Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jeneš Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radas Občasný přispivatel

Registrace: 24.2. 2010 Příspěvky: 252
|
Zaslal: po říjen 31, 2016 4:15 pm Předmět: |
|
|
No jasan
Mě fakt překvapil hlavně ten velkej reflex.
Co si tak vzpomínám, tak David myslím kdesi psal, že lepeňáky dělá s reflexem tak kolem desíti cenťáků a ten se zpravidla vytáhne skoro do roviny. Tohle mohlo mít i kolem dvaceti a ten luk vypadal střílenej.
V místě založení šípu to mělo kroužek z tenkýho plechu a ten byl celkem ošoupanej.
Jinak délka luku byla tak 170-180 cm a měl profil hlubokýho D. Rozměry profilu bohužel nevím.
Nátah podle mě míval standart, 28-30 palců, špíš ten kratší bych hádal. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

|
Zaslal: po říjen 31, 2016 9:43 am Předmět: |
|
|
Už jsem jich pár udělal, ale vždycky v kombinaci s bambusem. Jasan to velké natažení nemusí dlouhodobě vydržet. Záleží i na délce luku a délce nátahu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radas Občasný přispivatel

Registrace: 24.2. 2010 Příspěvky: 252
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
alexs Nováček

Registrace: 28.1. 2012 Příspěvky: 76
|
Zaslal: st únor 04, 2015 9:25 pm Předmět: aaa |
|
|
Ak máš priestory,dobré je urobyť si box+teplomer,zíjde sa ti aj na sušenie dreva |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dušann Nováček

Registrace: 12.10. 2013 Příspěvky: 102
|
Zaslal: st únor 04, 2015 9:20 pm Předmět: |
|
|
( Jíra,Jeneš) Ano je to severský /Od Laponcov ,až po Jakutov/ typ skladaného luku.Ale teda ,keď už ísť do tradície tak-glejom a nie epoxidom.A tetiva surová koža...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
furbyk1 Stálý přispivatel

Registrace: 26.2. 2013 Příspěvky: 323
|
Zaslal: st únor 04, 2015 7:07 pm Předmět: |
|
|
Ďakujem chlapci, zoženiem teda ten epoxid, som zvedavý čo z toho vylezie  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alexs Nováček

|
Zaslal: st únor 04, 2015 4:49 pm Předmět: aaa |
|
|
Počul som o UHU 300,ale neskúšal som ho, dík za info |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jíra Stálý přispivatel

Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
Zaslal: st únor 04, 2015 4:32 pm Předmět: |
|
|
Jeneš napsal: | .......Kombinace břízy a borovice mi přijde hodně podivná (rusky sice ještě jakž takž umím, ale neměl jsem zatím dost trpělivosti to číst). |
když se to překopíruje do překladače dá se tomu také rozumět
ty severské dřeviny asi budou krapet lepší než naše středoevropské už skrze vyšší hustotu dřeva, ale jako kompozit to nemusí být špatné jinak by by to nebyly základní suroviny celá staletí pro luky po celém severu Evropy a Asie, navíc je to popis tradiční výroby historického luku a ne výroby moderního hybridu
na tomto odkazu je diskuse na toto téma
http://paleoplanet69529.yuku.com/topic/29305/NorthEurasian-laminated-bow#.VNIkXtKG-m8 _________________ celá střelba z luku je jen o dvou krocích
1. naučit se střílet
2.opakovat to ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
spitamen Grafoman

Registrace: 17.11. 2010 Příspěvky: 2064 Bydliště: Vranov nad Toplou
|
Zaslal: st únor 04, 2015 4:20 pm Předmět: |
|
|
ok,vdaka vam... _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
Najsilnejsou zbranou cloveka je jeho mysel...
Zlo bude porazene vtedy,ak si dobro zachova svoju tvar... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Strakáč! Občasný přispivatel

Registrace: 25.2. 2014 Příspěvky: 239 Bydliště: u Českých Budějovic
|
Zaslal: st únor 04, 2015 4:02 pm Předmět: |
|
|
Mě, pan Kýzl poradil taky UHU PLUS 300 endfest, na přilepení dřevěných špalíků na laminátové lučiště. Je to doopravdy úžasné lepidlo. Asi není nejlevnější, ale co se týče pevnosti, asi nemá moc velkou konkurenci..
http://www.nejlevnejsi-barvy-laky.cz/uhu-plus-endfest-300-epoxidove-lepidlo-24-ml-25-g
myslím že to posílaji i na slovensko.. _________________ V celku rád používám slova "nevim" a "asi"
vím, že to není vhodný vyjadřování, ale doopravdy si nejsem ve vším jistej na 100%. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
spitamen Grafoman

|
Zaslal: st únor 04, 2015 3:57 pm Předmět: |
|
|
ak teda vies o takej net predajni..pokial to samozrejme nekupujes vylucne v kamennych obchodoch.. _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
|
Návrat nahoru |
|
 |
spitamen Grafoman

|
Zaslal: st únor 04, 2015 3:55 pm Předmět: |
|
|
jenesi,prosim ta hod sem nejaky odkaz na web predajnu,kde by sa to dalo objednat,u nas v zapadakove to tazko kupim..rad by som ho vyskusal...  _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

|
Zaslal: st únor 04, 2015 3:42 pm Předmět: |
|
|
Používám UHU 300 PLUS, je to zatím nejlepší epoxyd, co jsem našel.
V přepočtu na objem je o dost dražší než Kejvalovo ale dá se koupit v menším balení. Záleží kolik toho chceš dělat.
Kombinace břízy a borovice mi přijde hodně podivná (rusky sice ještě jakž takž umím, ale neměl jsem zatím dost trpělivosti to číst). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jíra Stálý přispivatel

Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
Zaslal: st únor 04, 2015 3:23 pm Předmět: |
|
|
v ruštině docela slušně popsaná výroba sibiřského luku ze dvou dřev (borovice/bříza) včetně popisu úpravy a pokrývání březovou kůrou
http://vk.com/doc85016760_187383081 _________________ celá střelba z luku je jen o dvou krocích
1. naučit se střílet
2.opakovat to ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
spitamen Grafoman

|
Zaslal: st únor 04, 2015 2:41 pm Předmět: |
|
|
takisto beriem ten epoxid od p.kejvala,tiez som spokojny..ak niekto viem o lepsom,sem s tym...spotrebujes ho urcite,jest to nepyta,takze aj o rok budes mat do coho pichnut...  _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
|
Návrat nahoru |
|
 |
alexs Nováček

|
Zaslal: st únor 04, 2015 2:34 pm Předmět: aaa |
|
|
furbyk1 napsal: | Jeneš napsal: | S polyurethanovými lepidly nemám dobrou zkušenost, ze dvou případů, když jsem je zpočátku použil, tak se jeden z nich v horkém dni v lepidle roztrhnul.
S epoxydem jsem nikdy problém neměl - má taky asi 5x vyšší pevnost spoje. | super, musí tam byť epoxid výhradne od alexbow,alebo sa dá použiť hocijaký iný dvojzlozkovy? Nechcem hneď objednávať 1,5 kg zivice z alexbow. | objednávam len od alexbow,max spokojnost, nech pordia iný 1,5kg to spotrebuješ ani nebudeš vedieť ako  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st únor 04, 2015 1:35 pm Předmět: |
|
|
Jeneš napsal: | S polyurethanovými lepidly nemám dobrou zkušenost, ze dvou případů, když jsem je zpočátku použil, tak se jeden z nich v horkém dni v lepidle roztrhnul.
S epoxydem jsem nikdy problém neměl - má taky asi 5x vyšší pevnost spoje. | super, musí tam byť epoxid výhradne od alexbow,alebo sa dá použiť hocijaký iný dvojzlozkovy? Nechcem hneď objednávať 1,5 kg zivice z alexbow. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alexs Nováček

|
Zaslal: st únor 04, 2015 12:06 pm Předmět: Re: lepené luky z 2 a viac druhov driev |
|
|
furbyk1 napsal: | Ahojte, poradíte aká by bola vhodná kombinácia driev? Na chrbát chcem použiť agat alebo brest. Na brucho neviem, napadla ma ceresna, brslen... Lepidlo polyuretanove D4 bude stačiť, alebo radšej epoxid? Ďakujem skúseným za rady | Použi epoxid trebars od ALEX BOW je ok,drevo môžeš kombinovať |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

|
Zaslal: st únor 04, 2015 11:13 am Předmět: |
|
|
S polyurethanovými lepidly nemám dobrou zkušenost, ze dvou případů, když jsem je zpočátku použil, tak se jeden z nich v horkém dni v lepidle roztrhnul.
S epoxydem jsem nikdy problém neměl - má taky asi 5x vyšší pevnost spoje. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st únor 04, 2015 8:32 am Předmět: lepené luky z 2 a viac druhov driev |
|
|
Ahojte, poradíte aká by bola vhodná kombinácia driev? Na chrbát chcem použiť agat alebo brest. Na brucho neviem, napadla ma ceresna, brslen... Lepidlo polyuretanove D4 bude stačiť, alebo radšej epoxid? Ďakujem skúseným za rady |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|