Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stavitelné botky, háky, madla (a další doplňky kuší pro terčovou střelbu a 3D)
#1
Zakládám nové vlákno, týkající se doplňků na klasickou loveckou kuši pro terčovou střelbu (a nejen ji).

Asi nejzásadnější úpravou produkční kuše bývá úprava konce pažby - doplnění botky či háku. První experimenty byly s ohnutou mosaznou tyčkou, připevněnou do míst kam se dává popruh. Na jedněch závodech se mi líbila tato stavitelná botka (tuším že od Vargy), takže bylo jasné jakým směrem se vydat. Hák jsem nechtěl, protože já nerad, když se při natahování kuše hák zapichuje do pupku. 
   

Po chvíli googlování jsem narazil na stavitelnou botku od Luky HENRY. Po následné bezproblémové telefonické dohodě s panem Horákem jsme se dobrali k řešení, jak botku na uvedených www stránkách uzpůsobit kuši (původní základna botky je hranatá a pažba kuše je prohlá). Konec pažby bruskou zbrousit do roviny, vzniklý "čelorys" obkreslit na papír, popsat cílové řešení a poslat poštou. Cca za tři (?) týdny byla botka doma, v ceně 1870 Kč (zákaznická úprava, vč. eloxu). S panem Horákem ještě proběhlo pár upřesňujících telefonátů ohledně provedení.
           
Botka se prakticky liší (v porovnání s původním řešením) jen v provedení základny botky (tl. 10 mm), která krásně kopíruje tvar pažby a má v sobě vytvořeny čtyři otvory M4 pro přichycení k pažbě (původně jsem chtěl mezeru mezi pažbou a botkou vyrovnat silikonem, ale z toho sešlo). Na kuši Matrix (viz foto) mám botku v nejzašší dolní poloze (nízká montáž optiky) a chlopně botky jsou vyklopeny v největším možném úhlu. Krásně sedne do ramene, zalícení je super. Šrouby se při střelbě nepovolují a nastavená poloha drží. To, jak stavitelná botka pomáhá, uvidíme na dalších závodech....

Výhoda je, že pokud bude potřeba, tak vyšroubováním jednoho šroubu M5 sundám botku během pár vteřin (na pažbě zůstane jen ta tvarovaná základna botky).
Odpovědět
#2
Hmm, neviem, nevyzerá to zle, ale podľa mňa je to samá hrana a mať to opreté v pleci, hlavne v tričku no neviem, navyše mi príde nejak moc pretechnizovaná, ale svoj účel asi splní...
Odpovědět
#3
Tak střílení jenom v tričku je OK, i když u některých hran bych větší rádius určitě udělal. Zatím první nevýhodu vidím v tom, že se občas povolí ty šrouby (když kuši v obalu někde fláknu na zem). Do příště bych volil hák, ale už jsem omezený velikostí obalu na kuši.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)