Na US fórech jsem četl, že někteří střelci měli po instalaci problém, že jim lučík dřel o bok těla a tak museli to tělo trochu obrousit. Co ty? Vše OK?
4) Nechal sis matrixovu spošť nebo sis koupil tu červenou triggertech?
5) Odkud si objednával?
dík
ad 1) a 2) - nemeral som na spúšti nejakou mierkou, ale mal som pocit, že volný chod je pravdepodobne rovnako dlhý a rovnako ľahký ako pri matrixovom, určite omnoho jemnejší ako 1,5lb; ten nárast na 1,5 je jasne identifikovateľný avšak tak ľahko prekonateľný, že odpal napriek očakávaniu prekvapí, je citeľne jemnejší ako matrixov a to ten môj pôvodný bol dosť jemný
ad 3) pôvodný mechanizmus bol osadený natesno, nechcel vôbec von a ja som nechcel páčiť nejakým skrutkovačom ani búchať kladivkom; po párminútovom zápase tlačením prstami to zrazu povolilo; no potom šlo rovnako ťažko založiť triggertech až zrazu vkĺzol dnu; charakterizoval by som to ako veľmi presné precízne osadenie, rovnako pôvodné ako aj triggertech; výsledok bezvadný, aj písmenká krásne vidno na rozdiel od niektorých ilustračných záberov z internetu
ad 4) kúpil som si tú červenú triggertech spúšť napriek tomu, že sa mi na obrázkoch z internetu nepáčila; netreba to, ale som rád že som ju vzal - je krásna - tá farba je naživo super a pri tej cene mechanizmu už na tej spúšti nič neušetríš; ešte raz - je krásna a patrí to k tomu, má aj trochu lepší tvar jazýčka
ad 5) priamo z triggertech prostredníctvom človeka žijúceho v Kanade... _________________ osok only
Paráda Matrix 380, velmi přínosné. Zeptám se ještě na pár věcí.
1) Jak dlouhý je krok spouště před výstřelem?
2) Jak je to řešeno s tou silou potřebnou k výstřelu? Počas propadu spouště je například 0,5 liber a těsně před výstřelem se to zvýší na 1,5 liber? Nebo je to nějak konstantní?
3) Na US fórech jsem četl, že někteří střelci měli po instalaci problém, že jim lučík dřel o bok těla a tak museli to tělo trochu obrousit. Co ty? Vše OK?
4) Nechal sis matrixovu spošť nebo sis koupil tu červenou triggertech?
5) Odkud si objednával? _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou.
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny Přejít na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.