Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Náklop pro Excalibur
#11
Dneska nuda, tak jsem si dal na zahradu terč do vzdálenosti 30ti metrů a střílel na přesnost vždy 3rány z Matrixu a 3 z Barnetta. Matrix 330 mám nastavený na prstýnku optiky 310 fps, na HHA mi opravdu vychází dle tabulky od výrobce HHA někde kolem hranice 290 fps, dle nastřelení tomu tak bude, max. vzdálenost s HHA je tedy 70m. Stříleno s Diablo Arrows 400gr, 18" šíp pronikal do terče cca 10-12cm hluboko. 
Abych se dostal k Barnettu-Raptor 330-stejné podmínky, používám Maximal Scorpio carbon 380gr, 20" šíp pronikal do terče cca 20cm a více, na prstýnku optiky mám s tímto šípem nastaveno téměř 350fps. Pro poměření nepoměřitelného jsem prohodil šípy a penetrace zůstala téměř shodná. Takže závěr: Barnett nekecá a udává pravdivé údaje a za těch pár korun a přes pár nedostatků v této cenové kategorii běžných, se jedná o překvapivě hodně výkonou kuši. Od Matrixu jsem čekal malinko víc, těch 330 se asi nekoná. Je pravda, že s šípem z Barnetta se nástřel zvedal o 10 cm, možná by to na těch 330 v reálu stačilo. Ale na obhajobu musím napsat, že střelba z Matrixe je daleko příjemnější, rázy pohlcuje kovové tělo, nekope a další přednosti jako je snadná udržba jsou jasné. Střelba s HHA super, opravdu se dá zaměřovat po metrech, respektive musí se opravdu zaměřovat poctivě, protože neodpustí ani malé odchylky ve vzdálenostech. Tedy použitelnost nejlépe s dálkoměrem. Na rychlou střelbu lze použít domečky osnovy v optice. Hradla nemám, tak to berte z rezervou, ale něco na tom bude.
Odpovědět
#12
To Alfonz

Opět musíš řešit hmotnost šípu. U Excaliburu se 330 fps koná, ale s 350 gr šípem tak, jak uvádí výrobce. Pokud střílíš těžší, 400 gr šíp, je logické, že rychlost bude nižší.

Tady je pak porovnání Tebou zmiňovaných kuší.

http://www.bestcrossbowsource.com/excali...ow-review/

http://www.bestcrossbowsource.com/barnet...-crossbow/



Pokud honíš rychlost za nízkou cenu, tak nejlepší poměr bude mít Killer Instinct Ripper 415.

https://bowhunterssuperstore.com/killer-...01564.html
Odpovědět
#13
Tabulky jsou bezvadné, díky. Jsem překvapený, že ta rychlost zase tak razantně neklesá.
Jinak Kyller Instinct Ripper 415 za tuto cenu super. Tady by to stálo asi o hodně víc korunek. Škoda, že je tady ta naše nabídka tak omezená. Ale s tím co mám se vyblbnu až dost. Spíš šlo o to zabít nudu a porovnat nějaké šípy, než nakoupím jiné. Matrixe jsem s těmito koupil, tak snad budou dobré, když je výrobce dodává v setu.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)