Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Galéria 2018
#1
drevený luk - javor 68"/28"/32lb

Drevo sušené 16 mesiacov, pyramídový tvar ramien, set < 1", povrchová úprava ľanový olej

https://www.youtube.com/watch?v=KufA5fwY1kw


Přiložené soubory Miniatury
                   
Odpovědět
#2
Paráda.
Odpovědět
#3
(01-01-2018, 10:16 AM)woodan Napsal(a): drevený luk - javor 68"/28"/32lb

Drevo sušené 16 mesiacov, pyramídový tvar ramien, set < 1", povrchová úprava ľanový olej

Máš to krásné. Hodně se musím učit...
Odpovědět
#4
Akát, 64", 40 Lbs, dostřel cca 150m. Terčovka na 25 metrů, líp mi to s ním nejde.

Další akát, 64", 55 Lbs. Dostřel zatím nezměřený.

Zboku na tilleru:

Na tilleru:


Přiložené soubory Miniatury
           
Odpovědět
#5
(03-09-2018, 05:43 PM)Rgx Napsal(a): Akát, 64", 40 Lbs, dostřel cca 150m. Terčovka na 25 metrů, líp mi to s ním nejde.

Další akát, 64", 55 Lbs. Dostřel zatím nezměřený.

Zboku na tilleru:

Na tilleru:

ahoj, 

Prvé čo mi udrelo do oka je farba dreva. U agátu sa luk robí z jadrového dreva, to má tmavú farbu. Ten tvoj mi príde príliš svetlý, nerobil si to z bieleho beľového dreva? Tiller nie je veľmi podarený, máš tam tuhé a slabé miesta. Taktiež máš príliš široké špičky, luk robia potom pomalý. V tom madle je niečo vložené? Aký to má set? Aký bol priemer kmeňa z ktorého si to robil?

Aby som len nekritizoval, remeselne to vyzerá pekne, na začiatok nie zlá práca Smile
Odpovědět
#6
Woodane, dík za recenzi. Jde o 2 luky z 1 stromku. Akátová prvotina. Průměr kmene byl necelých 10 cm, tmavého dřeva to mělo málo. Takže je to dělané hlavně z bělového dřeva. Když jsem to rašploval, tak to tmavé dřevo bylo měkčí než to světlé, což mi připadalo divné. Taky proto jsem to tak udělal. První luk má špičky asi do 10mm v průměru a set je asi 1". Druhý je těžkopádnější, má široké konce ramen, tam jsem si dosud netroufl to víc ubrat. Set je asi 2". Plánuju to zúžit, ale nechci moc ztratit na nátahové síle. Dobrý postřeh s tím madlem - první luk má anatomickou vycpávku, protože dřevo se při sušení samo rozštíplo tak, že bylo už od začátku ploché a madlo se nedalo udělat silnější. Taky jsem vložil pod omotávku seříznutý kolíček - poličku pro zakládání šípu. Druhý luk má madlo silnější, tam žádná vycpávka ani polička není. Několik nátěrů Duvilaxem to dřevo zpevnilo. Hrčaté místa jsou suky, s tím si líp neumím poradit.
Odpovědět
#7
(03-10-2018, 10:20 PM)Rgx Napsal(a): Woodane, dík za recenzi. Jde o 2 luky z 1 stromku. Akátová prvotina. Průměr kmene byl necelých 10 cm, tmavého dřeva to mělo málo. Takže je to dělané hlavně z bělového dřeva. Když jsem to rašploval, tak to tmavé dřevo bylo měkčí než to světlé, což mi připadalo divné. Taky proto jsem to tak udělal. První luk má špičky asi do 10mm v průměru a set je asi 1". Druhý je těžkopádnější, má široké konce ramen, tam jsem si dosud netroufl to víc ubrat. Set je asi 2". Plánuju to zúžit, ale nechci moc ztratit na nátahové síle. Dobrý postřeh s tím madlem - první luk má anatomickou vycpávku, protože dřevo se při sušení samo rozštíplo tak, že bylo už od začátku ploché a madlo se nedalo udělat silnější. Taky jsem vložil pod omotávku seříznutý kolíček - poličku pro zakládání šípu. Druhý luk má madlo silnější, tam žádná vycpávka ani polička není. Několik nátěrů Duvilaxem to dřevo zpevnilo. Hrčaté místa jsou suky, s tím si líp neumím poradit.

na agát by to chcelo hrubší kmeň s dostatkom jadrového dreva, ale ak ti to takto funguje potom ok. Skúšal si aj iné dreviny? Či toto je tvoja prvotina (druhotina) ? Smile
Odpovědět
#8
Už jsem letos udělal 4 luky. Prvé dva jsou že silnějšího prutu. Dřevinu nevím, nemělo to v zimě listy, je to světle drevo. Pak jsem dělal ty dva akátové a ty už jsou štípané z kmene d≤9 cm. Akát poznám i bez listí, má trny. Přišlo mi blbé na ty prvotiny kácet silnejsi strom, když dopředu není jistota, že výsledkem bude slušný luk. Ale ten akát mě překvapil, protože má malinký set. Taky pomohlo několik nátěrů duvilaxem. Původně mléčný povrch se stane průhledný a dá se hadrem krásně vyleštit. Dřevo se tím na povrchu zpevní, ale nátěr zůstane trochu pružný. Na jednom luku z prutu jsem udělal backing z kobercové pásky natřené duvilaxem, což malinko dělá efekt zvířecí šlachy.
Odpovědět
#9
Potom postni aj dalsie diela,nech sa to tu trocha rozsiri.
Odpovědět
#10
https://www.facebook.com/permalink.php?s...7109435600
Chrbát luku tvorí jeden letokruh, v ktom práve beľ prechádza do jadra. Je to zaujímavo farebné.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)