Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20.6.2020 - turnaj v Habří ...
#31
(07-07-2020, 12:27 PM)Lucínek Napsal(a): Ahoj, dodatečně díky za turnaj. K té délce - já si nemyslím, že byl problém v tom počtu výstřelů, ač to bylo dlouhé a náročné, ale o tom to je Smile
Spíše by se dalo výrazně urychlit vyhodnocení. Vybrat bodovačky, seřadit je podle napsaných bodů, zkontrolovat první tři v kategorii, že si "nepolepšili" a je vyhodnoceno. To přepisování do PC je strašná brzda vyhodnocení. A jestli si někdo blbě sečte bodovačku a ošidí se? Tak proto se pod to snad podepisuje, ne? Že si to zkontroloval a s body, co jsou tam napsané, souhlasí ... takže opravdu stačí kontrola prvních tří. A vyhlašovat se může do deseti minut po příchodu poslední skupiny, ne po dalších 2 hodinách - a to ještě musí být přepisovač do PC sakra rychlý ...

Ahoj, toto bych měl asi zodpovědět já (osobně jsem zapisoval výsledky do NB).
Když dorazila poslední skupina (předala spočítané výsledky), tak jsme měli zapsáno cca 100 lidí z 119 účastníků.
Myslím, že od posledního předání výsledků po vyhlášení bylo cca 40 minut. S tím, že jsme dopočítali, napsali 27 diplomů, svolali všechny zbylé účastníky a podobně.
Časová ztráta to asi je, ale není tak výrazná, jak se vám asi zdálo.
Problém dvou hodin je spíše v tom, že některá skupina je rychlejší než jiná. Například u střelby na 50m většina skupin jde počítat a hledat šípy, až když odstřílí všichni. Slyšel jsem o skupině, která střílela po jednom, spočítali výsledky, dohledali ztracené šípy a teprve potom šel střílet druhý ze skupiny. Jestliže s takto chovali u každého zastavení...
Čím víc lidí, tím víc šípů, tím víc zdržení, tím větší čekání na konci.
Původně měly být během čekání sklopky, které měl organizovat Sám Náš Velký Náčelník Petr. Bohužel toho skolila nemoc a my v tom organizačním presu to jednoduše nedali.
Větší problém byl spíše v tom, že dopolední déšť zastavil téměř všechny skupiny na minimálně hodinu - ne-li víc - a první skupina byla hotová až kolem půl šesté. Poslední skupina dodala výsledky kolem půl osmé a my vyhlašovali po osmé. Spousta lidí ale měla před sebou dlouhou cestu, bylo jim zima a tak nevydrželi.
Závěr?
1. V každé skupině musí být znalý střelec, který ji vede a nedovolí zdržování.
2. Musí být méně střelců - hodně lidí musí mít víc disciplín a celkově se turnaj prodlužuje (čekání za pomalejší skupinkou atd.)
3. Musíme odhalit, která překážka nevíce zdržovala, že se na ní hromadili lidi a celý turnaj tím zpozdila (nebylo to například tele?)
4. Musíme objednat dobré počasí, protože jestliže někdo leží na vyhřáté louce s půlitrem Hulváta a s úsměvem na tváři, tak ho nějaká půlhodinka navíc v tom slastném nicnedělání nemůže rozhodit.
:-)
Odpovědět
#32
Taky mě baví střílet, a nebaví mě čekat.

Ale někdy se to prostě natáhne. Když je pěkně a teplo, tak to ani tak nevadí, protože lidi popovídají, popijou, děcka dají nějakou tu soutěž....
V Habří se to nějak prostě sešlo. Mnoho natěšených, mnoho nových tváří (mi přišlo) , nepřízeň počasí ....

Už jen to, že se pro mokro nedalo vysekat v dopadových místech, a hledalo se blbě a dlouho ve vysoké trávě bylo prostě neočekávatelné.

Ale jinak souhlasím, že vedoucí skupiny by měl být určen pořadatelem (nebo skupinou samou, ale měl by prostě skupinu trochu řídit, a ne se snažit vyhovět všem)

Myslím, že by klidně mohlo být v propozicích , že na 50, na Královskou ústupovku se střílí po dvou a šípy se hledají dohormady a až po posledním, a na dálky typu Temelín ,Jing Jand, nepřátelský tábor....se střílí rovnou po celé skupině. Střelci co střílí olympijské disciplíny taky stojí v lajně namačkaní jeden na druhého.  

Jenže pak je nefér, že jak jsou ve skupině 3 dospělý, jedno velké a jedno malé dítě jako chodí naše rodinka, tak to prostě neposkládáš a i na 20m se na dva terče střílí na čtyřikrát, a půlka lidí bez rušení okolí, pěkně sami na metě.

Je to těžký.  

Disciplíny , jako Jamparingan, Měňavka, Nebo v Děčíně Malá ústupovka, kolečka a tak prostě trochu ořezat na množství šípů. Prostě třeba jen tři rány jako na 3D a fertig.

protože dělat turnaje pro 60 lidí asi nemá pro pořadatele ten správnej efekt,
Odpovědět
#33
Myslím, že vyhodnocení výsledků netrvalo dlouho. Zažíváme delší. Na tomto turnaji by docela stačilo časově ořezat např. Jamparingan a telekoně. Ale jak říkáte, za hezkého počasí bychom snad ani ten problém nepocítili.
Zdraví Luis
Odpovědět
#34
Aha, tak to jsem nepostřehl, že někdo dával výsledky až kolem půl osmé, my jsme skončili někdy v pět a krátce potom na pohodu dopočítali bodovačky a pak už jen čekali Smile Je tedy pravda, že nás nijak nezdržoval déšť, protože jsme prostě stříleli pořád, ať pršelo nebo ne ... pak mi přišlo, že někdy kolem půl sedmé jsou tam snad už úplně všichni a jenom se čeká na výsledky, za což se tedy omlouvám, neb to tedy zjevně nebyla pravda.

K tomu přepisování bodovaček - sám jsem to několikrát dělal, takže vím, jaká je to pakárna a máte můj obdiv, že to bylo tak rychlé, ale i tak mi to přijde jako zbytečné. Navíc opravdu mohou vznikat chyby i při tom přepisování a pak je to na pořadateli, zatímco při prostém řazení bodovaček je to jen a jen na střelci, jak si to sečtou a po sobě zkontrolují. No jen můj názor, nevnucuji, jsem rád, že to nemusím přepisovat já Smile A samozřejmě výhodou je pak i rychlé zveřejnění výsledků, když je to všechno v PC a nemusí se to dělat někdy později.

Někde (snad Landštejn .. ? nebo Klepák?) bylo v propozicích napsáno, že "bodovačky musí být odevzdány do" a nějaký časový limit, jestli 17:00 hodin ... nevím přesně. Na jednu stranu je to problém v tom, že pokud mám objektivně zacpanou trať a na disciplínu nemůžu, tak to nějak moc neovlivním. Na druhou stranu si rozhodně nemyslím, že pokud jedna skupina může skončit v 17:00 a krátce po ní i řada dalších, tak že jsou někde taková úzká hrdla, která skutečně objektivně nějakou skupinu zaseknou tak, že ještě o dvě hodiny později nemůže mít odstříleno ... ? Myslím, že ne ... že je to o přístupu té které skupiny. Tak si nedám po obídku ještě kafíčko a cigárko a nestrávím na obědě hodinu a půl, ale zdlábnu, co dostanu na talíř a za 20 minut mohu být zase na trati. Výše popsaný případ 50m terčovky je taky dost extrémní. Já si takovou pozdní skupinu fakt představuji nějak jako osaměle bloudící partu mezi prázdnými disciplínami, kdy "jim chybí už jen tyhle 4" a v jejich podání jsou to další dvě hodiny času :-D Velmi často chodíme ve skupině i s dětmi, každé je ještě v jiné kategorii, takže máme mety pro mladší děti, pro starší děti, pro dospělé ... a stejně rozhodně nepatříme mezi skupiny, které by mohly ty disciplíny rovnou i uklízet Smile Takže bych klidně napříště přihodil do propozic hlášku typu "pokud skupina neodevzdá spočítané bodovačky do XY hodin, má pořadatel právo nezařadit tyto bodovačky do výsledků turnaje". Tím se neříká, že na ně počkat nemůže, ale že na ně čekat nemusí. Skupinu to potom bude víc motivovat k tomu, aby skončili včas. Případně aby si už průběžně bodovačky počítali (to taky často děláme), takže po skončení střelby nenásleduje ještě další hodina počítání ...
Odpovědět
#35
Hezký večer všem, děkujeme za připomínky a nápady. Budou brány v potaz při naší poturnajové totemácké poradě. Tedy asi v Rejvízu:-) Ahoj a ať se daří. Petr
Odpovědět
#36
Zdravím soustřelci a soustřelkyně (soudruzi a soudružky by znělo asi blbě)! ;-)
Se zpožděním přidávám krátké video z letošního turnaje v Habří:
https://www.youtube.com/watch?v=jfCcRh-O...slavKvarda
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)