Fórum - Lukostřelec.cz

Úplná verze: Jaké šípy pořídit?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
Ahoj, jsem začátečník s reflexnim lukem Ragim Matrix, výška 68´´, nápřah 28-32lbs. Tak se jdu zeptat jaké šípy by jste doporučili? Jsem hlavně za dřevěné, ale pokud by neměli vydržet moji začátečnickou střelbu, tak klidně i jiné Smile  Díky za odpověď
Už zase ty? Smile. Je důležité, na kolik palců taháš ty? Potom se dá poradit lépe. Jinak šípy 800 -1000 v délce kolem 30" budou OK. Jako začátečník moc rozdíl nepoznáš. Dřevákům se vyhni obloukem. To už je vyšší dívčí a dávat je do reflexu je stejně hloupost. Ty patří do longbow, horsebow či jiného primitiva (rozuměj primitivní luk). Ideální jsou z karbonu či hliníku. Velmi slušné karbonové stojí cca 160 Kč a vydrží velmi, velmi špatné zacházení.
(10-04-2017, 12:05 PM)Pistolník Napsal(a): [ -> ]Už zase ty? Smile.  Je důležité, na kolik palců taháš ty? Potom se dá poradit lépe. Jinak šípy 800 -1000 v délce kolem 30" budou OK. Jako začátečník moc rozdíl nepoznáš.  Dřevákům se vyhni obloukem. To už je vyšší dívčí a dávat je do reflexu je stejně hloupost. Ty patří do longbow, horsebow či jiného primitiva (rozuměj primitivní luk). Ideální jsou z karbonu či hliníku. Velmi slušné karbonové stojí cca 160 Kč a vydrží velmi, velmi špatné zacházení.

Jo už zase já, sem hold nadšenec co prd umí :Big Grin no po najítí návodu jak změřit a přepočtu na palce na mě vylezlo číslo 28´´  koukám na karbonové šípy, no nejlevnější co sem našla je za 5Eur kus, ale ty nemají spin mezi 800-1000 --- ale 750 nebo 1150. Takže... kam chodíš nakupovat? :Big Grin
Tak třeba tyhle jsou na začátek naprosto dostačující:
http://freebow.cz/karbonove-sipy/539-sip...letky.html
Tento se taky dá:
http://freebow.cz/karbonove-sipy/348-sip...vatar.html
Prodejce je namátkou, podobné mají všichni. Na Slovensku nevím.
Třeba tady Smile
http://www.luk.sk/sipy_a_prislusenstvo_s...e_sipy.htm
(10-04-2017, 12:05 PM)Pistolník Napsal(a): [ -> ]Už zase ty? Smile.  ...

Náhodou to dělá správně, v luku se ptá na luky a v šípech na šípy. Heart  Kéž by to tak dělali všichni!
karbony .  k tomu olepovacku.
vzit 2 tycky v tvrdosti podle tabulky pak dve mekci a dve tvrdsi. 
k tomu sadu hrotu o ruzne hmotnosti
pak to strilet bez opereni a vybrat ty spravnou spine.
kdyz bude sip precuhovat tak vzit trochu mekci a zkratit a doladit hrotem
pri ladeni bezbrcaku se snazit o co nejcistsi vypusteni jinak se to neda vyladit.
muj pripad bohuzel ? co vystreleny sip to jiny let, nekdy mam strach ze se mi zapichne koncikem 
nakonec se clovek smiri s  nejakym tim kompromisem, pak ty sipy stejne ztrati nebo polame a jede to nanovo.
nastesti u karbonu a hliniku staci dokoupit podle katalogoveho cisla.
horsi je to s drevakama, trefim kamen,ul itne hrot , to boli. drevaky to teprv veda
(10-06-2017, 02:02 PM)kosmi Napsal(a): [ -> ]karbony .  k tomu olepovacku.
...


díky za tip ale to je na mě zatím moc velká věda :Smile Snad později až se trochu vyznám 
Přesně tak. Tenhle postup je samozřejmě správný, ale nejdřív musíš umět střílet. Dobře střílet. Jinak se ničeho nedopídíš. Pokud nemáš zcela konstatní vypouštění a nátah, tak se na nějaké ladění vyprdni. Není to k ničemu. Prostě kup něco z výše uvedeného a střílej, střílej a střílej. Za půl roku už to můžeš vyladit naprosto přesně.
Pro opravdu smysluplnou odpověď aspoň věk a pokud to není tajemství tak odkud jsi, aspoň okres. Usilovným střílením se můžeš možná naučit trefovat, ale skoro s jistotou se naučíš chybné návyky a případně si pořídíš i nějaké zdravotní problémy. Určitě se dá domluvit v nějakém klubu aspoň základní instrukce i za cenu dojet někam dál.
(10-08-2017, 03:07 PM)Ivan Napsal(a): [ -> ]Pro opravdu smysluplnou odpověď aspoň věk a pokud to není tajemství tak odkud jsi, aspoň okres. Usilovným střílením se můžeš možná naučit trefovat, ale skoro s jistotou se naučíš chybné návyky a případně si pořídíš i nějaké zdravotní problémy. Určitě se dá domluvit v nějakém klubu aspoň základní instrukce i za cenu dojet někam dál.

 
tajemsví? ale kdeže, je mi 28, a momentálně přebývam na slovensku kousek od Zlatých Moravec. Pídím se po klubu, prý byl nějaký v Nitře, no těžko říct jestli ještě funguje a jediný střelec co znám mi odjel do německa. takže zatím nestřílím
Stran: 1 2 3 4