Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Sud Nováček

Registrace: 14.7. 2015 Příspěvky: 38 Bydliště: Beroun
|
Zaslal: út leden 19, 2016 7:10 pm Předmět: |
|
|
cca před půl rokem jsem to zkoušel motat sám, ale asi jsem to neutáhl pořádně nebo jsem to nařezal na slabé pláty, nevím. Zkrátka některé šípy projdou skrz. Dávat koberec před to nebo za to ani nemá smysl, protože je za chvíli na hadry. Navíc jsem ji nechal celou dobu venku a už se začíná pomalu drolit.
Tak jsem pořídil terčovnici z polimixu a je vystaráno. Ale kdybych chtěl víc terčů tak mě to přijde dost draho... tak přemýšlím, že bych to zkusil znovu a lépe  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: út leden 19, 2016 4:57 pm Předmět: |
|
|
Ony sice existují i velké náviny, ale pokud chceš dělat jednu terčovnici, tak se opracdu vyplatí tu práci do toho vložit a umotat si terč sám. A čas od času to ještě utáhnout strečkou _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sud Nováček

|
Zaslal: út leden 19, 2016 4:32 pm Předmět: |
|
|
na to jsem koukal taky. přišlo mi, že to zas tak pevně utažené není a že ručně se mi to povedlo utáhnout více.
Navíc ty role mají poměrně malý průměr |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tonino Nováček

Registrace: 6.10. 2014 Příspěvky: 48 Bydliště: Modra
|
Zaslal: út leden 19, 2016 1:45 pm Předmět: |
|
|
A co tak ist do baumaxu (alebo ineho podobneho obchodu), tam to maju uz namotane a to dost natesno (akurat, ze je to myslim 100 cm hrube), takze kupit celu rolku a pomocou rozpaleneho drotu (skratovanim baterie) to narezat na 3 rovnake sulce a je to. Samozrejme je to len teoria, ale nic ine ma narychlo nenapadlo ako sa vyhnut namotavaniu.
Teda myslel som tu, co sa pouziva ako podklad pod plavajucu podlahu. A pojde to len za predpokladu, ze je to zmotane az do stredu, ze to neni na nejakej rolke, jak hajzlak. To by bol problem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Siggi Nováček

Registrace: 24.10. 2014 Příspěvky: 16
|
Zaslal: pá leden 15, 2016 6:35 pm Předmět: |
|
|
Veru, aj mne by sa hodla inšpirácia. Tiež prosím o foto. Ď. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sud Nováček

|
Zaslal: pá leden 15, 2016 10:42 am Předmět: |
|
|
Taky bych se rád nechal inspirovat fotkou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ImbraK Nováček

Registrace: 24.3. 2015 Příspěvky: 19 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: pá leden 15, 2016 2:11 am Předmět: |
|
|
Já tě taky moc prosím o foto, teď natáčím jednu terčovnici z mirelonu, ale nejsou to desky, nýbrž 6mm folie. Dostal jsem toho 60m2 tak při hloubce 40cm to namotávám. Popravdě to dělám na koleni a je to pěkná dřina. Vím, že s navijákem by to šlo lépe, ale nenapadl mě žádný efektivní způsob sestrojení.
[/img] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt leden 14, 2016 2:06 pm Předmět: |
|
|
posílám SZ. Je to tak tuhé, jak to utáhneš a kladku to v klidu zastaví. _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fedosteve Stálý přispivatel

Registrace: 21.12. 2011 Příspěvky: 447 Bydliště: Svätý Jur
|
Zaslal: čt leden 14, 2016 1:38 pm Předmět: |
|
|
Mýšo, vedel by si mi posunúť nejaké foto toho navijáku? Ja čo som robil, tak mi to nenavíjalo podľa mojich predstáv - celé šišaté a málo pevné. A ešte otázka, bola by taká terčovnica vhodná aj na kladkové luky (pri hrúbke cca 40-50cm)? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt leden 14, 2016 1:27 pm Předmět: |
|
|
já takhle dělám terče asi 10 let ( bez výměného středu). Tak i také Pražské Větve. Máme na to naviják, který jsem vyrobil.
Je to nejenom nejšetrnější k šípům, ale i několikanásobně (ne o něco) než nejlevnější komerční terč. Je to lehké a životnost to má velmi slušnou.
Krom toho do toho střílíme z luků přez 60 liber a terč hezky zastavuje.
Sice se z kruhů blbě staví stěna, ale zatím nás nijak zvlášt neobtěžuje střílet na různé vzdálenosti.  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ugofon Nováček

Registrace: 3.4. 2013 Příspěvky: 64 Bydliště: Lékařova Lhota
|
Zaslal: čt leden 14, 2016 12:58 pm Předmět: |
|
|
Ano, to je přesně materiál, z kterýho Zelí krájí terče. Osobně se mi nejvíc osvědčil stočený pás Miralonu s výměnným středem... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt leden 14, 2016 12:36 pm Předmět: |
|
|
neuvádějí materiál a ani jeho hustotu.
Problém se všemi deskami je, že pokud máš dobrý soustřel, nebo se do toho střílí zblízka, vystřílíš díru (poměrně rychle) a pak desku můžeš víceméně vyhodit.
životnost se dá zvýšit
výměnými středy- v kvalitě podle hloubky kapsy
přesouvávím středu terče sem a tam
poskládáním terče z pásů a ty pak přestavovat podle momentální kondice.
Pro luky nad 40 liber je 10cm tloušťky málo
mám pocit, že Zelí z tohodle vyrábí ty krásné figurální výjevy _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sud Nováček

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ugofon Nováček

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st leden 13, 2016 12:28 pm Předmět: |
|
|
velmi rychle se rozstřílí. Pokud necháš neobalené venku, rozpadne se na prášek _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ugofon Nováček

|
|
Návrat nahoru |
|
 |