Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tětiva
#1
Ahoj rád bych Vás poprosil o radu.Jak zjistím optimální délku tětivy? Pod jakým úhlem udělat vybrání pro tětivu.Děkuji nějak jsem to ve videích o výrobě luku nenašel.Tipuji že vybrání pro tětivu začíná asi 7 cm na zádech luku.Děkuji.
Odpovědět
#2
(07-13-2019, 04:17 PM)jasan Napsal(a): Ahoj rád bych Vás poprosil o radu.Jak zjistím optimální délku tětivy? Pod jakým úhlem udělat vybrání pro tětivu.Děkuji nějak jsem to ve videích o výrobě luku nenašel.Tipuji že vybrání pro tětivu začíná asi 7 cm na zádech luku.Děkuji.

akú tetivu robíš? vlámsku? čo je to to "vybrání" ?
Odpovědět
#3
Nevyrábím tětivu ale zkouším vyrobit luk z jasanu a pomalu se dostávám do fáze pro ohýbání nebo napínání luku.Tak jsem chtěl vědět jak se vypočítá délka tětivy aby a pod jakým úhlem se dělá vybrání pro tětivu ,tedy místo na které se tětiva nasazuje na koncích.Provázek nejspíš použít nelze,asi by to napětí nevydržel.Děkuji.
Odpovědět
#4
(07-14-2019, 12:16 PM)jasan Napsal(a): Nevyrábím tětivu ale zkouším vyrobit luk z jasanu a pomalu se dostávám do fáze pro ohýbání nebo napínání luku.Tak jsem chtěl vědět jak se vypočítá délka tětivy aby a pod jakým úhlem se dělá vybrání pro tětivu ,tedy místo na které se tětiva nasazuje na koncích.Provázek nejspíš použít nelze,asi by to napětí nevydržel.Děkuji.

drážky (zárezy na tetivu) sa robia pod 45 stupňovým uhlom. Použi vlámsku tetivu, jedná strana očko druhá strana voľná (zaväzuje sa lukárskym uzlom). Tetiva by mala byť cca 7 cm kratšia ako je dĺžka luku od zárezu na tetivu po zárez. To nemusí platiť u luku s refelexnými koncami ap.
Odpovědět
#5
Děkuji,za rady.Zase jsem o kousek dál.
Odpovědět
#6
good good
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)