Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: pá září 25, 2015 1:31 am Předmět: |
|
|
Hrozná a zavádzajúca prednáška. Možno je to doc. a majster v terčovej lukostreľbe, ale v historickej lukostreľbe sa vôbec nevyzná. 0,5mm zbroj počas 100-ročnej vojny? A mám taký pocit, že i ta fyzika (resp. to minimum, čo sa snažil poslucháčom zdeliť) bola miestami mimo (princípy, grafy,...). Mal by sa nad tým viacej zamyslieť a prečítať si napr. Kooia. Vážne bych to rozhodne nebral.
Na konci sa zabudol zmieniť, že dva šípy vystreliť na raz je neefektívne, nepresné a nerobilo sa to. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: út září 22, 2015 10:43 pm Předmět: |
|
|
Rámcově a pro laickou veřejnost to co říká není úplně mimo, ale ten historizující výklad cca do 14 minuty by se místy dal považovat až za mírně zavádějící z hlediska historie lukostřelby. Nicméně jako promo a náborovou hodinu na univerzitě bych naopak jeho výstup označil za povedený  _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bono Nováček

Registrace: 12.2. 2012 Příspěvky: 75 Bydliště: Poprad, Slovensko
|
Zaslal: út září 22, 2015 8:27 pm Předmět: Re: Trocha Fyziky nikoho nezabije |
|
|
Tento pán je úradujúci majster SR v terčovej lukostreľbe v BB a držiteľ aktuálneho slovenského rekordu v terčovej lukostreľbe v BB. _________________ http://lukostrelba-svit2.webnode.sk/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alexs Nováček

Registrace: 28.1. 2012 Příspěvky: 76
|
Zaslal: út září 22, 2015 5:30 pm Předmět: aaa |
|
|
celkom zábavny výklad  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
PePe Nováček

Registrace: 27.8. 2015 Příspěvky: 27
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
miki83 Grafoman

Registrace: 1.12. 2011 Příspěvky: 868
|
Zaslal: čt květen 21, 2015 7:40 am Předmět: |
|
|
Ahoj, všechny vás zdravím,o tohle se s vámi musím podělit. Omlouvám se že to sem nepatří a nevěděl jsem kam to dát. Včera jsem byl s rodinou na výstavě VIVA NATURA v Lysé nad Labem a všem kteří se zajímají o myslivost, lov, outdor rybářství a další podobné zájmy výstavu vřele doporučuju. Super program i pro děti, moje malá holka tam odsuď nechtěla a měli jsme co dělat aby jsme jí tam odsud dostali. POZOR s parkováním, pro ty kteří to neznají jako já, neplatit hned na prvním stanovišti ale jet dál a jsou tam za stejné peníze soukromé dvory. Já to nevěděl a na doporučení té paní u prvního stanoviště mě bylo řečeno že mám zaparkovat kdekoliv v té ulici. Nakonec jsem málem dostal ještě pokutu , naštěstí mě to jiná slečna u nich vyžehlila, takže velký dík. Ty ženský na začátku od vás vezmou prachy a pak vás klidně pošlou na zákaz. Člověk by si myslel že na takovýhle akci to mají vyřešený takže za tohle palec dolů.
No ale to hlavní. Na výstavě přednášel pan A. Vrága předseda ČSLL a CBA.
Velmi zajímavá přednáška o lovu lukem, zákonech, problematice pytláctví, atd. Je vidět že ten člověk má něco za sebou a ví o čem mluví. V obecenstvu bylo pořád plno, ale když přišel pan Vrága tak nás tam zůstalo asi deset a pak ještě přišlo asi sedm lidí. Myslivci ne. Když přišlo na pytláctví, které mimo jiné zmínil jako první organizátor-myslivost.cz resp. jeden pán od nich (myslivec) klobouk dolů, tak doslova řekl. "Pánové myslivci. Nalijme si čistého vína, vždyť největší pytláci jsme my myslivci! Kolik slyšíme nenahlášených lovů v noci atd.!" no to jste měli vidět ty reakce těch myslivců, někteří (byla jich většina) zrudly vzteky a ty pohledy co házely hovořily za vše. Hned jak to dořekli jsem začal tleskat a přidali se ke mě ještě dva odvážlivci. V tu chvíli se pozornost obrátila na nás! Jejich pohledy říkaly vše. Po skončení přednášky jsem s panem Vrágou mluvil, ví co dělá, jeho zkušenosti, řeč a snaha o to postavit lukostřelce a lov do jiného světla je obdivuhodná. Padla řeč na zákon, který je v současné době na stole poslanců a nyní se nachází v době "čekání". Mluvil o mysliveckých spolkách, jednotlivcích a přiznal že si nadělal mnoho nepřátel, protože začal prosazovat tenhle udržitelnej způsob lovu. Víc tady asi říct nemůžu, protože bych mohl něco prokecnout. Škoda že spěchal na jednání do prahy právě kvůli zákonu. Zajímavě se s ním mluvilo. Bylo vidět jak spěchá tak snad někdy jindy. Takže na závěr, pěkné užitečné ale pro ty kteří se tam vydají a nemusí moc naše "zelené ochránce přírody" připravte se že je jich tam plno. Ale konec konců je to výstava hlavně pro ně. _________________ Desert Hawk - Vari zone 225lb.
gotická kuše - 15.st. 150lb.
luk trapper 62- 45lb.
longbow 68-30lb.
Gamo Shadow DX |
|
Návrat nahoru |
|
 |
furbyk1 Stálý přispivatel

Registrace: 26.2. 2013 Příspěvky: 323
|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 8:16 pm Předmět: |
|
|
fedosteve napsal: | Vtipne vyriešený otočný terč na bambusovej palici . Teda ak to sú pôvodne terče . | to je svokrov plasic krtkov ))) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fedosteve Stálý přispivatel

Registrace: 21.12. 2011 Příspěvky: 447 Bydliště: Svätý Jur
|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 7:58 pm Předmět: |
|
|
Vtipne vyriešený otočný terč na bambusovej palici . Teda ak to sú pôvodne terče . |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
juraj589 Nováček

Registrace: 11.10. 2013 Příspěvky: 109 Bydliště: Topolčianky, okres Nitra
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
spitamen Grafoman

Registrace: 17.11. 2010 Příspěvky: 2064 Bydliště: Vranov nad Toplou
|
Zaslal: út prosinec 10, 2013 2:08 pm Předmět: |
|
|
k sialenej rychlosti takehoto sipu patri aj primerany zvuk..len sa cudujem,ze nevydal este akusticky tresk... no nic,mozno v dvojke..  _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
Najsilnejsou zbranou cloveka je jeho mysel...
Zlo bude porazene vtedy,ak si dobro zachova svoju tvar... |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út prosinec 10, 2013 1:25 pm Předmět: |
|
|
spitamen napsal: | dusanmartis napsal: | hlavne si vsimnite s akym lukom striela na konci traileru de niro. ohnuta palica aj s kôrou - pravdepodobne vyrobeny luk narychlo v lese - no a co ten sip urobí. prestreli nejaku dosku ( ja asi zdechnem) |
Tiez som sa narehlil ako kôn..amerika je amerika..tam strielaju armady vojakov s jednym zasobnikom a najnovsi hit,netilerovane,mokre ohnute klacky..brutuuus...  | a aj ten zvuk letiaceho sipu je dobrý  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
spitamen Grafoman

|
Zaslal: út prosinec 10, 2013 10:09 am Předmět: |
|
|
dusanmartis napsal: | hlavne si vsimnite s akym lukom striela na konci traileru de niro. ohnuta palica aj s kôrou - pravdepodobne vyrobeny luk narychlo v lese - no a co ten sip urobí. prestreli nejaku dosku ( ja asi zdechnem) |
Tiez som sa narehlil ako kôn..amerika je amerika..tam strielaju armady vojakov s jednym zasobnikom a najnovsi hit,netilerovane,mokre ohnute klacky..brutuuus...  _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
|
Návrat nahoru |
|
 |
dusanmartis Nováček

Registrace: 25.1. 2012 Příspěvky: 118
|
Zaslal: út prosinec 10, 2013 9:52 am Předmět: |
|
|
hlavne si vsimnite s akym lukom striela na konci traileru de niro. ohnuta palica aj s kôrou - pravdepodobne vyrobeny luk narychlo v lese - no a co ten sip urobí. prestreli nejaku dosku ( ja asi zdechnem) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
spitamen Grafoman

|
Zaslal: út prosinec 10, 2013 9:37 am Předmět: |
|
|
cornus napsal: | furbyk1 napsal: | http://www.youtube.com/watch?v=bUjBunua73s
V hlavnej ulohe primitivne luky  |
Bude to skôr laminát, žiaľ bohu. |
Mam tento film doma,a som presvedceny ze naozaj ide o ropak..videl som aj vela historickych filmov,kde boli luky a pri normalnom pozerani si clovek ani nevsimne,pretoze zabery na lukostrelcov su väcsinou kratke,ale pri zapauzovani môzete odhalit krasu laminatov..ti ignoranti si nadaju ani tu namahu,aby tie luky aspon pozabalovali do koze..urcite lepsie ako ukazovat holy laminat.. _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
dusanmartis Nováček

Registrace: 25.1. 2012 Příspěvky: 118
|
Zaslal: po prosinec 09, 2013 2:43 pm Předmět: |
|
|
No! Ten chlapec nebol v prvom rade triezvy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
miki83 Grafoman

Registrace: 1.12. 2011 Příspěvky: 868
|
Zaslal: ne prosinec 08, 2013 9:21 am Předmět: |
|
|
Chlapec asi nezvolil správnou sílu luku a navíc bude mít pěkný jojo
http://www.youtube.com/watch?v=7Kcf8BC-uMU _________________ Desert Hawk - Vari zone 225lb.
gotická kuše - 15.st. 150lb.
luk trapper 62- 45lb.
longbow 68-30lb.
Gamo Shadow DX |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kaša Občasný přispivatel

Registrace: 19.2. 2007 Příspěvky: 197 Bydliště: Staré Město (Uh.H)
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|