Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nový 3D parkur na Lukostřelnici Litohlavy !
#11
V sobotu jsme si konečně díky Hynkovi mohli ozkoušet Litohlavské 3D (děkujeme za odvoz a litou bitvu v Mare Nostrum, která následovala). Pár slov k tomuto příjemnému zážitku.
Přivítali nás milí lidé a nespočet chovného dobytka a drůbeže. Přesto je milým zjištěním, že se jedná o dog-friendly střelnici a Norečka jsme tak nemuseli nechat trčet doma.

Už z fotky se mi ten zajíc nezdálBig Grin na místě je to ještě daleko těžšíBig Grin Ke ztrátě šípu nakonec nedošlo, ale ty skály za ním a divoké taneční kreace, které na nich mé šípy předváděly mě vyváděly z rovnováhy. Přesto, že je to pohledově moc krásné místo a zajíc se tam vyjímá, mezi všemi terči mi to připadalo jako jediné nebezpečné místo pro lámání šípů. Řekl bych, že jeho umístění je nutné prověřit větším počtem účastníků. Krkavec taky super místo (zatím dobrý, do budoucna bude chtít asi kácet porost za ním, aby šli najít minuté šípy). Za poslední terčovkou si myslím, že by šla mezi stromy jednoduše spustit zástěna, aby se člověk při přestřelení nemusel brodit hustým porostem vzadu a odpadne tím i další údržba zeleně.

Na zvířata se střílí rovnou dvoukolově, což dělá i z relativně málo terčů dostatečný trénink. Po prvním kole jsme byli osvěženi kávou. Škoda, že nás houstnoucí déšť odradil od druhého kola. Určitě by si to zasloužilo a díky jednoduchým, malým a skladným bodovačkám si člověk může porovnat, zda se zlepšil. Ohniště s přístřeškem je malebné, takže si dokážu představit strávit zde celý krásný den.

Na druhou stranu si vůbec nedokážu představit tu časovou náročnost údržby tolika plochy střelnice. Klobouk dolů! Hynkovi štípačky nám museli sice občas klestit cestu, ale věřím, že pokud se na okruh pravidelně dostane dostatečný počet střelců, nebudou cestičky zarůstat. Proto vyzývám všechny, kteří mají cestu kolem, nebo snad ještě pochybovali o významu střelnice, aby neváhali a toto příjemné a stále vylepšované místo navštívili.

Děkuji za trénink a těším se na příště,
Kaťas
Odpovědět
#12
Já bych to jen trochu uvedl na pravou míru - cestu jsem klestil v místě kde cestička byla možná někdy před lety od zvěře, tak rychle tam zase křoví neroste.  Rolleyes Nicméně jsme se s klukama několikrát bavili, že ji proklestíme, protože je to ideální cesta od havrana k metě na bernešku, protože se to jinak muselo obcházet kolem. Tak jsem to prostě konečně udělal. Stálo mne to ovšem docela dost vody za krk... Big Grin Bylo mi samozřejmě potěšením i když Mare Nostrum nakonec nebylo tak úplně naše (nostrum) jako spíš Soni. Smile
Odpovědět
#13
Thumbs Up 
V neděli jsem parkur prošel a protože porost v jarních deštících roste neuvěřitelným tempem, šel jsem ho rovnou prostříhat, aby všechny kolíky byly k nalezení, dalo se u nich stát a aby na všechny terče bylo dobře vidět. Samozřejmě jen tak, aby zbývající porost kolem mety/terče představoval alespoň minimální výzvu  Big Grin . Vyšlápnul jsem a uštípnul jsem i další větvičky na cestě na bernešku, kde už klestil Hynek, takže i tady je určitý progres.
Sbíráme další pozitivní zpětné vazby, takže můžu říct, že jsme rádi, že se parkur líbí.

Kaťasovi děkujeme za obsáhlou a upřímnou recenci. U zajíce zatím evidujeme 0 ztracených/zlomených šípů, takže necítíme potřebu ho přemístit, naopak mírná nervozita u střelců nám nevadí  Big Grin  . Na krkavcovi jsme se při sběru šípů zatím vždy propletli porostem a to samé u poslední terčovky (ale tuhle terčovnici jsem snad z modré ještě neminul...). Minimálně jedna zástěna však bude, a to hned jak dokončíme další budovatelské úsilí.

Uvítáme u nás i další střelce, kteří náš parkur podrobí přísnému zhodnocení.

Těšíme se na Vás!
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)