Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Miki Grafoman
Registrace: 9.11. 2006 Příspěvky: 669 Bydliště: Hradištko
|
Zaslal: st leden 20, 2016 10:14 am Předmět: |
|
|
PePe napsal: | Ale nějak pochybuji, že by je výrobci dělají v různých hmotnostech. |
Výrobci si s váhou šípů ve stejně spinovaných sériích vůbec nelámou hlavu, osobně si u Standy vždy z jedné krabice vybírám týbla a převažuji je a rozdíl ve váze bývá klidně i v desítkách %, tj. klidně tam najdu týblo co má ( třeba ) 280 grain a druhý má 420 grain při stejném spinu. _________________ "Cynismus je jen adekvátní reakce na zaostalost lidstva" |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kibe Grafoman
Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: st leden 20, 2016 3:25 am Předmět: |
|
|
No to máš docela těžké šípy ... já mám 33g na 65lbs a je to cca akorát pro tradiční reflex. Pokud nesoutěžíš, tak do nějakých 15-20m je to ok. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
|
PePe Nováček
Registrace: 27.8. 2015 Příspěvky: 27
|
Zaslal: st leden 20, 2016 12:54 am Předmět: |
|
|
A je nějaká maximální hmotnost šípu
Vychází mi to 18 grainu na libru:/ (38l a 32g šíp) |
|
Návrat nahoru |
|
|
staso Stálý přispivatel
Registrace: 2.11. 2009 Příspěvky: 477 Bydliště: Bratislava
|
Zaslal: st leden 13, 2016 5:11 pm Předmět: |
|
|
Moja vlastná skúsenosť:
Ťažší šíp absorbuje viac energie pri výstrele a tým sa znižujú vibrácie luku resp. handshock. Výstrel je teda kľudnejší a trochu sa tým eliminujú aj strelecké chyby.
Pri ľahšom šípe sa strelecké chyby prejavia viac.
Váhu šípu si snažím nastaviť podľa max. vzdialenosti na ktorú strieľam. Ak strieľam len 3d max. do 30m, tak si dovolím aj ťažší šíp. Ak chcem ísť na väčšie vzdialenosti - 50m, 70m - tak je výhoda mať ľahší síp kvôli lepšej balistike a rýchlosti. _________________ Archery is meant to be simple, not easy. |
|
Návrat nahoru |
|
|
PePe Nováček
Registrace: 27.8. 2015 Příspěvky: 27
|
Zaslal: st leden 13, 2016 2:00 pm Předmět: |
|
|
Pokud jsem pochopil co je tady napsané Pak šípy s nižším spinovým číslem by měly být těžší, protože je používáš do silnějších luků. Ale nějak pochybuji, že by je výrobci dělají v různých hmotnostech. To fakt nevím.
Jen jsem se chtěl zeptat jestli má hmotnost šípu vliv i na výstřel? Jestli je lehčí šíp náchylnější na chyby v technice? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bowhunterkubik Nováček
Registrace: 24.6. 2015 Příspěvky: 4
|
Zaslal: so červenec 11, 2015 11:59 am Předmět: |
|
|
A třeba u carbonových, připadně hliníkových šípů budu mít váhu danou jaká má být podle spinu? Pak už jen dolaďovat hroty, podle vzdálenosti na kterou střilím. To vyladění šípu mi fakt dělá problém. Děkuji strašně moc všem za rady. |
|
Návrat nahoru |
|
|
zeli Grafoman
Registrace: 17.8. 2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: út červenec 07, 2015 6:02 pm Předmět: |
|
|
5 grains na libru je dost málo.
Koliha doporučuje u svých luků minimálně 8 grs na libru.
Arni dokonce 9 grs, ( ale to je zřejmě proto, že dělá vysoce výkonné luky s hodně zúženou špičkou ramena)
Ono taky záleží, co tam dáš za tětivu. Jestli něco průtažný (např. B 50), tak to není tak háklivý, protože část energie pohltí tětiva, ale jestli tam dáš tvrdou tětivu (např. FastFlight), tak tam už je hmotnost šípu důležitá. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bowhunterkubik Nováček
|
Zaslal: út červenec 07, 2015 3:52 pm Předmět: |
|
|
Děkuji moc |
|
Návrat nahoru |
|
|
Siggi Nováček
Registrace: 24.10. 2014 Příspěvky: 16
|
Zaslal: po červenec 06, 2015 8:25 pm Předmět: Re: Váha šípů |
|
|
Šíp by nemal byť lahší ako 5 grain na 1 libru náťahovej sily. U celodreva by som ale radšej odporučil minimum skor 7 grain na 1 libru.
Bowhunterkubik napsal: | Prosím, potřebuju poradit. Jak zjistím u luku jakou potřebuju váhu šípu? Vyrobil jsem si sám reflexní luk délky 60" a tvrdostí 40#lbs. Při 29" nátahu. Existují nějaké tabulky nebo vzorce?
Děkuji |
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bowhunterkubik Nováček
|
Zaslal: po červenec 06, 2015 6:43 pm Předmět: Váha šípů |
|
|
Prosím, potřebuju poradit. Jak zjistím u luku jakou potřebuju váhu šípu? Vyrobil jsem si sám reflexní luk délky 60" a tvrdostí 40#lbs. Při 29" nátahu. Existují nějaké tabulky nebo vzorce?
Děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
|
|