Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 3 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uznávání licencí mezi ATL a 3D
#1
Ahoj,

tady je zpráva od předsedy Č3DL Mýši:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

K 1.10. ukončuji dohodu o vzájemném uznávání licencí mezi CZ3D a ATL z následujících důvodů:

Smyslem dohody bylo umožnit střelcům z ATL vyzkoušet si 3D lukostřelbu bez dalších výdajů a střelcům CZ3D turnaje ATL.
Položka členských příspěvků je u obou organizací tak směšná, že málokterý lukostřelec má problém zaplatit obě.
Na závodech pořádaných pod záštitou CZ3D je striktně vyžadována národní střelecká licence. Mimo jiné i pro to aby byla minimální záruka že se jedná o zkušeného střelce znajícího základní pravidla zacházení s lukem a pohybu po střelnici.
V ATL toto vyžadováno není a střelci kteří nemají žádnou jinou zkušenost než ze značně uvolněných závodů ATL (nebo ani tu ne) a dokonce naprosto bez licence pronikají systémem tím, že osloví přímo organizátora závodů.
Další věcí je, že se množí návody aby si lidé nepořizovali licenci CZ3D, protože ATL je levnější.
Zájem střelců obou organizací o soutěže té druhé je v řádech několika osob a myslím že všichni, včetně mě, nebudou mít problém podpořit obě skupiny.

Věřím že to pochopíte. Dohoda prostě začala škodit 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za mě je to zcela v pořádku, popravdě jsem to ze stejných důvodů jako Michal už nějakou dobu očekával. Ještě se budeme muset dohodnout, zda ponecháme uznávání z naší strany vůči 3D. Budeme Vás informovat.
Odpovědět
#2
S tímto názorem se ztotožňuji , já sám platím licenci na 3D už 3 roky a dopředu jsem avizoval že nikdy na závod 3D nepojedu protože mě 3D nebaví., ale strašně rád je podpořím. Mlčoch
Odpovědět
#3
Souhlas, neni problem, jen by to mohli vedet i poradatele 3d zavodu, aby se s nema nikdo nemusel dva dny dohadovat zbytecne Smile Takze si musi hlavne udelat poradek ve svych radach.
Odpovědět
#4
Jedním z důvodů je i bordel ve vlastních řadách. Ve 3D máme systém velmi jednoduchý a každý pořadatel dostává přípravu na závody. Stačí naťukat čísla a zbytek udělá program.
Čas od času přesto dorazí výsledky s neexistujícími kategoriemi, nebo se závodníky kteří nefigurují v žádné federaci. To ale nebude chybou systému.

A kuriozní reakce- jak se to mám dozvědět? Emaily nečtu a na web nechodím.

To bude do budoucna řešit můj "Přehledný úplatkový řád"

Za sebe- rád si zaplatím licenci ATL
Mýša
Odpovědět
#5
(10-19-2017, 09:38 AM)Mýša Napsal(a): Za sebe- rád si zaplatím licenci ATL
Mýša
No to doufám, vždyť jsi naším členem. Johanka
Odpovědět
#6
Mně osobně to je trochu líto, protože jsem to bral jako takový výraz přátelského porozumění mezi oběma organizacemi, ale plně vás chápu. Vždycky mne "rozbolely zuby", když jsem slyšel podobné šetřílkovské rady, zvlášť když se v obou případech jedná o částku, která se ztratí ve větším nákupu pro rodinu (o nákupech lukostřeleckého vybavení nemluvě).
Nu což za mne zůstáváme kamarády.
Odpovědět
#7
(10-20-2017, 07:43 AM)Hynek Napsal(a): Mně osobně to je trochu líto, protože jsem to bral jako takový výraz přátelského porozumění mezi oběma organizacemi, ale plně vás chápu. Vždycky mne "rozbolely zuby", když jsem slyšel podobné šetřílkovské rady, zvlášť když se v obou případech jedná o částku, která se ztratí ve větším nákupu pro rodinu (o nákupech lukostřeleckého vybavení nemluvě).
Nu což za mne zůstáváme kamarády.

Cítím to úplně stejně. Obě organizace mají své a měly by se doplňovat a být k sobě navzájem vstřícné a nekonkurovat.
Je normální když je možnost ušetřit tak přirozeně každý byť i podvědomě zvolí levnější cestu.

Řešit by se to mělo systematicky, například rozdílným startovným.
na 3DL turnaji    člen 3D 400,-    člen ATL  500,-   nečlen  600,-
na ATL turnaji    člen ATL 400,-   člen 3DL   500,-   nečlen  600,-   
(ceny uvádím jen jako příklad)
Troufnu si tvrdit že 99% lidí by hned došlo že stojí za to zaplatit si obě licence protože v celkových nákladech je to zanedbatelná položka.

Píšu tam i nečlen protože samotná registrace negarantuje že dotyčný střelec umí střílet, pohybovat se po turnaji, dodržovat bezpečnost atd...
Při registraci do obou lig nikdo neprokazuje své lukostřelecké dovednosti žádným osvědčením. Stačí jen poslat osobní údaje a zaplatit. 

Např u 3DL bych uvítal možnost mít nějakou průkazku. Když budu chtít jít na turnaj nebo parkur v Rakousku a nepojedu s klubem tak netuším jak jim prokázat členství.
Třeba to nevyžadují, netuším ještě jsem tam nebyl ale chystám se. Byla by to dobrá vizitka.
Michal Koska - Znojmo
Odpovědět
#8
legitky všech co si je nevyzvedli mám u sebe.

Ty návrhy jsou další administrativní zátěž pořadatele. Opravdu je jednodušší platit příspěvky tam, kam chci chodit . ATL má v tomto ohledu dost podobnou filozofii a příspěvky jsou symbolické.
Odpovědět
#9
(10-20-2017, 04:28 PM)Mýša Napsal(a): Opravdu je jednodušší platit příspěvky tam, kam chci chodit . ATL má v tomto ohledu dost podobnou filozofii a příspěvky jsou symbolické.

S tím samozřejmě souhlasím. Jen jsem si posteskl.
Odpovědět
#10
(10-20-2017, 03:48 PM)kosmi Napsal(a): ...
Např u 3DL bych uvítal možnost mít nějakou průkazku. Když budu chtít jít na turnaj nebo parkur v Rakousku a nepojedu s klubem tak netuším jak jim prokázat členství.
Třeba to nevyžadují, netuším ještě jsem tam nebyl ale chystám se. Byla by to dobrá vizitka.

Na několika zahraničních (Rakouských a Italských) parkurech jsem byl a nikdy nikdo po nás nic nechtěl (doložit, přeskoušet, ...). Zaplatili jsme, dostali jsme bodovačky a šli jsme střílet.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)