Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
cornus Grafoman
Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
spitamen Grafoman
Registrace: 17.11. 2010 Příspěvky: 2064 Bydliště: Vranov nad Toplou
|
Zaslal: ne červenec 27, 2014 1:07 pm Předmět: |
|
|
bowhunter123 napsal: | http://zvolen.sme.sk/c/7249293/pri-zvolenskej-europe-treba-odbocit-vpravo.html
veľmi veľa dobrý informácií nájdeš na tejto stránke.. čítal som tam o prakoch s náťahovou silou až 40 - 45 libier..
vačšinou sa to pohybuje niekde okolo 20 tky..
môj prak má drevo z vrby a ako gumu som použil zlatý theraband.. dva pásy o šírke 2 cm.. a je až strašidelné čo tá vec dokáže..
merali sme rýchlosť na chrone.. strielal som z praku ocelové guličky o priemere 10 mm a váhe 80 grainov.. lietalo to rýchlosťou 206 fps :O
fakt sila!!!!!! |
Je to tak,môzem potvrdit,s bowhunterom sme to dvaja merali na zraze,aj som si vystrelil jeden projektil do lesa,do hlavy by som s tym dostat urcite nechcel... _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
Najsilnejsou zbranou cloveka je jeho mysel...
Zlo bude porazene vtedy,ak si dobro zachova svoju tvar... |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
Registrace: 14.6. 2010 Příspěvky: 653 Bydliště: Zvolen
|
Zaslal: po červen 23, 2014 7:36 pm Předmět: |
|
|
ešte dodám šírka therabandu je 2 cm po dva pásy ako som uviedol nižšie a dĺžka pásov je 25 cm.. _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
|
Zaslal: po červen 23, 2014 7:35 pm Předmět: |
|
|
http://zvolen.sme.sk/c/7249293/pri-zvolenskej-europe-treba-odbocit-vpravo.html
veľmi veľa dobrý informácií nájdeš na tejto stránke.. čítal som tam o prakoch s náťahovou silou až 40 - 45 libier..
vačšinou sa to pohybuje niekde okolo 20 tky..
môj prak má drevo z vrby a ako gumu som použil zlatý theraband.. dva pásy o šírke 2 cm.. a je až strašidelné čo tá vec dokáže..
merali sme rýchlosť na chrone.. strielal som z praku ocelové guličky o priemere 10 mm a váhe 80 grainov.. lietalo to rýchlosťou 206 fps :O
fakt sila!!!!!! _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
seifgard Občasný přispivatel
Registrace: 19.7. 2006 Příspěvky: 181 Bydliště: Praha - Uhříněves
|
Zaslal: pá červen 20, 2014 12:42 pm Předmět: |
|
|
http://lada.czech-web.cz/prak/ docela pěkné shrnutí "prakové problematiky". Se zlatým thera-bandem už nějakou chvíli cvičim, tak jsem zvědavej na jakou libráž se u praku dostanu. _________________ CSWBS - Kde jiní končí, my začínáme. |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
|
Zaslal: st listopad 13, 2013 10:08 pm Předmět: |
|
|
tak jeden prak som už vyrobil.. je to zatial len prototyp.. skúsim sem potom hodiť foto...
teraz makám na novom.. ked bude hotovo popíšem viac.. ale zatial som moc spokojný! _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Merida Nováček
Registrace: 6.10. 2013 Příspěvky: 4 Bydliště: Zvolen
|
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
Registrace: 23.5. 2012 Příspěvky: 1399 Bydliště: zvolen
|
Zaslal: st říjen 16, 2013 9:24 am Předmět: |
|
|
brrr
nechutné a hlúpe veď vie že sa môže odraziť _________________ pivo konzumujte správne chladené
excalibur exocet, twilight DLX |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dušann Nováček
Registrace: 12.10. 2013 Příspěvky: 102
|
Zaslal: st říjen 16, 2013 12:18 am Předmět: |
|
|
a...kurva.Au. |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kibe Grafoman
Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: pá srpen 23, 2013 12:45 pm Předmět: |
|
|
_________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: st prosinec 26, 2012 6:25 pm Předmět: |
|
|
Muj prak a dostrel asi 300m 14 mm olovenou kulickou natahovano to uplneho rozpazeni ,drat asi 8 mm a omotano 3mi x vrstvama provazu,take si to cvicne vyzkousejte na tenkem dratu ,prak zastreli vsechna mala zvirata az stredne velikeho psa....... |
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
Zaslal: so prosinec 22, 2012 7:06 pm Předmět: |
|
|
12mm olovena kulicka leta z praku az 260 stop/s
hlavne kdyz prak ma zapestni presku a az o 100% vetsi silu |
|
Návrat nahoru |
|
|
bowhunter123 Grafoman
|
Zaslal: so prosinec 22, 2012 6:56 pm Předmět: |
|
|
treba uznať že aj napriek tomu že je to velmi stará zbran je naozaj velmi účinná.. jasne nedá sa to použiť na velké vzdialenosti.. aj ked na youtube sa dajú nájsť zásahy na 100 yardov.. ale či to bolo naozaj tak tak to netuším..
vyskúšam jednu vyrobiť.. musím zohnať nejaké olovené ložiská a prehnať to cez chrono čo to ukáže.. myslím že budem prekvapený..
videl som nejaké testy kde to lietalo rýchlosťou 141 fps to je sakra dosť na tak malý projektil... dostať to do hlavy by nebola vôbec žiadna sranda! _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
Zaslal: pá listopad 04, 2011 7:29 pm Předmět: |
|
|
Prakem si muzete strilet co chcete ,ja jsem naposled vystrilel hnizdo plne srsanu kterych je na jihu hodne a na nasi lukostrelnici ohrozovali lidi a tak jsem zacal na 40 m a postupne se priblizoval na 20 m a nedostal jsem ani jedno zihadlo oni srsani se pak odstehuji jinam a je roky pokoj ,jo a kdyz jsem to psal do fora knife.cz tak mne vyhodili ,ja nam asi spatne chovani ve stylu komunistu.... asi mi to zbylo z roku 1968 kdy jsem nevedel jestli jsem dobry ci spatny vyrostek ,nebot jsme si delali co jsme chteli .....
Je mi novinka ze nove gumy se namaji vazat a ja vazu nove gumy uz asi 15 let a zadny problem jsem nezjistil a vubec zadna se mi neutrhla u vazani jsou to ty dute gumy .......Jeste ten prak s kolejniceni nema zadnou vyhodu a je to stary vynalez z roku asi 1960 a zacinal se pouzivat v Australii, ale neudrzel se jako vynalez ,luk i slaby jaksi nejde do "sahu" dobre natahnout..... prak ano a tak toho vyuzijeme ,vetsina lidi si i tady mysli ,ze si ustrelim hlavu, ale kdyz jim to ukazi zavrou zobak .... |
|
Návrat nahoru |
|
|
orange Stálý přispivatel
Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
Zaslal: pá listopad 04, 2011 10:06 am Předmět: |
|
|
Predsazeni je u konstrikce ala Petron reseno vysuvem, modernejsi konstrukce jsou kadky a zpetne ulozeni gumy v trubkach, preci jenom predsazeni plus operka delaji prak trosku neskladnym.
U nas se kachny nelovi, strilej se vetsinou plechovky hlinikove od coca-coly a to i haznene katapultem ve vzduchu.
Takze pokud u nas neni PRACE lukosterelec a nema touhu dostat se pri strelbe z praku na 50lb sveho luku jako nahrazku zimniho treningu, pouzije proste bikonicke dute gumy, natahne pres oko az za ucho + dlan a je stejne nekde ~ 20lb , 25lb je maximum. To na nase plechovky bohate staci.
PS: Dute gumy se na modernich prachich privazovat nemaji, hrozi jeji prestipnuti pnutim a opotrebovanim, u dratove konstrukce je mozne pouzit ruzne fixacni krouzky, nejlevnejsi je stravne velke kruhove tesneni ktere se proste pretahne pres gumu za rozsirenou casti a ohybem. _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
Zaslal: pá listopad 04, 2011 12:41 am Předmět: |
|
|
Guma se necha k praku privazat provazkem misto nasazovani a ted natah praku jako je podobny natahu luku se v tomto katapultu oslabujeme na sile a jasne vykonu a tak jak Curnus posilal video o tech krovacich co natahovali juk na asi 1/3 tak ti se take pripravovali o silu a dostrel luku ,pokud u nich nerostou dostatecne dlouhe klacky tak si neuvedomuji ze mohou 2 ramena svazat a maji delsi luk .....podobne tak to delaji v Buthanu.....
Vetsina lidstva ma spatnou streleckou techniku z praku a tak ten ma maly vykon ,tak prodluz gumu o par cm a natahuj je do plneho rozpazeni prek musi byt natazeny na "sah" a pak nam jeste pomaha predsazeni a ja jej mam 30 cm a tak gumy natahnu jeste dele .......tento zpusob natahu neni nic noveho ja jsem jej pouzival okolo roku 1968 a zase to mne naucili starsi mladenci, kdyz jsme chodili pytlacit divoke kachny ...... |
|
Návrat nahoru |
|
|
orange Stálý přispivatel
Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
Zaslal: čt listopad 03, 2011 8:23 pm Předmět: |
|
|
Alwarezi
Vetsina dnesnich komercnich dratovych praku pouziva na uchyt dute gumy pouze zdrsnene plochy, jistici krouzek nebo zmackute plosky se jiz moc nevidi.
Hlavni duvod je ze se opotrebovana guma stejne testne u krouzku urve.
Petron ma navarenou trubicku o vetsim primeru a zdrsneny ohyb.
Ja strilim lukostrelecky s kotvenim pod bradu a plnovous take lecos ztlumi
Kibe
Jo jo, vezmu, pokud na nej z rozespanosti nezapomenu, jen guma uz je jetejsi, neni cas dat novou _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kibe Grafoman
Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: čt listopad 03, 2011 10:47 am Předmět: |
|
|
Orangi přivez ten tvůj prak v sobotu ukázat...40lbs prak by mě zajímal jak vypadá _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
|
Zaslal: čt listopad 03, 2011 3:56 am Předmět: |
|
|
http://www.melchiormenzel.de/index.html
Take dobry napad ,nebo to obtocte 3mi vrstnami silnejsiho provazu a kasdou vrstvu zalijte bilym drevarskym lepidlem a dostanete nerozbitny krunyr Ja tyhle praky delam asi 20 let a ten prvni stale mam pro ukazku jen to predsazeni je delsi asi 6 palcu.... jeto pod nazvem making a slingshot je to ta dratova konstrukce !!!/ custom ergonomic slingshot/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
|