Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Optiky, montáže, nastřelení optiky...
#51
Ahoj, forum blbne nám všem, stačí se odhlásit a vidíš všechny příspěvky.

Našel jsem článek porovnávající optiky Excalibur Tact 100 a Tact Zone. Takže jsem ti kecal, osnova je až do 100 yard. Omlouvám se.

Nicméně bude to optika nijak zásadně nevyčnívající z řady ostatních, já osobně bych ji nekupoval jako samostatné příslušenství (MRSP 250 dolarů). Pokud je už tato optika součástí kuše, tak proč ne, ale asi Tact-100 nebude to hlavní, proč zvolit daný model kuše.
Odpovědět
#52
Ahoj, díky vám všem za kvantum informací, snad je všechny využiju. Plánuju koupit Bulldoga 385, takže až to s ním přijde tak zkusím něco nafotit a napsat. Dík
Odpovědět
#53
No, takže bulldog je už necelej měsíc doma a s ním i TactZone 100. Vše je jak jste psali. Je to levnější lovecká optika s devíti záměrnými body a korekcí po 0,5 MOA/klik. Zatím jsem měl čas střílet jen do 50 yds (nastřelil jsem ji zatím na 40) a nic zázračného v tom není, stačí dávat pozor na správné zalíceni a dostanete od ní to, co požadujete. Nevím, jak to bude při větší vzdálenosti (a už vůbec nevím, kdy si najdu ten čas ke střelbě nad 50 yds), zalícení bude určitě ještě kritičtějším faktorem než doposud. Rozhodně si budu muset najít nějaký přehledný plac s hliněným valem na konci, už teď jsem při střelbě na nejvyšší terč přestřelil o pár cm terčovnici a  šíp hledal další tři dny. Takže tak, no Tongue
Odpovědět
#54
(12-30-2019, 09:07 PM)Tosh Napsal(a): Je to levnější lovecká optika s devíti záměrnými body a korekcí po 0,5 mrad/klik.

Ahoj, jsi si jistý že klikání je po 1/2 MRAD? Většina kušohledů má klikání po 1/2 MOA a navíc říkáš, že to nastřeluješ v yardech.
Odpovědět
#55
Zdravím pánové
Na Alliexpress jsem si koupil na svou kuši optiku Ohhunt. Zatím jsem s ní spokojen. Ale bohužel se mě polámala přední krytka objektivu.
Objektiv má sluneční clonu - konstrukčně, a proto na něj nepasují standartní krytky - s rovným čelem.
Může někdo poradit, kde takovou krytku sehnat? Krytku s úkosem.
Vnitřní průměr je d = 51mm.
Nejlépe z Alliexpress.
Díky za pomoc.


Přiložené soubory Miniatury
   
Odpovědět
#56
(12-31-2019, 02:03 PM)svikaj Napsal(a): Ahoj, jsi si jistý že klikání je po 1/2 MRAD? Většina kušohledů má klikání po 1/2 MOA a navíc říkáš, že to nastřeluješ v yardech.

Ano, moc se omlouvám, to tak, když píšu jedno a myslím druhý /navíc jsem to psal s dalekohledem s mrad stupnicí v ruce Tongue /, díky, přepíšu to.
Odpovědět
#57
(12-30-2019, 09:07 PM)Tosh Napsal(a): No, takže bulldog je už necelej měsíc doma a s ním i TactZone 100. Vše je jak jste psali. Je to levnější lovecká optika s devíti záměrnými body a korekcí po 0,5 MOA/klik. Zatím jsem měl čas střílet jen do 50 yds (nastřelil jsem ji zatím na 40) a nic zázračného v tom není, stačí dávat pozor na správné zalíceni a dostanete od ní to, co požadujete. Nevím, jak to bude při větší vzdálenosti (a už vůbec nevím, kdy si najdu ten čas ke střelbě nad 50 yds), zalícení bude určitě ještě kritičtějším faktorem než doposud. Rozhodně si budu muset najít nějaký přehledný plac s hliněným valem na konci, už teď jsem při střelbě na nejvyšší terč přestřelil o pár cm terčovnici a  šíp hledal další tři dny. Takže tak, no Tongue

Ahoj, uvažuji o této kuši (385). Můžeš mně, prosím, o ní něco napsat ?  Jaks se Ti s ní střílí, jde rozumně natáhnout bez navijáku atd, atd. Dík, Kam.
Odpovědět
#58
Už jsem něco málo napsal do správného vlákna, jestli chceš něco konkrétního napiš tam Smile
Odpovědět
#59
(12-31-2019, 02:16 PM)snipers Napsal(a): Zdravím pánové
Na Alliexpress jsem si koupil na svou kuši optiku Ohhunt. Zatím jsem s ní spokojen. Ale bohužel se mě polámala přední krytka objektivu.
Objektiv má sluneční clonu - konstrukčně, a proto na něj nepasují standartní krytky - s rovným čelem.
Může někdo poradit, kde takovou krytku sehnat? Krytku s úkosem.
Vnitřní průměr je d = 51mm.
Nejlépe z Alliexpress.
Díky za pomoc.
tady
Odpovědět
#60
Zdravim,vyberam novu optiku na kusu a optiky ktore som mal vybrate sa uz nevyrabaju a teda ich nieje mozne zohnat... Nasiel som nejaku alternativu ci to bude to prave netusim ak by mal niekto lepsi typ tak napiste, optiky nad ktorymi premyslam:
https://www.polovnictvoterem.sk/p/49948/...-44-amx-ir
https://www.polovnictvoterem.sk/p/6767/h...x50-lr-dot
http://www.zbranepresov.sk/Puskohlad-Vec...on-3-18x44
https://www.catus.sk/sk/puskohlady/58878...-mrad.html kriz MOA alebo MRAD za rovnaku cenu
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)