Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Náklop pro Excalibur
#1
Moc se omlouvám za zakládání nového tématu do starého mi to nějak nešlo vložit. 
Jelikož už utekl nějaký pátek od pořízení nové kuše, přemýšlel jsem o vylepšení a zakoupení náklopné montáže. K mání je u nejmenovaného prodejce HHA a pak ta česká, u té netuším kam a jak se zaznamenávají údaje o vzdálenostech. Nerad bych vyhodil peníze oknem, tak prosí pokud máte zkušenosti-pište.
S tím je spojený nákup i nové optiky, pokukoval jsem po Meoptě, ale ta je i z druhé ruky drahá. Pokud víte o možné náhradě tak budu rád. Samozřejmě bych mohl nechat původní kušohled, ale za šera to není ono a na větší vzdálenosti asi také ne. Navíc mě strašně matou ty domečky, překrývají hodně cíl. Kříž je hold kříž. Díky za odpovědi.
Odpovědět
#2
Ahoj, ohledně toho "českého" náklopu je ideální si zavolat Frantovi Cermanovi z kuse.cz - ten ti dá nejlepší odpověď. Co se týče koupi optiky, je tu celé vlákno, kde dopodrobna zjistíš co bys měl sledovat za parametry i s doporučením výrobce.
Odpovědět
#3
Ahoj, škoda toho vlákna, ale budiž... Pokusím se o víkendu kontaktovat adminy, ať to přesunou do patřičného vlákna, proto prosím pište zde jen o náklopech.

Volat Cermanovi ohledně "jeho" produktů, je jako ptát se Jehovisty, proč je jeho bůh ten pravý...Pokud se chceš pobavit (rozuměj smát se) nebo rád posloucháš pohádky a fantasy příběhy, zvedni telefon a zavolej mu. Pokud budeš tvrdej a nepobleješ se a zároveň ti nepoteče krev z uší, uslyšíš možná i nabídku, že pokud koupíš 3, dostaneš čtvrtej zdarma. Pokud budeš správně odrážet jeho návrhy, ale zároveň zůstaneš naslouchat, přesně jako mladá namyšlená panička, projede s tebou kompletní nabídku svých TOP (rozuměj levně koupit a draze prodat) produktů a dostanete se možná až k tématu, jak podvádět na závodech (záměny šípů, projití si tratě den dopředu nebo například takové to správné "cermanovské" přičítání si bodů).

Abych nezněl zaujatě a odpověděl ti na tvou otázku, tak jednoznačně HHA a už je jedno, na co to chceš, jestli 3D, terčovka (zbytečnost to na to kupovat), střílení si na zahradě nebo střílení do dálky. Náklop z kuše CZ stojí za veliký a smradlavý, jednak se při výstřelu s těžší optikou povoluje, ale hlavně má možnost až tří nebo kolika otáček, a v tom pak vzniká tak neskutečný chaos při střelbě. HHA si natočíš a jde ti tam, kam má a tam kam ukazuje. Jednoduché, rychlé, přehledné a v dnešní době už i v ČR levné (ze států furt levnější). Pokud ti bude někdo mazat med kolem huby, že cermanovskej náklop má větší rozsah a že to fakt využiješ, tak mě přidej do kopie a já mu to vysvětlím a případně ho nechám, ať mi ukáže mířenou střelbu   Wink

HOWGH
Odpovědět
#4
Ohľadom toho CZ naklopu úplný súhlas.na jednom zraze som ho musel rozobrať do špiku.kedze nedržal nastrel,musel som jeho nefunkčnosť korigovať  v rámci poľných podmienok.-sestrina medzizubna niť.
Koren možno pamätá..Smile
V konečnom dôsledku to stálo za psí tridsiatok.
Značenie a odcitanie:to už radšej matematickofyzikalne tabuľky.
Možno som ale zaujatý, matematika mi nikdy moc nešla
To už radšej počítať dráhu strely vystrelenej z napoleonskeho kanona
Odpovědět
#5
Ještě jednou se omlouvám, že zbytečně zakládám stejné vlákno, opravdu mi to nešlo, psal jsem to asi třikrát a zapadlo to nevím kam.
Díky za odpovědi, přesně takové potřebuji a díky za Vaše názory, moc si toho cením. Přesně nechci poslouchat kecy prodejce, ať je jakýkoliv, ale chci slyšet názory Vás, kteří se s takovou technikou setkali. Samozřejmě mám nastudováno předem vše dostupné, ale praxe je pak jiná. Pro náklop jsem se rozhodl, protože si chci vyzkoušet limity kuše, páč mi připadá jako velice dobrá jen na padesát metrů, také proto že jsem kdysi měl Hortona, který měl náklop a sto metrů nebyl problém. Navíc jsem zjistil, že je kuše limitovaná i optikou, řešil jsem tady například to, že mi po pár týdnech nedržel nástřel, tento týden jsem zjistil proč. To proto, že jsem střílel za velice rozdílných světelných podmínek, kdy jsem nastřeloval při prudkým slunci a druhý den jsem ověřoval při zapadajícím bočním slunci. Má chyba, zopakoval jsem si jí ještě jednou, než jsem vše kolem eliminoval a pochopil, kde dělám chybu. Optika je fajn, ale u jednoduché optiky na pušce by se to nestalo. Ale je to vše samozřejmě o tunění, každému vyhovuje něco jiného.
Předem píši, že to mám na domácí střelbu na poli do terče. Jinak stále s Matrixem velká spokojenost.
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli HHA má opravdu rozsah cca do 99m, jak se tady někde psalo, nebo podstatně méně.
Ale o to zase tak nejde, spíše o přesnější střelbu, samozřejmě je mi jasný, že mířená střelba nad 100 je už malinko nesmysl. Taky by mě zajímalo jakou optiku by jste doporučili v kombinaci s náklopem. Dobrá pušková optika je dnes tak napálená, že to je až sprostota, snad nějaká z druhé ruky.
Odpovědět
#6
(07-27-2019, 05:49 PM)Alfonz Napsal(a): Ještě bych se chtěl zeptat, jestli HHA má opravdu rozsah cca do 99m, jak se tady někde psalo, nebo podstatně méně.

Nelze říct jaký rozsah má HHA v délkové vzdálenosti [m], ale pouze v úhlu. Náklop HHA pracuje v rozsahu 0 - 2°, tj. cca 120 MOA. Záleží jakou máš kuši, jak těžké šípy atd. S rychlou kuší a lehkými šípy využiješ HHA do půlky rozsahu a naopak s pomalou kuší a těžkými šípy ti HHA bude stačit třeba do 50 m. Záleží na hodně parametrech, doporučuju nastudovat vlákno balistika.
Odpovědět
#7
Tak mi to nedalo a HHA je doma. Musím říci, že hned po vybalení jsem byl spokojený. Zpracování dobré, dobře na kuši vypadá, funkčnost paráda. Jen musí zaplakat, chudák ten co nemá přístup na toto forum a neumí si přeložit ( můj případ ). Za ty korunky by už prodejce měl dodávat návod v češtině. Takže velké díky za návod tady od 
mistra KOŘENa!
Velice zajímavé jsou nalepovací pásky. Až nad nimi jsem si vybavil onu balistickou křivku a ten strašlivý propad šípu od šedesáti yardů. Do padesáti to je nuda, to snad střílí každá ohnutá větev, nad pak začínají ty kouzla. Jo dává to smysl.
Dostalo mě však to, že mívám nastavenou optiku na 310fps a podle pásek jsem spadnul někde na hranici 290fps, což se mi zdá málo. Tak se chci zeptat, jestli jste někdo neměřil rychlost šípu s matrixem 330? Nevím, jestli jsem někde neudělal chybu, protože jsem včera jen nasadil a pár výstřely se dostal na těch prokletých 60y, pak jsem již nestřílel. Hlavně jsem nechtěl zmrvit pásky hned zkraje, tak jsem je dnes jel kopírovat. Takže pokračování v dalším kole. 
Když to shrnu, tak HHA velice povedený výrobek, sice drahý, ale zaručeně funguje. Jako nově kupující bych se ale dobře zamyslel, zda jej skutečně potřebuji, protože rozsah běžných kušohledů je cca do 50y, podle pásek rozsah HHA na kuši 330fps mi vychází někde do 70y, ale dvacet yardů navíc taky dobře. Pak se dá ještě využít místo pod páskou a asi se ještě nějaký yard získá.


Přiložené soubory Miniatury
               
Odpovědět
#8
Alfonz
HHA má i své slabší stránky. Třeba materiály a jejich dimenzování.
Mluvíš o rychlostech, ale bez hodnoty hmotnosti šípu je to nic neříkající údaj. 
Bude rozdíl, když budeš mít 330 fps s 350 gr nebo já 330 fps s 570 grainy. Na 70 yds bude mít lehký šíp o 8 cm větší propad, ale postupně bude propad lehkého šípu stále větší a na 100 yds už to bude rozdíl o 40 cm.
Odpovědět
#9
K tej HHA naklopke mozem doplnit aj par svojich poznamok a skusenosti, pouzivam ju  uz asi rok na 3D sutaziach:

1. predna oska sa mi po cca 100 vystreloch zacina vysuvat (a vzdy doprava), treba ju jemne doklepnut na miesto.
2. Dve dolne skrutky co drzia HHA k scope railu je potrebne zalepit, inac sa casom uvolnia, ja som pouzil zeleny Loctite.
3. Dve zadne skrutky (cerviky) pri tocitku na pravej strane  sa mi takisto zacali uvolnovat, tam som dal modry Loctite.
4. Horna lista na HHA sa moze zohnut, ten material je dost tenky, toto sa moze stat ked vam kusa nahodou  spadne smerom dopredu na puskohlad,
 rail na HHA sa potom moze zohnut smerom dole. Nedavno som videl aj vylepsenie - orig. horny rail sa da nahradit robustnejsim vyrobenym na CNC - prikladam foto.
5. HHA ma trochu vole, zistite to ak palcom chytite poistku spuste a prostrednikom vrch HHA vzadu a mierne oba prsty stlacite k sebe a zase uvolnite.
Roztec a navoleny naklop drzia okrem toho snekoveho prevodu v tocitku aj 2 male strunky v strede, ale po vystrele to medzi tymito dvoma polohami zavibruje a ak su uvolnene tie 2 cerviky, zacne to mat vplyv na nastrel a rozptyl.


Přiložené soubory Miniatury
       
Odpovědět
#10
To Watcher
Super poznatky a recenze.
Ty nové horní CNC frézované weaver lišty dělal Tomáš Šmíd. Byl jsem akorát u něj v dílně a říkal, že jich jde pár na Slovensko.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)