Neuvažuji o ničem zatím. Já střílím s longbow a nejspíš zůstanu věrný tomu, jen jsem tak brouzdal netem a už vícekrát jsem na to narazil tak jsem chtěl vědět víc. Díky za věcné informace
Ano, jak napsal Erkos, toto jsou hlavní výhody. Co patří ale mezi hlavní nevýhody, tak je velmi ostrý úhel tětivy při nabitém stavu = velké opotřebvání středové omotávky. Musí být velmi kvalitní tětiva, nejlépe předpjatá "prestretched" aby se nenatáhla, protože pak už není téměř žádný prostor k jejímu nakroucení (všude samá omotávka -> středovka + kladky).
Co se ale dynamikdy střelby týče, tak je to něco jiného. Kuše strašně "skáče" Předek kuše je velmi lehký a hůře se s tím při daných tvrdostech spouště míří a střílí. Musí si na to člověk zvyknout. Další nevýhoda je, pokud jsi velkej, tak ti bude vadit až přílišná kompaktnost, zvlášť když se dnes dělají skoro všecky s bullpup pažbou (jazýček spouště před spoušťákem). Vyšší jedinci si pak u střelby připadají "pokrčení"... Nad jakou bys uvažoval?
Na lov bych jednoznačně volil reverzní. Kompaktnost, skladnost, rychlost. Na terčovou střelbu bych volil čistokrevnou kladku. A pokud by byla otázka i lov i terčová střelba, tak opět jednoznačně klasickou kladku. A jestli je některý typ lepší nebo horší, to záležní na každém střelci a jeho preferencích. _________________ Jeff Cooper: Bezpečnostní pojistka je to, co se odehrává mezi vašima ušima, ne něco co držíte v rukou.
Registrace: 6.6. 2012 Příspěvky: 335 Bydliště: Pod Poľanou
Zaslal: út březen 01, 2016 3:01 pm Předmět:
Reverzné kuše oproti klasickým majú výhody, že sú kompaktnejšie, ťažisko majú bližšie k strelcovi čiže sú lepšie vyvážené a hlavná výhoda, že majú dlhší náťah / Power Stroke/ až o 25 - 30%, čiže pri rovnakej náťahovej sile dokážu akumulovať viac energie - čiže sú výkonnejšie.
Zaslal: út březen 01, 2016 11:02 am Předmět: Kladková kuše vs kladková reverzní kuše.
Ahojte, lámu si hlavu nad tím, jaký je rozdíl mezi kladkovou kuší klasickou která má ramena na konci kuše nebo reverzní která je má u spouště. Jediné co mě tak napadlo je že reverzní je možná o něco málo kompaktnější ale je tam rozdíl i ve fyzice střelby? co je lepší a proč?
Díky[/b]
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.