Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kusa pre zaciatocnika
#11
Ahojte, rozhodol som sa, ze si kupim bazarovu excalibur exomax ako prvu kusu no predavajucu ju uz predal do Ceska.. tak som sa obratil po niecom v rovnakom rozpocte +/- no s reflexnych kusi ma nic nezujalo. O excalibur mirco a podobne male hluposti vobec nemam zaujem mam rad poriadnu silu,hmotnost a rozmer Smile  na ceskom bazari som nasiel exalibur ultra-max o ktorej som toho moc nenacital... viem iba, ze na nej pracoval majtel obchodu kuse.cz (alebo ju navrhoval?) za cenu ktoru ju predavaju by som ju aj zobral no stav nevyzera moc lakavo http://www.bazarplzen.cz/katalog/4563-ex...a-max.html a ani neviem v akom stave su ramena.Pockat na nieco bazarove? alebo kupit jandao 225lb alebo uz vyssie spomenutu desert hawk 225lb? Dakujem
Odpovědět
#12
No je tam myslím jen delší rail oproti Exomaxovi a Equinoxovi, takže tam bude pár FPS navíc na úkor nižší životnosti komponent (ramena, tětiva, tlumiče...). Stav přesně jak píšeš - nic moc, i když cena celkem v pohodě. Do Jandaa bych asi po zkušenostech zdejších majitelů nešel. Ty první série byly ještě na klid. Ty další už měly problémy s  rameny. 

Založ si na bazarech inzerci s názvem "Koupím..." určitě se někdo ozve. Pokud chceš dlouhou životnost, ber staré Excalibury - Axiom, Exocet, Exomax, Vixen, Equinox... Myslím si, že se ještě měsíc/dva vyplatí počkat. Jinak hodně náčiní se válí na bazarech na podzim. Neručím za to, že tomu letos bude taky tak. Ono člověk by mohl čekat furt žejo.
Odpovědět
#13
Koren to popisal vsetko spravne..
Ja len dodam,to,ze ak napr.sa pri palnej zbrani meni kaliber,musi autorizovana osoba vypracovat posudok o tom ci zaver zbrane,resp.jeho pevnostne rezervy zvladnu inu zataz,nez na aku boli povodne usposobene..neviem o tom aby bol pri tomto pocine"ultramax"nieco take vypracovane..akoze netvrdim,ze nieje,len som ho nikde na tvorcovej stranke nevidel.preto kazdy zasah do rezerv,by mal byt odborne prehodnoteny.poviem to este takto.ak je palna zbran,napr.predovka s predpisanou prevadzkovou davkou 4 gramy prachu,tlakovo skusana autorizovanou osobou povedzme na 6 gramov,neznamena to,ze tam budem tolko bezne sypat.
Profil,hmotnost,rozmer a technologia vyroby bola pre tieto excalibre navrhnuta pre natahy 150-225libier.plus nevyhnutna rezerva,ktora ma de facto sluzit,aby sa co najviac eliminovali vplyvy prostredia,ako su teploty,vlhkost atd.a tiez aj pripadne interne vady ako vzduchove bubliny,nerovnomernosti kompoz.materialov,atd.
Preto každý zasah do utrob rezerv je krokom nezodpovednym,lahkovaznym a v konecnom dosledku adrenalinovym..
Odpovědět
#14
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/211...ultra-max/
Pokud si matně pamatuji, tak je to tahle kuše...
Podle těchto fotek co je na té zastavárně je kuše domrtě odbouchaná.. na té je to vidět...

Jinak si pamatuji že jsem se ho tenkrát ptal kolik to má nalítáno a pak mi byla xkráte nabízena za směšné peníze..
takhle je po smrti a nechtěl bych jí .. hlavně myslím, že není střílená na běžný terč ale lovu si užila až až...
Odpovědět
#15
veru stav vyzera na odpis.. pockam na nieco lepsie
Odpovědět
#16
Ahojte,mňa by zaujímalo aké máte skúsenosti v porovnaní Matrix a staré verzie.Kúpil som si GRZ2 no a spúšt ide o niečo ťažšie ako na Exomaxi, prri tom je to len dvestovka.Aj omotávka sa viacej derie ako na Maxi.Zvažujem Buldoga ale dosť sa toho bojím,že tá spúšť bude ťažká,nakoľko je to 260lb.Ďakujem.
Odpovědět
#17
Teoreticky při použití stejné spouště ti při větší libráži bude spoušť klást menší odpor. GRZ2 vidím prvně a nejspíš je to náhražka Grizzlyho, což je entry model, takže nevím, jestli mají stejnou spoušť jako vyšší modely (možná použili jiné materiály). 

Osobně bych to viděl takhle:
1) Zajdi si na střelnici a domluv se tam s někým, kdo má "mincíř" na spoušť a poměř Grizzlyho. Pak sedni k compu a vyhledej si na netu testy odporu spouště u dané kuše (testy! NE tvrzení výrobců). Kdyžtak mi pak napiš a podívám se ti po tom, jestli neumíš americky. 
2) Vyrob si mincíř na spoušťák. Stačí nějaký digitální, na který přimontuješ fajfku. Dále stejně jako u bodu 1.
3) Nevím odkud jsi, ale pokud cestuješ, tak se poptej prodejců, jestli nemají skladem Bulldoga a zajeď si vystřelit. 
4) Pokud jsi spokojený s GRZ2 a další kuši plánuješ taky od Excaliburu, pořiď si spoušťák od Triggertechu (KLIK). Za 150 baků neprohloupíš. Jestli chceš pomoct s nákupem z poza louže - napiš mi. 


(osobně si myslím, že Bulldog a Matrix budou mít lehce odlišný průběh výstřelu, takže pokud chceš koupi hnát do detailů, vyzkoušej si obě dvě)

Jinak k opotřebení na středovce - nepíšeš kolik máš nastříleno, jestli jsi už měnil omotávku/tětivu, jestli máš origo tětivu nebo ručně dělanou atd. I když by měly EMAX a GRZ2 stejnou libráž, vždy ti odejde dřív omotávka na GRZ2, protože jsou tam menší ramena a větší úhel při nabitém stavu.
Odpovědět
#18
Ano,najlepšie by bolo to vyskúšať.Trigertech som skúšal,na Matrixovi 330,je to vyborná spúšť.Tak uvydím čo sa mi podarí vyskúšať,a potom sa rozhodnem.
Odpovědět
#19
Ahojte,vyrábajú sa ešte staré modely EX?
Odpovědět
#20
Ne, jsou už jen na bazarech a možná na nějakých nejzapadlejších eshopech v cizině.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)