Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cimburský lučištník
#1
Ranní paprsky se tu a tam prodíraly svěže zeleným listovím. Poštolky rozverným křikem vítaly nové jitro z hnízda na vrcholu paláce a jinak vládl nad okolní lesnatou krajinou mír. Panstvo i služebnictvo doposud spalo, jen kapitán Cimburských lučištníků postával sám na hradbě pod západní věží a těšil se z tepla, které mu slunce vracelo do kostí na konci poslední noční hlídky. Myšlenkami se už toulal kolem ranního přídělu stravy a poháru teplého vína, který na něj čeká na strážnici. Během pár okamžiků ho má přijít vystřídat nováček Ratmir. V lese asi padesát sáhů od něj náhlé prasknutí větvičky prolomilo lesní ticho. Instinktivně se půlotáčkou neslyšně přesunul do stínu věže a zároveň nespočetkrát opakovaným pohybem založil šíp.
Pomyslel na srny a divočáky, kterými občas během hlídky obohatil hradní stůl, ale v lese odkud zaznělo prasknutí nic neviděl. Chvíli byl klid, ale pak se mu v okně z listoví ukázala oholená snědá mužská hlava s copem a rysy, které neměl žádný Evropan. Měl štěstí. Dírou ve větvích na něj koukala hlava mongolského zvěda, ale proti slunci, které šlo těsně kolem stínu za věží, kde byl kapitán skryt, ho nájezdník neviděl. V tu samou chvíli už z hradby slyšel Ratmirovi kroky a navíc na něj Ratmir ze za oblouku věže houkl, že víno už má ohřáté. Muž s copem zpozorněl a pomalu si začal zakládat šíp do smrtícího jezdeckého luku.
Kapitán na nic nečekal a klidným plynulým pohybem vyslal svého opeřeného posla… Bez hlesnutí se tělo zvěda sesouvalo listím z protějšího svahu. Na to vyšel Ratmir do míst, kde by byl přímo na ráně toho cizího válečníka a zahlásil se svému nadřízenému, aniž by tušil, co se před okamžikem odehrálo. Kapitán beze slova odešel vyhlásit poplach a informovat pána hradu. To víno mu mezitím určitě vystydne, pomyslel si.
 
 
Do turnaje je možné se kvalifikovat po předchozí domluvě každý den v 6:00 ráno na hradě Cimburk. Kvalifikace bude probíhat střelbou třemi šípy z hradby do lesa na obtížný terč. Doporučen je silný luk, nebo alespoň hbité šípy. Soutěž je pro luky dle kategorií ATL a výsledek bude adekvátně upraven percentilovým rozdílem podle kategorií luků.
Listina střelců, kteří se probojují do finále a podrobnosti o finálovém klání budou zveřejněny na Královském turnaji a následně vystaveny na webu. Finále proběhne v říjnu.
 
 
Cena: Vstupné na hrad + 100Kč (vklad na hlavní výhru turnaje)
Info a přihlašování: frelich3@seznam.cz
 
Na hrad je možno (a doporučeno) přijet o den dříve a přespat do rána. Nachází se zde mimo jiné jediné dochované lukostřelecké okno a mezi nálezy je například i hrot šípu jezdeckého luku. Hlavní cenou finále bude pozlacená kopie tohoto nálezu.
Odpovědět
#2
Zdar,
to zní zajímavě. Předpokládám, že po královském turnaji se už do kvalifikace zapojit nemůžeme. Respektive vyzkoušet tuto netradiční záležitost. Je to přeci jen kus cesty a využili bychom cesty na Rejvíz, když už budeme mít dovolenou a luky s sebou...
Odpovědět
#3
Ahoj, je to tak, tou dobou už tam nebudu. Je tam zajímavá parta kolem kameníků. Jinak bude možné si zastřílet více než jen ty 3 kvalifikační šípy a také samozřejmě nástřelný šíp.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)