Registrace: 17.11. 2010 Příspěvky: 2064 Bydliště: Vranov nad Toplou
Zaslal: st květen 13, 2015 1:30 am Předmět:
405-ka,ano.. ..nemohol som si spomenut presne,preto som aj neuvadzal konkretne typy matrixov..dik za usmernenie.. a obcerstvenie starnucej pamäte.. _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
Najsilnejsou zbranou cloveka je jeho mysel...
Zlo bude porazene vtedy,ak si dobro zachova svoju tvar...
..nieco sa mi mari ze pri zaciatkoch testovani u matrixoch boli avizovane problemy so spustou,len si uz nepamätam akeho charakteru...
skoro dobre sa ti marí
u rady 380/355 neboli zaznamenané žiadne problémy; ja osobne som origo spúšť veľmi chválil a myslím, že opodstatnene; do TT som šiel len preto, že som chcel ešte lepšiu
tie problémy boli u rady 405, kde výrobca sťahoval naspäť konkrétnu sériu, lebo došlo k samoodpalom; čím boli zapríčinené sme sa - aspoň tu na tomto fóre - nedozvedeli... _________________ osok only
Zaslal: út květen 12, 2015 8:57 pm Předmět:
ta spust u jandaa bola ako vravis troska tuhsia..zase jandao malo troska sirsie zuby zaklapky ako excalibur.. _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
Zaslal: út květen 12, 2015 8:54 pm Předmět:
tecumseh..z mojej strany sumasumarum..klasicka spust je ustalena,najavi dalsie naznaky zjemnovania..prechod na tuhsiu spust môze znamenat cudzie teleso vo vnutri..(zmes stvrdnuteho vosku a prachu?napr?)..naopak pokial sa dostanes do fazy ze ti "mucha pristavajuca na kohutiku"odpali sip=prestat,rozobrat,skontrolovat..vravim za seba,musia sa vyjadrit hlavne matrixari so zakladnou spustou,kedze nieje jasne ake materialy boli zvolene pri tvorbe noveho modelu..ci su aspon na urovni predoslych,ci lepsie,ci nebodaj horsie..nieco sa mi mari ze pri zaciatkoch testovani u matrixoch boli avizovane problemy so spustou,len si uz nepamätam akeho charakteru...
Koren ..kedze som mal nejaku tu cifru nastrielanu s telom jandaa 225,si dovolim povedat,ze je to nieco podobne ako u excalibra,nebadal som nejake markantne rozdiely,ale je mozne ze nie som nejaka citlivka,no... _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
Já měl naopak pocit že při prvních výstřelech to bylo jak po másle, posléze tam šlo cítit značné drhnutí, ale asi to bylo způsobeno přechodem z tuhé spouště na jandau (tam by mne zajímalo, jak to bude vypadat po 2k výstřelů). Další změnu jsem necítil. Pořád jde cítit jak prst s jazýčkem cestuje, přičemž potřebná síla během cesty kolísá kolem určité hodnoty a pak výstřel. Doufám, že na sraze bude mít někdo TriggerTech. Potom bude otázka jakej pro Matrixa zvolit _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou.
No neviem,myslím,že už trocha dokážem odhadnúť pocit pri odpale,podľa mňa ide spúšť ľahšie,ťažko povedať či je to chyba, ale pre mňa jednoznačne plus,uvidíme preto ma aj zaujímajú vaše postrehy a skúsenopsti...
Zaslal: út květen 12, 2015 6:25 pm Předmět:
s tymi klasickymi spustami to az take hrozne nebude.. ,...tecumseh,niekedy je spust v tele usadena tak ze sa jazycek dotyka plastu..az sa to vysucha,kov je tvrdsi,preto si urobi cesticku,dostane sa to do normalu..je to len jedna z moznosti samozrejme..pokial je spust vyrobena z materialov kvalitou tych starych,je to jedna z najmänej poruchovych casti systemu..pokial boli v minulosti globalne problemy so spustami,tykali sa väcsinou ostrych hran,ci otrepov na zuboch mechanizmu,po obruseni slapalo vsetko ok...percento kolapsov spusti je oproti prasknutym telam,ramenam a koncovkam(najnovsi trend) mizive...osobne si myslim,ze skôr chcipne rameno,alebo praskne telo(je tam slabe miesto),ako znicenie spuste... _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
ak tomu dobre rozumiem, po dvoch tisíckach výstrelov sa ti tak akurát navzájom obrúsili (vyhladili) klzné plochy spúšťového mechanizmu aby spúšť začala ideálne fungovať;
nevylučujem to, ale nie je to len subjektívny pocit a ty si si akurát perfektne zvykol na svoju spúšť?
ono ak 2 tisíc výstrelov reálne vyhladilo klzné plochy, nie je to moc dobrá vizitka pre kvalitu použitých materiálov; čo sa stane po ďalších dvoch tisícoch?
ak je to pravda, som ešte radšej že používam triggertech, kde k žiadnemu opotrebeniu nikdy nedôjde, lebo trenie je nahradené odvalovaním po valčeku a mechanizmus prežije desať kuší (som si vymyslel koľko, možno ich prežije aj stovky, ale to sa ja nikdy nedozviem... ) _________________ osok only
Zaslal: po květen 11, 2015 9:45 am Předmět:
mne po piatich rokoch strelby sedi na mieru,presne podla mojej chuti..ani nie moc tuha,ani prilis jemna..taka akurat..hranicu bezpecnosti tazko urcis...kvalitne prevedeny excalibur by mal dat okolo 100 000 vystrelov..spust treba kontrolovat priebezne..raz za cas drievkom poobsahavat zuby ci nevyklaju a po skonceni zaruky,resp.ak budes mat tych tisicok niekolko nasobne viac ako teraz,vybrat spust,otvorit,skontrolovat,premazat... _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
Tak som si dovolil založť nové vlákno, včera som prekročil 2000-covú hranicu a odpal začína byť podľa môjho gusta neviem ako ste na tom zo svojimi fešandami, ale isto máte nastreiľané viac,takže by ma zaujímalli vaše skúsenosti, ako je na tom spúšť časom,kde je hranica,keď už spúšť začne byť nebezpečná a kedy dosiahne ideál,proste skúsenosti...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.