Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuše cold steel
#1
trocha som prezbrojil..kuse cheap shot 130 cold steel


Přiložené soubory Miniatury
   
Odpovědět
#2
Spitamen
Ahoj, napiš pak nějaké postřehy. Popřípadě jak to chodí, dostřel, soustřely, kadence za minutu nebo změř rychlost. Ať to střílí.
Odpovědět
#3
Dan.. rýchlosť nebudem schopný žiaľ zmerať, nemám chrono, streľbu vidím tak maximálne do 30m, rýchlosť prebijania za minútu určite pomeram,ide to nabiť relatívne rýchlo,to som skúšal tak nasucho.odhadom po nejakom tréningu, myslím že to pôjde nejakých 8 šípov do minúty.je to len môj priebežný, hrubý odhad.
Odpovědět
#4
Docela zábavný kousek na domácí střílení. Soustřel na 10m mám tak do 2 cm, rychlost sice nezměřím, ale existuje dost videí kde je měřena a těm 70m/s bych věřil. Dal jsem na to levnou optiku 4x32 s osnovou typu C (obrázek) zkoušel střílet na 15 a 20m a výstřely odpovídají balistické kalkulačce.
Ještě jsem připojil výpočet propadu pro nastřelení na 10m. Chce to ale hned dokoupit krabici šípů, už jsem si tři rozstřelil. Střílet se asi nechá v pohodě na takových 30-40m pak už je propad šípu dost brutální.
Jinak oceňuji: 
- skladnost, snadno se odpojí pažba i lučiště a dá se složit do menšího baťohu.
- nátahový mechanismus, rychlost natažení (5 výstřelů za půl minuty v pohodě), natahovat se nechá v pohodě i vleže.

Nečekejte žádný zázrak, ale za těch 6 a půl tisíce rozhodně hromada legrace.


Přiložené soubory Miniatury
       
Odpovědět
#5
Bude to chcieť dokúpiť nejaké lovecké hroty a nasukat to do nejakej dosky.
Optiku na to kupovať nebudem, chcem to na rýchlu streľbu na krátke vzdialenosti,resp.pouzitie vo veľmi členitom teréne,v interiéroch.co kusa svojich rozmerov umožňuje.
Bude to chcieť poriešiť novú tetivu,aby to bolo o niečo rýchlejšie.
Jediné čo sa mi na tej kusi nepáči,je montáž na kolimator,resp.optiku.je subtilnej konštrukcie, plastová.ten plast je taký slabý, že peruje pod slabým tlakom palca.pri slabšom náraze sa určite zlomí.inak je poriesena slušne, žiadne ceremónie s natahovakmi,hevermi..
Odpovědět
#6
To Spitamen a Mirek86
Díky za postřehy. Ta rychlost střelby vypadá super. Zkuste opravdu maximum za 30 nebo 60 vteřin.
Energie bude nižší než je v grafu. Výrobce udává papírově 226 fps s 15” šipkou o hmotnosti 175 gr., to představuje nějakých 27 joule. Tím pádem bude i propad vyšší než ukazuje graf.
Nicméně kuše by mohla posloužit pro celou řadu zajímavých úprav různého rozsahu.
Odpovědět
#7
Tá energia určite nepredstavuje nejakú hrôzostrašnú silu,v súvislosti s loveckym hrotom do tých 15m môže byť však zaujímavá.urcite to bude chcieť dokúpiť ďalšie šípy,aby zopár z nich mohlo byť použité na testy.obsluha je naozaj luxusná.pri troche nácviku ju ide nabiť za veľmi rozmanitých podmienok veľmi rýchlo a pohotovo.to bez debaty spĺňa máloktorá zbraň z oboru mechaniky.luky nepočítajúc.avsak na to najdôležitejšie hodnotenie si ešte počkám.doskovy test obsolvovat musí.to je nevyhnutnosť.

Inak zvážil som ešte šíp aj s tercovym hrotom, čo k tomu v rámci sady cold steel dodáva a váha šípu je cca.231 grain,15 g +-

Podľa papierových údajov od cold steel to vychádza na nejakých 38J zaokruhlene.predpokladam že rýchlosť merali šípom takým aké dávajú do sady, keďže iné typy šípov v ich ponuke k tomuto typu kuše nevidím.hrot predpokladám ten istý tercovy, keďže bez neho s veľkou pravdepodobnosťou určite nestrieľali.su to len moje úvahy samozrejme.
Odpovědět
#8
Nedalo mě to, a převážil jsem a šípky mají 15.7g, takže okolo 240 grain. Rychlost jsem koukal na asi 3 videa na YT, kde to měřili s evidentně stejným střelivem a šlo to přes 71m/s. Takže těch skoro 40J je asi správně. Balistickou křivku bych bral jako odpovídající. Nastřelil jsem na 10m, a pak doladil  BC podle propadu na 15 a 21m, takže bych jí věřil. Není to samozřejmě žádné laboratorní měření. V rámci přesnosti ale snad odpovídající.
Navíc má ta hračka dvě malé pikatinny lišty po každé straně na konci. Pověsil jsem na to laser a baterku. A je to opravdu zábava, když ve tmě zapneš laser a v zápětí tam pošleš šipku. :-)
Odpovědět
#9
Mirek86..ten laser má zaujíma.mozes sem prosím ťa hodiť odkaz na nejakú stránku kde by to šlo zakúpiť? dík..
Odpovědět
#10
(09-17-2019, 09:35 PM)spitamen Napsal(a): Mirek86..ten laser má zaujíma.mozes sem prosím ťa hodiť odkaz na nejakú stránku kde by to šlo zakúpiť? dík..

Já to kupuji z číny na wish.com. Je to obyčejný krám na airsoft snad za kilo (už se nepamatuji), ale válel se mě na polici, tak jsem přidělal a kupodivu to zvýšilo faktor zábavnosti :-).

Třeba tohle:
https://www.wish.com/search/laser%20poin...rce=search
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)